Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ח"ח ענק לחבר'ה מהכנופייה!! תמיד עושה לי טוב בלב לשמוע שאנשים עוזרים ככה!

לא צריך להיות כנופייתי צריך להיות בן אדם. אני כבר מיזמן לא בכנופייה אך מישתדל בכל עת לעזור ולתרום כמה שאני יכול. רכשנו ידע בואו נעביר אותו הלאה. מלבד החיסכון זה גם נותן לבעל הרכב להבין מה זה בעצם המכונה הזו שנקראת רכב. וכמובן שזה אחת ממטרות הפורום להיעזר פה אחד בשני.

פורסם
אני מחובבי הכנופייה, ונעזרתי בהם לא מעט...

אך עדיין לא בטוח שהייתי "עושה" אצלם, טיפול שקשור למערכת ההיגוי/הבטיחות.

ולא כי אני לא סומך עליהם, אלא במובן יותר של "אחריות"...

מה זה משנה לך אם מישהו יקח אחריות במידה ותתרסק לתוך קיר\רכב\עץ בגלל שהבלמים שלך הפסיקו לעבוד פתאום אחרי שטיפלו בהם?

זה יחזיר לך את הרגל השבורה במקרה הטוב או את נשמתך במקרה הרע? בשביל זה יש ביטוח.

בכל אופן מערכת בלימה היא מערכת פשוטה שברובה מורכבת כ "Plug & Play" ואם יצאת מהמוסך שהרכב בולם כמו שצריך, אני אישית לא רואה שום תרחיש שבו בעקבות העבודה שביצעו על הרכב הוא יפסיק לבלום לאחר 100 קילומטרים.

פורסם

רועי - יש מצב שהעובד לא סגר בורג כמו שצריך, עם הזמן הבורג משתחרר ועף, הקלאיפר מתחיל לגעת בג׳אנט/ הבוכנה לא בא במגע עם הרפידה ולך תדע איך זה ייגמר, אותו דבר לגבי ברגי גלגלים, ראינו כבר בפורום איך עף למישהו הגלגל אחרי שהיה בפאנצ׳רייה ובמקרה אחר איך קאליפר השתחרר ונעל את הגלגל בזמן נסיעה.

בעצמי ראיתי דברים כאלה בעבודה שלי ואיך מוסכים מרכיבים רפידות וצלחות שלא בגודל המתאים או רפידות אחריות הפוכות ועוד מקרים מטורפים שלא חשבתי שיכולים לקרות.

כשיעשו תחקיר אחרי תאונה מישהו צריך לתת את הדין ובשביל זה יש אחריות וביטוח.

למען הסר ספק זה לא נאמר כנגד הכנופייה ובעצמי נעזרתי בהם בעבר.

פורסם

כדי להתעסק בבטיחות אתה צריך מקצוען! לא מישהו שייתן לך אחריות במידה וייקרה משהו...כמו שרועי ציין. יש מספיק עדויות של שירשורים בעניין הזה כמו שרשם גם אדם. אנשים שראו אל מול עיניהם איך עובדת הכנופייה בדיוק הבינו עם מה יש להם עסק.

פורסם

בחיים לא נעדרתי הכנופיה, אבל הבנתי שהם דווקא פדנטים וסוגרים ברגים עם ידית מומנט, מה שלא עושים במוסכים ופאנצ'ריות, כך שכל הסיפורים קיימים, אבל הם בדיוק הסיבה ללכת לכנופיה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

אחרי שראיתי כמה קל להחליף בלמים ע"י הכנופיה התחלתי לעשות את זה לבד.

בכללי כל רכב זו ערימה ענקית של ברגים.אפילו בוגאטי.

אז תודה לכנופיה שעזרו לי להתגבר על הפחד לגעת ולהתלכלך ופטרו אותי מהעונש של המוסכים.

פורסם
אחרי שראיתי כמה קל להחליף בלמים ע"י הכנופיה התחלתי לעשות את זה לבד.

בכללי כל רכב זו ערימה ענקית של ברגים.אפילו בוגאטי.

אז תודה לכנופיה שעזרו לי להתגבר על הפחד לגעת ולהתלכלך ופטרו אותי מהעונש של המוסכים.

קצת מוגזם להגיד שהרכב הוא מכלול של ברגים, בטח לא בוגאטי.

יש מכלולים לעיתים שצריך לפרק ולהחזיר באיזון וכיוון מסויים.(למשל טיימינג, משולשים)

יש מכשור מסויים שעלול לסכן אותך במידה ולא תשתמש בו כראוי (למשל פירוק בולם).

יש כמובן מלא רכיבי חשמל שאני לא נכנס אליהם אפילו ולעיתים דורשים כיול, ואם אתה לא משפץ את הרכיב הזה, צריך לפעמים גם לדעת להרכיב אותו (מתיחת רצועה במותחן בורג למשל, בהרכבת אלטרנטור)

נוזל בלמים דורש עבודה קפדנית כדי למנוע אוויר במערכת.

וכמובן עוד ועוד.

ברמה הכללית, גם הנושאים שהזכרתי ניתנים לעבודה תחת תנאים ביתיים עם ציוד בכמה מאות שקלים וכלי עבודה טובים, פשוט אני מתנגד לאותו משפט שאמרת.

פורסם
מה זה משנה לך אם מישהו יקח אחריות במידה ותתרסק לתוך קיר\רכב\עץ בגלל שהבלמים שלך הפסיקו לעבוד פתאום אחרי שטיפלו בהם?

המקום היחיד שאני מאמין שזה ישנה משהו הוא בבית המשפט.

ואין לי שום טענה כלפי הכנופיה. אני רק יכול לפרגן להם ועל הפעילות שלהם.

בזכותם למדתי וקבלתי את הביטחון לעשות טיפול פשוט ולהחליף שמן+פילטר שמן לבד.

• תוכן חדש...