Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי..

ברכב מסוג פיאט גראנדה עים המערכת הנ"ל

מותקן מצבר רגיל שדי חלש כרגע לכן המערכת אינה נכנסת לפעולה.

אבקש לדעת האם זה שיש מצבר רגיל (לא טעינה עמוקה) יכול לגרום לנזק עתידי?

ומה אתם ממליצים לעשות.. הכוונה לשים מצבר רגיל או להשקיע ביקר עים טעינה עמוקה, שמבחינתי שהמערכת לא תכנס לפעולה.

תודה רבה.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

לי יש גם את המערכת ברכב ולצערי אאודי לא היו מספיק חכמים/נדיבים כדי לעשות שהכפתור שמבטל אותה יזכור את זה שביטלת אותה וזה מתאפס בכל פעם שאתה מניע מחדש את הרכב. אז בכל מקרה הייתי צריך להחליף מצבר ושמתי מצבר רגיל. האוטו מזהה שהמצבר לא מתאים ורק אומר לי שהמערכת לא פעילה, אבל חוץ מזה לא חוויתי אף בעיה (חצי שנה).

2016 BMW M235i.

פורסם

יש דיעות לכאן ולכאן. תמצא פה מספר שרשורים. חלק טוענים שהרכב ישרף עם מצבר לא מקורי ו

יש פה גם כאלה שנמאס להם ממחירי מצבר פריקה עמוקה ומתקינים מצבר פשוט וזול.

עד היום לא שמעתי על אוטו /מצבר שהתפוצץ בגלל זה.

פורסם (נערך)

זה לא מצבר עם פריקה עמוקה, מדובר במצבר שכיסוי האלקטורלית (חומצה) אינו עובר את גובה הלוחות והלוחות מצופות בציפוי מגן, זו הסיבה שהמצבר יקר.

+ מצבר מהסוג הזה AGM/EFB אורך חייו הממוצע פי 2 עד 3 ממצבר רגיל

+ הרכבת מצבר רגיל כשהמערכת Start&Stop פועלת תקצר את חיי המצבר לפחות משנה.

+ שמעתי על מקרים שמצבר רגיל יכול להתפוצץ אבל לא קראתי על זה בכתבים רשמיים.

ישנם מערכות Start&Stop שבהם אורך חיי המצבר יתקצר גם בביטול המערכת לפחות מ 4 חודשים,

מערכות הללו נקראות אצל חלק מהיצרנים Regenerative braking

במערכות הללו הבלימה נעזרת באלטרנטור המעלה את מתח הטעינה ל 18 וולט, מה שלא משאיר למצבר רגיל אפשרות לשרוד.

עריכה אחרונה על ידי davidl
פורסם
לי יש גם את המערכת ברכב ולצערי אאודי לא היו מספיק חכמים/נדיבים כדי לעשות שהכפתור שמבטל אותה יזכור את זה שביטלת אותה וזה מתאפס בכל פעם שאתה מניע מחדש את הרכב. אז בכל מקרה הייתי צריך להחליף מצבר ושמתי מצבר רגיל. האוטו מזהה שהמצבר לא מתאים ורק אומר לי שהמערכת לא פעילה, אבל חוץ מזה לא חוויתי אף בעיה (חצי שנה).

בכל הרכבים החדשים אי אפשר לבטל את המערכת באופן קבוע - זה הקטע עכשיו, בשברולט אי אפשר אפילו לבטל את המערכת לאותה הנסיעה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אוקיי.. אני משאר שהחליף למצבר רגיל ואנתק את הכבל שמתחבר על כבל המינוס של המצבר.

אני מודע לזה שתידלק תקלה בלוח השעונים,

עשיתי ניסוי ותהייה ונוכחתי לראות שבמצב שהכבל מנותק המצבר/אלטרנטור מתפקדים כמו ברכב רגיל ללא המערכת.

תודה..

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

תנתק קוטב שלילי מהמצבר וסע לשלום .

פורסם

במערכות הללו הבלימה נעזרת באלטרנטור המעלה את מתח הטעינה ל 18 וולט, מה שלא משאיר למצבר רגיל אפשרות לשרוד.

תסביר לנו בבקשה כיצד הבלימה נעזרת באלטרנטור ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

הפוך גוטה. האלטנטור נעזר בכח הבלימה כדי לטעון מצבר. קצת מזכיר מכונית חשמלית 100٪.

קיים בחלק מהרכבים. לדעתי , מרגע שהמחשב מזהה מצבר לא מתאים, הוא מגביל את האלטנטור ל 13V.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
הפוך גוטה. האלטנטור נעזר בכח הבלימה כדי לטעון מצבר. קצת מזכיר מכונית חשמלית 100٪.

קיים בחלק מהרכבים. לדעתי , מרגע שהמחשב מזהה מצבר לא מתאים, הוא מגביל את האלטנטור ל 13V.

לא מגביל ,אלא פשוט עובר למוד טעינה רגילה לגמרי ולא רגנטיבית (14.6 וולט בערך).

הבעיה שלא תמיד התוכנה מזהה מצבר רגיל ועד שזה קורה, אם בכלל זה קורה, המצבר הרגיל "מתבשל" ממתחי הטעינה הגבוהים בפרצים.

פורסם

זה רק סרטון תדמית ולא משקף טכנית מה שבאמת קורה..לפחות לא בחלק של הבלימה.

בזמן בלימה או האטה אפילו ללא בלימה, מצב בו אין הזרקת דלק, יחידת בקרה מעלה את הספק האלטנרטור ואת מתח הטעינה.

זה בא לפצות על מצבים בהם האלטרנטור טוען מעט מאוד או לא טוען כלל, למשל במצבי האצה או שיוט.

זה כל הסיפור במערכת טעינה רגנטיבית ומסביר למה באמת צריך מצברים יחודיים ברכבים עם המערכת הזאת.

פורסם (נערך)

הבעיה שלא תמיד התוכנה מזהה מצבר רגיל ועד שזה קורה, אם בכלל זה קורה, המצבר הרגיל "מתבשל" ממתחי הטעינה הגבוהים בפרצים.

בכדי "לבשל" את האלקטרוליט במצבר צריך להשקיע הרבה אנרגיה או במילים אחרות מתח גבוה וזרם גבוה למשך זמן יחסית ארוך מצב שלא באמת מתקיים בזמן טעינה של האלטרנטור במצב של האטה ובלימה שהינם יחסית קצרים.

שנית, בכול מערכת לניהול טעינה ברכבים עם מערכת S&S ללא יוצא מהכלל קיים חיישן טמפ' מסוג NTC במודול המותקן על הקוטב השלילי של המצבר שתפקידו לנטר את טמפ' המצבר ברמת דיוק של כ-5-10 מעלות צלזיוס על-מנת למנוע מצב שבו האלקטורליט/המצבר ירתח. דרך אגב מחשב הרכב יודע גם לזהות חיישן NTC תקול במודול (חיישן) המותקן על הקוטב השלילי.

מה דעתך על הדברים שכתבתי ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...