Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לעברת שם פרטי/משפחה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב על זה הרבה זמן.

השם הפרטי שלי הוא, כמו שהבנתם, ודים, ובנוסף יש לי שם משפחה אוקראיני אסלי. כן, אני עולה מחבר העמים (כ-22 שנה בארץ).

אני כבר הרבה זמן חושב לעברת שם פרטי, משפחה, או אפילו שניהם.

או אולי לקחת את השם משפחה של סבא רבא שלי, שזה שם משפחה יהודי פולני (נגמר ב-*סקי).

מצד שני אין לי זיקה כלשהי לדת. אני מבין גם שעיברות שם לא יקדם אותי לשום מקום.

מה דעתכם בנושא? האם לעברת את השם, או להישאר עם השם המקורי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

את השם הפרטי הייתי משאיר, אולי מתחיל להציג את עצמי כ"דימה" (למרות שזה מדימיטרי, לא?)

את שם המשפחה יותר קל לשנות, או אולי קצת לקצר. להחליף לשם עברי יהיה קצת מצחיק. אתה לא רוצה שיקראו לך ודים אייל או ודים עמיחי.

אולי תשנה לדריש, זה שם שפותח דלתות :-P

מה היה שם המשפחה של הסבא רבא?

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני לא מבין אותך. לא בנושאים שאתה ממליץ לכולם לקנות טויוטה קורולה ולא בנושא הזה :lol:.

אם הבנת שזה לא יקדם אותך לשום מקום ולא יתן לך כלום אז למה לעשות את זה?

סתם שתדע שיש שפע של לא יהודים עם שם משפחה שנגמר בסקי. אז גם כאן אני לא רואה הרבה פואנטה.

פורסם

אני דור שלישי בארץ (סבא וסבתא שלי משני הצדדים נולדו כאן בארץ). המשפחה של סבא של אבא החליטה לא לשנות את שם המשפחה הרוסית.

רק בצבא התחילו לחשוב שאני עולה חדש, בשביל צבע העור ושם המשפחה.

האם שינוי השם יגרום לי להרגשה טובה יותר? אני לא חושב. לכן אני לא משנה.

פורסם

בשנים המוקדמות של המדינה נציגים רשמיים ובעלי תפקידים נדרשו לעברת את שמם. אני לא בטוח שהדרישה היתה רשמית, אבל בהחלט היה מדובר בדבר מקובל.

אבא שלי החל להשתמש בשם עברי מיום שהגיע ארצה ב-1939, אם כי במסמכים מימי המנדט נותר השם הגרמני שלפני עלייתו והשינוי הרשמי נעשה רק כאר קיבל תעודת זהות ישראלית (דומני ב-1949).

כיום עניין השמות העבריים הרבה פחות מובהק, מרבית העולים מברה"מ ויורשותיה ממשיכים לשאת את שמותיהם שלפני העליה, ומצד שני הרבה מאד שמות לועזיים (חלקם עם משמעות עברי וחלקם לא) הפכו מקובלים בארץ. יש מדינות בהן חייבים לבחור שם מתוך רשימה מוכרת, בארץ כל אחד חופשי לבחור בכל שם שירצה למעט רשימה קצרה של שמות מוגבלים או אסורים.

תביא בחשבון שמותר לך לשנות שם פעם ב-7 שנים, כך שהתהליך כמעט בלתי הפיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי כדאי.. ואפשרי.

זה גורם לחופש.. להיות מה בא לך , ולא קבוע כאילו, בסגנון מסויים.

הרבה מזרחיים עיברתו שמות אופייניים, לשמות אמצע קלים, כגון: הררי, גלבוע.

נסה להתאים את הזהות של השם ה אוקריאני - לפרוש הקרוב בעברית.

ואו - לקצר ולשחק עם המילים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מה היה שם המשפחה של הסבא רבא?

מעדיף לא לפרסם

אם הבנת שזה לא יקדם אותך לשום מקום ולא יתן לך כלום אז למה לעשות את זה?

סתם שתדע שיש שפע של לא יהודים עם שם משפחה שנגמר בסקי. אז גם כאן אני לא רואה הרבה פואנטה.

א) חלק מניסיון להמציא את עצמי מחדש. חוץ מזה אני לא ממש אוהב את השם שלי. תמיד הרגשתי כמו איזה פריק איתו (ודים זה שם נדיר יחסית).

ב) השם משפחה של סבא רבא נשמע בוודאות יהודי. אבל זאת לא המטרה העיקרית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא השם נושה את האד8 אלא ההתנהגות ותפיסת העולם.

אם ש8 המשפחה הוא לא כזה שקשה לבטא אז עזוב שמות ותשקיע בשינוי גישה לחיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

עולים מברה"מ שהם לא יהודים, לא משנה מה יעשו (החלפת שם, דיבור בלי מבטא, אימוץ מנטליות ישראלית, צביעת שיער לשחור..) עדיין נשארים רוסים ולא משנה איזה דור הם בארץ.

לפי דעתי חבל על המאמץ...

זה בדיוק כמו היהודים שחיו ברוסיה 400 שנה ותמיד נשארו יהודים. רוסים היו תמיד מזהים אותם ויודעים מי יהודי ומי לא. למרות שהיהודים התנהגו וחיו בדיוק כמו הרוסים.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

ודים זה שם נפוץ להפליא ואין בו שום דבר מיוחד או מרים גבה.

יש אנשים שלא אוהבים את השם הפרטי שקיבלו, ומשנים אותו מתי שהוא -

בלי שום קשר לארץ המוצא. תעשה מה שבא לך.

הדוגמאות שאני מכיר באופן אישי הם שמות נאים וייחודיים.

את תקופת העיברות ״בכוח״ עברנו מזמן,

ואין שום השפעה לשם המשפחה במציאת עבודה / זיווג / שייכות / שאר מרעין בישין -

אלה שטוענים אחרת הם מקופחים סדרתיים או סתם מחרחרי ריב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה כבר כ״כ לא משנה ב2018, למי אכפת מאיפה באת? אם אתה רוסי או אלבני, מרוקאי או כמו הרבה - מעורבב מכמה עדות?.

המקום היחיד שעדיין השטות הזאת משחקת תפקיד לצערנו הרב היא הרבנות, ורבנות היא לא קיר(אם כי לדעתי היא מזמן אירוע שצריך להפוך לבחירה ולא חובה כתחנה בדברים כמו נישואים, ובכלל לאפשר נישואים שנופלים בין הכיסאות, כולל נישואי ״התבוללות״ ונישואים חד מיניים - אבל זה כבר נושא לסיפור אחר).

היום כבר יש הרבה נישואיי ״תערבות״ ודור ב׳ של ילדים מעורבים(כמו בכל העדות - אצל הרוסים זה התחיל מאוחר יותר בגלל העלייה המאוחרת יחסית), אני רק במעגל שלי מכיר כבר לא מעט זוגות שכאלה - ואם הרבנות העזה לעשות בעיות? 50 דקות במטוס והם נשואים כדין, על אפה ועל חמתה של הרבנות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

א) חלק מניסיון להמציא את עצמי מחדש. חוץ מזה אני לא ממש אוהב את השם שלי. תמיד הרגשתי כמו איזה פריק איתו (ודים זה שם נדיר יחסית).

אם אתה לא מרגיש איתו בנוח, זאת סיבה מספיק טובה, תעשה מה שמרגיש לך טוב ונכון

ללא קשר למה מקובל.

פורסם
אולי תשנה לדריש, זה שם שפותח דלתות :-P

בעיקר את הדלתות לטרמינל 3. לא נראה לי שהוא ילך על זה, הוא אוהב את חדרה יותר מדי.

השאלה הזכירה לי קולגה שבנעוריו שינה את שמו הרוסי לגיא, אבל השאיר את שם המשפחה - לאזבין. משהתבגר והחל לעבוד מול לקוחות בחו"ל, גילה להפתעתו שזה נשמע כמו gay lesbian. זמן קצר לאחר מכן הוא ביצע שינוי נוסף, והיום זה נראה הרבה יותר טוב.

וברצינות, למישהו במצבו של פות"ש (רווק, בעל אזרחות אחת ולא חייב שום דבר לאפ'חד) בהחלט הייתי ממליץ לשנות, אבל לא להתפרע. לא אלכסנדר סופרטראמפ ולא גוגל בלוקצ'יינוביץ'. משהו סולידי, כמו הלמוט אוסטרמן שהפך לאורי אבנרי או היינץ קלוגר שהפך לחיים יבין, או שם כזה של טייסים כמו גיא רום או שניר דביר. מאידך, רצוי לשמור על שמות לא עבריים 'מדי', כאלה שאפשר לכתוב ולבטא בקלות גם בשפה לטינית או סלבית.

האמת שאני לא ממש רואה סיבה למה לא לעשות את זה. נראה כמו אחלה תרגיל עם אופציה לשינוי נוסף כעבור תקופה.

פורסם

או אולי לקחת את השם משפחה של סבא רבא שלי, שזה שם משפחה יהודי פולני (נגמר ב-*סקי).

הורי קראו לי על שם סבא רבא שלי, שהיה לו שם יהוד שלא "מתנגן" טוב ברוסית. אז הם שינו למשהו מקביל שכן מתנגן טוב.

בארץ חזרתי לשם המקורי של הסבא רבא אם כי לא טרחתי לשנות במשרד הפנים.

אני מדבר על משהו כמו שינוי מגרשון לגרישה וחזרה.

בכל מצב אחר אני לא חושב שהייתי משנה.

פורסם
עולים מברה"מ שהם לא יהודים, לא משנה מה יעשו (החלפת שם, דיבור בלי מבטא, אימוץ מנטליות ישראלית, צביעת שיער לשחור..) עדיין נשארים רוסים ולא משנה איזה דור הם בארץ.

לפי דעתי חבל על המאמץ...

זה בדיוק כמו היהודים שחיו ברוסיה 400 שנה ותמיד נשארו יהודים. רוסים היו תמיד מזהים אותם ויודעים מי יהודי ומי לא. למרות שהיהודים התנהגו וחיו בדיוק כמו הרוסים.

התגובה הכי מקוממת שיש:

1. בן אדם נמדד בגלל היכולות שלו ולא בגלל מוצאו.

2. גם אמרו אותו לדבר לגבי עדות המזרח לפני 40 שנה.

3. אחת המטרות של יישוב של בארץ ישראל הוא קיבוץ גלויות. שיהיה עם יהודי אחד.

גם כאשר שואלים אותי מה העדה שלך, אני אומר צבר. ואז מתחיל הוויכוח של "נו באמת, מה העדה שלך?"

• תוכן חדש...