Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מאזדה לנטיס 2003, לאחרונה אני מרגיש שהנסיעה מאד נוקשה ברכב.

זה בא לידי ביטוי בכך מרגישים כל בור בכביש, הרבה רעידות ועליות על פסי האטה צריכות להתבצע במהירות מאד נמוכה אחרת האוטו חוטף זעזועים רציניים.

עכשיו הבנתי ממעבר על פוסטים פה בפורום שרצוי להחליף בולמי זעזועים כל X שנים, תלוי בנסועה של הרכב, דגם וכו'.

הרכב שלי כעת עם 110K ק''מ ומעולם לא הוחלפו הבולמי זעזועים.

יש לציין שלא נראה נזק חיצוני על הבולמים כגון נזילה של שמן או כיפוף של המוטות.

מה שכן ראיתי זה שהגומיות(לא בטוח שקוראים לזה כך) שנמצאות מתחת לקפיץ מרגישות יבשות ורואים קצת סדקים.

לפי סרטוני הסבר שראיתי אז בולמי זעזועים שסיימו את חייהם דווקא גורמים לאוטו לקפץ יתר על המידה, ואצלי זה נראה המצב ההפוך שהבולמים קשיחים יתר על המידה.

שאלתי היא האם הסממנים שציינתי מעידים על צורך בהחלפה של בולמי זעזועים?

לא הייתי רוצה להשקיע 2K +- ולגלות שזה לא פתר את הבעיה.

תודה מראש!

פורסם

מי אמר 2K?

קנה לך סט מכווצים עם בולמי KYB (קיאבה) גז איכותיים, עבוד על האוטו כשעה וחצי -+ ויש לך בולמים חדשים ורכב יציב ונוח.

מומלץ להחליף גם תושבות בולמים באותה נשימה.

אצלי בפוקוס הקודמת החלפתי ב-140K וכנראה שבמיצובישי שלי הנוכחית אני הולך להחליף בקרוב (145K).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

בולם לרכב שלך עולה באזור ה300 שקלים, תבדוק מחירים פה justmotor.co.il.

לפני כל זה, איזה צמיגים מורכבים ובני כמה הם?

אם צמיג "סיני" ישן הייתי מתחיל בהחלפת צמיגים והשינוי יהיה מורגש, גם אם מדובר בצמיג מבית טוב אבל ישן או לא נועד מלכתחילה להיות נוח.

פורסם

בנוסף משהו שלא ציינתי זה שמורכבים ג'אנטים סיניים בעלי אופסט 20mm במקום 42mm המקוריים, האם ייתכן שהם בכלל המקור לתופעה או שאין קשר?

פורסם

מנהלים - אני לא מצליח לערוך פה הודעות, אז אם אפשר בבקשה למחוק את ההודעה הקודמת שלי.

תודה על התגובות.

אין לי את הידע, הזמן והכלים לבצע את העבודה לבד ולכן אני מתכנן שהיא תבוצע בטיפול הקרוב במוסך (לכן הערכת המחיר שציינתי).

לגבי הצמיגים, מורכבים רביעיית Pirelli CINTURATO P1 שעברו לכל היותר 15K, כך שקשה לי להאמין ששם קבור הכלב.

בנוסף משהו שלא ציינתי זה שמורכבים ג'אנטים סיניים בעלי אופסט 20mm במקום 42mm המקוריים, האם ייתכן שהם בכלל המקור לתופעה או שאין קשר?

פורסם
בולם לרכב שלך עולה באזור ה300 שקלים, תבדוק מחירים פה justmotor.co.il.

לפני כל זה, איזה צמיגים מורכבים ובני כמה הם?

אם צמיג "סיני" ישן הייתי מתחיל בהחלפת צמיגים והשינוי יהיה מורגש, גם אם מדובר בצמיג מבית טוב אבל ישן או לא נועד מלכתחילה להיות נוח.

אי אפשר לתלות פגיעה של תחתית הרכב בצמיגים. המהלך של הבולם התקול ארוך הרבה יותר מאשר מעיכה של הצמיג עקב משקל הרכב. בולם תקול עובר מהלך שלם (עד הפגיעה באדמה), כאשר בולם תקין (גז/שמן) נועד לשכך את הפגיעות - החומר שנמצא בתוכו נדחס ולמעשה משמש כספוג ומחזיר את הבולם למעלה. בבולם תקול או שאין תכונות אלסטיות של החומר או שאין חומר.

אני מעריך החלפה של הבולמים במוסך (שסביר להניח ישים לך משהו סיני ולא משהו איכותי) תעלה בסביבות 1.5K בערך.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...