Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל כל העירפול הזה שהמכונאי אפילו לא מבין מה רוצים ממנו שמדברים איתו על החלפה מלאה הייתי בכלל ניזהר בלבקש ממוסך שכזה שיבצע החלפה מלאה. איםה שמשחקים אותה ראש קטן כניראה שרמת הידע והמקצועיות לא חוגגת במיוחד. אז לפחות בעניין הזה אולי זה לטובה שביצעו החלפה רק מהכוסית על מנת לצמצם נזק גדול יותר בהחלפה מלאה שלך תדע איך היא תתבצע. נורה אדומה - חפש לך מישהו שבאמת יודע לבצע את ההחחלפה עם הכלים המתאימים לכך.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון נוסף (שיחה מוקלטת, אין כאן עניין לסלף עובדות).

התקשרו אליי ביום חמישי ה 13/09/2018, נציג המוסך (או יועץ השירות הבכיר) מאשדוד.

1. נאמר לי חד משמעית כי אין נוהל מיונדאי והמוסך לא עובד לפי שום נוהל מהיצרן - הופתעתי לרעה והבנתי למה מרחו עד היום. אין להם שום הנחיה מאף גורם אלה רק "כמות שצריך להחליף במיכל", כאן כבר הפסקתי ללחוץ עליו לספק לי הנחיה

2. ההחלפה מתבצעת במיכל, טענו כי במיכל יש 0.37 ליטר (המיכל אכן ענק) ומחליפים רק משם על סמך שום כלום כי ככה הם החליטו

3. אמרו לי שניתן להגיע ולבקש להחליף מהקאליפר וכך יעשו והנציג ירשום את זה בכרטיס בכדי שיזכרו

4. לא קיבלתי שום הסבר מדוע לא עושים החלפה מהקאליפר, לא נמסרה תשובה ולא לחצתי כי הבנתי שמתחמקים כי אין תשובה באמת

5. הדבר הכי חמור? אבא שלי הגיע עם כמות נוזל X לאחר שהרפידות נשחקות הרי, מה עשו? מילאו עד המקסימום ועד כמעט גובה הפקק! רוקנתי מן הסתם, רוקנתי כמעט 70 מיליליטר בכדי להגיע לקצת מתחת לקו המקסימום.

מה חמור בזה? האינדיקטור לא יעבוד נכון לגבי שחיקת הרפידות אבל זה בסדר, אנחנו בודקים את זה גם ככה ויזואלית בעצמנו

הינה לכם, מוסך מורשה יונדאי אשדוד למי שהיו לו ספקות.

פורסם

אולי באמת אין נוהל? תבוא בטענות על כך ליונדאי העולמית.

ולמה שהחיווי לשחיקת רפידות לא יעבוד?

לפחות ב VW, מדובר על מעגל חשמלי שנסגר פיזית כאשר הרפידה מגיעה לרמת שחיקה מסוימת

ללא קשר לרמת הנוזל, בכלל אני חושב שקיבלת תשובה סבירה.

אין נוהל יצרן, אבל תבקש ותבוא ויחליפו לך מהקאליפר. בכלל, נראה לי שאתה

בקטע של ללמד ולחנך את המוסך, אולי עקב עודף זמן פנוי כמו שכתבו כאן.

פורסם

הוא מתכוון שזה מאבד את הסנכרון בין גובה הנוזל במיכל לשחיקת הרפידה.

כשמוסיפים נוזל למיכל בין הטיפולים, החיישן שמובנה במיכל "רואה" שהכל בסדר, בזמן שהרפידה על הברזל.

נורת בלם יד שמתפקדת גם כמפלס נוזל בלם נמוך.

Stay Dirty

פורסם
אולי באמת אין נוהל? תבוא בטענות על כך ליונדאי העולמית.

ולמה שהחיווי לשחיקת רפידות לא יעבוד?

לפחות ב VW, מדובר על מעגל חשמלי שנסגר פיזית כאשר הרפידה מגיעה לרמת שחיקה מסוימת

ללא קשר לרמת הנוזל, בכלל אני חושב שקיבלת תשובה סבירה.

אין נוהל יצרן, אבל תבקש ותבוא ויחליפו לך מהקאליפר. בכלל, נראה לי שאתה

בקטע של ללמד ולחנך את המוסך, אולי עקב עודף זמן פנוי כמו שכתבו כאן.

קודם כל רשום בספר הרכב "החלפת נוזל הבלמים", אז רגע אין נוהל מהיום והלאה מעולם ולעולם לא נחליף נוזל בלמים מהקאליפר? זה חדש לי...

אזכיר לך שמדובר שוב פעם, ברכב של ההורים שלי, זה לא שלי, זה 1.

2. אבא שלי הגיע לבצע טיפול 15K ובספר רכב רשום, להחליף נוזל בלמים בצורה ברורה.

3. לא החליפו בטיפול נוזל בלמים בכלל, לא מהכוסית ולא מהקאליפר.

4. אבא שלי ששם לב, אמר להם שלא הוחלף הנוזל וכאשר שאלו את המכונאי, לא היה לו שמץ מה רוצים ממנו.

5. כאשר אבא שלי ביקש לבצע החלפה ראויה, אמרו לו שמחליפים רק מהמיכל מילוי, זה הכל.

6. הוא נסע משם - לא רצו להקשיב לו כיצד לבצע את ההחלפה למרות שביקש.

אנא, תקרא את מה שאני רושם בהודעות הקודמות בפעם הבאה.

2. כשזה יהיה רכב של ההורים שלך, יהיה לך את כל הזמן הפנוי לטפל בזה וגם, לעדכן את קוראי הפורום.

3. הוכחתי לך ולכל השאר בזה הרגע, שמוסכי יונדאי עושים מה שהם רוצים, לא פועלים לפי נהלים ואין שום נוהל עבודה, גם כשאתה מבקש צוחקים עלייך ואומרים לך "מי מחליף מהקאליפר לא עושים ככה", נראה אותך.

אתה חושב שאני משתין בקשת על המוסכים האלו? שאני לרגע ולו לשניה אכפת לי מה קורה שם ומה עושים שם? אנחנו צריכים עדיין לטפל ברכב שם ואם לא הייתי מעלה את העניין, גם בטיפול הבא אבא שלי היה נכנס, מבקש החלפת נוזל מהקאליפרים היו צוחקים עליו.

אדם בגילו, יש לו בנים שהוא גידל שיעשו את העבודה כראוי ויעמידו את המוסכים במקום.

להזכירך, קיבלנו הנחה אדירה על עבודה וחלפים לטיפול הבא + רישום בכרטיס הרכב שההחלפה תבוצע מהקאליפר - אני את שלי עשיתי.

ומה זה דרש ממני? כמה טלפונים וכמה מיילים וקצת התכתבות כאן בפורום? בדיוק 4 סרטוני יוטוב בעבודה, בקטנה.

למה האינדיקטור לא יעבוד נכון? איך האינדיקטור שעל הרפידה קשור לנוזל הבלם? או שלא הבנתי אותך.

לא בכולם יש את כל המערכות ולא בהכרח שיש מערכת ברפידה וכן הלאה.

מדובר על מפלס נוזל הבלימה שמדליק נורית בלוח השעונים ובמידה ועברת 20K, החליפו לך נוזל ומילאו עד המקסימום, הרפידה הפשוטה יכולה להגיע עד הברזל ולא תדע על זה בכלל, או שתשמע.

מה הכי גרוע? רכב חדש פטור מטסט לזמן מה מה שעוד יותר מחמיר את הבעיה בכך שאדם מן השורה עלול לאבד את הבלמים ולא לדעת מזה בזמן אמת.

פורסם

על זה בדיוק דיברתי, חיווי מפלס נוזל בלם, החיווי לא יעבוד ולמה שהנוזל יהיה מלא בדיוק?

יש חיווי רפידות ויש חיווי נוזל בלם, דיברתי על השני והסברתי את זה.

שוב, הסברתי לך בעברית שהצלחתי כבר, השגתי עבור ההורים שלי: הנחה מפליגה גם לחלפים + כך שהנוזל יוחלף בהתאם למה שנבקש שזה נרשם גם בכרטיס לטיפול הבא.

יש לי תחושה שאתה לא טורח לקרוא, קצת עצוב - עבורך.

זה לקח לי זמן של בדיוק כמה סרטוני יוטוב בסה"כ מזמני.

פורסם

מה חמור בזה? האינדיקטור לא יעבוד נכון לגבי שחיקת הרפידות אבל זה בסדר, אנחנו בודקים את זה גם ככה ויזואלית בעצמנו

.

אני טורח לקרוא, אבל אתה לא טורח לבדוק את שכתבת, וגם מבלבל את הקוראים.

גם הדגשת ועוד תיבלת בהערה עוקצנית שחיישן שחיקת הרפידות לא יעבוד

בגלל שמילאו יותר מדי נוזל בלם.

הוא שאמרתי, דון קישוט.

פורסם (נערך)

יפה, לא הבנת. אינדיקטור הכוונה הייתה מיכל הנוזל בתא המנוע.

הינה הציטוט, מה לא היה ברור בזה?

"

מדובר על מפלס נוזל הבלימה שמדליק נורית בלוח השעונים ובמידה ועברת 20K, החליפו לך נוזל ומילאו עד המקסימום, הרפידה הפשוטה יכולה להגיע עד הברזל ולא תדע על זה בכלל, או שתשמע.

"

מה שרשמתי הוא ככה: ברגע שאתה מתחיל עם מפלס מלא ורפידות חדשות, עם הזמן הרפידות נשחקות ומפלס הנוזל יורד, ברגע שהמפלס יירד לרמה שבה תידלק הנורה זה מראה על אינדיקציה נוספת לכך שהרפידות מגיעות לסוף חייהן בנוסף להכל, מה לא נכון בזה?

שוב, רשמתי שהאינדיקטור לא יראה מפלס נוזל נמוך והרפידה תוכל להישחק עד הברזל או עד הצליל המתכתי המובנה אם בכלל (לא ראיתי את המבנה עדיין בטוסון).

מעבר לכך, יש רכבים שיש להם מערכות חישה על הקאליפרים עצמם.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אתה מתפתל עם הסברים שגויים וממשיך לבלבל את הקוראים.

יש חיווי מפלס נוזל נמוך.

יש חיווי שחיקת רפידות.

2 חיוויים שונים בתכלית, 2 מעגלים חשמליים שונים בתכלית.

חיווי שחיקה (אם קיים) יעבוד בכל מצב ובכל תנאי, ללא קשר לנוזל, גם אם תפרק את מיכל נוזל הבלם.

אתה כתבת שחיווי שחיקת רפידות ישתבש עקב מילוי יתר של נוזל בלם - שטות גמורה.

הרבה לפני שהרפידה תגיע לברזל, המוליך החשמלי שמובנה בחומר השחיקה יסגור מעגל וההתראה תעבוד.

פורסם
אז על מה בעצם הביאו הנחה?

אתה באמת רוצה הנחה, ולקבל שירות במוסך הזה?

מה גובה ההנחה שקיבלת?

50% על הטיפול ועוד 15% על החלפים ורשמו בכרטיס שאת ההחלפה יבצעו מהקאליפרים (נשלם על הכמות כמובן מן הסתם).

להזכיר, סה"כ הטיפול (ללא הכרטיס סים) עלה 1,080 שקלים.

טיפול 45,000 (3 שנים) יכול לעלות הרבה יותר אם יוחלף הפילטר אוויר בנוסף להכל.

כרגע, המוסך הזה באשדוד והורי לא מעוניינים או שיש להם זמן לעבור בין מוסכים אחרים בערים אחרות.

לאחר תום האחריות, הרכב יטופל על ידנו כמיטב המסורת ובצורה הטובה ביותר.

אתה מתפתל עם הסברים שגויים וממשיך לבלבל את הקוראים.

יש חיווי מפלס נוזל נמוך.

יש חיווי שחיקת רפידות.

2 חיוויים שונים בתכלית, 2 מעגלים חשמליים שונים בתכלית.

חיווי שחיקה (אם קיים) יעבוד בכל מצב ובכל תנאי, ללא קשר לנוזל, גם אם תפרק את מיכל נוזל הבלם.

אתה כתבת שחיווי שחיקת רפידות ישתבש עקב מילוי יתר של נוזל בלם - שטות גמורה.

הרבה לפני שהרפידה תגיע לברזל, המוליך החשמלי שמובנה בחומר השחיקה יסגור מעגל וההתראה תעבוד.

בטוסון יש חיווי ברפידות שברגע שהרפידה מגיעה לחומר השחיקה ייסגר מעגל? יש את המערכת הזאת?

הרי רשמתי בעצמי שיש 2 מערכות, האחד חיווי ברפידות בצורה כזו או אחרת ולעומת זאת יש את החיווי המכאני עם הרעש המוכר.

המערכת השניה היא חיווי מפלס נוזל נמוך שעליו דיברתי.

אל דאגה, אני לא מתבלבל ולא מבלבל וכרגע, אתה סתם מספים ויוצר בלבול בעצמך.

פורסם
עדכון נוסף (שיחה מוקלטת, אין כאן עניין לסלף עובדות).

התקשרו אליי ביום חמישי ה 13/09/2018, נציג המוסך (או יועץ השירות הבכיר) מאשדוד.

1. נאמר לי חד משמעית כי אין נוהל מיונדאי והמוסך לא עובד לפי שום נוהל מהיצרן - הופתעתי לרעה והבנתי למה מרחו עד היום. אין להם שום הנחיה מאף גורם אלה רק "כמות שצריך להחליף במיכל", כאן כבר הפסקתי ללחוץ עליו לספק לי הנחיה

לא שלחת להם את הקובץ שצירפתי קודם לכן עם ההנחיות להחלפת נוזל בלמים בדגם הקודם ? הרי המערכת אותה המערכת לכן אינני מבין מה הטענה שלהם.

איזה כייף לי :)

פורסם
50%

בטוסון יש חיווי ברפידות שברגע שהרפידה מגיעה לחומר השחיקה ייסגר מעגל? יש את המערכת הזאת?

אם לא קיימת מערכת חשמלית אז קיימת פחית שמפיקה רעשים כאשר הרפידות מגיעות לרמת שחיקה קרובה למינימום.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...