Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שעתיים להחלפת נוזל בלמים? בטוח שזה לא נכון! או שהתכוונת למשהו אחר?

Automatic1

אתה דורש מקצועיות ודיוק אז תהיה אתה כזה תוריד מעלות הטיפול את הסים חדש סלקום שלא קשור כלל לתחזוקת הרכב.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דניאל,

מה השעתון להחלפת שמן? ומסנן אוויר למזגן?

כמעט שעתיים?

פשוט לפי היצרן זה כולל החלפה "ראויה" , ולכן נותן 1.9 שעות .

ופה המוסך הרוויח -רק יצא הגון בכמות של הנוזל.

פורסם

אם החלפת נוזל בלמים מבצעים כל 30,000 ק"מ או שנתים, אז הוא כנראה כלול בשעתון של הטיפול.

בכמות הוא גם לא היה הגון, כי החליף רק ממיכל העודפים, שזה בערך 100 סמ"ק, אך חייב כמות של החלפה מלאה, ז"א פי 6.

פורסם (נערך)

למה הגון בכמות? המוסך רשום 0.6 ליטר בפועל שאב מהכוסית רק לאחר בקשת אבא שלי ולאחר שהמכונאי עצמו אמר למנהל המוסך ויועץ השירות כשהם כולם הגיעו לרכב, שהוא לא ביצע החלפת נוזל בלמים כלל.

עריכה:

אכן, מבצעים החלפת נוזל בלמים כל שנה אפילו לפי ספר תחזוקה של יונדאי, סביר להניח שזה מצמדים אולי אבל עדיין, רשום R מדי שנה ומדי 15K, מה אני אמור להבין?

GS5LLXY.jpg

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
שעתיים להחלפת נוזל בלמים? בטוח שזה לא נכון! או שהתכוונת למשהו אחר?

Automatic1

אתה דורש מקצועיות ודיוק אז תהיה אתה כזה תוריד מעלות הטיפול את הסים חדש סלקום שלא קשור כלל לתחזוקת הרכב.

דניאל... העלתי את החשבונית באופן כללי.

רשמתי סה"כ טיפול שעולה 1250 אבל אפחית את עלות הסים וזה עומד על 150 שקלים פחות, אין סיבה להיצמד לזה כרגע זה סתם מיותר.

אני כן מדוייק וכן אוהב עובדות, אבל העלתי חשבונית מלאה כמו שהיא ללא מחיקות למינהן ונתתי את עלות המחיר, 1250 שקלים כמשהו שהרבה בעלי יונדאי עושים הרי הסים נגמר וצריך לחדש אותו וזה כן חלק מהעלות השנתית/דו שנתית תלוי למי ניגמר מתי.

לא כזה ביג דיל לעת עתה או משהו שרלוונטי לשרשור, נכון?

פורסם

אז זהו, שבשנה שעברה לא החליפו נוזל בלמים, השנה לא החליפו גם כן ורק (לצערי חוזר על זה אבל זה עבור הקוראים החדשים) לאחר שאבא שלי פנה אליהם, הסכימו להחליף נוזל בלמים מהכוסית בלבד.

כל הקטע כאן הוא, שיונדאי מנפיקה מק"ט של 0.6 ליטר, מחליפה בכוסית אבל גובה 16 שקלים על העבודה.

גובה שעתון של 1.9 שעות אבל מה זה כולל בתוכו?

שוב, את כל זה אני מנסה לברר, לקבל הנחיית יצרן, מדבר עם כלמוביל, איגוד המוסכים והכל.

המטרה? לקבל שירות ולשלם עליו ביונדאי להחלפת נוזל בלמים בצורה מלאה בזמן שהרכב באחריות, עדיין.

פורסם

בוא תגיד מה באמת חשוב לך, "לחנך" את המוסך ו/או היבואן או תקינות הרכב של אביך?

אם זה האחרון, טפל בזה בהקדם וגש למוסך אחר שיבצע את העבודה כמו שצריך ותמשיך בסדרת חינוך שאתה מעביר בכל הכוח ועם הזמן הפנוי שיש לך ויש לך...בהמשך, אחרי החגים.

פורסם

אני אם דניאל בנושא,מוסך שלא עושה באופן קבוע רענון נוזל בלמים יש מצב שלא מחזיק את הציוד לפי הגדרת היצרן או יותר גרוע מחזיק ציוד לא יודע לתפעל אותו ויש מצב שאותו ציוד הוא פג תוקף.

בנוסף יש מצב שהוא ייבצע בשיטה הישנה ועוד בטעות יכניס אוויר למערכת.

גש למוסך שיודע ומחזיק ציוד מתאים.

אם תמרה להתחשבן גש עם חשבונית על אותם שנים שלא בוצע הטיפול וחוייבת.

פורסם

מן הסתם שיש לי מיכשור לבדוק מה אחוז "המים" בנוזל וכו', זאת אומרת אין באמת סכנה כלשהי, יש לא מעט רכבים על הכביש שלא החליפו בהם נוזלי בלמים במשך 4-5-6-7-8 שנים, אמיתי לגמריי וגם בעבודה בסביבה מאוד "אינטלגנטית" אני שומע על אנשים שאומרים לי "מי מחליף נוזל בלמים בכלל, לא צריך".

כאחד שמחליף נוזל בלמים בהמון רכבים אתה בחברה טובה. הרוב המוחלט של הרכבים על הכביש לא מקבלים החלפה שכזו. בכלל. לצערנו.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אכן, מבצעים החלפת נוזל בלמים כל שנה אפילו לפי ספר תחזוקה של יונדאי, סביר להניח שזה מצמדים אולי אבל עדיין, רשום R מדי שנה ומדי 15K, מה אני אמור להבין?

הסיבה שזה כתוב ביחד היא שבהרבה רכבים הנוזל בלמים הוא גם הנוזל קלאץ'.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

האריזות המקובלות של נוזל בלמים הינן בין 300 ל 500 מ"ל, ועולות (בחנות חלפים) בד"כ בין 20 ל 50 שח, תלוי ב: א. גודל האריזה ב. היצרן\מותג.

מאחר והמחיר ליחידה הנקוב בחשבונית הוא 28 שח, אני מהמר שמדובר על אריזה קטנה שנמכרת במחיר מוסך. דהיינו, אריזה של 300-400 מל במקרה הטוב.

לפי דעתי חייבו אותך באופן הוגן על הכמות שהחליפו, באמת משהו באיזור ה 150-200 מ"ל שזה שווה ערך לניקוז מיכל הנוזל בלמים מעל המשאבה.

בנוגע לעבודה:

1. טרם ראיתי מוסך שמבצע החלפה מלאה כנראה במסגרת טיפול שגרתי. כן ראיתי שעושים ניקוז מלא רק עם טופל משהו במערכת הבלמים (פורק איזה חלק כמו קאליפר או משאבה).

2. הרמה המקצועית בארץ, ברוב המקומות (יש יחידי סגולה, אני לא אומר שלא) דיי נמוכה.

3. כמו כל דבר בחיים, הרמה הכללית במוסכים היא סוג של נגזרת מהתנהגות הלקוחות. איפה שיש דרישה לעבודה פדנטית - יקומו המקומות שיספקו אותה... כמו בענף המזון והבילויים, כך גם בענף הרכב. מאחר ובארץ הלקוחות באים עם כמעט אפס ידע (ואפס רצון לדעת) והדבר היחידי שמעניין אותם זה לבזבז כמה שפחות והכי חשוב שהאוטו לא יתקלקל - זו התוצאה, פשוט מחפפים במקומות שלעולם לא תדע ולא תשים לב אליהם.

אחד למיליון מגיע למוסכים איזה "חוכם" כמו במקרה הזה (automatic1) ומתחיל לג'נן אותם.

במלחמה כמו במלחמה, אתה יודע איך אתה מתחיל - אבל לא יודע איך זה יסתיים. בכלמוביל לעולם לא יודו שהמוסכים נוהגים בצורה לא מקצועית - אחרת הם חשופים לתביעת ענק עם סיכוי טוב להפסיד בה.

ליבי עם פותח השירשור, אבל כנראה שאין לו מספיק ילדים ( :-P ) ויש לו הרבה זמן פנוי.

הצעתי (למען בריאותך וחיים ארוכים) היא להשלים עם רוע הגזירה, לטפל רק במוסך שאתה סומך עליו (ואפשר למצוא בפורום כאלה), כי אין מה לעשות - בסופו של דבר אנחנו בישראל (הארץ בה יונדאי אמינה [אפילו שלא מחליפים בה נוזל בלמים כמו שצריך] , צרפתיות זה חרא, ויפאניות ישארו תמיד סחירות :-P ).

;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה :)

אבל מדובר על הרכב של ההורים שלי ובמקרה, אבא שלי שהיה במוסך וביצע את הטיפול... אחריי הכל הרכב שלו.

אני עדיין בחור צעיר ולמרות שאני מאוד מאוד מאוד עסוק בהמון דברים אחרים, כן יש לי זמן פה ושם ואני זמין לכמה דברים בנוסף, כגון זה.

בנוגע לתיאורה, סיפרתי מספר פעמים אבא שלי לאחר שהוא שאל האם בוצעה החלפת נוזל בלמים, הם היו המומים והגיעו אל המכונאי שאמר למנהל המוסך ויועץ השירות "לא החלפתי נוזל בלמים בכלל" ומול אבא שלי גם כן, המוסך יודע ומודה בכך.

המכונאי אפילו לא ידע מה רוצים ממנו (רשמתי מקודם שאינו דובר השפה כל כך, לא משנה העדה או לאום) ורק לאחר שהראו לו את הבקבוק והצביעו על המיכל של נוזל הבלמים, אמר בפירוש לכולם מולו שלא ביצע החלפה.

הכניסו את הרכב שוב והמכונאי שאב עם מזרק של 100 מיל בקושי את מה שהיה במיכל, יש מיכלים שבהם אין אפילו 100 מיל, אם בכלל.

גבו לאבא שלי על שעתון של 1.9 מן הסתם, הרכב יצא לאחר פחות מחצי שעה כאשר החליפו שמן ופילטר שמן, ניקוי עם קצת לחץ אוויר את הפילטר אוויר והוחלף הפילטר מזגן שנגיש ביותר בתא הכפפות (2 דקות עבודה).

שוב, ברור לי שמחייבים לפי שעתון אבל רק בכדי שתבינו מה התרחש כאן.

לי לא משעמם אבל אחריי הכל, הרכב של אבא שלי והוא כן מעוניין שיעשו לו את ההחלפה כראוי וזה ממש לא תלוי בי אם ללכת למוסך אחר או לא, כך הוא רוצה וזה מה שהוא יקבל.

• תוכן חדש...