Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנחיית יצרן יונדאי להחלפת נוזל הבלמים - מקורות נדרשים

Guest Automatic1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

סיטואציה מעניינת התרחשה להורי כאשר הגיעו לביצוע הטיפול ביונדאי טוסון 2017 שלהם.

המוסך טוען כי החלפת נוזל הבלמים מתבצעת מהכוסית ושאבו כ 60 גרם ומנהל המוסך טוען "זה תקני וככה עושים".

שלחנו מיילים לשירות, למוסך כפידבק וחזרו לאבא שלי שוב פעם וגם מהמוסך, נתנו פיצוי והנחה מכובדת + הנחת חלפים לטיפול הבא אבל זה לא העניין, מה הנחיית היצרן להחלפת נוזל הבלמים ברכב?! :roll:

בנוסף, שלחתי מיילים לאיגוד המוסכים היום ושוב פעם מייל לשירות של יונדאי.

זה יישמע מגוחך (אני ציני) אבל אבא שלי מעוניין בסה"כ לשלם על החלפת נוזל הבלמים כמו שצריך לעשות ועל הכמות הנדרשת, כחלק מהטיפול.

הרכב מן הסתם באחריות ובספר הרכב היצרן מבקש להחליף מדי שנתיים, מוסך יונדאי אשדוד החליט החלפת הנוזל, תהיה עם שפריצר או מתקן כלשהו מהכוסית ומה שיוצא, מוחלף - זה הנוהל לטענתם.

נעזוב את הקטע שכל זה התחיל מכך שלא בצעו את ההחלפה בכלל בטיפול (30K), אבי ראה את זה דרך החלון ושאל וכמובן, שהתנצלו מאוד וכו', ממש מקצועי אבל לא ציפינו להרבה.

כיצד אוכל לקבל דרך אנשי הפורום צילם מסך או צילום הנחיית היצרן לכיצד מחליפים את הנוזל, שיהיה רשום מה הכמות (הוכחה לכך שזה לא דרך הכוסית עם 0.06 ליטר) או במקרה, הנחיית היצרן המקורית.

תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

עצוב - אבל לצערי לא חדש.

כמובן שזאת לא הדרך להחלפה, והם לא עשו בזה כלום. חייבים לעשות החלפה מלאה מכל הגלגלים.

תפוס את מנהל המוסך הזה, תחזיק אותו בחדר סגור, ותן לו לשתות מים רק ע"י החזקה שלהם בפה, בלי לבלוע אותם.

אחרי שבוע ככה הוא יבין את הטעות שלו.

Stay Dirty

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ננית ומחלקת שירות הלקוחות תתן הוראה למוסך להחליף נוזל בלמים בצורה נכונה... היית סומך על מוסכניק שכנראה לא עשה ריקון מלא בחייו לעשות את זה? יש סיכוי סביר שיכניס אוויר למערכת הבלימה. אם הם לא יודעים איך לעשות לא הייתי נותן להם לגעת, שלח את אביך למוסך שיודע ומבצע החלפה מלאה של הנוזל, הסיכוי שזה יפגע בצורה כלשהי באחריות הוא אפסי.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק. השאלה האם היצרן באמת מנחה ככה?

אני בסה"כ מחפש סימוכין או תצלום מסך או משהו מהתוכנה, ספר הוראות או הוראת עבודה כלשהי של היצרן.

מי החליט ככה? מי קבע? למה?

זאת אומרת, היכן רשום במפורש שלא כך או כן כך מחליפים את נוזל הבלמים?

להגיע אליו למשרד ולהגיד לו לפתוח את המחשב ולהראות לי מה רשום בתוכנה, זה לא יקרה ולכן, בתקווה שזה יגיע מכאן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם,

כיצד אוכל לקבל דרך אנשי הפורום צילם מסך או צילום הנחיית היצרן לכיצד מחליפים את הנוזל, שיהיה רשום מה הכמות (הוכחה לכך שזה לא דרך הכוסית עם 0.06 ליטר) או במקרה, הנחיית היצרן המקורית.

תודה רבה.

לא תמצא ברשת קובץ עבור רכב יחסית חדש עם הנחיות להחלפת נוזל בלמים בצורה מפורטת.

פנה אל אחד מחברי הפורום שעובד במוסך יונדאי ובקש ממנו צילום מסך או קובץ PDF.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק שאלה: היכן כתוב בספר היצרן שיש להחליף שמן בצורה מלאה באמצעות ריקון מקרטר השמן?

לא חייבים אפשר גם על-ידי מכונה ייעודית לשאוב את השמן דרך מדיד השמן אבל לא בכול רכב !

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני נתקלתי במוסכי יבואן שלא עושים לפי הספר כדי לקצר זמנים אבל לא מוזילים את העלויות בהתאם ללקוח וכשמתלוננים ליבואן הוא מחייבם לתת פיצוי. אז או עושים לבד מי שיכול או שהולכים למוסך כללי ומבקשים כך וכך אני רוצה ומשלמים ובטוח יעלה פחות מהתשלום למוסך היבואן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשמח לקבל דרך אחד מחברי הפורום אם יש למישהו גישה למחשבים או לתוכנה של יונדאי/מוסך הנחה את המוסך בביצוע החלפת נוזל הבלמים, מה רשום שם? מה אומר היצרן ומה ההנחיה? הוראת העבודה? שעתון?

אשמח אם מישהו יכול לספק תצלום מסך או כל דבר, גם בפרטי כמובן.

המטרה? בסה"כ לשלם ולקבל שירות.

כרגע, הרכב באחריות ולאחר ההנחה המאוד מאוד מכובדת כולל חלפים שקיבלנו לטיפול הבא, אולי... אצליח לעזור לאבא שלי לקבל את המסמכים עד אז שיבקש מהם לעשות כראוי ולשלם להם על השירות כמובן, הזוי ככל שזה יישמע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית אומר לך חד משמעית, בלי לראות את הספר תחזוקה, שיש לבצע החלפה מלאה דרך כל פתחי הניקוז של המערכת, כי פשוט אין דרך אחרת להחלפה מלאה של הנוזל בלמים.

שנית, שירות יונדאי צריך לתת לך תשובות מלאות לשאלות שלך ומוזר שלא קיבלת תשובות עד כה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון. גם אני וגם אבא שלי וכך גם עוד מאות אלפי אנשים אחרים יודעים שהחלפה מלאה מתבצעת לאחר החלפת כל הנוזל דרך הפיטמות או בעזרת שאיבה או בעזרת משאבה במקום פמפום, כל שיטה שלא תהיה ולא דרך הכוסית עצמה שזה מגוחך.

מה הבעיה? אנחנו "אומרים" שזה ככה אבל אני לא מקבל תשובות מיונדאי ולא מהיועץ שירות ולא ממנהל המוסך כיצד זה מתבצע.

חזרו אליינו בטלפון, בסמס... במייל ואף אחד לא נותן תשובה כיצד זה מתבצע או אמור להתבצע ומנהל המוסך ויועץ השירות כולם אומרים "ככה עושים, זה תקין וזה מה שצריך לעשות", לא הזוי?

לכן, פניתי לאיגוד המוסכים במייל ובאתר באופן מסודר ופניתי שוב ליונדאי (כלמוביל) והפעם, רשמתי לה שבבקשה, לא להתקשר אליי ולהתחיל לתת לי מספרים אלה נא לבדוק מול יועצי שירות כיצד הדבר מתבצע לפי הוראת היצרן ולא לפי תחושת בטן.

ביקשתי לקבל תצלום מסך, תצלום הוראת היצרן או כל הוכחה או מסמך שאומר שכך יש לעשות.

מניח שהתשובות והטלפונים יתחילו לזרום בראשון בבוקר או ביום שני כבר כיוון שרק אתמול בערב, התחלתי לשלוח את כל המיילים שוב פעם, בפעם השניה לכל הגורמים.

הבעיה העיקרית כאן? להסביר לאלו שנותנים לי שירות, כיצד השירות מתבצע וכיצד העבודה מתבצעת, זה הקאצ' ואין לי מסמכים או סימוכין לכך, כרגע.

שהרי גם אם יחזרו אליי מאיגוד המוסכים, מה שווה המילה שלהם למול זה שביונדאי יגידו "ככה צריך" וזהו, מבלי לספק הוכחות?

לכן חשבתי שאולי יש כאן אנשים שעובדים ביונדאי או יכולים לגשת למחשב, לראות מה היצרן מבקש ואומר ומה בכלל, נדרש לעשות.

בפורד למשל, יש את התוכנה של היצרן ושם רשום במדויק מה יש לעשות וכיצד לעשות את זה עם תמונות והכל, נקראת FORD IDS למי שמכיר כמובן (ניתנת להורדה באופן פיראטי גם).

האם ליונדאי יש משהו דומה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז הכל "טרי" וקרה רק עכשיו אז תמתין קצת ותקבל תשובות.

אם דחוף לך לטפל ברכב ולסיים את זה, גש למוסך אחר של יונדאי לביצוע החלפת הנוזל בלמים במלואה, תסביר מראש מה אתה רוצה ואיך אתה רוצה שזה יקרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אומנם לא טרי אלה מתגלגל מזה שבועיים, העלתי את הפוסט לאחר שבמשך שבועיים אנחנו בהתכתבויות ודיבורים עם כל מיני יועצי שירות ולאחר ששלחתי כבר מייל פעם אחת לכלמוביל וכו'.

אתמול, התחלתי שוב פעם לשלוח מיילים באופן מסודר ונינוח לקבלת תשובות רשמיות והסברתי את כל הסיפור.

ללא שום קשר, במוסך התנצלו כבר לאחר מספר ימים על התקרית שהעובד לא החליף שום דבר במערכת הבלמים (נוזל) ולצערי (בלי יותר מדי פרטים), רק כאשר הראו לעובד את הבקבוק ועם היד על מה מדובר בתא המנוע, לא ידע להגיד האם עשה או לא.

להבנתי ומאבא שלי, העובד לא היה דובר עברית (לא יודע מוצא, יכול להיות כל מה שתרצו... וזה לא רלוונטי אבל רק בכדי להסביר).

אבל, לאחר כל ההתנצלויות וההנחות והכל, עדיין כאשר אבא שלי ואני מנסים לקבל תשובה כיצד מחליפים את נוזל הבלמים ומה הוראת היצרן, מורחים אותנו ב "ככה צריך וזה תקין, תבדוק עם מי שאתה רוצה", אלו הם המילים של יועצי השירות ומנהל המוסך, מן הסתם מוקלט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...