Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים אשמח אם מישהו מכם יכול לתת לי איזו עצה טובה אחרי תקופה מחורבנת עם הרכב

הרכב שלי פורד פוקוס 2011 טרנד, בסך הכל אצלי שנתיים פלוס בלי בעיות מיוחדות עד עכשיו.

לפני בערך חודשיים התחילה לי בעיה שברמזורים ובעמידה המד חום מנוע היה משתגע ועולה ישר מהחצי עד הסוף, הבאתי אותו לטיפול אצל מוסכניק (במקרה גם היה לי טסט לפני כן) שלא התייחס יותר מדי לבעיה החליף משולשים שמן מנוע בדק אמר שהרכב במצב תקין ושיחרר אותי לדרכי ובאמת הבעיה נעלמה לתקופה.

אחרי בערך שבוע מהטיפול הבעיה התחילה להחמיר והמד חום מנוע עלה כבר גם במהלך נסיעה עד הסוף (ממש עד הסוף שהרכב כבר מסמן על טמפ מנוע גבוהה ) , עצרתי כמה פעמים בצד פתחתי מכסה מנוע ולא היה שום דבר חריג שראיתי (לא אדים לא עשן, אפילו נגעתי במנוע ולא היה חם מהרגיל) מה שהוביל אותי לחשוב שהבעיה ביוניט של החום. במקרה או שלא במהלך נסיעה נקרעה לי הרצועת טיימינג והרכב עבר שיפוץ ראש והחלפת רצועה מה שעלה לי בנזק כספי כבד. המוסכניק בדק גם את הבעיה של החום מנוע ואמר שהתקלה בחיישן ויש צורך להחליף אותו.

עכשיו השאלה שלי היא אם מדובר בצירוף מקרים בלבד שכל האירועים סמוכים אחד לשני? מה אני יכול לעשות עוד כדי להימנע מנזק עתידי? אירועי החודש האחרון הוציאו אותי נזוק בסכום גדול..

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי Dor Ratzabi
פורסם

אפילו שתי עצות:

א. לטפל ברכב בזמן. רצועת טיימינג אאל"ט צריכים להחליף פעם ב-5 שנים, חסכת בהחלפה, חטפת ראש מנוע.

ב. לטפל ברכב במוסך מקצועי. אם יש בעייה, בטח אחת אקוטית לכאורה כמו התחממות, לא ממשיכים לנסוע. ניגשים למוסך מקצועי ומשאירים שם את הרכב עד שהבעיה נפתרת.

לכאורה, אם החלפת חיישן פתרה את הבעיה של ההתחממות, אין קשר בין שני הדברים. אם הרכב באמת התחמם, יכול להיות שזה השפיע על הרצועה הי"ד.

ד"א, בפוקוס הזו מד החום לא מראה טמפ' מדויקת, יש לו מצב קר (למטה), בסדר (באמצע) וחם (למעלה). אם הוא עובר את האמצע, זה סימן שמשהו כבר לא בסדר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

1.מסכים איתך ב100 אחוז, הרכב אצלי שנתיים ומחוסר הבנה וידע לא שאלתי בכלל אם הוחלף לו טיימינג (קניתי את הרכב 117 אלף המ היום הוא 166) . שילמתי את המחיר.

השאלה שלי היא איך זה שמד החום עולה עד הסוף למעלה, אני עוצר את הרכב בצד פותח מכסה מנוע ולא רואה שום דבר חריג? דבר כזה יתכן בכלל במידה והמנוע מתחמם?

פורסם

מד חום בסה"כ מציג עיבוד ממוחשב של תוצאת מדידה של חיישן כזה או אחר. אם החיישן נדפק ומספק מידע שגוי, מד החום בוודאי לא יכול להציג מידע נכון.

אני במקומך במקרה כזה, גם אם הרכב לא מרגיש חם, הייתי עוצר בצד ומגיע על גרר למוסך. הסיכוי להרוס מנוע גדול מכל ההתעסקות הזו.

אם המוסך שלך לא יודע כל כמה זמן צריך להחליף טיימינג ולא שואל אותך אם החלפת, זה כבר סימן פחות טוב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם הבנתי נכון,ראש המנוע נפגע בגלל קריעת רצועת התזמון אבל יש סיכוי טוב גם שזו היתה שרשרת תקלות סיבה ותוצאה:

משאבת מים הפסיקה לתפקד (כנפיים אכולות גורמות לזה שאין סירקולציה כמו שצריך)-רכב מתחמם בעמידה-המשאבה נתפסת- רצועת טיימינג נקרעת-נזק לשסתומים-ראש מנוע.

בגדול,כאשר רוכשים רכב,בודקים הסטוריה ככל הניתן ואם יש ספק אז אין ספק-אפשרות א' אין הסטוריה כלל אולי לא קונים בכלל.

אפשרות ב' הסטוריה חלקית - קונים את הרכב ומבצעים יישור קו כולל החלפת טיימינג אם צריך.

ברכבים בהם רצועת תזמון יש הוראות שונות להחלפה ומדובר על טווחים של 3-5 לכל מיני סוגי רכבים.

יש ד"א רכבים עם שרשרת תזמון (שלא מחליפים כלל) ויש רכבים עם שרשרת,שיש להחליף אותה בגלל התארכות/מותחן שיש סכנה שיתפרק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
1.מסכים איתך ב100 אחוז, הרכב אצלי שנתיים ומחוסר הבנה וידע לא שאלתי בכלל אם הוחלף לו טיימינג (קניתי את הרכב 117 אלף המ היום הוא 166) . שילמתי את המחיר.

השאלה שלי היא איך זה שמד החום עולה עד הסוף למעלה, אני עוצר את הרכב בצד פותח מכסה מנוע ולא רואה שום דבר חריג? דבר כזה יתכן בכלל במידה והמנוע מתחמם?

יש לך ראיית רנטגן? איך תראה אם יש משהו בחום מנוע?

או שתשים אפליקציית טורק ודונגל בלוטוס ותוכל לעקוב אחרי הטמפרטורה בפועל, או שתצטייד באקדח לייזר למדידת טמפרטורה.

אבל הכי פשוט, שתטפל במוסך מקצועי שמכיר את הרכב ואת שגרת הטיפולים הנדרשת. גם אם הוא יותר יקר.

• תוכן חדש...