Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך להחליף את מנגנון החלון חשמל בסיטרואן שלי בצד הנהג (כדי לעבור טסט, אחרת מצידי שלא יירד אף פעם).

התקשרתי למוסך מורשה הרגיל שלי וקיבלתי הצעה מחיר של 665 ש"ח לא כולל מע"מ ועבודה, נראה לי קצת הזוי בשביל חלק כזה פשוט (וגם זה רק בהזמנה של יומיים מראש כי הם לא מחזיקים במלאי).

מוסך אחר (מתמחה בחשמל) שקרוב אלי לבית לא מחזיק כזה משום שהוא טוען שהם לא ניתנים לתיקון אלא רק כקניה כחדש ממחסן יבואן ולכן אין לו שום יתרון על מוסך מורשה.

האם יש למישהו המלצה איפה ניתן להחליף את המנגנון באזור חיפה במחיר סביר?

גם קנייה עצמאית והחלפה אצל החשמלאי באה בחשבון (אם אפשר להשיג את החלק תוך שבועיים).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

בס"ד

תוכל לפרט מה הבעיה במנגנון?

לפעמים מדובר בבעית מגעים, או מפסק שבור.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

זה כמו ב-307?

אם כן יש לי רכב שלם לפירוק.

שלח לי בפרטי מספר שלדה ואבדוק לך תאימות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

המגעים תקינים והמפסק תקין.

המנגנון פשוט נשבר, יש שם פלסטיק לבן, הוא נשבר.

כנראה בגלל הפלסטיק הזה לא משפצים את המנגנון.

פורסם

את המנגנון הראשון החדש קניתי אצל ג'אן בתל אביב, את המנגנון השני המשופץ קניתי באסגלאס ביפו ומסרתי להם את הישן. זו מוסך זגגות רכב שמטפל בתיקון סאנרופים וחלונות חשמל בלבד, לא מוסך מכונאות או חשמל רגיל. ראיתי שם במלאי הרבה מנגנונים משופצים שונים. עלה 200 ש"ח המנגנון בלבד, בלי עבודה. הם כמובן יכולים להרכיב אותו. עם עבודה זה היה עולה 250 ש"ח. זה היה לפני כמה שנים.

מה שנשבר בברלינגו זה מובילי פלסטיק לבנים בפינות של המנגנון. ממה שחיפשתי ברשת, נראה שבאמת לא מוכרים אותם בנפרד.

במנגנון המשופץ שקניתי המובילים האלו לא היו חדשים. כנראה שבשיפוץ מרכיבים משני מנגנונים לא תקינים אחד תקין. בכל מנגנון יש שני מובילים כאלה, אפשר לפרק אותם ולהעביר למנגנון אחר. מה שכן היה חדש במנגנון המשופץ זה תושבות החלון. גם פה מדובר בחלקי פלסטיק שבירים. אצלי הבעיה המקורית לא הייתה בתושבות האלו אבל שברתי אחת בעת פירוק המנגנון הישן.

כל המידע לידיעה בלבד, לא יודע אם ב C4 מדובר באותן תקלות.

פורסם (נערך)
זה כמו ב-307?

אם כן יש לי רכב שלם לפירוק.

שלח לי בפרטי מספר שלדה ואבדוק לך תאימות.

אלעד

לא מתאים. מק"ט שונה.

אם לא תמצא בארץ - תרשום באיביי 9221V1, יש מוכר מצרפת שמוכר חדש ב- 275 שקלים כולל משלוח.

אלעד

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תודה אלעד, הזמנתי מהצרפתי.

מקווה שיגיע תוך שבועיים כדי שאספיק לתקן את החלון לפני המועד האחרון לטסט.

פורסם
אחרת מצידי שלא יירד אף פעם

ביומיים או שלושה שעברו עד שסידרתי את החלון, די סבלתי. תחשוב מה קורה כשאתה צריך לקחת כרטיס במכונה בכניסה לחניון. ולשלם ביציאה...

פורסם

לשמחתי זאת לא פעולה נפוצה בתוואי הנסיעה של אשתי.

אבל צחוק הגורל שהיום לקחנו את האוטו לקניון הקרוב (סתם בגלל שהיינו ממילא צריכים להזיז אותו בגלל חניה לא טובה) ושם ספגתי קללות על החלון...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון - המנגנון הוזמן מהמוכר הצרפתי באיביי בתאריך ה-27/8. הגיע לביתי ב-12/9.

עלות: 272 ש"ח + 35 ש"ח מכס.

ניסיתי לפני כיפור להחליף לבד, הבנתי מהר שאני מסתבך כבר בפירוק של המנגנון הקיים, כנראה שעדיף לי לעשות דברים כאלה עם מישהו מנוסה בפעם הראשונה ולא לקפוץ ישר למים (או שכרגיל הצרפתים עשו מנגנון מסובך מדי).

היום הבאתי את החלק לחשמלאי ליד הבית, לקח 150 ש"ח על חצי שעה עבודה. שלום על ישראל... האישה התקשרה אלי שמחה עם חלון פתוח (לא שמעתי כלום בגלל הרוח אבל למי אכפת :lol: )

בסופו של יום, העלות הסופית הכוללת היא 457 ש"ח בעוד שמוסך מורשה ביקש 665 ש"ח על החלק בלבד, לפני מע"מ ועבודה.

כנראה שחסכתי כמעט 50% שיכלו להיות הרבה יותר אם הייתי מחליף לבד.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...