Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ראשית כל ביצעתי חיפוש על הנושא בפורום ומצאתי מס' דיונים אבל לא מצאתי את התשובות שחיפשתי מאחר וברוב המקרים החישובים שראיתי יצאו די שונים מהחישובים שלי וגם לא ראיתי תשובה קונקרטית בסוף.

נתחיל מרכישת רכב פרטי. אם אבחר באופציה הזו סביר להניח שהייתי בוחר באחד מהרכבים הבאים :

-שברולט ספארק LTZ שנתון 2014

-שברולט סוניק RS משנתון 2014

-יונדאי ולוסטר שנתון 2012-2013

-הונדה סיוויק הצ'באק שנתון 2013-2014

כול הרכבים הללו עלותם באזור ה 50K.

בגדול אני בחור צעיר, אז אני מחפש רכב שיראה "צעיר" ומגניב, מצד שני אני תקוע בפקקים גם בהלוך וגם בחזור מהעבודה אז הייתי רוצה רכב שיהיה גם חסכוני.

חישבתי את עלות התחזוקה של רכב פרטי מנקודת המבט שלי :

-ביטוח חובה ומקיף לשברולטיות הוא באזור 6500 (542 ש"ח לחודש) ולולסטר עוד 1000 ש"ח (625 ש"ח לחודש).

-טסט של הרכב עלות של 1500 ש"ח - 125 ש"ח לחודש

-ירידת ערך של הרכב, לקחתי הערכה גסה של 10% כשאני מאמין שהירידה היא הרבה יותר גבוה- 5000 ש"ח בשנה (416 ש"ח בחודש).

-הוצאות לא צפויות על הרכב - 200 ש"ח בחודש (2400 בשנה).

-טיפולים 1500 ש"ח בשנה - 125 ש"ח בחודש.

סה"כ : 1408 ש"ח לחודש, 16,896 ש"ח לשנה, 50,688 לשלוש שנים.

נעבור לליסינג פרטי, כמה נקודות חשובות :

-הרכב הוא חדש שנתון 2018

-רוב הסכמי הליסינג שבדקתי כוללים שלושה טיפולים + ביטוח

-הגבלת של עד 20K KM בשנה

-רוב ההסכמים לא כוללים טסט

-בכל הסכם ליסינג יש לשלם מקדמה שנעה בין 8K ל 10K תלוי בשווי הרכב

-מאחר ואני אהיה בן 24 רק בסוף השנה, יש להוסיף כ 120 ש"ח בחודש לטובת "נהג צעיר

-את המחירים בדקתי באתרים של שלמה ו OPL בנוסף חייגתי למס' חברות שמציעות שירותי ליסינג תפעולי פרטי והמחירים פחות או יותר דומים.

"

הרכבים שבדקתי :

-שברולט ספארק LT - מקדמה בגובה 9000 ש"ח (יוצא 250 ש"ח לחודש במשך 3 שנים), עלות חודשית בגובה 1269 ש"ח,תוספת של 120 ש"ח עבור נהג צעיר + תוספת של 20 ש"ח חודשיים עבור החלפת צמיגים,מצבר,מגבים + טסט בגובה 1500 ש"ח (125 לחודש) =1784 ש"ח לחודש, ל 3 שנים 65K, מחירון : 78K

-סוזוקי בלאנו GLX 1.2 \ סיאט איביזה REFERANCE 1.0 - מקדמה בגובה 9000 ש"ח (250 ש"ח לחודש), עלות חודשית בגובה 1600 ש"ח. תוספת של 120 ש"ח עבור נהג צעיר + תוספת של 20 ש"ח חודשיים עבור החלפת צמיגים,מצבר,מגבים + טסט בגובה 1500 ש"ח = 2125 ש"ח בחודש , ל-3 שנים 77K, מחירון : 95K

-מאזדה 2 דיינמיק 1.2 אוטו - מקדמה בגובה 8K יוצא 222 ש"ח לחודש, עלות כוללת של 1940 ש"ח אשר כוללת גם נהג צעיר וגם טסט. יש להוסיף טסט (125 לחודש) ונקבל בסה"כ 2065 ש"ח לחודש ובעלות כוללת ל-3 שנים 74340 ש"ח, מחירון : 105K.

--------

אשמח לקבל הערות לגבי החישובים בפרט ולגבי הרכבים שציינתי בכלל. אם יש לכם ליסינג תפעולי אשמח לשמוע את דעתכם בנושא גם כן. לפי דעתי, בטווח הקרוב, לאנשים שמתכננים להחליף רכב כל 3 שנים ליסינג תפעולי הוא אחלה פתרון. לטווח הרחוק, כלומר אם הייתם קונים רכב פרטי ונשארים איתו 6 שנים נניח אז יותר משתלם כלכלית להישאר עם רכב פרטי.

אשמח לשמוע מה דעתכם על מה שכתבתי והאם באמת עדיף לי לקנות רכב פרטי כמו שחישבתי.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הספארק כנראה תהיה החסכונית ביותר מהאופציות שציינת.

בכל מקרה פקקים מעלים את צריכת הדלק גם ברכבים חסכוניים.

ספארק LT ערומה מאבזור, בלנו פשוטה מבפנים ומחסירה אבזור בטיחות אקטיבי , איביזה מרווחת ובעלת ביצועים טובים אבל הגיר

שלה פחות מתאים לפקקים.

מאזדה 2 לא הכי חסכונית.

פורסם

הגדרת תקציב של 50K עבור רכב יד שנייה ועבור רכבים חדשים התקציב עולה 30 - 40 אחוז.

יש להכניס לדעתי 10% נוספים עמלה/קנס/ ירידת ערך על שלל דברים.

האופציה העדיפה לך לדעתי היא לגשת לסוכנות ולרכוש רכב חדש, ירידת הערך שתספוג (שאר המשתנים אתה סופג ממילא) תגלם עצמה בבתור חסכון + עמלת שקט נפשי על רכבים ישנים.

אם כבד עליך, הגדל תקציב במעט ורכוש רכב חדש יותר שבתקווה יהיה אמין/מטופל יותר

רוב הרכים שתרכוש עכשיו יאבדו כ30K, בשביל 2 משכורות בשנה עדיף לך לרכוש חדש, אתה צעיר והוצאות מזדמנות של סכומים גדולים אלו דברים שכדי להימנע מהם.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
הגדרת תקציב של 50K עבור רכב יד שנייה ועבור רכבים חדשים התקציב עולה 30 - 40 אחוז.

יש להכניס לדעתי 10% נוספים עמלה/קנס/ ירידת ערך על שלל דברים.

האופציה העדיפה לך לדעתי היא לגשת לסוכנות ולרכוש רכב חדש, ירידת הערך שתספוג (שאר המשתנים אתה סופג ממילא) תגלם עצמה בבתור חסכון + עמלת שקט נפשי על רכבים ישנים.

אם כבד עליך, הגדל תקציב במעט ורכוש רכב חדש יותר שבתקווה יהיה אמין/מטופל יותר

רוב הרכים שתרכוש עכשיו יאבדו כ30K, בשביל 2 משכורות בשנה עדיף לך לרכוש חדש, אתה צעיר והוצאות מזדמנות של סכומים גדולים אלו דברים שכדי להימנע מהם.

אם להוסיף עוד עשר אחוז עמלה כל חודש יצא שליסינג זה יותר משתלם בגדול. תקן אותי אם אני טועה אבל ירידת הערך בשתיים שלוש שנים הראשונות הרבה יותר גבוהה מאשר בשנים שאחר כך לכן אני חושב שעדיף להימנע מלרכוש רכב חדש.

פורסם
הספארק כנראה תהיה החסכונית ביותר מהאופציות שציינת.

בכל מקרה פקקים מעלים את צריכת הדלק גם ברכבים חסכוניים.

ספארק LTZ ערומה מאבזור, בלנו פשוטה מבפנים ומחסירה אבזור בטיחות אקטיבי , איביזה מרווחת ובעלת ביצועים טובים אבל הגיר

שלה פחות מתאים לפקקים.

מאזדה 2 לא הכי חסכונית.

מאיזה בחינה הגיר של האיביזה לא מתאים לפקקים ? מכיר אופציה לשדרג בליסינג את הרכב ? לא יודע אם קיים..

פורסם
אם להוסיף עוד עשר אחוז עמלה כל חודש יצא שליסינג זה יותר משתלם בגדול. תקן אותי אם אני טועה אבל ירידת הערך בשתיים שלוש שנים הראשונות הרבה יותר גבוהה מאשר בשנים שאחר כך לכן אני חושב שעדיף להימנע מלרכוש רכב חדש.
כל החישוב החודשי הוא חמוד בתיאוריה אבל אתה צריך להבין מה אתה מסוגל לשים על השולחן.

אם אתה מסוגל לממן רכב חדש ללא הלוואות זו האופציה העדיפה מכולם.

אם לא תסתפק במה שיש, לחשב את כל החיים באופן חודשי זה חמוד מאוד אבל גם יום אחרי שתצא עם הרכב מהליסינג הפרטי מישהו עלול להרוס לך את הרכב ואז הלכה מקדמה של 9K בלי לדבר איתך בכלל ויוסיפו לך גם את ה 10% או יותר אשמת תורם שבהרבה מקרים מצליחים להוכיח.

החיים לא אוסף של נוסחאות, אז אחרי שעשית את כל החישובים שהם טובים מאוד, תחשוב אם אתה מסוגל לעמוד באופציה היקרה ביותר, אם כן היא המשתלמת ביותר.

אולי ירידת ערך נראת לך כהוצאה גדולה, אבל רכב מקולקל זה כאב ראש אחר.

פורסם
כל החישוב החודשי הוא חמוד בתיאוריה אבל אתה צריך להבין מה אתה מסוגל לשים על השולחן.

אם אתה מסוגל לממן רכב חדש ללא הלוואות זו האופציה העדיפה מכולם.

אם לא תסתפק במה שיש, לחשב את כל החיים באופן חודשי זה חמוד מאוד אבל גם יום אחרי שתצא עם הרכב מהליסינג הפרטי מישהו עלול להרוס לך את הרכב ואז הלכה מקדמה של 9K בלי לדבר איתך בכלל ויוסיפו לך גם את ה 10% או יותר אשמת תורם שבהרבה מקרים מצליחים להוכיח.

החיים לא אוסף של נוסחאות, אז אחרי שעשית את כל החישובים שהם טובים מאוד, תחשוב אם אתה מסוגל לעמוד באופציה היקרה ביותר, אם כן היא המשתלמת ביותר.

אולי ירידת ערך נראת לך כהוצאה גדולה, אבל רכב מקולקל זה כאב ראש אחר.

אני לא חושב שרכב חדש זה הכי טוב מאחר ובשלוש שנים ראשונות המחירון צומח עד כ 45% שזה פשוט לא משתלם. אם אצא מהליסינג הפרטי ויכנסו בי אז יש ביטוח...

אני מבין שרכישת רכב יותר משתלמת, בכנות אני מתלבט בין הסוניק RS לולוסטר. מה דעתכם ?

פורסם

בהתלבטות שלך (סוניק rs מול וולוסטר), בתקציב של 50, הייתי מעדיף 208 מ-2015 (1.2 טורבו).

אני חושב שאין שום סיבה לקנות רכב חדש אם זה גדול עליך כלכלית. רכב בן 3 (או אפילו 4) לא נכנס כל חודש למוסך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ליסינג פרטי זה סהכ דרך יותר נוחה לשלם על רכב חדש, אך אסור להתבלבל - אתה עדין משלם את מלוא ההוצאות בגין ירידת ערך, טיפולים וכו', פשוט בצורה עקיפה.

לכן, איך שלא תסתכל על זה בסופו של דבר זה שקול לקניית רכב חדש מה שאומר ירידת ערך גדולה.

רכב בן 4 הוא עדין רכב אמין - בהנחה שהרכב טופל וננהג בצורה נאותה, וכמו כן מדובר בדגם אמין...

מבחינה כלכלית רכישה של רכב בן 4 היא אופציה טובה בהרבה.

לגבי דגמים-

רכבים עם גיר רובוטי פחות מתאימים עקב שחיקה מוגברת בתוואי פקקים/עירוני עמוס.

הצעות נוספות:

מיצובישי ספייסטאר

סוזוקי ספלאש

פיגו 208

פורסם (נערך)

לא חושב שיש ספארק 2014 LTZ- שיווק הדגם האוטומטי עם רמת אבזור זו התחיל ב 2016 ואולי כן אפשרי למצוא אחת בתקציב..

הונדה 2013-14- לא תמצא רכב סביר בתקציב הזה,אלא אם אחרי השכרה מרובתץ אנסים-רכשתי אחת מאובזרת פרטית יד ראשונה מנכה דרך אוטו סנטר לפני 4 חודשים כאשר המחירון היה 77,000.

לגבי ליסינג פרטי- שורה תחתונה זה שירות שעולה לך עוד לא מעט כסף שהחברה מרוויחה כי אתה משלם על "שכירות הרכב" יותר מירידת הערך האמיתית שלו.משתלם ? לא הכי כלכלית.

מבחינת סחירות- זה היתרון הגדול ביותר שלא תצטרך לשבור את הראש לגבי מכירה

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אני לא חושב שרכב חדש זה הכי טוב מאחר ובשלוש שנים ראשונות המחירון צומח עד כ 45% שזה פשוט לא משתלם. אם אצא מהליסינג הפרטי ויכנסו בי אז יש ביטוח...

אני מבין שרכישת רכב יותר משתלמת, בכנות אני מתלבט בין הסוניק RS לולוסטר. מה דעתכם ?

הנקודה שניסיתי להעביר שאם אתה בונה על כל החישובים הללו בלי להבין שכללי המשחק יכולים להשתנות אתה יכול להפסיד בכל מצב.

רוב הרכבים הפופלרים שתיקח לא יגיעו למצב שיפסידו 45% מהמחירון(אולי השברולט), השאר יציגו ירידת ערך רגילה.

בשוק היד שנייה אתה הולך על רכבים לא אמינים שכנראה יגמרו לך להשקיע במהלך התקופה עוד כמה אלפים.

לדעתי אתה לא סגור על עצמך על גובה התקציב, כי ב50K אין טורבו, מהיר, חסכוני ומשתלם כלכלית.

פורסם

זה כמובן לא וודאי, אבל בסיכוי גבוה רכב ב-50,000₪ יהיה זול יותר לאורך 3 שנים מרכב ב-90,000₪, כי ירידת הערך תהיה נמוכה משמעותית. גם אם יהיו תקלה או שתיים, ברוב המכריע של המקרים הן לא יהיו קרובות להפרש בירידת הערך בין שני הרכבים.

לדעתי 208 מ-2015 תהיה חסכונית, חזקה מספיק וכנראה די אמינה (בטיפול נכון) לשלוש השנים הבאות. גם אם תהיה תקלה יחסית מג'ורית (נניח, טורבו), היא עדיין תהיה זולה יותר משמעותית מאחת חדשה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

משיטוט בלוחות נראה כי ניתן להשיג שברולט ספארק עם המנוע 1.4 ברמות האבזור הטובות סביב 50 אלף לשנתון 2016.

זאת נראית כמו עסקה טובה מאוד שמותאמת מצוין בשבילך.

פחות הייתי ממליץ על רמת האבזור הנמוכה LT כי היא מגיעה ממש עירומה מאבזור.

(שים לב כי קיימת גרסת LT+ שהיא כבר בסדר גמור)

פורסם

בשום מקום לא רשמת כמה אתה נוסע בשנה.

אני לא רואה מצב, איך סיוויק 2014 שהיתה בשימוש נורמלי תגרום להוצאות רבות ב 3 השנים הבאות .

ירידת ערך של הונדה בת 4 כבר מתונה ביותר ( גם ביחס לרכב חדש וגם יחסית ל 208 מודל 2015 ).

נכון, פיג'ו יותר חסכונות, אבל 200-300₪ בחודש חסכון בהוצאות דלק כנראה לא מכסה ירידת ערך יותר גבוהה .

בקיצור, ל 10-15 אלף קילומטרים בשנה הייתי מוצא הונדה שמורה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...