Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לפני השכרת רכב בסופיה

Dark Crystal
שימו לב! השרשור הזה בן 2230 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חברים,

עשיתי חיפוש בגוגל וגם פה ולא מצאתי תשובות מדוייקות, אשמח אם מישהו יכול לעזור לי.

המשפחה טסה ל5 ימים לסופיה, בולגריה באוקטובר הקרוב, אנחנו נהיה 8 נפשות.

ראינו שכן יש המלצות להשכיר רכב על מנת להתנייד ברחבי העיר וגם לגשת למקומות מחוצה לה.

בגלל ההורים שלי אני נוטה עוד יותר לכיוון של השכרת רכב,

למרות שראיתי שכרטיס נסיעה ל3 ימים לתחב"צ עולה בסביבות ה5 + יורו (https://www.metrosofia.com/en/tickets)

בכ"מ, לאור גודל המשפחה (8) אנחנו מעוניינים ברכב אחד גדול,

השאלות שלי הם לגבי רישיון הנהיגה שלנו, האם רישיון B מספיק לרכבים מסוג פורד טרנזיט, אופל ואוירו (משהו כזה)

איך אני יכול לייעל את החיפוש שיצא המחיר הזול ביותר?

אנחנו מגיעים ב12:50 לסופיה וטסים חזרה ב6:40, כך שלדעתי החזרת הרכב תעשה יום לפני.

את הרכב ראיתי שאפשר לקחת מהשדה התעופה וניתן להחזיר במקום אחר (זה מייקר?) היות וכל מקומות ההשכרה נפתחים ב6 בבוקר (ייתכן?)

אשמח אם מישהו יכול לייעץ ולעזור,

כמו שניתן לראות לא השכרתי רכב בחו"ל, כך שזו תיהיה פעם ראשונה עבור כל אחד מבני משפחתי.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי בסופיה, אבל לנהוג בעיר צפופה ולא מוכרת עם רכב גדול שאינך רגיל אליו לא נשמע כפתרון מומלץ.

אם יש בעית ניידות תבדקו אם מערך המוניות בעיר הוא טוב, או תחלופות כמו אובר.

לגבי יציאה מהעיר, זה עניין אחר.

החזרת רכב במקום אחר מייקרת, לרוב בהרבה.

במוקדי השכרה בשדות תעופה לרוב ניתן להחזיר את הרכב גם מחוץ לשעות הפעילות של המשרד, משאירים את המפתח בתיבה. חושב להקפיד לצלם את הרכב לפני ואחרי כדי שלא ידביקו לך נזקים של אחרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובה המהירה, צודק לגבי ההערה שלנסוע בעיר שאנחנו לא מכירים,

אבל להורים שלי בדר"כ יש רכבים בסדר של 7 מקומות (לא יודע כמה הפרש בס"מ אבל מאמין שלא גדול בהרבה),

אבא שלי כבר נהג על רכבים דומים כך שזה לא חדש בשבילו.

אני אבדוק גם לגבי החזרת הרכב מחוץ לשעות הפעילות.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתוך העיר יש רכבת תחתית מצויינת (2 קוים שמצטלבים במרכז העיר)

המוניות זולות

ממליץ מאד להמנע משכירת רכב לצורך התניידות בתוך העיר.

לגבי נהיגה מחוץ לעיר - לא עשיתי זאת, אבל בנסיעה מאורגנת להר הויטושה הכבישים נראו רעועים עד כדי דרכי קק"ל, וזה ממש ביציאה מסופיה. לא יודע מה קורה יותר רחוק. שקלתי שכירת רכב ליום אחד - סוכנת ההשכרה במלון הציעה רק מרצדס ו-BMW (ככה זה כשבעל המלון מתנייד ב-RR מוקף כלים מסדרה Q ומסדרה G), אבל כיון שהיה מדובר בדצמבר והיתה תחזית (שהתממשה) לשלג ויתרתי על העניין וטיילתי עוד יום בעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2 סנט ממני

1. קל ופשוט לאתר מוניות, יש 2 אפליקציות טובות(Yellow taxi - תחנה ספציפית ו Taxi Me - מוניות ממגוון תחנות). והמחירים זולים מאוד ביחס לארץ (אם אתה בוחר במוניות תעלה רק על Yellow או Ok Taxi)

2. בעיר אין מדחנים לחניה, האזורים מחולקים לצבעים וצריך לשלוח סמס כל שהוא עם מספר ע"מ להמנע מדוחות חניה. (לדעתי יעבוד רק עם סים מקומי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סים מקומי עולה פרוטות, מומלץ לרכוש. אבל אם רוצים להשתמש בו לתשלומים צריך לטעון אותו בהתאם.

ואם כבר סופיה - להיות זהירים מאד בהחלפת כספים. השאר הוא משהו כמו 1.995 לבה לאירו, אבל יש חלפנים רמאים שנותנים 1.59 לבה לאירו. להקפיד מאד על ההחלפה או לרכוש בכספומט (עדיפות לכרטיס של לאומי קארד, עמלת ההמרה בכספומט שלהם היא הנמוכה ביותר). בסופיה השתמשתי במזומן, זה היה לפני שעברתי למדיניות של כרטיסי אשראי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סים מקומי עולה פרוטות, מומלץ לרכוש. אבל אם רוצים להשתמש בו לתשלומים צריך לטעון אותו בהתאם.

ואם כבר סופיה - להיות זהירים מאד בהחלפת כספים. השאר הוא משהו כמו 1.995 לבה לאירו, אבל יש חלפנים רמאים שנותנים 1.59 לבה לאירו. להקפיד מאד על ההחלפה או לרכוש בכספומט (עדיפות לכרטיס של לאומי קארד, עמלת ההמרה בכספומט שלהם היא הנמוכה ביותר). בסופיה השתמשתי במזומן, זה היה לפני שעברתי למדיניות של כרטיסי אשראי.

אכן, יש צ'יינגים בקניונים (Tavex gold & Exchange) שניתן להמיר גם שקלים בשער סביר בהחלט

עריכה אחרונה על ידי rami23
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצ'יינג' שאליו הוביל אותנו המדריך היה באיזו כיכר מרכזית, אאל"ט באזור ארמון הנשיא. אבל אל תתפסו אותי במילה, הפרט הזה לא מספיק חשוב לי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הערה:

לקחת רכב בשדה התעופה ולהחזיר אותו באותה העיר (בעיר), או להיפך, לא נחשב כהחזרה במיקום שונה לגבי תוספת תשלום.

זה כמו להחזיר בסניף אחר באותה העיר

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הערה:

לקחת רכב בשדה התעופה ולהחזיר אותו באותה העיר (בעיר), או להיפך, לא נחשב כהחזרה במיקום שונה לגבי תוספת תשלום.

זה כמו להחזיר בסניף אחר באותה העיר

תלוי איפה. בהלסינקי, למשל, שכרתי בתחנת הרכבת המרכזית והחזרתי בנמה"ת, שילמתי עמלה על החזרה במקום שונה. הבדיחה היתכה שכאשר הגעתי לאסוף את הרכב הייתי צריך להמתין עד שיגע מנמה"ת. צריך להוסיף שנמה"ת של הלסינקי יחסית מרוחק מהעיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...