Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין בלאנו ל208

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפחות ככל שאני יודע אין 208 טורבו עם גיר ידני, חוץ מדגם ה GTI כמובן.

אני יודע בדגם טורבו אני מתכוון עם גיר אוטומט

פורסם
הבלנו הידנית גם מגיעה ברמת איבזור מאוד נמוכה, מה שאני יכול לאמור מהתרשמות מאוד מאוד קצרה שהגיר הידני בבלנו יותר טוב. ידית מדוייקת יותר עם "קליקים" ברורים, נעימה יותר לתפעול.

מבחינת האבזור הבלנו שראיתי ביד 2 רובם יותר מאובזרות (מצלמת רוורס , מובילאי , WAZE וכו'.) מה208 אקטיב שבגדול לפי מה שהבנתי היתרון היחידי שלה מהבחינה הזאת זה הקרוז קונטרול.

פורסם
בתחילת השירשור דיברו על שתי המכוניות בגרסה הידנית עם מנוע אטמוספרי.

אם משוים בין הגירסאות האלו אז בלנו יותר קלה ועם מנוע יותר חזק.

למה אתה חושב שהבאלנו חזקה יותר? לפיגו יש מנוע גמיש יותר שהמומנט המקסימלי בו מושג ב2800 סל"ד בניגוד ל4000 סל"ד בבלאנו על הנייר אמנם לבאלנו יש 90 כ"ס ולפיגו יש 82 כ"ס אך גמישות המנוע והמומנט העדיף בפיג'ו עושים את ההבדל בפועל לנוכח הבדלי המשקל שניהן עושות 0-100 ב12.2 שניות אך בזכות המנוע הגמיש הפיגו מרגישה נמרצת יותר.

לטובת הפיגו 208 תוכל לקנות רכב חדש יותר בשנתון וכנראה בקילומטראז איכות הסלון שלה גבוהה יותר גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת החומרים הנוחות שלה עדיפה גמישות המנוע תעזור לך לחסוך יותר בדלק בטוואי הנסיעה שלך ולשחק פחות בהילוכים הבטיחות שלה עדיפה בהרבה (5 כוכבים נגד 3 כוכבים בבאלנו) והיא מבודדת רעשים טובה יותר (שקטה יותר)

לטובת הבלאנו תפעול הגיר והקלאטצ' שלה עדיף יש לה תדמית אמינות בלתי מעורערת וכנראה שירידת הערך

שלה מתונה יותר.

בסופו של דבר הבלנו זה לא רכב שקול ל208 אלא יותר בכיוון של הספייס סטאר\ אטראז\ 301 לכול המשתמע מכך.

פורסם
מבחינת האבזור הבלנו שראיתי ביד 2 רובם יותר מאובזרות (מצלמת רוורס , מובילאי , WAZE וכו'.) מה208 אקטיב שבגדול לפי מה שהבנתי היתרון היחידי שלה מהבחינה הזאת זה הקרוז קונטרול.

בבלנו יש שתי רמות איבזור קבועות, הגבוהה רק אוטומטית, הנמוכה רק ידנית.

באוטומטית יש בקרת אקלים, Key less, קרוז קונטרול ועוד כל מיני.

בידנית אין את הדברים האלו.

למה אתה חושב שהבאלנו חזקה יותר? לפיגו יש מנוע גמיש יותר שהמומנט המקסימלי בו מושג ב2800 סל"ד בניגוד ל4000 סל"ד בבלאנו על הנייר אמנם לבאלנו יש 90 כ"ס ולפיגו יש 82 כ"ס אך גמישות המנוע והמומנט העדיף בפיג'ו עושים את ההבדל בפועל לנוכח הבדלי המשקל שניהן עושות 0-100 ב12.2 שניות אך בזכות המנוע הגמיש הפיגו מרגישה נמרצת יותר.

לטובת הפיגו 208 תוכל לקנות רכב חדש יותר בשנתון וכנראה בקילומטראז איכות הסלון שלה גבוהה יותר גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת החומרים הנוחות שלה עדיפה גמישות המנוע תעזור לך לחסוך יותר בדלק בטוואי הנסיעה שלך ולשחק פחות בהילוכים הבטיחות שלה עדיפה בהרבה (5 כוכבים נגד 3 כוכבים בבאלנו) והיא מבודדת רעשים טובה יותר (שקטה יותר)

לטובת הבלאנו תפעול הגיר והקלאטצ' שלה עדיף יש לה תדמית אמינות בלתי מעורערת וכנראה שירידת הערך

שלה מתונה יותר.

בסופו של דבר הבלנו זה לא רכב שקול ל208 אלא יותר בכיוון של הספייס סטאר\ אטראז\ 301 לכול המשתמע מכך.

עקרונית לנתון המשקל יש תמיד משמעות גדולה, רכב קל יותר עם אותם נתוני מנוע יסע טוב יותר ויצרוך פחות דלק. בכל מקרה ההבדל פה לא גדול.

לגבי כוכבי בטיחות, הסברתי מקודם. שתי המכוניות נבחנו במבחן בתקן שונה. אם 208 מודל 2014-2015 נבחנת במבחן של היום היא מקבלת 3 כוכבים. היום 3 כוכבים זה ציון מירבי לרכב ללא מערכות בטיחות אקטיביות.

(דוגמא שדיברנו עליה בפורום לא מזמן: פיאט גרנדה פונטו כשהוצגה ב 2006 קיבלה 5 כוכבים לפי התקן של אז. עשו לה מבחן נוסף ב 2017 לפי התקן הנוכחי, היא קיבלה כוכב אחד.)

הבלנו היא באמת רכב "של פעם", בסיסי, פשוט, קל, עיצוב פנים פשוט ומיושן, יעלי וללא שום ייחוד.

תפעול הגיר שלה עדיף בהרבה, גם את זה ציינתי.

פורסם
בבלנו יש שתי רמות איבזור קבועות, הגבוהה רק אוטומטית, הנמוכה רק ידנית.

באוטומטית יש בקרת אקלים, Key less, קרוז קונטרול ועוד כל מיני.

בידנית אין את הדברים האלו.

יכול להיות שמדובר באיזה מבצע או תוספות בתשלום אבל רוב הידניות שראיתי מאובזרות במה שרשמתי .

פורסם

מובליאי יש בכולן ומערכת מולטימידה זה התקנה מקומית, באמת התקינו אותה לרוב הלקוחות.

פורסם

במידה ויש הפרש של 5-6K הייתם ממליצים ללכת על הטורבו ? פשוט אני גם קצת מפחד מעלות הטיפולים שאני מניח שבגירסא האוטומטית עם הטורבו העלויות אחזקה יהיו גדול השאלה אם זה משמעותי .

פורסם
לפחות ככל שאני יודע אין 208 טורבו עם גיר ידני, חוץ מדגם ה GTI כמובן.

יש גם את גרסת הטורבו דיזל עם גיר ידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גירסת הטורבו לא תהיה יקרה יותר לטיפול.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסעתי על הבלנו ואני חייב לציין שזה אחד הרכבים הפחות נוחים שנסעתי בהם ,הרכב נוסע יפה ומרווח מאוד בפנים אבל ממש לא נוח.

הסוויפט מושקעת הרבה יותר בפנים והרבה יותר מומלצת.

לגבי אמינות אני מעריך שהסוזוקי תהיה זולה יותר לאחזקה ותעשה פחות צרות מהפזו.

תעשה נסיעת מבחן ,ככה בדקתי גם את הסוויפט וגם את הבלנו

• תוכן חדש...