Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפני רכישת Volvo V40

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר חיפושים אחר רכב חזק וזריז, שיהיה גם צעיר וגם קרוב לרכב מנהלים (אולי לא מנהלים אבל מרשים ויוקרתי). החלטתי ללכת על Volvo V40 T4 2013 180HP.

ביצעתי נסיעת מבחן על אחת כזו, אמנם מנוע T5 245HP אבל הבנתי שגם ה-T4 חזק דיו.

אהבתי את הרכב ואת הנהיגה בו.

הבנתי שמדובר במנוע אקו בוסט של פורד ותיבת פאוור שיפט. אשמח לדעת עליהן מבחינת אמינות. פחות חשוב לי לדעת לגבי הנאה מכיוון שאני עובר מרכב 2008 כבד ובטוח אהנה מהוולוו יותר. אבל אני לא רוצה להכניס את עצמי לטיפולים יקרי ערך. קראתי שהדעות חלוקות. אשמח לדעתכם, חברי הפורום.

ובמאמר מוסגר אציין גם שאני שוקל גם התקנת מערכת גז ברכב (אני נוסע המון, כ-2000-2500 ק"מ בחודש). ב-2 הרכבים הקודמים שלי (האחרונה - מונדאו 2008 והקודמת - מאזדה 6 2005) התקנתי מערכות גז. בין היתר כי האמנתי כשאמרו לי שפורד, מאזדה וסובארו עובדים יפה עם הגז. לא הלכו המנועים אמנם אבל כמו שאתם יודעים זה בלאי מהיר יותר לכוהל ולפלאגים. פיח במנוע ואולי גם יותר מזה (זה לפחות מה שאני יודע). כמו"כ חשוב לי מאוד הכוח וחלק מההתלבטות שלי הוא איבוד הכוח במידה ואתקין על הוולוו. להבנתי זה בערך 10 אחוז פחות ואני לא רוצה 160 כ"ס במקום 180 כ"ס. אגב, חלק אמרו שבוולוו לא אחווה איבוד כוח. אציין שבפורד הנוכחית (161 כ"ס) מרגיש איבוד כוח ולא מרגיש מהחזקים על הכביש, או לפחות כמו רכב של 161 כ"ס. מרגיש שהגז איפה שהוא מגביל את הרכב.

אשמח לדעתכם. תודה מראש!

אגב - בהזדמנות זו רוצה להודות לאסף מהפורום שגם עובד בסוכנות מאיר, שעזר לי מאוד במהלך הדרך.

עריכה אחרונה על ידי roimoseri
פורסם

התיבה הרובוטית הזו של פורד מתפקדת בצורה סבירה, אבל עלות התחזוקה השוטפת שלה לא שולית (החלפת שמן גיר פעם ב-3 שנים) וכשמשהו מתקלקל, זה יהיה ממש לא זול (יכול להגיע גם ל-5 ספרות). חפש שרשור של automatic1 לגבי המונדאו, יש שם את כל המספרים.

למנוע של ה-T4 בפוקוס היו לא מעט בעיות, חלק בגלל נקודה רגישה במערכת הקירור (שכנראה לא קיימת בוולוו, ותוקנה ע"י ריקול בפורד) אבל גם חלק לא. יכול להיות שהרוכשים של הפוקוס התייחסו אליה כרכב ספורטיבי ובגלל זה המנועים עבדו בעומס גבוה יותר מאלו של הוולוו, אולי יש לזה השפעה על האמינות הבעייתית שהם הפגינו בפוקוס (ואולי לא).

אין לי מושג איך המנוע הספציפי הזה יסתדר עם הסבה לגז. במקומך, אם הייתי נוסע ק"מ גבוה ודואג לגבי עלויות, הייתי מוותר על התענוג של הוולוו ומסתפק ברכב חסכוני עם מנוע דיזל או היברידי. בלי הסבה לגז, על פוקוס עם מנוע כזה וגיר ידני אני מקבל בין 1:9 עירוני עם מזגן לקצת מעל 1:11 משולב עם מזגן. אם כי אני לפעמים נהנה להאיץ קצת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש לי כזאת בדיוק שנת 2015. עד כה עברה כ-50000 ק"מ, אין שום בעיות, צריכת הדלק הממוצעת 1/12.5 כאשר את הרוב המוחלט של הנסיעות עושה אשתי שהיא נהגת די רגועה.

לגבי הסבה לגז, לא יודע אם המנוע מתאים לכך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה לשניכם.

התגובה של POOH BEAR קצת מלחיצה. אם כי ההתייחסות היא בעיקר לפורד.

כמובן שאקח את הרכב לבדיקה, אתם ממליצים לבדוק משהו מסוים או לבקש מהבודק לבדוק דברים מסוימים?

תודה

פורסם

החלפת נוזל תיבת הילוכים פעם ב-5 שנים או 75000 ק"מ לא ידוע לי שמדובר על פרוצדורה יקרה מאד (לדעתי לא מתקרב ל2000 ש"ח שזה עולה ב-DSG6)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ב-2015 לא החליפו כבר את ה-1.6 של פורד ב-2.0 של וולוו עם 190 כ"ס ב-t4? ואת הגיר הרובוטי בפלנטרי? למיטב ידעתי זה המצב ב-s60, לא יודע איך זה ב-v40.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ידידי!

אני יודע איזה מנוע ואיזה גיר יש לי (1.6 של פורד, וגיר דו מצמדי רטוב) ה-v40 עם המנוע של וולוו וגיר פלטנרי הגיעה לקראת סוף שנת 2015.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מה עם רנו מגאן גרנד קופה 2018 דיזל?

גם גדולה ומרווחת,

בטוחה לא פחות מהוולוו,

דיזל - אז צריכת דלק של 1:25 [יהיה משמעותי],

אתה קונה חדש - 3 שנות אחריות יצרן,

וטאבלט שליטה ומולטימדיה מרשים [כמו בטסלה].

ממליץ לבדוק...

[לא קשור לרנו]

פורסם
מה עם רנו מגאן גרנד קופה 2018 דיזל?

גם גדולה ומרווחת,

בטוחה לא פחות מהוולוו,

ממליץ לבדוק...

]

ממליץ לך לקרוא הטיב את כל התגובות לפני שתכתוב תגובה.

1) פות"ש מחפש v40 שנת 2013 שמחירה הוא כמחצית מההצעה (הלא קשורה שהצעת)

2) מי שקונה v40 לא בהכרח מחפש רכב מרווח (ה-v40 אפילו לא מנסה להיות כזאת)

3) לגרנד קופה אין שום מערכות בטיחות אקטיביות ולכן היא ממש לא בטוחה כמו הוולוו - בקטע הבטיחותי לוולוו אפילו שהיא בת 5 יש לפחות חלק מממערכות הבטיחות מקוריות בפס הייצור מה שברנו 2018 עדיין אין.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה לכולם. אני ממש רוצה לקנות כבר אבל עדיין קיים החשש מהמנוע. להירגע או שיש צדק בחששות? כמובן שאקח לבדיקה ואבקש לבדוק ספציפית את המנוע ואת הגיר. אמרו לי לבקש לבדוק הזעה מהמנוע או מהטורבו. נכון?

משהו עוצר בעדי, כאילו אני הולך לקנות רכב שבטוח תהיה לו בעיה במנוע... (כאמור נוסע הרבה ואוהב להנות מהכוח).

במידה וילך מנוע או גיר, העלויות יקרות?

אגב. מצאתי אחת שהוחלף בה המנוע והטורבו (לאותו מנוע T4) אבל המוכר טוען שהוחלף למנוע קצת חדש יותר שבו אין את התקלות הידועות. יש מצב?

תודה.

פורסם

אם ילך מנוע או גיר העלויות אכן תהיינה גבוהות (זה נכון כמעט בכל רכב מודרני מהקבוצה הזאת)

אני לא רואה סיבה שילך מנוע או גיר אם הרכב טופל לפי הספר, ובוצעו ריקולים (אם היו)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מה שאני יודע לא רלוונטי לרכב הספציפי. יש לגשת למוסך מורשה יבואן עם הבעלים ולבדוק במחשב.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...