Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שאני שואלת בפורום הנכון. מרגע שמישהו מעונין לראות את הרכב עד הרגע שאמסור לו- מה התהליך הנכון וההוגן לשני הצדדים למכירה (במקרה הזה- אני המוכרת)?.

האם שהקונה הפוטנציאלי יבוא לראות קודם את הרכב? יעשה עליו סיבוב (צריך לדאוג לביטוח)? נקבע למועד אחר לבדיקת רכב (על חשבונו?) ואם הכל בסדר- זכרון דברים ותיאום למועד אחר שיבוא עם צ'ק בנקאי? קודם להפקיד בבנק ואז העברת בעלות בדואר?

זה בעצם יוצא 2-3 פגישות, נכון?

האם יש דרך להראות את הרכב, לסכם על הדברים ולמסור את הרכב רק שבוע אחרי? או שהכל חייב להיות ממש בסמיכות?

תודה רבה מראש למשיבים.

פורסם

בוקר טוב

דבר ראשון מכירה מתחילה בשיחת טלפון שבה הקונה יבקש ממך פרטים על הרכב.

פרטים כמו, האם הרכב עבר תאונות?

כמה זמן הרכב אצלך וכדומה..

אם התשובות יראו לו אז סביר להניח שישאל אותך אם יש מה לדבר על המחיר?

כאן זה הרבה תלוי בך ואם לא אכפת לך להתגמש אפשר לומר שכן אבל לא להיכנס למשא ומתן בטלפון, אלא רק אם הקונה ראה את הרכב והוא רציני.

קונה שמעוניין ירצה לראות את הרכב ואפילו לעשות נסיעת מבחן.

לגבי ענייו הביטוח זה דבר שתצטרכי לשאול את חברת הביטוח שלך אם יש לך ביטוח לכל נהג.

במידה ולא אפשר להציע שאת תנהגי והוא ישב לידך אם זה ירצה אותו.

אם גם השלב הזה התקדם, הגיע הזמן לדבר על המחיר.

כאן זה תלוי בך ורצוי לחשוב עם עצמך מה הסכום דתרצי בעבורו וכמה תהיי מוכנה להתפשר.

עשי סקר שוק לרכב שלך ותראי באילו מחירים הוא נמכר.

אם הסכמתם על המחיר והקונה רוצה בדיקה אתם קובעים יום ושעה ונפגשים במכון בדיקה.

על הבדיקה רק הקונה משלם.

נהוג שהקונה יבקש שתתחייבי על שלדה מנוע וגיר ואם אין לך בעיה עם זה אז זה אפשרי.

קחי בחשבון שאם אכן יתגלה בעיה תצטרכי לשלם את על הבדיקה.

קחי גם בחשבון שיש קונים שיציעו לך סכום מסוים לקניה ללא בדיקה.

גם זה חשוב לשכלל אם זה כדאי כי בדיקה זמן וטרטור.

נהוג לאחר הבדיקה במידה והקונה רוצה את הרכב להמשיך משם לדואר לההעברת בעלות.

כשאחריה את מוסרת לו את הרכב והוא כבר לא שלך.

על העברת בעלות גם כן הקונה משלם.

לא לשכוח לאחר העברת הבעלות לעדכן את חברת הביטוח שלך שמכרת את הרכב ולהקפיא את הביטוח.

לשאלתך לא ניתן להשאיר את הרכב אצלך לאחר מעמד העברת הבעלות.

אם את זקוקה לרכב ומגיע קונה שרוצה את יכולה לסכם איתו זכרון דברים שתאריך ככה וככה הרכב יימכר.

בכל מקרה ללא שום קשר אני ממליץ לעשות זכרון דברים.

בהצלחה

רועי

פורסם

השוק די אכזרי, וסביר שתתקלי באנשים מפוקפקים. במיוחד כמוכרת רכב ראשון. וגם האלמנט הנשי לא בטוח ישחק לטובתך (למשל, הרבה פעמים סוחרי מפוקפקים, שהשתלטו על חלק נכבד מהשוק דווקא נותנים לאשה לפרסם את הרכב, כדי להימנע מהרושם שמדובר בסוחר רכב).

בשוק יש יותר רכבים שמוצעים למכירה מאשר ביקוש לרכבים האלה, ולכן האזרי בהמון סבלנות.

כמו כן אני ממליץ לקרוא את:

המדריך של דיסקו למכירת רכב (קישור)

לעניין הזמן שחולף בין קונה שמביע עניין (לא בהכרח סיכום על העסקה לפני גיוס כסף) לבין סגירת העסקה, ישנו זכרון דברים.

אם הקונה מעוניין לשמור את הרכב וסיכמתם לגבי מחיר (לא בהכרח סופי, אולי לפני בדיקות נוספות) אז מקובל לתת מקדמה של כמה מאות שקלים ולסכם מה קורה עם המקדמה במקרה שהעסקה לא תצא לפועל. אני ממליץ על מקדמה של 200 שקלים. אלה דמי רצינות משמעותיים. אם העסקה מתפוצצת אין מה להתעקש להחזיק בכסף. הקונה מספיק רציני ואם התחרט זה כנראה מסיבות טובות, אבל צריך לסכם את זה בזכרון הדברים (אפשר לרשום ק"מ אם מסכמים לא לנסוע ברכב עוד. ואז דמי רצינות גבוהים יותר).

בכל מקרה התפקיד שלך כמוכרת שמכירה את מצב הרכב הוא לקבל מחיר שנראה לך ריאלי בעבורו (יכול להיות שהוא נמוך מהערכה ראשונית) ואינטרס מובהק שלך הוא למסור את הרכב בסמוך להעברת בעלות לאחר שאת מקבלת אלייך את כל הכסף.

שיטה טובה להעברת כסף היא צ'ק בנקאי שמונפק במקום. אפשר גם העברת זה"ב.

פורסם

1. את תמיד יכולה לתת יפוי כח למישהו אחר לטפל במכירה (אם את מכירה מישהו עם ניסיון בעבר).

2. הכל שאלה של כמה מבוקש הרכב בשוק וכמה גמישות יש במחיר, אני הצלחתי להיפטר מרכב זקן ומבוקש די מהר ובקלות ובפגישה אחת בה הוא גם נבדק (נוסע...) וגם ישר העברנו בעלות, כל העסק נסגר תוך שעתיים (אחרי שיחת טלפון קצרה לפני).

פורסם

תודה לכם. אני מעריכה את התשובות אבל פחות את התפיסה שכאישה בטח יעבדו עלי. זה הרכב השלישי שאני מוכרת לבד לגמרי ב 12 השנים האחרונות. תמיד מכרתי יחסית מהר, תוך ימים ספורים וקצת מעל המחירון, כי הרכבים שלי שמורים היטב ואני מוכרת אמינה. פעם אחרונה מכרתי לפני 5 שנים ורציתי לרענן את הפרוצדורה בזכרוני בעיקר סביב השאלות ששאלתי. תודה

פורסם

משהו קטן מעבר לעצות המעולות שכבר קיבלת-

לצ'ק בנקאי תסכימי אך ורק אם את הולכת לבנק ורואה את תהליך הוצאת הצק, אחרת זה גם יכול להיות חתיכת נייר שלא שווה כלום.

אם העברה בנקאית-תתעקשי על העברת זהב.

• תוכן חדש...