Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מוסך, לא מרשת היבואן, שאני מטפל בו כבר די הרבה שנים ובד"כ די מרוצה. הרכבים שלי כולם מתאגיד פיג'ו סיטרואן.

לא מזמן הופיעה לי תקלת לחץ בטורבו - נורת אזהרה בשילוב ירידת ביצועים - שהיו מופיעות מידי פעם.

במוסך החליפו לי סנסור לחץ, למרות שלדעתי בעיה בסמסטר היתה יכולה להשפיע על האתראה אבל לא על הביצועים. אבל לא התווכחתי. המחיר היה כ-700₪ חלפים ועוד העבודה.

כשעה לאחר סיום הטיפול התקלה הופיעה שוב. בשיחה עם המוסך הוא הסביר לי שהתקבלה היא כנראה בטורבו, דורשת החלפה, ומעלה כ-6000₪ לתקן אותה. כששאלתי על התשלום הקודם, של למעלה מ-1,000₪, הוא טען שהוא ניסה כי כדאי לנסות אבל שכנראה בסנסור לא היתה בכלל בעיה.

שאלתי לצוות המכובד כאן: האם סביר שבמוסך יחליפו חלפים "לניסיון" על חשבון הלקוח? לא הוצע לי הסנסור המקורי בחזרה, לא הציעו לי חלק משומש (למרות שלפחות כעת יש להם חלק משומש כזה במצב טוב, ועל חשבוני) ואפילו לא הציעו לי לנסות לתקן במוסך יבואן למרות שהמוסכניק הודה בפני אח"כ שבמוסך חברה לא היו מחייבים אותי על חלק שלא היה צורך להחליף.

האם עלי להחליף מוסך?

חוץ מזה, אם למישהו יש המלצות לתקלה הזו (מנוע פיג'ו 1600 בנזין טורבו 156) אשמח לשמוע, או להמלצות למוסך מתאים באיזור חדרה או ת"א.

פורסם

אני חושב שכן היה הוגן שהוא יחזיר לך את כספך ואת הסנסור הישן.

אני לא מסכים שניסויים על חשבון הלקוח הם מקובלים.

נסה את מוסך גבע. הוא מומלץ כאן.

פורסם

עוד לפני שנכנסתי לקרוא את הפוסט, רק מהכותרת כבר שיערתי שהשאלה שלך בגדול תיהיה

"המוסך אמר ש X לא עובד, הוחלף X עדיין יש תקלה, האם זה תקין שאני אשלם על X ?"

לצערנו כן, זה הסטנדרט.

יש פה ושם מוסכים שתלוי מה, יפרקו ויחזירו את הישן, אבל הרוב לנסיוני מתחבאים מאחורי "זה לא היה תקין דרש החלפה בכל מקרה" - במילים אחרות - "לא אפסיד כסף על פירוק והרכבה על חשבוני - לך תוכיח".

אגב גם במוסכים מקצועיים וטובים, כשיש תקלות שבאות-והולכות, כאלו שקשה לאתר אותם או לעלות עליהן, השיטה היחידה להתקדם לכיוון הפתרון זה שיטת האלימינציה - בוא נפרק. יעבוד ? יופי. לא יעבוד ? נפרק משהו אחר.

במוסכים הפחות טובים, ובהיעדר יכולת איבחון כלשהי, יש שהולכים ישר על שיטת האלימינציה על חשבונך (אלא מי). ואלו המוסכים שאתה רוצה להתרחק מהם.

פורסם

אם כבר מדברים על אלימינציה וניחושים, שלא תחשוב שזה מאפיין רק את המוסכים הכלליים, זה קיים גם במוסכים המורשים מטעם היבואן. לא רק ניחושים, אלא גם תיקון סימפטום של תקלה ואי זיהוי מקור הבעיה עצמה, דבר שמוביל בסופו של יום לכישלון נוסף בחלק שכבר הוחלף. הניחושים הללו וחוסר המקצועיות הזו עולים ללקוח בהרבה אלפי שקלים. זו הסיבה לדעתי, שמאוד כדאי שהנהג ידע ויכיר את הרכב שלו ככל הניתן, כולל ביצוע מטלות פשוטות כגון החלפת פילטרים ונוזלים. ככל שתכיר טוב יותר את הרכב, יהיה למוסכים קשה יותר לבצע עליך שיטת מצליח/אלימינציה וכשבמוסך לא מאבחן את מקור הבעיה, אתה תדע זאת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם התקלה הופיעה שעה אחרי "פתרונה" - אני חושב שהמוסך צריך להחזיר את החלק הישן וללא עלות.

נכון - הכי קל לומר שתחליף מוסך (זה אולי להבא).

אבל מוסך גם צריך להיות אחראי למעשיו.

ייתכן וכן היית צריך להתעמת איתו כבר אז (אבל עכשיו לך תגיד).

(זה לא דבר שצריכים לבדוק עם סורק ? יש לו סורק מתאים ?)

פתרון תקלות זו מומחיות. יש מוסכים שיותר "שפיצים" בזה (ויש להם לכל הפחות ניחושים מושכלים) ויש כאלה שסתם מנחשים.

alfa 156 2.5.

פורסם

התנהגות סטנדרטית למוסך ישראלי, אבל זה שהתקלה חזרה אחרי שעה מביא את החוצפה לשיאים חדשים.

אני אישית הייתי מחפש מוסך אחר, אבל אני חמום מוח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

טעות באבחנה לא צריכה לבוא על חשבון הלקוח בשום פנים ואופן. לרוב הלקוח משלם כי הוא מתבייש להתמודד על הצדק והיושרה. נסה כן להתמודד עם המוסך בצורה יפה. תסביר למוסכניק שבמיקרה הזה אתה צריך להיות מזוכה באופן מלא ואם לא יזכה אתה פשוט תיגש למוסך אחר. אל תתבייש זה כסף שאתה עובד קשה בשבילו.

פורסם

תודה לכולם על התשובות!

לעניין, המוסך בעלים של מע' דיאגנוסטיקה ואכן התקלה שזוהתה יכלה להיות תקלת סנסור אבל כיון שהיא באה עם פגיעה ברורה בביצועים הנחתי שלא מדובר בסנסור אלא בטורבו (מה שכנראה נכון)

התעמתתי עם המוסכניק, הוא לא מכחיש שהסנסור תקין ומסכים איתי שהוחלף ללא סיבה. אבל טען שאין מה לעשות, אם היה לו סנסור על המדף היה בודק אבל "אי אפשר לצפות שיהיו לו את כל החלקים" ואחרי שהוא קנה חלק מקורי ולהתקין אותו הוא לא יכול להחזיר. שקרן הוא כנראה לא, אבל ההתנהגות הזו לטעמי היא מאוד לא מקצועית. את החלפת הטורבו אני ממש לא רוצה לעשות אצלו

פורסם

קח בחשבון שברכבים מודרנים כאשר המחשב מזהה תקלה ״מספיק חמורה״ לדעתו, הוא מכניס את המנוע למצב ״צליעה״ כלומר מוריד כח מהמנוע, לדוגמא על ידי מעקף יזום לטורבו.. כך שירידת כח בזמן תקלה, אם מדובר בירידה חדה ברגע שהמחשב מזהה את התקלה, כניראה מעידה על פקודת מחשב ולא על מכלול טורבו תקול..

יום טוב גם לך

פורסם

קרה לי מקרה מאוד דומה לאחרונה עם תקלת חשמל בפיקנטו שלא הצליחו לפתור אותה מיד במוסך מורשה.

הוחלף תחילה בורר הילוכים, לאחר מכן חלק נוסף ובסוף קופסת פיוזים חדשה תוך השארת הידיעה שיכול להיות שהבעיה עוד תחזור.

זו השיטה לצערנו, היא מסתכלת מאוד כי נראה שמבחינת המוסך כל עוד לא יעלו על התקלה יחליפו את כל הרכב, אני לא הרגשתי מקצועיות בכל הנוגע לפתרון התקלה(קיה אזור).

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
תודה לכולם על התשובות!

לעניין, המוסך בעלים של מע' דיאגנוסטיקה ואכן התקלה שזוהתה יכלה להיות תקלת סנסור אבל כיון שהיא באה עם פגיעה ברורה בביצועים הנחתי שלא מדובר בסנסור אלא בטורבו (מה שכנראה נכון)

התעמתתי עם המוסכניק, הוא לא מכחיש שהסנסור תקין ומסכים איתי שהוחלף ללא סיבה. אבל טען שאין מה לעשות, אם היה לו סנסור על המדף היה בודק אבל "אי אפשר לצפות שיהיו לו את כל החלקים" ואחרי שהוא קנה חלק מקורי ולהתקין אותו הוא לא יכול להחזיר. שקרן הוא כנראה לא, אבל ההתנהגות הזו לטעמי היא מאוד לא מקצועית. את החלפת הטורבו אני ממש לא רוצה לעשות אצלו

לטעמי תשובת בעל המוסך לא טובה

פורסם

זה הסיכון והאחריות בלהיות עסק שניקרא מוסך...החלטת שסנסור כלשהו עושה בעיות והוא האבחנה מבחינתך אז קח אחריות..הלקוח לא צריך לשלם גם אם החלק מקורי ולא ניתן להחזרה.

פורסם

אם אתה מעוניין להמשיך לטפל במוסך, עזוב ותמשיך הלאה.

אם לא, תביעה קטנה שתגיש, תשכנע אותו להחזיר לך חלק מהכסף.

אם המוסך היה חכם, הוא היה מציע לך החזר בצורת זיכוי עבודות מכונאים שכלולות בטיפולים הבאים.

ככה אתה משלם על החלקים בטיפול והוא לא גובה על עבודה עד לסכום ששילמת בגלל הטעות שלו.

WIN WIN.

תציע לו את זה.

• תוכן חדש...