Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אחרי שהמחשב הנייח שבק חיים, אני מחפש מחשב חדש קטן ממדים שיחליף את המחשב הישן. השימושים כוללים גלישה באינטרנט, מדי פעם אופיס, סרטים בצפייה ישירה.

מה שמאוד אהבתי בNuc זהו גודלו הקטן.

בחדר שינה בו עתיד לעמוד המחשב, אמנם יש מתחת לשולחן הרבה מקום אך הנייח שעמד שם עד כה, די הקשה על שטיפת הרצפה במקום.

מה שפחות מתאים זו העובדה שהמיני פיסי הזה לא ניתן לשדרוג בעתיד.

הבעיה שבתקציב המוגבל שיש לי, כ1300 ש"ח אין הרבה חלופות.

פורסם

NUC או כל מחשב mini-ITX אחר יענה על הצרכים שלך מעל ומעבר למשך שנים רבות. החסכון במקום, השקט והניקיון עוד שדרוג משמעותי בהשוואה למחשב נייח סטנדרטי.

פורסם

אף מחשב לא יחזיק אצלך שנים רבות.

ז"א, המחשב יכול להיות שיחזיק, אבל אחרי 5-6 שנים התוכנות החדשות יהפכו אותו לאיטי ומגעיל.

אבל כן, מחשב כזה זה יתרון עצום על נייח סטנדרטי, בכך שאפשר לתקוע אותו מאחורי המסך, והוא לא יתפוס מקום ולא יצבור לכלוך ואבק מתחת לשולחן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

5-6 שנים בעולם המחשוב נחשב לשנים רבות :-D

אפילו מעבד בסיסי מודרני הוא overkill לשימושים כמו גלישה באינטרנט, סרטים ואופיס.

לפני מספר שנים הרכבתי מחשב גיימינג במארז Mini-ITX. החסכון במקום הוא פשוט עצום בהשוואה למחשב סטנדרטי.

פורסם

NUC קטן בסדרי גודל בהשוואה לmini-ITX.

לתקוע אותו מאחורי המסך (יש מתאמים שמתחברים לכל מסך בסטנדרט VESA) זה אחלה רעיון לAIO תוצרת בית. הבעיה היא בעיקר המחיר שלהם, וחשוב לשים לב שהNUC מגיע Barebone - המחיר (הגבוה לכשעצמו) לא כולל זכרון ואחסון.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אכן NUC זה מחשב מצויין, יש אצלי בעבודה כמה ועל אחד מהם אפילו התקנו שרת ווירטואלי, כלומר הוא משרת כמה מחשבים שיושבים בתוכו.

אצלי בבית התקנתי אותו מתחת לטלוויזיה, כתחליף למחשב מולטימדיה שהחזיק עליו ערימות של סרטים וקבצים. כרגע ה-NUC אצלי משמש לאותה המטרה, אם כי רוב העבודה שלו היא להריץ נטפליקס, יוטיוב לילד ואפילו ערוצים ישראליים דרך האינטרנט (11, 12, 13, 14, לא שאני צופה במיוחד).

היתרון העיקרי של ה-NUC, לפי נסיוני- איכות המוצר (וזה כמובן מגולם במחיר הגבוה). עברו תחת ידי כמה וכמה מחשבי מיני כאלו, שלא לדבר על קופסאות האנדרויד הנחותות. אף אחד מהם לא משתווה ל-NUC, שאגב אצלי מדובר סה"כ ב-i3 עם 8 GB זיכרון, ואפילו HD רגיל, לא SSD.

מה שכן, לא כל ה-NUCים אותו הדבר, הם רק נראים ככה. רצוי לקרוא על ההבדלים בינהם, ולהחליט על הדגם הטוב ביותר עבור השימושים שלך.

פורסם

לפעמים לרכוש מוצר ממותג/פופולרי הוא צעד מתבקש, כמו למשל סמרטפון כי ישנם עדכונים שבאים לשפר את המוצר. האם במקרה שלי, ישנן חלופות לNuc שיודעות לספק ביצועים דומים במחיר נמוך יותר או לחיילופין, לתת יותר באותו המחיר?

אני מחפש מחשב לכמה שנים, כזה שעכשיו נראה אולי overkill לצרכים שלי אך בעתיד יהיה יותר רלוונטי. 5-6 שנים זו תקופה יפה למחשב לדעתי. בין היתר המחשב ישמש כhtpc. הוא חייב להכיל כניסת hdmi, כניסה למסך מחשב, כרטיס רשת שתומך בג'יגה.

אין צורך בwifi או בלוטות'.

כרטיס מסך שיריץ 1080p בצורה חלקה.

פורסם

אני החלפתי לפני שנים את הנייח של ב-NUC.

מרוצה מאוד, לדעתי זה כיוון טוב.

מצד שני, אני לא יודע איך NUC עם נתונים טובים ייכנס לך ב-1,300.

אגב, בכמהNUCים שאני מכיר - יש בעיות WIFI עם כרטיס הרשת הפנימי. לכן הפתרון הוא כרטיס רשת USB - ואז הכל עובד מעולה (עולה 40 ש"ח בערך).

משהו בסגנון:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12800

• תוכן חדש...