Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש או 0 קמ ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מחשב והתייעצות לגבי רכב עד 20 אלף הוחלט שכבר עדיף לעשות מאמץ והשקעה ולקחת רכב חדש

עכשיו השאלה הנשאלת היא כזאת קיבלתי הצעה על פיקנטו 2018 חדשה מהחברה דגם EX במחיר 78500 מצד שני יש אפשרות לפיקנטו 2017 LX 0 קמ מליסינג במחיר 66000

ההתלבטות היא כזאת מצד אחד עדיפות הרכב היא כמובן לחדש אך העלות החודשית במימון תהיה גבוהה משמעותית

יש איזשהיא נקודה שאני מפספס או דגשים והמלצות?

(אגב ראיתי אפשרות של 0 קמ 2018 אבל זה באינטרנט ולא מכיר את האתר אז לא בטוח שאמין)

בנוסף אם יש המלצות נוספות לרכב אחר אמין חסכוני לסטודנט אשמח לשמוע (לא במחיר גבוה יותר ולא ספייסטאר)

פורסם

האם ידוע לך שיש הבדל באחריות במקרה של פיקנטו, בין רכב שנקנה מיבואן לרכב מליסינג? לרכב שמקורו ליסינג אין 7 שנות אחריות על מנוע וגיר, אלא 3 שנים בלבד.

בנוסף, לדעתי עסקה כזאת יכולה להיות משתלמת מליסינ, כאשר מדובר באותו השנתון, מה שלא קורה כאן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הכדאיות די משתנה מרכב לרכב כמה שאני ראיתי.

ובלי שום קשר, הייתי משווה דגם מול דגם. כדי שההפרש יהיה יותר ברור.

אותי אישית, העניין עם האחריות שולאד ציין, היה מניא אותי מידית מלקנות את הפיקנטו מליסינג (4 שנות אחריות זה הבדל עצום!!)

אגב, סתם דוגמה עדכנית, חבר מהעבודה קנה הונדה ג'אז חדשה לפני כמה ימים. הוא שילם על דגם comfort כ102K כולל אגרת רישוי, חיישני רוורס וקודנית, ועוד כמה צ'ופרים בחינם (במקום 106 או 107), לפני זה בדקנו באתרי ליסינג כאלה ואחרים אופציה ל0 ק"מ וההפרש היה זניח. המחיר שם כולל הוואוצ'ר וקודנית ורישוי היה בסביבות 95K לדגם הכי פשוט ככה שהפרש של 7K לא באמת כזה מפתה.

עם זאת יש לציין שראיתי רכבים שההפרש הרבה יותר גדול. רנו קליאו למשל.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אני הסיפור ההפוך, בהתחלה נורא רציתי לקנות רכב חדש ואחרי ששיכללתי כמה כסף אני יצטרך לשלם עם כל העלויות (החזר הלוואה , ביטוח מקיף על רכב חדש , טיפולים במוסך יבואן) ירדתי מזה וקניתי בסוף רכב ב20K.

בכל מקרה אם אתה רוכש את הדגם המפואר יותר תוריד את המחיר ל75 לפחות(בד"כ כלל ניתן להגיע להנחה של עד 4 אלף) , תזכיר להם שבליסינג 0 ק"מ מוכרים ב65 ולא הגיוני שתשלם עוד 13 אלף שקל על רכב עם אקסטרה אבזור.

פורסם

רק כדי לחדד - האחריות של ארבע השנים הנוספות היא על מנוע וגיר. במקרה של קיה פיקנטו, אלה הרכיבים הכי אמינים שיש, בעיקר בגלל שהם מיושנים מאוד (גיר ארבע הילוכים). זאת לא תיבת DSG סופר מתוחכמת שבהחלט מתקלקלת ללא הרף (ובגלל זה יש לה רק שנתיים אחריות).

בהפרש כ"כ גבוה במחיר, הייתי הולך על הדגם הפשוט יותר. 12 אלף ש"ח זה המון.

פורסם

ok fair enough.

אבל בכל זאת, כמה עולה הדגם הפשוט של הפיקנטו אצל היבואן? בטוח שכמה אלפים פחות.

זה כבר לא יהיה 12K הפרש אלא יותר בכיוון של 7-8K לא? וזאת כמובן שמדובר באותו שנתון באמת.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

על פי אתר היבואן ההפרש בין הLX לEX הוא 400 ש"ח :roll:. אני לא בדקתי את הנושא לעומק אבל אני מניח שהם פשוט מוכרים רק את הEX ללקוח הפרטי ודגמי הLX נמכרים דרך חברות הליסינג , נראה שככה השיטה פה עובדת..

פורסם

האחריות זה עניין מאוד משמעותי אם יש הבדל באחריות זה בהחלט מהווה פקטור משמעותי. אתה צריך גם לחשוב לכמה זמן בערך אתה מתכנן להחזיק את הרכב, בגלל שכל העניין של קניית 0 ק"מ היא ההנחה האטרקטיבית שאתה מקבל בקנייה אבל יורד לך הערך של הרכב. אם תרצה למכור אותו תוך שנה שנתיים אז אתה בעצם תפסיד עליו אתה מבין?

פורסם

מי שרוצה למכור אחרי שנתיים, תמיד יפסיד. אין כמעט רכבים היום שהם מנייה בטוחה, גם לא פיקנטו שהיא באמת להיט במשומשות.

גם מי שבא למכור רכב פרטי לחלוטין, עדיין מתחרה בשוק שבו יש אנשים שמראש קנו ב-12K פחות ממנו. הפער הזה נשמר ומוריד חזק מהאטרקטיביות של רכבים פרטיים מאובזרים - גם כחדש וגם כמשומש.

באופן כללי אני לא ממליץ להחליף כל שנתיים שלוש, כי ירידת הערך הפכה להיות פקטור אכזרי מאוד בחישוב - והרכבים של ימינו מאוד אמינים ויכולים לשרת תקופה ארוכה בלי בעיות מיוחדות.

• תוכן חדש...