Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל ה- 1,500 האלה זה רק השווי מס. מה שאתה משלם למס הכנסה / ביטוח לאומי על זה שאתה מקבל הטבה מהמעסיק.

בנוסף לזה, המעסיק משלם לחברת הליסינג כל חודש עבור הרכב. עבור מזדה 3 נניח כ- 2,450 ש"ח בחודש. את זה הוא לא יוריד לך מהמשכורת? בטח יוריד.

מהבנתי, כל זה מתווסף לברוטו (גם שווי שימוש וגם העלות של הרכב).

סה"כ עבור המשכורת שלי, הנטו אחרי שני אלה, אמור להסתכם ב2000-2500 ש"ח פחות מאם לא הייתי לוקח רכב. או שאני טועה בחישוב?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא. המעסיק מוריד לך מהברוטו כמה שהוא מוצא לנכון לפי העלות שלו, ובנוסף אתה משלם מס לפי השווי מס של הרכב.

אבל אם שווי השימוש של הרכב מתווסף לי לברוטו (בצורה כזו שתעלה לי את המס ובכך תקטין לי את הנטו) ואז המעסיק יוריד לי מהברוטו את העלות, חזרנו לנקודה ההתחלה (בערך).

איך מחשבים את זה בפועל? (חוץ משווי שימוש, שאותו אני יודע לחשב)

פורסם

מוסיף לך וירטואלית בלבד, לא באמת. התוספת הוירטואלית הזו היא השווי מס ועליה אתה משלם מס לפי המדרגות שלך. זה לא באמת מתווסף לך לברוטו.

פורסם

בוודאי, ואז גם עלות השימוש מתווספת ("וירטואלית") ועל כל זה אני משלם מס. מה שעפ"י החישוב שלי יוצא באזור ה2000-2500 ש"ח בנטו בסוף. שמגלם את הסכום שהייתי משלם על ליסינג פרטי + מקדמה

פורסם

לדעתי אי השתתפות בדלק מוריד משמעותית את המשמעות של ליסינג חברה, הקונספט מאחוריו זה "מכונית כשירות" בו אתה משלם סכום גלובלי ומקבל את השירות של רכב בקופסא אחת, ברגע שאתה מוריד את המשתנים מסביב העסק הופך לפחות רלוונטי משמעותית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בוודאי, ואז גם עלות השימוש מתווספת ("וירטואלית") ועל כל זה אני משלם מס. מה שעפ"י החישוב שלי יוצא באזור ה2000-2500 ש"ח בנטו בסוף. שמגלם את הסכום שהייתי משלם על ליסינג פרטי + מקדמה
לא הבנת.

נניח והשכר שלך הוא 12,000 ש"ח. מזדה 3 עולה בליסינג 2500 שח. הברוטו שלך הפך להיות 8,000 ש"ח. ומזה מחושב הנטו. לאחר מכן, לוקחים שווי שימוש של מזדה 3, בערך 3,200 ש"ח על חודש, ומורידים לך מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות כאילו הרווחת עוד 3,200 בחודש, שלא באמת קיימים בברוטו שלך.

בערך עוד 900 ש"ח יורד מהנטו. מעבר לזה, על ה 2,500 ש"ח שהוא הוריד לך בהתחלה אתה לא מקבל הפרשות לפנסיה ופיצויים. כלומר עוד בערך 360 ש"ח מהמעסיק שיכלו להכנס לקרן הפנסיה ולא נכנסו.

לדעתי העיסקה הזו על רכב משפחתי תעלה לך קרוב 3,000 ש"ח בחודש, ואתה עוד צריך לשלם על דלק בעצמך.

ממש לא משתלם.

כמובן, המעסיק לא חייב להוריד לך מהשכר את ה 2500 שח שהוא משלם לחברת הליסינג. אבל בד"כ זה ממש לא מעניין אותו למי הוא משלם אותם, לחברת הליסינג או לך. הוא משלם 12,000 ולא מעניין אותו אם אתה רוצה להוריד חלק ולהעביר לליסינג.

פורסם

אם המטרה הסופית שלך היא להוציא כ-2000 ש"ח לחודש לא כולל דלק - פיג'ו 208 בליסינג תפעולי פרטי כולל ביטוח וטיפולים תעלה בסביבות 2000 ש"ח.

ראה כאן

הונדה ג'אז גם בסביבה הזאת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

900 שקל מהנטו על שווי שימוש? אתה אופטימי, מ15K ומעלה המס השולי הוא 31%, ומ20K ומעלה הוא 35%.

לכל זה צריך כמובן להוסיף 12% על מס בריאות וביטוח לאומי, ולכן העלות האמיתית לרכב שמחיר המחירון שלו 130K - לפי 2.48% שווי שימוש (3224 ש"ח):

מי שמרוויח בין 15-20K כולל השווי שימוש = 43% = 1386 ש"ח

מי שמרוויח מעל 20K כולל שווי השימוש = 47% = 1515 ש"ח

וזה מה שאתה משלם מהנטו רק על שווי השימוש.

אני מניח שאם תוותר על הליסינג, המעסיק ישלם לך ישירות את עלות הליסינג (2-2.5K) כתוספת לברוטו. וכמובן לא תשלם את שווי השימוש. את הדלק תשלם מכיסך בכל מקרה.

פורסם

אוקיי.

ברמה עקרונית, אם לא אקח רכב ליסינג, ישולם לי הסכום הזה.

המשכורת שלי סוכמה על סכום X, שווי שימוש/עלות ליסינג ילכו משם.

יש איזשהוא מחשבון שיכול לחשב את הדבר הזה שאתם מכירים שמדייק? אשמח לראות נתונים בעיניים עם המשכורת שלי.

בהנחה ואני יורד מעסקת הליסינג מהעבודה, ופונה לאפיקים אחרים. מה יהיה הצעד ההגיוני לעשות? יש להתחשב בעובדה שאני כרגע גר בהולנד, כך שכל אופציה (מימון, ליסינג וכו') שתבקש ממני 3 תלושי שכר אחרונים, תקבל תלושים הולנדים, ואני לא בטוח עד כמה זה יניע אותם לקראת עסקה

פורסם

בברוטו של 13500 ש"ח (נטו 10000 ללא רכב) שווי השימוש למאזדה 3 2.0 יוצא כ-1500 ש"ח מהנטו. כלומר הנטו מצטמק ל-8500 ש"ח בערך.

וזה לא רק מס הכנסה, יש להוסיף גם ביטוח לאומי.

מחשבון שכר מומלץ

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בוצע חישוב קל. הגיוני שזה אומר שבסה"כ ההפרש בין אם לא הייתי מתעסק עם הליסינג מהעבודה לאם כן, הוא 4000 בנטו?

פורסם

אם כך מה העסקה המומלצת?

מעדיף להמנע מקניה (רכב על שמי)

• תוכן חדש...