Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיטרה עד 5500 שח

nepet
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על החפירה קצת ארוך. לא מצאתי ברשת פורום גיטרות פעיל אז אני מנסה פה.

הגיטרה עבור הבת שלי שלומדת כשנתיים והתקדמה מאד מאז שהתחילה ללמוד.

מנגנת כרגע על פנדר סטראטוקסטר מקסיקנית.

הבת שלי בוחרת גיטרות לפי מראה ומצד שני אני לא רוצה לקנות גיטרה סינית יפה ב 1000 שח.

אני מכוון למשהו שהיא תאהב ומצד שני ישדרג את הנוכחית.

בדקתי ברשת וראיתי שבתקציב שלי יש או גיבסון לס פאול אמריקאית,

או פנדר אמריקאית או איבנז יפנית.

כל יתר הגיטרות האיכותיות של רשתות כמו חלילית או מיוזיקגייט יקרות בהרבה או פשוטות יותר.

גיטרות משומשות נמכרות במחיר לא אטרקטיבי לדעתי.

בתוספת של עוד 1000 - 1500שח אני יכול לקנות חדש עם אחריות.

הבת שלי היתה בכלי זמר והכי נח היה לה על הפנדר או הגיבסון.

שתיהן אמריקאיות.

לס פאול סטודיו עולה 5000 לס פאול faded עולה 3500.

Fender special עולה 4500 ו fender professional עולה 5600.

עכשיו לשאלות, הצליל של כולם מתאים לסגנון הנגינה שלה,

כל ה 4 נוחות לה באותה מידה. יש טעם להשקיע בגיטרות כאלה או שאני סתם בלחץ על ארץ הייצור ?

יש המון גיטרות ב 2000-3000 שח שהיא אהבה אבל חשבתי שזה לא חכם להחליף פנדר מקסיקנית

בגיטרה מהמזרח (סין קוריאה או אינדונזיה) .

יש הגיון במה שאני חושב וכן כדאי לשדרג למשהו אמריקאי או שאני מגזים ולקנות לה משהו זול וטוב

כמו שיש לה היום ? ( רק בשביל ההרגשה הטובה שלה שהיא בחרה מה שהיא אוהבת, את הנוכחית היא קיבלה מאחותה הגדולה שהתלהבה והפסיקה לנגן אחרי 3 חודשים)

תודה לעזורים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סטראט מקסיקנית היא בהחלט גיטרה ראויה וטובה.

צריך גם להבין שלא מספיק לשדרג רק את הגיטרה, צריך בהתאם לשדרג גם את המגבר ואת הפדאלים(במידה ויש).

זה כדאי ומרגישים את ההבדל אבל רק בתנאי שמשדרגים מזבל עופות מצוי(גיטרה ומגבר סיניים בשקל וחצי) או כשממש סגורים כבר על סגנון מוזיקלי וטעם.

לעניות דעתי, זה משהו שכניראה לא יהיה למישהו/י שמנגנים שנתיים, וההבדל בשבילם לא יהיה דרמטי. אבל מצד שני, אם הבחירה היא נטו בגלל מראה, אז זה משהו אחר לגמרי.

פורסם

איזה פנדר יש לה עכשיו? סטראטוקסטר מקסיקנית סטנדרטית?

העניין עם ציוד גיטרות, שזה כמו צעצועים אחרים - אין גבול למה שרוצים ותמיד, בטח ילדים, מתלהבים מהדבר הנוצץ הבא.

אין כאן תשובה אבסולוטית טובה לתת, מכיוון שבסוף זה גם עניין של חיבור ותחושות אישיות, לפחות לדעתי, שאולי פשוט לוקח הרבה זמן לפתח. אני כנראה הייתי קונה לס פול, מכיוון שהן תמיד הרגישו לי יותר ורסטיליות, אם כי תנוחת הנגינה לא הייתה לי סופר נוחה כשקניתי את שלי.

החיבור לסאונד זה משהו שיותר קשה למצוא בגיל צעיר, לדעתי. לא יודע. בחנויות כמו "כלי זמר" גם יחברו אותך למגבר מנורות ענק וקופסאות אפקטים, שיגרמו לך להרגיש כאילו אתה מנצח בקרב בין סטיב וואי לסטיבי ריי וואן. לא יודע אם עשיתם את זה, אבל כדאי לבקש מהמוכרים לחבר את הגיטרות באופן דומה לסטאפ שיש לכם בבית, כי ככה יודעים יותר טוב איך זה באמת ישמע, אם לא משקיעים בעוד ציוד מסביב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז ככה , בבית יש מגבר פשוט של פנדר 12" שעולה 1000 שח בכלי זמר.

נכון לעכשיו אין מה לגעת בו . את הגיטרה אני קונה לה כי לפני כחצי שנה הבטחתי לה שאם היא תשב כל יום לפחות שעתיים אני אקנה לה משהו בתקציב שפוי לבחירתה .

הסטראט שיש לה היא מקסיקנית סטנדרטית . יש לה צליל שאני מאד אוהב למרות המגבר , ולמרות שיש לה קונה כואב לי למכור אותה. אני לא רואה אותה יותר בחנויות , זו גיטרה עם שני האמברים . המקסיקנית משנת 2017 שיש עכשיו בכלי זמר מגיעה עם 3 סינגלים , וזו שיש לה עכשיו שמורה כמו חדשה .

אז היינו בכלי זמר ביום ששי וחיברנו 7 גיטרות לאותו מגבר כמו שיש לה בבית ובדקנו כל מה שנראה לה יפה ולי סביר במסגרת התקציב .

קו המחשבה שלי אומר שאם היום יש לה גיטרה טובה ++ , אז אין טעם לשלם 3000 שח ולקנות גיטרה קוריאנית .

זה נכון שהיא עדיין לא סגורה על הטעם המוסיקלי שלה , אבל גם אם אקנה לה את הגיבסון שהיא אהבה , אז ב 3400 שח אפשר לקבל את ה LES PAUL FADED תוצרת ארה"ב. ונניח שעוד שנתיים או יותר לא יתחשק לה לנגן אז אני משוכנע שיהיה קל מאד לקבל חצי מהמחיר שלה כחדשה (או יותר , תלוי כמה נדירה היא תהיה) .

אפשרות אחרת היא אפילו לקנות את ה LES PAUL STUDIO אם אשמע על מישהו שמגיע לאילת ואז המחיר שלה יהיה בסביבות 4200 שזה גם משהו שאני יכול לעמוד בו. נראה לי שביחס תמורה לשקל זו אחת האופציות הכי טובות.

גיטרות של איבנז מסדרת פרסטיג' תוצרת יפן שגם נכנסות בתקציב לא היו לה נוחות בגלל הגשר אז הן נשללו.

כל היתר היו או מאד יקרות או סיניות וקוריאניות פשוטות וזולות .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

אני בדעה שגיטרה חשמלית היא החלק הכי פחות משפיע על הסאונד הסופי. בטח בציוד ביתי.

למגבר איכותי (עדיפות למנורות. קיימים היום מגברי שפורפרות קטנטנים בהספקים נמוכים עם סאונד מעולה ובתקציב שפוי) יש השפעה מהותית הרבה יותר על הסאונד, על היכולת לבנות סאונד ועל ההנאה מהנגינה.

אני ממליץ לקנות גיטרה בעיקר לפי נוחות והתאמה בגבולות התקציב ופחות לפי ה'סאונד'. בפרט כשאנחנו מדברים על סטראט ולס-פול שהן גיטרות מאוד וורסיטיליות מטבען.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

זה מה שכנראה אעשה רק נשאר להחליט האם לקנות FADED ב 3400 או SG ב 4000 או STUDIO ב 4900. אבל נראה לי שזו כבר שאלה של טעם ותקציב . תודה לעוזרים .

פורסם

אלו גיטרות מאוד שונות.

הפיידד לטעמי דרדלה קצת.

בין SG לבין Les paul יש שאלה מהותית של איזה מוסיקה היא מנגנת - כן הן נשמעות מאוד שונה.

במיוחד אם יש לה סטראט כרגע שמכסה מגוון ספקטרומים מסוימים (אפילו עם ״2 האמבקרים״... מה שיש שם בקושי נחשב :) ).

אני הייתי הולך על הסטודיו - שהיא באמת גיטרה לLifetime.

ד״א - הסיבה שיד שניה לא יורדות במחיר בכמות שאתה מצפה - זה כי גיטרות שמורות בהרבה מקרים משתבחות עם השנים ולא ממש מאבדות ערך.

THAT SAID ללא ספק לפי שאתה מתאר - הצעד הבא הנכון באמת שיעשה לה הבדל אמיתי הוא לקנות מגבר (עדיף מנורות - קטן - מהדגמים של עד 20 וואט, עזוב את המספרי קשקוש על מגברי טרנזיסטורים - 20W ירים לך את הבית) + איזה אפקט או 2.

תכלס - גיטרה - היא לא באמת צריכה כרגע - ויכולה ״לסחוב״ על הפנדר שלה בכיף (שהיא גיטרה לא רעה בכלל למי שבקטע של הצליל שלה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

(ובמאמר מוסגר זה מניסיון של דיי הרבה שנים , קניה והחזרה של לס פול , יש לי כרגע בין השאר גם SG ש״שופרה״ לסט האמבקרים אקטיבי ועוד הרבה אקשן לאורך השנים. כרגע לא גר בארץ ולא מנגן אקטיבית)

Then dying is forgetting

פורסם

האמת שלא חשבתי בכיוון הזה בכל, אני אשאל אותה אם זה משהו שבכלל בא בחשבון כי מגבר פשוט יחסית 7W עולה בסביבות 2500 שח. אני צריך לנסוע לחנות עם הגיטרה שלה ולשמוע את ההבדל בצליל כדי לבדוק איך זה נשמע.

וסתם מתוך סקרנות , במידה והיא תסכים , מגבר מנורות זה משהו שכן אפשר לקנות משומש במחיר סביר או שבגלל האלקטרוניקה שלהם לא כדאי לקחת את הסיכון ?

פורסם

דווקא מגברי מנורות הם מאוד פשוטים אלקטרונית(אין הרבה בעלי מקצוע, אבל התיקון פשוט למדי) לכן אין מניעה לקנות כזה משומש.

אבל ואבל גדול, מגברי מנורות צריכים להפתח בשביל לקבל את הסאונד הפאנצ'י שלהם. זאת אומרת לנגן בווליום גבוה. קח בחשבון.

פורסם

לכן הצעתי מגברים של עד 20 וואט מנורות ולא יותר מזה.

המנורות עצמן הן רכיב רגיש - אבל במגברים חדשים יחסית אין יותר מדי בעיה.

גם גיטרות יד שניה אין באמת יותר מדי בעיה. כמובן שחובה להעביר דרך טכנאי גיטרות - כאלו יאתרו פאקים מאוד מהר (לפחות מקצועיים).

עצה נוספת - אם בד״כ אתה הולך לכלי זמר - במגברים - פחות יש להם מה להציע.

בזמנו Wild guitars ברמה״ש החזיקו ויצגו אוסף חברות לא רע בכלל בהקשר של מגברים (והיו אנשים משכמם ומעלה) וכמו כן - ברח לי השם של החנות בראשון לציון (איזור תעשיה ליד צריפין) שגם היתה נחמדה והחזיקו בין השאר מגברים כמו Orange שהם מעולים.

מארשל בזמנו יובאו על ידי חלילית ביפו - ובעוד השירותיות (בזמנו) היתה מהם והלאה - המחירים והסחורה היו מעולים.

Then dying is forgetting

פורסם

המלצות אישיות:

ווילד גיטרס מחזיקים מסה בוגי ואגנייטר - שתי חברות מגברים מעולות.

המסה בוגי Mini rectifier - יכול להיות מחוץ לתקציב אבל הוא מגבר 20W מעולה גם לClean ובטח לLead.

באגנייטר - יש להם את הRebel 20 (נדמה לי) שמשתנה מ1-20W והוא מגבר מעולה (שהיה לי אישית).

החנות בראשון - מיוזיק סנטר... הרוקוורב הקטנים של אורנג׳ - לא רעים , והקטנים מסדרת טרור (לפי הטעם - רק אלו שמנורות) - גם מעולים.

ממליץ לפתוח את הראש בנושא.

בניגוד לגיטרות - השחקנים ה״קלאסים״ לאו דווקא מיצרים סחורה כזו מרשימה באיזור תקציב הזה ולמטרות בית.

Then dying is forgetting

פורסם

אחלה , תודה רבה. אני אבדוק את הנושא אחרי שאשאל אותה מה היא מעדיפה. אין בעיה מבחינתי שהיא תנגן בווליום גבוה. אני נהנה לשמוע אותה.

פורסם

ווליום גבוה זה יחסי כן ? :)

לחבר בזמנו היה מגבר מנורות של מרשל 40 וואט, ובשביל שהוא יפתח הוא היה צריך לנגן בווליום שגם ממרחק 50-100 מטר שמעתי אותו מנגן. להורים שלו בטח היה כיף :)

אבל ניראה לי ש 20 וואט בהחלט יהיה סבבה

• תוכן חדש...