Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אלון, בדקת במקרה מס שולי במדינות אירופה? אני חייב לומר שזה גס מאד, כיון שהתחשיב מורכב, לצורך השואה צריך להביא בחשבון את מבנה ההכנסות באוכלוסיה ואת מדרגות המס. אבל, במקרה, הסתכלתי אתמול על טבלת מס הכנסה בגרמניה. אאל"ט מדרגת המס העליונה היא 45% ועוד 5.5% מסכום המס, מה שמביא אותך לערכים דומים מאד למדרגת המס העליונה אצלנו. ומע"מ בארץ נמוך משמעותית מזה שבמרבית מדינות אירופה, מה שמקל מאד על בעלי ההכנסות הנמוכות.

לגבי ה"כלכלה השחורה" - כפי שכתבתי - כיון שהיא "שחורה" אף אחד לא יודע מה היקפה האמיתי. לא בישראל, ולא בשום מקום אחר. כל אומדן יהיה, במקרה הטוב, ניחוש מלומד. וחוץ מז, אל תשכח שהיא משפיעה הן על המונה והן על המכנה בחישוב.

סה"כ - כלא כלכלן - אני רואה את הטבהלה כפחות בלתי מיצגת (משום מה יש לי כאן שלילה כפולה), כיון שהבעיות שאתה מתאר קיימות בכל מדינה, אם כי, כמובן, בהיקפים וצורות שונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדיון בעד ונגד מיסוי גבוה הוא ארוך שנים. וקטונתי מכדי לנתח אותו. לי גם יש ביקורת רבה על סדרי העדיפויות בארץ.

אבל אם צריך מיסוי גבוה על משהו אז מיסוי על רכבים חדשים הגיוני הרבה יותר מהחלופות שלו כמו להגדיל מע"מ, להגדיל מכסים על מוצרים אחרים, להגדיל מס הכנסה וכו.

פורסם

הכל יקר בהתאם למה שהוא

הדירות יקרות במרכזי הערים , למה ? כי יש ביקוש רב במקומות האלו אשר מעלים את המחירים.

הרכבים יקרים , למה ? יש הרבה סיבות , עיקרית בינהם היא מילייארדים לקופת המדינה כל שנה.

אם זה כסף שהמדינה צריכה ותוריד את המס הזה הם יקחו ממך את המס הזה בצורה אחרת (לשלם יותר מס הכנסה , דלק יותר יקר , חשמל יותר יקר וכו' וכו')

עוד סיבה עיקרית שמחירי הרכבים יקרים , זה פשוט עומס ברכבים על כבישי ישראל , אם למשל רכב חדש שעולה היום 100,000 ש"ח יעלה 50 או 60 אלף שח לאחר הורדת המיסים , אתה יודע מה יקרה ?

אנשים לא יקנו רכבים יד 2 , פשוט כל ילדון שהוציא רישיון ילך לקנות רכב חדש ואז יקרו 2 בעיות.

1- מחירי הרכב יד 2 יצנחו באופן משמעותי ויגרמו להפסדי כסף אדירים לבעלי רכבים פרטיים

2 - כאשר כולם יקנו רכבים חדשים ולא יקנו משומשים כמות הרכבים על הכביש רק תחריף והפקקים יהיו בלתי נסבלים.

ואז מה יקרה ? כולם יפסידו , המדינה לא תרוויח כי המס ממילא יהיה נמוך , התושבים יסבלו מעומסים כבדים מאוד בכבישים.

אז לפי דעתי אין פיתרון , יש רק פיתרון 1.

זה לכבוש את לבנון ועזה לזרוק את הפלסטינים ולהשתלט על השטחים שלהם ואז יהיה לך מרווח ופחות צפיפות אוכלוסין.

אבל בוא ניהיה ראלים , זה לא יקרה.

וחוץ מזה אנחנו לא ארצות הברית , אין מה לעשות נולדנו פה נסבול פה

פורסם
זה לכבוש את לבנון ועזה לזרוק את הפלסטינים ולהשתלט על השטחים שלהם ואז יהיה לך מרווח ופחות צפיפות אוכלוסין.

אבל בוא ניהיה ראלים , זה לא יקרה.

וחוץ מזה אנחנו לא ארצות הברית , אין מה לעשות נולדנו פה נסבול פה

לא יודע איך להגיב לזה אפילו...

פורסם

לוציפר - זה בסדר, הבחחור ציני. לפחות כך אני קורא את המשפט ההזוי הזה.

פרונתי - אתה צודק בכך שהפחתת המיסוי על כלי רכב תגרור שינוי הרבה יותר נרחב במבנה המס בישראל. אבל הורדת המס על כלי רכב תביא גם דברים טובים - כגון הצערת צי הרכב ושיפור מבחינת צריכת דלק, זיהום הסביבה ואמצעי בטיחות. לגבי אבדן הערך בתחשיב ה"עושר" האישי - הוא חסר משמעות. החשוב הוא ההפרש שיהיה עליך לשלם כדי לקנות רכב חדש, והפרש זה דווקא יקטן, כך שמי שמחליף רכב ברכב דווקע יהיה יותר "עשיר" (המרכאות מודגשות) .

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וד"א - ההפרש במחירי רכב בין ישראל לאירופה אינו כה קיצוני כפי שמתארים,.

צר לי אבל עובדתית זה פשוט לא נכון.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

גם אני חשבתי כך. עד שראיתי קצת פרסומות בצידי הדרכים ובמרשתת.

מה שנכון הוא שגם בין מדינות אירופה יש הפרשים גדולים, וגם היחס בין ההכנסה הממוצעת למחיר הרכב יותר נוח.

דוגמא - מחיר טויוטה קורולה במדינה שבה אני מטייל כעת הוא, בתרגום ישיר, כ-120 אש"ח, לא שונה מהותית מה-130 אש"ח אצלנו. אלא שיחסית להכנסה הממוצעת זה משמעותית פחות. עכשיו צריך להתוכח מה המדד הנכון - מחיר אבסולוטי? חודשי שכר לקורולה? שנות שכר ללמבורגיני? הכנסות ברוטו? הכנסות נטו? הכנסה לעובד, לזוג או לבית אב? כל התיחסות כזו תביא לתוצאה שונה בתכלית, למשל אם תביא בחשבון שלמשפחה הישראלית בממוצע 3 ילדים (או קצת יותר) ולאירופית פחות משניים.

פורסם
אתה בטוח שזה כל ההפרש, כי כאשר גרתי באיטליה היה נראה לי שההפרש הרבה יותר משמעותי, יותר לכיוון ה-50%.

אז נכנסתי לאתר של פורד איטליה, סתם בשביל לבדוק.

פיאסטה בסיסית (מנוע 1.1, ידנית) 45K ש"ח, הטיטניום 52.5K והוניאלה (גירסאות חדשות ויוקרתיות של פורד) 62.5K.

תוספת למנוע 1.5 דיזל עוד 4K ש"ח.

פוקוס רגילה לא מעניין אז בדקתי פוקוס RS (מנוע 2.3) - 177K ש"ח

קוגה טיטניום (ידני) 1.5 דיזל 99Kש"ח, 2 ליטר דיזל ב-111K ש"ח, 2 ליטר דיזל AWD ב-122Kש"ח.

לוניאלה יש להוסיף עוד 20K ש"ח.

הכי מצחיק זה כשמגיעים לדגמים כמו אדג' או מונדיאו אין מחיר לרכישה אלא רק לליסינג (או שלא נברתי מספיק).

ליסינג חודשי לאדג' טיטניום ADW עולה רק 1830ש"ח לתקופה של שנתיים!

אני לא מהבכיינים אך אני גם לא משלה את עצמי, ברוב אירופה הפרש המחירים גבוה ביחס לישראל ולא "רק" 20%.

כשאני בדקתי, בדקתיח מול טויוטה יאריס בארץ לעומת אנגליה צרפת וגרמניה.

ניסיתי גם אם אוריס ויצא בארץ 40 אחוז יותר, ועכשיו פה זה שאלה אחרת, האם במדינות האלה המיסוי שונה על היברידי? האם סתם היבואן פה בארץ יותר חזיר?

הרבה שאלות. מעט תשובות.

פורסם

הבעיה האמיתית היא שישראל צריכה לעודד כניסת רכבים חסכוניים יותר בדלק ובטוחים יותר מערכות אקטיביות וכדומה, על שאר הרכבים שישאר מיסוי גבוהה אבל על רכבים שיכולים לעזור למדינה ולאזרחיה באופן ישיר, איכות אוויר יותר נקי פחות חולי ופחות תאונות דרכים. על המדינה לעודד כניסת רכבים כאלה למדינה ולהוריד את המיסים עליהם באופן ניכר.

פורסם
למה? בשביל שלבכיינים כמוך יהיה מה לקנות בעתיד..

אף פעם לא הבנתי את החכמולוגים שאומרים "אסור לקנות רכב חדש", הרי אותם החכמולוגים בונים על הרכב שזה עתה רכשנו מהיבואן כמשומש.

אותי לימדו שלא יורקים לבאר ממנה שותים.

ובכלל קצת מאוסה הבכיינות על כמה יקר לחיות בארץ, אך מסתבר שבינתיים רמת החיים רק הולכת ועולה!

אנשים טסים לחו"ל עם המשפחה כל שנה ומוציאים על כך עשרות אלפי שקלים (מודה באשמה, גם אני) מה שפעם היו רק חולמים עליו (איזה ילד בשנות ה-80 הספיק לצבור חותמות בדרכון, שלא לדבר על שנות ה-70..)

אנשים רוכשים מכוניות חדשות בלי סוף (ולא משנה באיזו דרך) על אף המחיר היקר, וזה כולל ילדים שזה עתה סיימו לימודים "ולוקחים" רכב בליסינג. תבדוק מתי אביך רכש לראשונה רכב חדש מהחברה וכמה זה היה נהוג בשנות ה-70-80..

אנשים רוכשים דירות חדשות, מרווחות פי כמה ממה שהיה נהוג בעבר (ומתבכיינים על כך שכבר לא בונים דירות מרווחות כמו פעם), מאובזרות בכל טוב, ובוכים על יוקר הדיור.

אנשים רוכשים מוצרי צריכה כגון טלוויזיה 75 אינץ' ב-10K ש"ח בשביל שהילדים יוכלו לראות לולי על מסך ענק ובוכים על יוקר המחיה..

חנויות הצעצועים מפוצצות בהורים ששופכים שם אלפי ש"ח בשנה על צעצועים לילדים ועדיין בוכים על כמה הילדות שלנו הייתה טובה ופשוטה יותר.

ועוד ועוד ועוד...

ובכלל, אומרים שהיה כאן שמח לפני שנולדתי..

תכלס אנחנו חיים באחלה תקופה שעקב המשכורות הנאות של רובנו אנו יכולים להרשות לנו לחיות ברמת חיים שאבותינו יכלו רק לחלום עליה.

ולאלו שאין או לא רוצים "לבזבז"/"להשקיע" תמיד יוכלו לרכוש רכב משומש, או דירת 3 חדרים ישנה, או TV קטנה יותר, או פחות צעצועים, או לנסוע לאילת, הכל בסדר ולגיטימי אך אני לא רואה למה צריך להתבכיין על זה.

ושלא תבין לא נכון, הייתי שמח לקום מחר בבוקר ולגלות שמחירי הרכב צנחו ב-30-50% ושאין יותר כספים קואליציונים ותקציב הביטחון הצטמק, וניצולי השואה סוף כל סוף זוכים לכבוד הראוי להם, וכחלון הצליח להוריד את מחירי הדיור ב-20%, ו... אבל בוא נהיה מציאותיים.

אתה לא טועה, אבל ההכללה שלך גם לא בדיוק צודקת.

היי, אני צעיר בן 23 שעלה לארץ בגיל 5, השתחררתי לפני שנתיים ובגדול אני מתחיל מנקודת מוצא לא רחוקה מ0 (תכלס המשפחה שלי במינוס, אבל לא מנסים להפיל עלי את זה יותר מידי). עבדתי שנה וחצי והשנה אני מתחיל תואר במדעי המחשב שאת כל כולו כולל מחייה אני ממן בעצמי. מה שחסכתי יספיק לי באופן גבולי כדי להשלים אותו.

אני אשמח לדעת איך בדיוק אני אמור לממן לעצמי בעתיד דירה+חתונה+רכב חדש וכו....

ברור שתמיד אפשר להבציע על דוגמאות מהעבר/ מקומות שבהם פחות טוב ולהגיד "הנה, לא כזה רע פה", אבל בוא לא נערבב הכרת תודה על מה שיש עם התדמית שמוכרים לנו על מצב המדינה. אני אצטרך להלחם בשיניים על כל הדברים שציינתי.

אני כמעט היחיד מבין חברי שעשה שירות קרבי, ובזמן שהדעה שלי חלוקה לגבי חלק מהדברים שבהם מושקע התקציב שלנו באימונים אני לגמרי סגור לגבי זה שצבא זו לא קייטנה, וכשאני שומע שחברים שלי שעשו את כל השירות תחת מזגן ויומיות במרחק נסיעה של חצי שעה מההבית יוצאים לימי כיף בעלות כמה מליוני שקלים אני קורא לזה בזבוז כסף. לי יש הרבה דוגמאות כאלו, ואני בטוח שזה קיים בהרבה מאוד מקומות שכספי משלמי המיסים מגיעים אליהם חוץ מהצבא.

שורה תחתונה- זה נכון שצריך להיות ריאלי ולהבין שאי אפשר לדרוש יותר ממה שהמדינה יכולה להפיק, והטבה באספקט אחד תביא להרעה באחר, אבל אם אני רואה את המדינה זורקת ארגזים של כסף למדורת ל"ג בעומר אז זכותי "להתבכיין". יש מקום לשיפור ולא צריך לקרוא למחאה על זה התבכיינות.

פורסם (נערך)

אני אשמח לדעת איך בדיוק אני אמור לממן לעצמי בעתיד דירה+חתונה+רכב חדש וכו.....

אתה לא תממן כלום. עוד מספר שנים תתחיל להיחשף לסיפורים של זוגות שיספרו לך כיצד הם הגיעו בכוחות עצמם לדירה. מדובר בקשקוש בלבוש מארץ הבולשיט. כמעט כל אחד שקנה דירה בשנים האחרונות עשה זאת באמצעות כסף של ההורים ו/או ירושות.

עשית בשכל שהלכת ללמוד מדעי המחשב. תואר במדעי המחשב יאפשר לך להשתלב במשרות שמרוויחים בהן משמעותית מעל הממוצע במשק. בנוסף התואר יתן לך אפשרות לרדת מהארץ. אם היית הולך ללמוד משפטים או ראיית חשבון או קשקוש פקידותי אחר זה היה נועל אותך בתחתית הסולם החברתי-כלכלי בישראל.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אתה לא טועה, אבל ההכללה שלך גם לא בדיוק צודקת.

היי, אני צעיר בן 23 שעלה לארץ בגיל 5, השתחררתי לפני שנתיים ובגדול אני מתחיל מנקודת מוצא לא רחוקה מ0 (תכלס המשפחה שלי במינוס, אבל לא מנסים להפיל עלי את זה יותר מידי). עבדתי שנה וחצי והשנה אני מתחיל תואר במדעי המחשב שאת כל כולו כולל מחייה אני ממן בעצמי. מה שחסכתי יספיק לי באופן גבולי כדי להשלים אותו.

אני אשמח לדעת איך בדיוק אני אמור לממן לעצמי בעתיד דירה+חתונה+רכב חדש וכו....

ברור שתמיד אפשר להבציע על דוגמאות מהעבר/ מקומות שבהם פחות טוב ולהגיד "הנה, לא כזה רע פה", אבל בוא לא נערבב הכרת תודה על מה שיש עם התדמית שמוכרים לנו על מצב המדינה. אני אצטרך להלחם בשיניים על כל הדברים שציינתי.

אני כמעט היחיד מבין חברי שעשה שירות קרבי, ובזמן שהדעה שלי חלוקה לגבי חלק מהדברים שבהם מושקע התקציב שלנו באימונים אני לגמרי סגור לגבי זה שצבא זו לא קייטנה, וכשאני שומע שחברים שלי שעשו את כל השירות תחת מזגן ויומיות במרחק נסיעה של חצי שעה מההבית יוצאים לימי כיף בעלות כמה מליוני שקלים אני קורא לזה בזבוז כסף. לי יש הרבה דוגמאות כאלו, ואני בטוח שזה קיים בהרבה מאוד מקומות שכספי משלמי המיסים מגיעים אליהם חוץ מהצבא.

שורה תחתונה- זה נכון שצריך להיות ריאלי ולהבין שאי אפשר לדרוש יותר ממה שהמדינה יכולה להפיק, והטבה באספקט אחד תביא להרעה באחר, אבל אם אני רואה את המדינה זורקת ארגזים של כסף למדורת ל"ג בעומר אז זכותי "להתבכיין". יש מקום לשיפור ולא צריך לקרוא למחאה על זה התבכיינות.

נתחיל בזה שאני לא ממש מבין מה הקשר לשרות הצבאי שלך ולנושא זה.

יתרה מכך, לא מבין מה הקשר שחבריך היו "ג'ובניקים" ואיך זה משפיע על היכולת שלך לרכוש דירה בעוד מספר שנים.

אבל עזוב, לא ניכנס לנושא הזה כי הוא מיותר לגמרי וסתם יגרור אמוציות..

בנוגע למצבך הכלכלי, אני יכול לומר לך שאני הייתי בדיוק באותו המצב שלך לפני מספר שנים לא רב.

אז חסכתי לפני הלימודים במשך שנה וחצי, ובמקום להוציא את הכסף על טיול מימנתי לי חלק גדול ממחייתי במשך 4 שנים (מודה, הורי דיי מבוססים ועזרו לי בשכר דירה כך שיכולתי לחיות קצת יותר טוב מסטודנט דלפון, אך גם אם לא היו עוזרים הייתי מסתדר קצת יותר בצניעות).

לאחר הלימודים התחלתי לעבוד עם משכורת לא גבוהה כל כך אך גם זו הספיקה לי בכדי לחיות ברמת חיים טובה יותר מסטודנט, אז כבר הייתי מאושר.

עם השנים השכר עולה והופלה בלי לשים לב יש בית מרווח (היום עם 30% משכנתא, לפני 7 שנים היה קצת יותר), יש טיולים לחו"ל, יש רכבים נחמדים, יש חסכונות לימים קשים, ויש מספיק כסף בכדי לגדל שלושה ילדים שלא יחסר להם כלום.

ואם נצא רגע מהמוד של קיטורים על כמה מיסי הרכב גבוהים, נשים לב גם לפרטים הקטנים ששינו לנו (הורים לילדים) את הנטו בבנק, כמו הוזלת צהרונים, הארכת יום לימודים, נקודות זיכוי מס שחוסכות לנו מאות עד אלפי שקלים בחודש ועוד..

אז לא הכל כל כך נושא.

תתעודד, אם תדאג לעתידך יום אחד תראה שגם אתה תהיה בדיוק באותו המצב.

פורסם
למרות הציניות שבתגובתך,היה נכון יותר אם הכספים שלנו היו מושקעים בתחבורה ציבורית נורמלית במקום עשרות מיליארדים במחלפים שגם יהיו פקוקים.

מה שווה כל כביש 531 שעוד מעט הוא יהיה פקוק? למרות שכבר עכשיו יש עומסים ביציאות ממנו. וזה פרויקט של 14 או 17 מיליארד כמדומני.

ואם נצא מעולם הרכבים, אז אני לא רואה את הכספים שלנו מושקעים ברווחה,חינוך ובריאות. אלא בעיקר לסקטורים ולמושחתים.

אתה חושב שאפשר לתכנן פה תחב"צ נורמלי? תסתכל באתר אשדוד-נט על שלל הכתבות, החסימות המיותרות של הכבישים, העבודה הלא בניונית, אלא גרועה, העצבים ואופן הפעולה המ ט ו מ ט ם של ראש העיר (שלאחר תחילת הפרויקט עבר לעיר אחרת!)

פורסם

בתור תושב אשדוד מדובר בתגובות של אשדודים בכיינים שלא רואים מילימטר מעבר לקצה האף שלהם. אני מאוד מקווה שיתקנו מצלמות בנתיבי תחבורה ציבורית שסללו ויתחילו להדפיס דוחות.

מדובר בפרויקט מבורך שישדרג משמעותית את התחבורה הציבורית בעיר.

• תוכן חדש...