Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני חשבתי כך. עד שראיתי קצת פרסומות בצידי הדרכים ובמרשתת.

מה שנכון הוא שגם בין מדינות אירופה יש הפרשים גדולים, וגם היחס בין ההכנסה הממוצעת למחיר הרכב יותר נוח.

דוגמא - מחיר טויוטה קורולה במדינה שבה אני מטייל כעת הוא, בתרגום ישיר, כ-120 אש"ח, לא שונה מהותית מה-130 אש"ח אצלנו.

כשמדובר ברכבים עממיים יחסית זה נכון, ההפרשים לא בשמיים. אבל ברגע שאתה מדבר על רכבים שבארץ עולים נניח 300 אלף וצפונה ההבדלים עצומים, ומגיעים ל50-300 אחוז יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן, כן, כן... הופלה שמופלה בית מרווח עם 30% משכנתא. הירושה מהצד שלך או מהצד של החצי השני?

לשימחתי לא ״זכיתי״ עדיין לקבל שום ירושה, אבל תודה על ההתעניינות.

אתה נשמע לי כמו בחור מתוסכל מאוד..

מאחל לך כל טוב ושלא תזדקק לירושות לעולם!

פורסם
גם אני חשבתי כך. עד שראיתי קצת פרסומות בצידי הדרכים ובמרשתת.

מה שנכון הוא שגם בין מדינות אירופה יש הפרשים גדולים, וגם היחס בין ההכנסה הממוצעת למחיר הרכב יותר נוח.

דוגמא - מחיר טויוטה קורולה במדינה שבה אני מטייל כעת הוא, בתרגום ישיר, כ-120 אש"ח, לא שונה מהותית מה-130 אש"ח אצלנו. אלא שיחסית להכנסה הממוצעת זה משמעותית פחות. עכשיו צריך להתוכח מה המדד הנכון - מחיר אבסולוטי? חודשי שכר לקורולה? שנות שכר ללמבורגיני? הכנסות ברוטו? הכנסות נטו? הכנסה לעובד, לזוג או לבית אב? כל התיחסות כזו תביא לתוצאה שונה בתכלית, למשל אם תביא בחשבון שלמשפחה הישראלית בממוצע 3 ילדים (או קצת יותר) ולאירופית פחות משניים.

אין לי מושג איפה אתה מטייל אך במדינות שאני הייתי בהן כמו איטליה, גרמניה, אוסטריה, הולנד, פולין (יוצא לי מספר פעמים בשנה) לא ראיתי אף לא קורולה אחת.

יכול להיות שיש לזה קשר למחיר המוגזם שאתה מציין?

פורסם

באירופה יש איזה גאווה פנימית למותגים אירופאים, בעיקר מקומיים(ומאמין שבין מדינות האיחוד המיסים על רכבים נמוך יותר).

קורולה ספציפית נמכרת בגירסאת הסדאן שלה בעיקר במדינות מתפתחות\ארה"ב\רוסיה, במדינות כמו אוסטרליה הקורולה זה פשוט אוריס(השם קורולה באוסטרליה תפס חזק) ובמערב אירופה רק האוריס נמכרת - ומצליחה יחסית במדינה בה היא מיוצרת(אנגליה), שמה מתייחסים לזה בסוג של גאווה(ראיתי אחת עם דגל אנגליה ענקי עליה וכיתוב Made in the UK).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
תן דוגמא לא היברידית לרכב עם 50% מיסוי?

טויוטה קורולה למשל. הסיבה שלא מרגישים את זה היא שמתח הרווחים של היבואן עצום - כנ"ל סוזוקי קרוסאובר ויש עוד דוגמאות.

הכל יקר בהתאם למה שהוא

הדירות יקרות במרכזי הערים , למה ? כי יש ביקוש רב במקומות האלו אשר מעלים את המחירים.

הרכבים יקרים , למה ? יש הרבה סיבות , עיקרית בינהם היא מילייארדים לקופת המדינה כל שנה.

אם זה כסף שהמדינה צריכה ותוריד את המס הזה הם יקחו ממך את המס הזה בצורה אחרת (לשלם יותר מס הכנסה , דלק יותר יקר , חשמל יותר יקר וכו' וכו')

עוד סיבה עיקרית שמחירי הרכבים יקרים , זה פשוט עומס ברכבים על כבישי ישראל , אם למשל רכב חדש שעולה היום 100,000 ש"ח יעלה 50 או 60 אלף שח לאחר הורדת המיסים , אתה יודע מה יקרה ?

אנשים לא יקנו רכבים יד 2 , פשוט כל ילדון שהוציא רישיון ילך לקנות רכב חדש ואז יקרו 2 בעיות.

1- מחירי הרכב יד 2 יצנחו באופן משמעותי ויגרמו להפסדי כסף אדירים לבעלי רכבים פרטיים

2 - כאשר כולם יקנו רכבים חדשים ולא יקנו משומשים כמות הרכבים על הכביש רק תחריף והפקקים יהיו בלתי נסבלים.

ואז מה יקרה ? כולם יפסידו , המדינה לא תרוויח כי המס ממילא יהיה נמוך , התושבים יסבלו מעומסים כבדים מאוד בכבישים.

אז לפי דעתי אין פיתרון , יש רק פיתרון 1.

זה לכבוש את לבנון ועזה לזרוק את הפלסטינים ולהשתלט על השטחים שלהם ואז יהיה לך מרווח ופחות צפיפות אוכלוסין.

אבל בוא ניהיה ראלים , זה לא יקרה.

וחוץ מזה אנחנו לא ארצות הברית , אין מה לעשות נולדנו פה נסבול פה

אנשים יסתגלו מהר לרמות המחירים החדשות, ומה שהיה הוא שיהיה. שלא תבין לא נכון - לדעתי היום משתלם לרכוש מכונית משומשת יותר מאי פעם, ולמרות הכל בגלל האשראי הזול אנשים רוכשים מכוניות חדשות גם אם אין להם את האמצעים לכך.

רק כדי שתבין כמה רחוק הלך שוק הרכב בארץ: ב-1984 המכונית החדשה הנמכרת ביותר היתה סובארו 1300 ידנית. מחירה של סובארו כזאת שנת 1985 באוקטובר 1984 במונחים שקליים של היום היה כ-200000 ש"ח וזה לא כלל מזגן של אלכס שעלה עוד כמה אלפים טובים...

סובארו 1800 שהגיעה כבר עם כל הפינוקים (חלונות חשמל הגה כח גיר אוטומטי וגלגלי מגנזיום עלתה במונחים של היום יותר מ-300000 ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מזמין אותך לסינגפור, מקום בו טיוטה קורולה חדשה תעלה לך 300 אלף ש"ח ותנוע על כבישי האי עשר שנים בלבד.

מצד שני יש תחבורה ציבורית מדהימה וזולה כך שיש אלטרנטיבה.

מחירי הרכבים ירדו מאוד עם השנים מה שהביא להצפת הכבישים וריבוי פקקים.

הורדת מיסוי על הרכבים תסתום את הכבישים לגמרי.

רוצה מוסטאנג? לא בישראל.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מוסטנג זה לא רכב יקר במיוחד, נתתי את זה כדוגמה לרכב בו אני מעוניין אך זה יכול להיות כל רכב בנזין ממוצע אחר שמשפחה ישראלית ממוצעת תרצה לרכוש. המוסטנג שאני מעוניין בה עולה בארה"ב (משומשת) פחות מ-20 אלף דולר. הגיוני שאשלם מס מופרז שייקר את המחיר ל-180 אלף ש"ח (לאחר הוצאות הובלה וכו' של 15-17 אלף ש"ח)?

פורסם
בוקר טוב, אליהו.

מדובר ברווח ענק למדינה שלא מוכנה לוותר עליו. ואם תוותר, נצטרך לשלם מיסים אחרים.

מה אתה מציע לעשות? לחסום כבישים? לפתוח קמפיין לא לקנות רכבים חדשים?

לא בטוח שנצטרך לשלם מיסים אחרים, במיסים זה לא 1=1.

ירידת מס על רכבים עשויה להשפיע על דברים רבים, אתן כמה דוגמאות:

1) למשל אם יחליטו להוריד את המס, הדבר יגרום לישראלים לקנות רכבים בטוחים יותר ולהפחית את כמות הנפגעים/הרוגים בתאונות דרכים (תאונות דרכים עולות למדינה מיליארדים רבים בכל שנה), כאמור חלק מהמס המשולם "יוחזר" למדינה בפחות תאונות דרכים.

2) חלוקת המס באופן שיוויוני יותר כך שעשירים ישלמו יותר (יש להם יותר) ומעמד הנמוך/ביניים פחות.

3) בשנים האחרונות יש עודפי גביה במס כל הזמן, מה שאומר שיש מספיק כסף, אפשר בהחלט להוריד את המס.

4) גביית מס מופחת על כלי רכב יגרום לכך שלישראלים יהיה יותר כסף לבזבז במקומות אחרים, בצורה כזאת אנשים יגבירו את הצריכה ויזרימו כספים למשק, הזרמה כזאת טובה מאוד לכלכלה ובטווח הבינוני - תגביר את גביית המס.

יש את המון דברים, אבל להגיד שאם יורידו את המס על רכבים נצטרך לשלם מיסים אחרים זה פשטני מדי ובאופן כללי פשוט לא נכון.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

רוברט ואלון - דיווח על הטיול יעלה לפורום לאחר שאשוב ארצה.

מכל מקום,אכן הקורולה לא במיוחד נפוצה כאן, לפחות לפי מראה עיניים. לעומתה היאריס נפוצה מאד, כמו דגמים של יצרנים יפאניים אחרים, במיוחד סוזוקי והונדה, וגם קוריאנים (קאיה ויונדאי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מניסיון העבר רוב הורדות המיסים על כלי רכב הגיעו לכיסיהם של היבואנים שהגדילו את רווחיהם מאד בשניהם האחרונות. אינני רואה סיבה להוריד מיסוי על דלק - כי נכון להיום בעומס הקיים על הכבישים אין לממשלה סיבה לעודד שימוש ברכב פרטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
נתחיל בזה שאני לא ממש מבין מה הקשר לשרות הצבאי שלך ולנושא זה.

יתרה מכך, לא מבין מה הקשר שחבריך היו "ג'ובניקים" ואיך זה משפיע על היכולת שלך לרכוש דירה בעוד מספר שנים.

אבל עזוב, לא ניכנס לנושא הזה כי הוא מיותר לגמרי וסתם יגרור אמוציות..

בנוגע למצבך הכלכלי, אני יכול לומר לך שאני הייתי בדיוק באותו המצב שלך לפני מספר שנים לא רב.

אז חסכתי לפני הלימודים במשך שנה וחצי, ובמקום להוציא את הכסף על טיול מימנתי לי חלק גדול ממחייתי במשך 4 שנים (מודה, הורי דיי מבוססים ועזרו לי בשכר דירה כך שיכולתי לחיות קצת יותר טוב מסטודנט דלפון, אך גם אם לא היו עוזרים הייתי מסתדר קצת יותר בצניעות).

לאחר הלימודים התחלתי לעבוד עם משכורת לא גבוהה כל כך אך גם זו הספיקה לי בכדי לחיות ברמת חיים טובה יותר מסטודנט, אז כבר הייתי מאושר.

עם השנים השכר עולה והופלה בלי לשים לב יש בית מרווח (היום עם 30% משכנתא, לפני 7 שנים היה קצת יותר), יש טיולים לחו"ל, יש רכבים נחמדים, יש חסכונות לימים קשים, ויש מספיק כסף בכדי לגדל שלושה ילדים שלא יחסר להם כלום.

ואם נצא רגע מהמוד של קיטורים על כמה מיסי הרכב גבוהים, נשים לב גם לפרטים הקטנים ששינו לנו (הורים לילדים) את הנטו בבנק, כמו הוזלת צהרונים, הארכת יום לימודים, נקודות זיכוי מס שחוסכות לנו מאות עד אלפי שקלים בחודש ועוד..

אז לא הכל כל כך נושא.

תתעודד, אם תדאג לעתידך יום אחד תראה שגם אתה תהיה בדיוק באותו המצב.

אני אבהיר- עניין הצבא שהעלתי הוא רק דוגמה שאני מכיר באופן אישי על מה שמבחינתי הוא בזבוז כסף מצד המדינה. למה דווקא השתמשתי בזה? כי זה משהו שאני יודע שקיים ולא קראתי עליו בYNET. קיטורי צבא אני שומר לOFF TOPIC.

לגבי נקודת ההתחלה שלנו אתה טועה. כן שנינו עבדנו וויתרנו על טיול אבל אני לא מגיע מבית מבוסס, אני מגיע מבית עם מינוס בחשבון ודירה בהשכרה. אני משער שהייתה עזרה מצד ההורים בקניית הדירה? (אם לא אז מוריד את הכובע) כי אצלי לא תהייה כזו.

ועוד פעם- תודה על כל הדברים שמתשפרים עם השנים. זה לא מספיק. ואם אף אחד לא יקום ויצעק "יקר פה!" לא תהיה מודעות ולא תהיה התקדמות.

אני לא מציע פתרון קסם, רק טוען שלפסול בכיינים כמוני על הסף זו לא הגישה הנכונה.

פורסם

עוד סיבה עיקרית שמחירי הרכבים יקרים , זה פשוט עומס ברכבים על כבישי ישראל , אם למשל רכב חדש שעולה היום 100,000 ש"ח יעלה 50 או 60 אלף שח לאחר הורדת המיסים , אתה יודע מה יקרה ?

...

2 - כאשר כולם יקנו רכבים חדשים ולא יקנו משומשים כמות הרכבים על הכביש רק תחריף והפקקים יהיו בלתי נסבלים.

אני חושב שזו הסיבה העיקרית. הרי אם כמות הרכבים תוכפל באופן ישיר לירידה בגובה המס, המדינה תרוויח את אותה כמות של כסף אבל תצטרך להוציא הרבה יותר על כבישים ותשתיות.

• תוכן חדש...