Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמאלנים, נמאסתם!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא תזחל בשמאלי (או באמצעי), אף אחד לא יסמן לך עם האורות. אף אחד לא מסמן עם האורות אלא כדי שתזוז. מהירות היא "בין אדם למקום", התנחלות בשמאלי היא "בין אדם לחברו". ברגע שתבין את זה, לפחות תפסיק להפריע לאחרים.

אמרת הכל :)

גם אני שונא לעקוף מימין.

אבל המציאות בכבישי הארץ מאלצת ואף מכריחה אותי לעשות זאת לפעמים, כי כל המתנחלים בשמאלי פשוט לא שמים לב/עסוקים בדברים אחרים/לא איכפת להם מהרכב שמאחוריהם ורוצה לעקוף.

דוגמא למה שקרה לי לא מזמן, בטח תזדהו:

נוסע בכביש 2 מת"א לחיפה, מלפניי קיה ספורטאז' שנוסעת במהירות כלשהי. נוסע מאחוריה דקה-שתיים בלי לעשות כלום, מקווה שתבין את הרמז (בכל זאת קשה להתעלם מקסנון בחשכה, לא מאמין שלא ראה אותי). לא קורה כלום, מהבהב באורות הגבוהים. שוב לא קורה כלום, מהבהב שוב. מה החצוף עושה? במקום לעבור לנתיב הימני (שהיה פנוי לחלוטין) הוא מפעיל אורות חירום לכמה שניות וממשיך בהתנחלות בנתיב. בלית ברירה עקפתי אותו מימין בזריזות וכשחזרתי לאחר מכן לשמאלי לעקוף עוד רכב, החצוף בספורטאז' שעכשיו היה מאחוריי עוד מעז להבהב לי באורות הגבוהים א-לה "איך העזת לעקוף אותי"...

לא ידעתי אם לצחוק או לבכות.

כמה מוכר לי מכביש 4 :(

קובי

:-)

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אתה בטוח? נראה לי שמי שמתנחל בשמאלי דרך קבע כבר אמור להיות רגיל לזה שעוקפים אותו מימין.

לא בטוח. אם הנהג מנותק מהמציאות, הוא עלול לעבור לנתיב הימני בדיוק ברגע שאתה עוקף אותו. יש לא מעט מקרים כאלה.

כמו כן יש כאלה שעושים דווקא, וכאשר רואים שאתה עוקף מימין, מאיצים כדי שלא תוכל לעקוף אותו. יתרה מזאת, חלק עושים את זה כדי למנוע פעולת נקמה מצד ערס שנצמד מאחור וכאשר עוקף רוצה לדפוק ברקס או לחתוך כדי להעניש את זה שכביכול נסע לאט. לכן, לעיתים כדי לבצע עקיפה מימין דרוש רכב מאוד חזק כי הנעקף מתחיל להאיץ בחוזקה.

אני לא מצדיק את הנהגים שנוסעים בשמאלי, אבל בחלק מהכבישים נתיב ימני מרוסק עם בורות וחלק מהנהגים לא רוצים לשבור את הרכב, אבל גם לא רוצים לנסוע 140. אז במקטעים האלו נוסעים במשאלי כי אין ברירה. במיוחד בתקופה אחרי הגשמים יש לא מעט בורות בכבישים וזה תמיד בנתיב הימני.

למרות כל זה, הכתבה מוגזמת, מי שכתב אותה סתם התחשק לו להוציא קיטור. הוא תיאר את זה בצורה ציורים וצבעונית מאוד, אבל לרוב המצב הוא לא כל כך קשה.

אולי אם מישהו נוסע בשמאלי זה מעצבן, אבל העבירה הזאת היא מהפחות מסוכנות על הכביש. מי שהחליט לבצע בעקבות זה תמרונים מסוכנים, זה לא בגלל אותו נהג שנוסע לאט, זה בגלל שאין לו סובלנות. "זה לא אני כזה, זה העולם כזה" - זו לא הצדקה.

עבירה הרבה יותר מסוכנת זה חוסר שמירת מרחק. רוב הנהגים בארץ לא שומרים מרחק (גם כאלה שחושבים שהם כן שומרים, אבל הם שומרים מעט מידי מרחק).

יש כאלה שנצמדים לפגוש בצורה קיצונית, זה מאלץ להוריד את המהירות כדי להקטין את הסיכוי לתאונה, כי זה שמאחור לא יספיק לבלום. התוצאה: טור מכוניות שנוסעים על 60 בכביש של 80.

חלק מהנהגים מבינים את הרמז, מתרחקים והכל חוזר לקדמותו. אבל יש נהגים שלא מבינים את הרמז ונצמדים עוד יותר, ואז נוסעים עוד יותר לאט. יש כאלה שמתחילים מעשי ביריונות בצורת צפירות בלתי פוסקות וסינוורים.

ספציפית, אלא הנוסעים במשאלי, הרוב בדרך כלל מבינים את הרמז אם רואים רכב במראה (לא צריך להצמד) ומפנים את הנתיב. בדרך כלל נהיגה מנומסת תורמת לזה. אם מישהו לא מנומס, נצמד, מסנוור, זה מדרבן את המהג להוריד את המהירות ולא לזוז, גם כי אי אפשר בגלל הסינוורים וגם בגלל שאי אפשר להאיץ בגלל שזה נצמד.

אני פוגש ביום יום מאט מאוד נהגים שלא מפנים נתיב שמאלי. אולי פעם בחודש-חודשיים אני רואה מישהו שלא מפנה נתיב.

וגם צריך להבדיל בין מישהו ששומר מרחק לבין זה שבאמת נוסע לאט. אם מישהו שומר מרחק נכון במהירות שיוט, זה מעצבן חלק מנהגים מאחור, כי הם חושבים שהנהג נוסע לאט.

נסיעה איטית בשמאלי, היא אומנם עבירה, אפילו מעצבנת אנשים, אבל יש עבירות מסוכנות הרבה יותר שצריך לטפל בהן בעדיפות גבוהה יותר.

מי שמתעצבן בכביש, צריך להתחיל לו בחיפוש של כל ה"לא בסדר" מסביבו, אלא בעבודה על עצמו כדי להגדיל את רף הסובלנות כלפי אחרים, גם אם הם "לא בסדר". ואז פתאום, כאשר לוקחים את הדברים ביתר קלות, שהות בכביש הופכת לנעימה יותר.

נקודה נוספת שאני רוצה לעלות היא: הנהגים שלא מפנים את הנתיב בכלל, זה בדרך כלל נהגים שלא כדאי להתעסק איתם. זה או רכב ישן וחבול שלא אכפת לו לדפוק לכם את הרכב, ו/או זה נהג שבת שבקושי מתפעל את הרכב, או קשיש שכבר לא רואה ובקושי נוסע. בדרך כלל הנהגים האלו לא יוצאים לכביש בשעות העבודה - בוקר/ערב, אלא בשעות ביניים, או בצהריים.

בוא לא נכנס לדיון אם הם צריכים להיות על הכביש בכלל או לא, אלא ננסה לחפש פתרון לא מסוכן איך להמשיך להתקדם בכביש בבטחה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צודק. בהקשר של אי שמירת רווח יש שני טיפוסים:

הטיפוס הנצמד. במקרה זה, אי שמירת הרווח היא פשוט ביטוי של בריונות כביש.

הטיפוס שלא שומר מספיק רווח (שניה וחצי ומטה), שזה רוב הנהגים. אפשר לנהוג ברווח של קצת יותר משניה מהרכב המוביל ועדיין להרגיש בטוח לחלוטין. במובן הזה זה דומה למישהו שנוהג בנתיב שאינו הימני ולא מבין מה הוא עושה לא בסדר.

הדבר שחשוב להדגיש הוא ששני הטיפוסים גרועים בערך באותה מידה. אם אתה לא שומר מספיק רווח, אתה לא שומר מספיק רווח. דווקא מי שנצמד פחות יגרום להתנגשות פחות חמורה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מיואש מהחברה הישראלית, וממערכת האכיפה, ואין לי ספק שהדברים ימשיכו ככה לנצח, כי לאף אחד שיכול לאכוף לא באמת אכפת מזה.

פורסם
אותי דווקא יותר מרגיז הנדבקים מאחור, אתה בפקק שזוחל 5-10 קמ"ש והנהג/ת מאחוריך משום מה חושב שזה יעזור לו להגיע יותר מהר ליעדו אם הוא ידבק לך לתחת ולא מבין שאם תאלץ לבלום הוא יכנס בך ושבגלל זה אני רק מגדיל את המרחק שאני שומר מהרכב שלפני.
הבעיה הזו יותר חמורה מאי שמירת נתיב.

אבל, הגדלת המרחק שלך מכעיסה אותו רק יותר, מה שמגדיל את הסיכוי לעקיפה מטומטמת מימין שסתם תסכן אותך.

בגלל זה (ובגלל עוד סיבות), בפקק אני תמיד בימין.

מעבר לכך, כשמישהו נצמד אליי בפקק אני פשוט בולם בעדינות. כלומר לדעתי הצורך להגדיל את המרחק עוד יותר הוא מינימלי קרוב לאפס. נוסף על כך יש את עניין העצבים שציינת ואז כבר ההתנהגות הזו יותר מסוכנת מאשר בטיחותית, לדעתי.

מסכים מאוד עם הסיפא של חן, הבטיחות שלי הרבה לפני תרבותיות או דרך ארץ. לדוגמה אני מעדיף לנוע בקצב מהיר מעט-בינוני מהתנועה, בדרך כלל. כמו כן אני כבר לא טורח להבהב באורות ויתרתי. אני עוקף מימין באופן בטוח. יש נהגים שנבהלים מהמעבר שלא תמיד מדורג, האמת, בעיה שלהם. במקרים האלו אני מעדיף להיות מניאק בטוח מאשר מנומס מסוכן. הכוונה כמובן לעקיפה שהיא רחוקה מהמתנחל בשמאלי פשוט מאוד נמרצת ולכן הם מיד מגדילים מרחק ממני וכמובן מאטים את התנועה מאחוריהם עוד.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני למדתי לנהוג רק בימין על 100 - 110. אני נהנה מנתיב כמעט ריק ממכוניות, לא בולם, לא מתעצבן, לא חותכים אותי, לא נדבקים תחת שלי. תענוג. בישראלי הנתיב השמאלי נמצא בימין.

פורסם
מה החצוף עושה? במקום לעבור לנתיב הימני (שהיה פנוי לחלוטין) הוא מפעיל אורות חירום לכמה שניות וממשיך בהתנחלות בנתיב. בלית ברירה עקפתי אותו מימין בזריזות וכשחזרתי לאחר מכן לשמאלי לעקוף עוד רכב, החצוף בספורטאז' שעכשיו היה מאחוריי עוד מעז להבהב לי באורות הגבוהים א-לה "איך העזת לעקוף אותי"...

לא ידעתי אם לצחוק או לבכות.

זה עוד חצוף מעודן. האגו של האחר פשוט יתיישב בכל הכח על הבלמים.

פורסם

משעשע, בדיוק אתמול אחרי קריאת הכתבה נסעתי מאחורי פוקוס שהתעקש לנסוע באותה מהירות של רכב יחיד בנתיב הימני, וברגע שניסיתי לעקוף אותו האיץ כדי שאף אחד לא יעקוף, ככה במשך 3 קילומטרים .. כזה שמ*ק.

פורסם

הודעה מרגשת חברים וחברות!!!!

[TABLE]

[TR]

[TD=width: 100%]*דוברות המשטרה (אגף התנועה):**אגף התנועה מגביר את האכיפה באופן משמעותי כנגד עבירת אי שמירה על הימין*

*מחובתו של נהג בכביש לשמור על הנתיב הימני במהלך נסיעתו, הנהיגה בנתיב השמאלי מהווה הפרעה לתנועה ולעיכוב ייתר הנהגים הנמצאים בכביש, כאשר הנתיב השמאלי נועד לעקיפה של רכבים בלבד. עפ"י החוק, אי שמירה על הימין הינה עבירה הגוררת בצידה קנס של 250 ₪ ו-6 נקודות לחובתו של הנהג.*

*במסגרת פעילות האכיפה נגד עבירות בריונות כביש ועבירות מסכנות חיים, אגף התנועה מגביר את האכיפה באופן משמעותי כנגד עבירת אי שמירה על הימין, במטרה לאפשר זרימה רציפה ומיטבית של התנועה בכבישים, ולאפשר לנהגים לבצע עקיפות בבטחה בנתיב השמאלי ובתוך כך למנוע מנהגים לבצע עבירות.*

*משטרת ישראל קוראת לנהגים ומדגישה כי, יש לשים לב לשמירה על הימין ובסיום העקיפה בנתיב השמאלי, יש לחזור ולשמור על הנתיב הימני בצורה בטוחה וזהירה.*

(נלקח מפורום רוטר)

בנימה זו, הגיע הזמן! מקווה שאתחיל לשמוע על דוחות כאלו בחודשים הקרובים.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE]

[TR]

[TD=width: 100%]*דוברות המשטרה (אגף התנועה):**אגף התנועה מגביר את האכיפה באופן משמעותי כנגד עבירת אי שמירה על הימין*

*מחובתו של נהג בכביש לשמור על הנתיב הימני במהלך נסיעתו, הנהיגה בנתיב השמאלי מהווה הפרעה לתנועה ולעיכוב ייתר הנהגים הנמצאים בכביש, כאשר הנתיב השמאלי נועד לעקיפה של רכבים בלבד. עפ"י החוק, אי שמירה על הימין הינה עבירה הגוררת בצידה קנס של 250 ₪ ו-6 נקודות לחובתו של הנהג.*

*במסגרת פעילות האכיפה נגד עבירות בריונות כביש ועבירות מסכנות חיים, אגף התנועה מגביר את האכיפה באופן משמעותי כנגד עבירת אי שמירה על הימין, במטרה לאפשר זרימה רציפה ומיטבית של התנועה בכבישים, ולאפשר לנהגים לבצע עקיפות בבטחה בנתיב השמאלי ובתוך כך למנוע מנהגים לבצע עבירות.*

*משטרת ישראל קוראת לנהגים ומדגישה כי, יש לשים לב לשמירה על הימין ובסיום העקיפה בנתיב השמאלי, יש לחזור ולשמור על הנתיב הימני בצורה בטוחה וזהירה.*

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

יש פרסום רשמי של הידיעה הזאת או שזה רק בפורום?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי אמר שזה בכלל אמיתי? זה מופיע בפורום ברוטר וזהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...