Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יש כאן חובבי יין?


Kreios
שימו לב! השרשור הזה בן 2043 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כן, זה בסדר - רק בשכיבה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

כדי שיהיה מגע בין יין לפקק השעם, אחרת הפקק יתייבש.

אחרי שפותחים יין לא צריך להשכיב אותו אלא לשתות תוך כמה ימים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי מקרר יין, ותרו על הטרמו-אלקטרי. קנו ישר מקרר עם מדחס.

 

ועוד דבר חשוב - התרבות של היין מאופיינת בהמון פלצנות. לא להתרגש ממנה.

ראשית יש עניין של טעם נרכש. קחו את הזמן שלכם.

שנית יש מבחן אחד לדעתי - טעים לי או לא טעים לי. אני רוצה עוד כוסית או לא.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שנית יש מבחן אחד לדעתי - טעים לי או לא טעים לי. אני רוצה עוד כוסית או לא.

 

בדיוק.

אין כלל אחר.

 

כמו כל דבר, אנינות טעם זה דבר נרכש, אבל זו לא סיבה לשתות מה שלא טעים לך. יש הרבה מאוד מה להבין ביין, וכמו תמיד, מי שמבין נהנה יותר (כי הוא יודע להתאים יין לאוכל וכו').

 

אני את הידע ביין מקבל באאוטסורסינג מאבא שלי, שזה אומר שאני לא זוכר כלום, לא מבין כלום, ושותה מה שהוא מביא.

טוב, זה לא לגמרי מדוייק, אני משלב יידע במתמטיקה גבוהה לפעמים בבחירת יין במסעדה, אני עושה ממוצע מכל המחירים ומזמין את היין שהוא בטווח חצי סטיית תקן מהמחיר הממוצע, ויש בצליל של השם שלו משהו שנשמע במעורפל מוכר.

 

אני גם עוקב אחרי ההוראות הבאות:

 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 

אני יודע שמקרר תרמואלקטרי מוגבל ברמת הקירור שלו אבל קראתי שהוא מומלץ לכמות קטנה של בקבוקים.

אחרי כמה זמן התקלקל לכם המקרר? של איזו חברה זה היה?

 

היו מקררים של 10 בקבוקים, לא זוכר שלי מי. עלו 400 ש"ח כ"א. בתכלס רוב מקרריי היין של 10 בקבוקים נראו לי כמו ג'אנק של אותו מפעל בסין.

כשגרתי בבית עם בידוד גרוע מהסביבה, גם את ה- 10 בקבוקים לא הצליח לקרר בימות הקיץ החמים והמאוורר שלו טרטר לי כל היום.

אם אתה לא הולך לקנות יינות ליישון, ייתכן ויספיק לך מקרר כזה פשוט וזול עד שתחליט אם זה תחביב שאתה הולך לפתח או לא.

אם אתה מתכוון להחזיק רק 2-3 בקבוקים כל פעם ולשתות תוך חודש - חודשיים, תוכל להתסדר גם בלי מקרר יין.

תחזיק במקרר ותוציא מהמקרר חצי שעה / שעה לפני ששותים ותן לו לנשום בלי פקק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מבין גדול ביין אבל יש ירדן קברנה מאוד טעים.גם המרלו שלהם טוב אבל הקברנה זה היין האהוב עליי.כ100 ש"ח לבקבוק.

יש לרשת יין בעיר אירועי טעימות לחברי המועדון - משתלם במידה ורוצים להתנסות בכמה שיותר יינות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2 סנט - לחנות שממנה קונים חשיבות רבה, אם אתה נכנס לחנות והיא לא קרירה, אם אתה מגיע ורואה ארגזים (לא ריקים) מחכים מחוץ לחנות משתזפים, אם יש לחנות ויטרינה גדולה לכיוון שמקבל שמש, אתה יכול לקנות בקבוקים מומלצים וליפול איתם בגדול בגלל שהם חיכו לך בתנאים לא טובים בחנות.

 

יין ועוד (טופ-דן ת"א)

ווין דיפו (רמת החייל ת"א)

הן שתי חנויות שאני סומך עליהן למשל.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה לא הולך לקנות יינות ליישון, ייתכן ויספיק לך מקרר כזה פשוט וזול עד שתחליט אם זה תחביב שאתה הולך לפתח או לא.

אם אתה מתכוון להחזיק רק 2-3 בקבוקים כל פעם ולשתות תוך חודש - חודשיים, תוכל להתסדר גם בלי מקרר יין.

תחזיק במקרר ותוציא מהמקרר חצי שעה / שעה לפני ששותים ותן לו לנשום בלי פקק.

 

אני ממש לא הולך לקנות יינות ליישון, סתם להחזיק 6-7 באופן קבוע ולפתוח אחד בשבוע בערך.

בשביל שימוש כזה הבנתי שהתרמואלקטרי מושלם, אמשיך לחקור עוד.

 

יש לרשת יין בעיר אירועי טעימות לחברי המועדון - משתלם במידה ורוצים להתנסות בכמה שיותר יינות

 

אתה חבר שם? היית באירועי טעימות שכאלה?

 

2 סנט - לחנות שממנה קונים חשיבות רבה, אם אתה נכנס לחנות והיא לא קרירה, אם אתה מגיע ורואה ארגזים (לא ריקים) מחכים מחוץ לחנות משתזפים, אם יש לחנות ויטרינה גדולה לכיוון שמקבל שמש, אתה יכול לקנות בקבוקים מומלצים וליפול איתם בגדול בגלל שהם חיכו לך בתנאים לא טובים בחנות.

 

יין ועוד (טופ-דן ת"א)

ווין דיפו (רמת החייל ת"א)

הן שתי חנויות שאני סומך עליהן למשל.

 

ת"א לצערי זה ממש לא האיזור שלי אבל אתה צודק לגמרי.

תנאי האחסון וההובלה מאד חשובים במקרה הזה.

בד"כ אני מזמין מפאנקו, בנא משקאות או חינאווי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי שיהיה מגע בין יין לפקק השעם, אחרת הפקק יתייבש.

אחרי שפותחים יין לא צריך להשכיב אותו אלא לשתות תוך כמה ימים.

בקבוקים יין בארגזים מאוחסנים עם הפקק למטה ("על הראש") על מנת לשמור על הפקק רטוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני משלב יידע במתמטיקה גבוהה לפעמים בבחירת יין במסעדה, אני עושה ממוצע מכל המחירים ומזמין את היין שהוא בטווח חצי סטיית תקן מהמחיר הממוצע,

באמת?

זה כמעט כמו שיטה לבחור מניה להשקיע בה.

 

בעבר הייתי בסדנת טעימות נחמדה ב"איש הענבים" ביפו, ועוד איזו אחת או שתיים שארגנו אצלי בעבודה. לא בהכרח אהבתי שם את היין שהיה אמור להיות הכי "ואו" מבחינת מביני עניין, אבל כפי שכבר נכתב כאן ובצדק - הכל עניין של טעם.

 

לגבי בחירת היין - אני גם ממש לא מבין גדול, אבל אישית מעדיף יין לבן וכמעט ולא מסוגל לשתות אדום בשנים האחרונות.

 

אתם מסתכלים על שנת הבציר כשאתם בוחרים בקבוק?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת?

 

לא...

 

אני יודע מספיק כדי לזהות סוגי ענבים שונים, מדינות שונות, ולדעת מאוד בכללי מהנתונים הללו מה הכיוון של היין. לפעמים אני גם מזהה את היין/ייקב ובוחר לפי זה. אני לא יודע לנתח יין יותר מאשר כמה פרמטרים מאוד בסיסיים. וכן, אני יודע מתי הוא מקולקל ומחזירים את הבקבוק...

 

אתם מסתכלים על שנת הבציר כשאתם בוחרים בקבוק?

 

כל זמן שהיין לא מאוד צעיר, השנה אומרת למי שזוכר מתי היה בציר טוב באיזור כזה או אחר, למיטב ידיעתי. כלומר, לא נתון מאוד משמעותי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למי שרוצה שיטה קצת יותר "מדעית", יש אפליקציות עם מידע על אלפי יינות. סורקים את התוית (או מקלידים שם ידני) ומקבלים את כל האינפורמציה על הבקבוק כולל ציון ומחיר מומלץ.

 

מקורבי משתמשים ב-vivino

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...