Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יש כאן חובבי יין?


Kreios
שימו לב! השרשור הזה בן 2043 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

דעתי שונה: אני ממליץ בדיוק ההפך, להימנע לגמרי מקריאה של ביקורות או דירוגים ורק ללכת לערבי טעימות. יש כל מיני רמות של ערבי טעימות (טעימה? טעימות?) אבל אפילו בפשוטים, כגון אלה שמארגנים חנויות יין באופן תדיר, אפשר להיחשף למגוון רחב של יינות בצורה מרוכזת. באחת הטעימות של יינות צרפתיים מאזור כלשהו ששכחתי את שמו יצא לי לגלות באופן לא-מפתיע יינות מרשימים במאתיים ומעלה, ויינות לא מעניינים (חלילה גרועים, פשוט not my cup of tea) באותו מחיר ואף למעלה מכך, שלא הביאו שום ערך מוסף מעל ליין אחד מוצלח כלשהו שתומחר בסביבות ה-70 (הכול במסגרת אותה טעימה).

אה, ועוד פרה קדושה שחייבים לשחוט - התאמת יין לאוכל. חוץ מאוכל כבד ועמוס טעמים ששום יין לבן לא יצליח להתבלט בו, שתה איזה יין שבא לך תוך כדי ארוחה. אחרי כמה ניסיונות אתה תגלה לבד מה נותן איזון (או פייט...) לאוכל, בלי שום קשר להמלצות המומחים. הכי מעצבנת אותי ההמלצה הנפוצה בארץ של התאמת יינות מתוקים וחסרי אופי בסמיכות לגבינות שוויצריות מהזן הקשה והריחני. מה הקשר..?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי, אבל לא בהכרח.

לא כולם נמשכים לטעמים מורכבים או "קשים", כמו שלא כל חובב רכב הוא גם חובב מכאניקה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • שנה מאוחר יותר...

טוב, אז חזרתי אחרי שנה.

שנה שבה נפתחו בממוצע שני בקבוקי יין בשבוע.

שנה בה עשיתי מנוי ל-Devine ששולחים הביתה כל חודשיים 6 בקבוקים מובחרים.

שנה בה הייתי בכמה ברי יין בחופשה עם חברים בפראג.

אז יש המון תובנות כשהחשובה שבהן היא העובדה שמדובר במשקה שככל ששותים ממנו יותר - מבינים עד כמה לא מבינים כלום.

כרגע אפשר לומר שאני ממש חובב איטלקיים (יינות, כן?) מזנים סנג'ובזה ופרימיטיבו.

אז מה אני רוצה בעצם? כלום. סתם חשבתי שזה נחמד לחזור לעדכן אחרי שנה בה פתחתי שרשור של מתחיל בתחום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך טעם טוב - היין האהוב עלי, שממנו אני אוסף בקבוקים כשיוצא, זה ברונלו די מונטלצ'ינו (סנג'ובזה איטלקי). הבעיה היא המחיר - עוד לא מצאתי בפחות מ200-250 לבקבוק, אז אני אוסף בעיקר בנסיעות או כשבאים קרובים מאיטליה לבקר.

 

עוד מהאיטלקים, בחצי עד שליש מחיר, יש את הולפוליצ'לה שהוא אמנם יין קל יותר אבל גם מהנה מאוד.

ליינות צרפתים לא התחברתי, למעט שאטונוף דו פאפ אבל אין לי כסף לשטויות האלו.

 

מהישראליים, כפי שהומלץ כאן, יראון ופטי קסטל הם הgo to, אבל יש עוד המון מעניינים. גם ירדן של רמת הגולן מעולה.

יראון במיוחד זה בקבוק שתפתח ויקבל תגובות מצויינות מכולם ולא כואב הלב סתם לזרוק אותו על ארוחת יום שישי.

אני מאוד אוהב גם את היינות של שאטו גולן, למרות ששמעתי הרבה אנשים שאומרים שהם לא שווים את הכסף. הקברנה שלהם מצויין. אין לי בבית אבל שתיתי לא מזמן במסעדה (היה חצי בקבוק במחיר טוב, סביב 120 או משהו כזה - למסעדה זה בסדר גמור) והיה נהדר.

 

הVALUE הכי טוב הוא באיזור 80-100 שקל לבקבוק. זה מספיק בשביל לקבל דברים קצת יותר מיוחדים ומוצלחים.

 

חוויה מכוננת הייתה כשנסענו מהעבודה (שמונה אמריקאים ושלושה ישראלים) לביקור של כמה ימים בחברה גדולה שנמצאת באירופה - עשיתי חשבון מהיר בראש שבשלושה ימים הם הוציאו עלינו כמה אלפי יורו רק על יין. זה התחיל מארוחה במסעדה בז'נבה (כוכב מישלן כמובן) שזרמו בה יינות מקומיים איזוטריים ועד בקבוקים של שאטונוף דו פאפ משנות ה90 (היו שם לפחות שמונה בקבוקים וכנראה יותר), המשיך דרך עוד כמה אפיזודות קולינריות אחרות ונגמר כלאחר כבוד יומיים אחר כך במסעדה באיטליה עם בקבוקים של ברונלו די מונטלצ'ינו (שאלו אותי איזה יין אני אוהב, נו) משנת 1980 (היה לזה טעם שלא דומה לשום דבר אחר - צבע בהיר יחסית, המון טבק בטעם). שלושה בקבוקים כאלו נשתו באותה ארוחה...

 

אז אני לא לגמרי מאמין בלקנות יין לפי מחיר - אבל יש יינות ויש יינות...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזה מסעדה היית בז'נבה?.

בשבוע שעבר גם הייתי בז'נבה וביום ג' אכלנו במסעדת

restaurant du creux de genthod על שפת האגם

וכמובן עם קיר כאפריטיף, יין לבן (שהמארחים הזמינו)

ומנה עיקרית של Fillet D'perche שזה דגים קטנים מאגם לימן (ז'נבה)

שבדיוק כעת זאת העונה שיש אותם למאכל

(מחיר המנה 49.50 פרנקים שוייצריים שזה בערך 185 ש"ח).

בברכה - רפי לין

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היינו ב Le Flacon.

 

אני צריך להסתובב יותר בשוויץ...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך טעם טוב - היין האהוב עלי, שממנו אני אוסף בקבוקים כשיוצא, זה ברונלו די מונטלצ'ינו (סנג'ובזה איטלקי). הבעיה היא המחיר - עוד לא מצאתי בפחות מ200-250 לבקבוק, אז אני אוסף בעיקר בנסיעות או כשבאים קרובים מאיטליה לבקר.

 

עוד מהאיטלקים, בחצי עד שליש מחיר, יש את הולפוליצ'לה שהוא אמנם יין קל יותר אבל גם מהנה מאוד.

ליינות צרפתים לא התחברתי, למעט שאטונוף דו פאפ אבל אין לי כסף לשטויות האלו.

 

מהישראליים, כפי שהומלץ כאן, יראון ופטי קסטל הם הgo to, אבל יש עוד המון מעניינים. גם ירדן של רמת הגולן מעולה.

יראון במיוחד זה בקבוק שתפתח ויקבל תגובות מצויינות מכולם ולא כואב הלב סתם לזרוק אותו על ארוחת יום שישי.

 

 

מאיפה אתה רוכש את היינות שלך בארץ? מסקרן אותי לטעום את האיטלקיים שציינת.

לפני מס' חודשים נרשמתי לקורס טעימות ביקב "שורק" בו טעמנו יין ברולו שהיה מאד מסקרן אך שוב - טווח מחירים של 200 ש"ח ומעלה.

יראון ופטי קסטל עדיין לא יצא לי לטעום אבל כבר הבנתי שהם מצויינים.

סדרת ירדן של רמת הגולן היא די יקרה, בד"כ סביב 120 ש"ח לבקבוק ואני עדיין לא שם.

טעמתי את הפינו-נואר של הסדרה הזו והוא היה מעולה. לצערי רכשתי אותו במבצע (80 ש"ח) ומאז לא נתקלתי במחיר כזה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום

עם או בלי קשר ליין, מבקרי ג'נבה - תרשמו את היעד הבא: Bistrot Du Boeuf Rouge.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ גם על עטרות-נקופה.

קיבלנו אותו ומאוד הפתיע כך שאחריו לא יכולנו לשתות יין אחר שהיה בבית

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מודה שיש לי מעט מאוד הבנה ביין, ובכל זאת:

1. בארץ מאוד אוהב את יקבי רמת הגולן. סדרת גמלא נותנת יחס טוב למחיר.

2. בחול תמיד מפליא אותי עד כמה יינות ממש זולים (עד 3-5 יורו) הם מוצלחים.

משהו שאני כן שמח שנשאר באירופה / ארה"ב: יינות בקרטון. לא מצליח להתרגל לזה נראה סוג של חילול קודש.

.We apologise for the inconvenience

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ גם על עטרות-נקופה.

קיבלנו אותו ומאוד הפתיע כך שאחריו לא יכולנו לשתות יין אחר שהיה בבית

 

אתה בטוח שככה הוא נקרא?

מעולם לא שמעתי על יקב כזה וגם חיפוש בגוגל לא העלה כלום.

 

 

אני מודה שיש לי מעט מאוד הבנה ביין, ובכל זאת:

1. בארץ מאוד אוהב את יקבי רמת הגולן. סדרת גמלא נותנת יחס טוב למחיר.

2. בחול תמיד מפליא אותי עד כמה יינות ממש זולים (עד 3-5 יורו) הם מוצלחים.

משהו שאני כן שמח שנשאר באירופה / ארה"ב: יינות בקרטון. לא מצליח להתרגל לזה נראה סוג של חילול קודש.

 

צודק, סדרת גמלא מעולה - הקברנה, המרלו והסנג'ובזה שלהם מצויינים.

יין בקרטון זה בשביל לדפוק את הראש במסיבה, לא למי שרוצה באמת ליהנות מיין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש תמונה של עצי גפן ומפעל ומתחתיה רשום NEKOFA

 

ועל הניילון שבצואר הבקבוק גם רשום

NEKOFA

 

מאחור רשום

Atarot Winery

והיין הוא מרלו 2016 אדום יבש

 

משווק יחיאלי כרמים ויין בעמ

קדש הפצת יינות

שרות לקוחות 0528886676

 

וגם אני לא מצאתי תמונה שלו באינטרנט ובגלל השרשור נשארתי עם בקבוק ריק

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ייתכן שזה white label של אחד היקבים הגדולים. באזור התעשייה עטרות בירושלים יש לך את ״יקבי ירושלים״,

שמספק ״יינות מדבקה״ למכביר עבור תיירים / בתי מלון / קידום מכירות.

גם ל״ברקן״, ״טפרברג״ ו״תבור״ ועוד יש עסק צדדי נאה של יינות מדבקה.

 

בחזרה לנושא השרשור:

לעניות דעתי הבלתי מחייבת בעליל, סדרת גמלא של יקבי רמת הגולן לא מספקת את הסחורה,

ואני מעדיף חד-משמעית את סדרת ה-3 במאה של היינות הנפוצים של יקב הרי הגליל

(אלה שאחראים על יראון, בין השאר).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...