Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לפראג וגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מגיע עם רכב לפראג, אני נוחת בפראג, מטייל שם, עובר את הגבול לדרזדן, שוכר שם רכב, מטייל קצת באיזור ובאיזור פרנקפורט, נוסע לתערוכה ומחזיר את הרכב בשדה"ת של פרנקפורט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הפידבק שקיבלתי מהבן שלי ב-24 השעות האחרונות הוא שצ'כיה זרועת מצלמות בצפיפות גבוהה. גם מהירות וגם רמזורים.

המלצתי היא להמנע משכירת רכב בפראג. התח"צ מעולה ורכב יגרום רק בזבוז זמן וכסף.

מכל מקום - פות"ש מתכוון לשכור רכב בגרמניה, וזה הגיוני, שכן שכירה בין מדינות כרוכה בעמלות גבוהות מאד.

כאשר הייתי לפני מספר חודשים בקלן המכונית עמדה יומיים (כמעט) בלי לזוז ליד הצימר, שבאזור מגורים ממזרח לריין, ונסענו 15 דקות בחשמלית למרכז העיר. בערב השתמשנו ברכב לנסיעה לסופרמרקט השכונתי.לדעתי גישה זו נכונה במרבית ערי אירופה היותר גדולות, שכן מרכזי הערים צפופים, התנועה מורכבת והחניה מעטה ויקרה (אישית אני מעדיף חניונים מוסדרים גם אם זה עולה עוד כמה אירו).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מבין מה הולך עם האנשים פה... אתה טס לפראג וממליצים לך על המבורגר ופסטה...

בגוגל, ליד הקניון המרכזי (הפלאדיום) יש מסעדה בשם cacao prague, מימין לה, יש מסעדה מעולה עם אוכל מקומי (יש דק בחוץ ושילוט של PILSNER בצבע ירוק), יש שם אוכל מקומי אדיר וזול, מנת ספרריבס משוגעת וצלחת של 900 גרם בשר ולחמים צ'כיים ב50 ש"ח, בירה מקומית מדהימה (קח את הכהה) ב8 שקלים לחצי.

בקניון יש סושי 'ללא תחתית' אם אתה בקטע (בקומת אוכל למעלה).

בדרזדן יש קניות בזול, ניו-יורקר+C&A אלה החנויות, העיר עצמה נחמדה, שווה לעשות סיבוב בערב.

אם אתה בקטע של טיולים יש לא מעט מסלולי טיול ומקומות לראות באיזור הגבול שבין גרמניה,פולין וצ'כיה. ביליתי שם 5 ימים ובקלות יכלתי להעסיק את עצמי עוד.

לגבי מצלמות - ממליץ לנווט עם גוגל ווייז בו"ז - סע לפי גוגל אבל שוייז יזהיר ממצלמות.

שלט לבן עם שם של עיירה = 50 קמ"ש, לרוב מופיעה מצלמה מיד אחריו.

בגרמניה המצלמות נמצאות בערים ובurban highways והן מוסוות היטב (עמוד עגול ואפור).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תיקון קטן - בגרמניה שטח בנוי זה שלט צהוב עם שם היישוב בשחור. אם יש קו אדום חוצה זו יציאה מהשטח הבנוי. לפעמים מיציאה עד הכניסה הבאה לשטח בנוי מדובר בעשרות מטרים. במדינות אירופיות אחרות השלט בלבן על גבי כחול ויש מדינות בהן השלט הוא בצורת קו רקיע עירוני (עם מגדל כנסיה וכמה מלבנים בגבהים שונים) - שיכול להיות בצבעים שונים. ה"בית" המוכר לנו הוא עיצוב ייחודי לישראל.

המצלמות המסוכנות ביותר הן ב"אזור מיתון תנועה" (ZONE 30, בד"כ שלט מלבני צהוב עם המילה ZONE ובאיטליה ZONA ותמרור הגבלה 30 קמ"ש גדול במיוחד). אלה בדרך כלל אזורים של בתי ספר, אם כי יכולים להיות "סתם" אזורי מגורים, והמיוחד בתמרור זה הוא שהצומת הבא אינו מבטל אותו, אלא רק תמרור ייעודי, בדרך כלל דומה לתחילת האזור עם קו חוצה שחור או אדום. כיון שמדובר באזורים רוויי הולכי רגל, ובמיוחד ילדים - הקנסות על חריגה מהמהירות המותרת בהם בדרך כלל גדולים במיוחד, וסף האכיפה 1-2 קמ"ש מעל המותר.

עוד תמרור שונה משלנו ושחשוב להכיר הוא תמרור דרך חד סטרית - מדובר בתמרור מאורך, חץ לבן צר על רקע כחול, בחלק מהמדינות בליווי כיתוב בשפת המקום שפירושו "דרך חד סטרית", או משהו מקביל, ולעתים ללא כיתוב כזה. התמרור מוצב מול הרחוב החוצה.

שלייקעס - C&A, ניו יורקר ועוד שורה ארוכה של רשתות הן רשתות זולות בין לאומיות, ולא צריך לחפש אותן במיוחד בדרזדן. תמצא אותן מיוצגות פחות או יותר בכל רחוב או מרכז קניות המכבד את עצמו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים עם כל מה שכתבת. השלטים הלבנים הם בצ'כיה.

לגבי דרזדן, יותר זול שם מבפראג, ואלו הרשתות הזולות יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא הייתי בדרזדן, בכללי גרמניה זולה, בצ'כיה ביקרתי לאחרונה לפני למעלה מ-12 שנים (אבל אחד הבנים מטייל שם עכשיו, אז בשבוע הבא יהיה לי מידע מעודכן).

נראה לי שהגישה של אשתי ביחס לקניות בחו"ל די נכונה: מוצאת משהו שמוצא חן בעיניה, ומחירו נראה סביר - קונה. לא תהיה הזדמנות שניה, הרי בעוד כמה ימים טסים הביתה. נכון שלפעמים יש נפילות קטנות, אבל, היי, כמה כבר קונים בנסיעה אחת? נפסיד כמה אירו על איזו חולצה? יישכח בטיסה הביתה. קרה לנו אתמול בשער הכרמל - איזה מטליות ניקוי שנמכרו ב"מבצע מיוחד" בהום סנטר, ואחר כך התברר שבשופרסל השכן עלו 5 ש"ח פחות לחבילה. תאמין לי שהקיטורים נפסקו ברגע שעזבנו את המדף. והקניות בהום סנטר יצטמצמו עוד קצת (אבל לא יפסקו, יש עניין של נוחיות והחנות נמצאת במרחק פחות מ-10 דקות מהבית, כאשר המתחרים במרחק חצי שעה ומעלה או שצריך לשלם למנהרות).

פורסם (נערך)

ב-C&A כבר ביקרתי בגרמניה בכמה סניפים, באמת זול ויש דברים טובים. יש גם פריימרק בדרזדן, מזכיר נשכחות מברלין.

שלקייס - לגביי האוכל, מבחינתי הכול הולך. מקומי, לא מקומי, שיהיה טעים ובמחיר סביר וזה מה שחשוב. ראיתי גם שיש לא מעט אוכל קוריאני שאולי אנסה, שכן כמה פעמים יוצא לי לאכול אוכל כזה? (אני מקווה שהאוכל שלהם יותר טוב מהמכוניות שלהם :wink:)

המסעדה שאתה מדבר עליה נקראת Kolkovna Celnice במקרה? אם כן, מסתבר שהיא במרחק יריקה מהמלון שאני אשן בו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הייתי בפראג לפני כמעט שנה, יש מה לעשות גם שבוע אם יוצאים קצת מחוץ לעיר.

בגרמניה הייתי לפני 6 שנים, גם אני השכרתי רכב דרך סיקס וכן יש תשלום לנהג צעיר. למיטב זכרוני לא רואים את זה בהזמנה הראשית, אבל אחרי שהחזרנו את הרכב וביקשנו חשבון קיבלנו את התשלום.

לאחר ויכוח עם הנציגה היא הוציאה לנו איזה הסכם של 6 עמודים שנמצא איפשהו באתר ושם מפורט שצריך לשלם.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם

לא שילמתי, לא בגיל 21 ולא בגיל 23, אין סיבה שבגיל 24 אשלם, שכן לפי החוזה אני לא נחשב נהג צעיר שם.

פורסם

המסעדה שאתה מדבר עליה נקראת Kolkovna Celnice במקרה? אם כן, מסתבר שהיא במרחק יריקה מהמלון שאני אשן בו.

הייתי גם שם ואכלתי את המנה המדוברת.

אם אני זוכר נכון, מדובר על רשת מסעדות של אוכל מקומי, סוג של נאפיס צ'כי.

היה נחמד (המנה הספציפית הזאת ושאר האוכל שהוזמן בשולחן), אבל ממש לא עפתי ולא הייתי ממליץ, במיוחד לא לאור הגיוון והמבחר יש בפראג.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אף אחד לא ממליץ על מוזיאון התחבורה בדרזדן? אחד הטובים שבהם יצא לי לבקר. באתי לביקור קצר ("שעה ונזוז") אבל נשארתי כשעתיים וחצי. אמנם התערוכה שמוקדשת ל-MZ נסגרה כבר (הסיבה לביקור שלי), אבל שאר המוצגים שווים מבט.

המרכז התיירותי של העיר בהחלט שווה ביקור.

בכלל, החלק הזה של גרמניה היא "ממלכת האופנועים"- מסלול זקסנרינג, ז'ופאו, צוויקאו (ביקרתי גם במוזיאון אוגוסט הורסט שם).

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אם מישהו מתעניין בזה מתישהו, אז אני רק מעדכן בדעה שלי:

1. לפראג 3 ימים לא מספיקים לדעתי, אני חושב שאפשר להקדיש לעיר הזאת ולאיזור לפחות 5-6 ימים, גם בשבוע יש מה לעשות. יש מספיק יעדים שמכסים כמה שעות, לנו חובבי הרכב יש גם את המוזיאון של סקודה שנמצא 40 דקות נסיעה מפראג. אני מרגיש תחושת פספוס לגביי פראג, מאמין שהייתי צריך להוסיף עוד יום או יומיים של שהייה שם.

אציין כי התחבורה הציבורית מצוינת, לדעתי סטייל ברלין - לא חייב לקחת מלון במרכז העיר, התחבורה הציבורית סוגרת את הפינה.

2. דרזדן הייתה מצוינת בתור עיר מעבר, מוזיאון התחבורה נחמד אבל ברמה מאוד נמוכה ביחס למה שאני רגיל מהמוזיאונים שביקרתי בהם בגרמניה - כמו שפייר או סינסהיים שבהם העברתי שעות רבות, בדרזדן המוזיאון קטן יותר, המיצגים ברמה נמוכה יותר. דרזדן נחמדה בסך הכול, קרוב למלון שלנו היה גם פריימארק ושוק אוכל.

3. הדרך מדרזדן לפרנקפורט - שכרנו 308SW BLUEHDI שהייתה חסכונית בקטע פסיכי לגמרי (1:25.7 עם 160-180 קמ"ש באוטובהאן ונסיעות בתוך פרנקפורט!), על הרכב אדבר בנפרד בפוסט אחר בהזדמנות.

4. פרנקפורט - מכיוון שלא יכולתי לסגור את הנסיעה מראש (לימודים וזה), שילמתי מחיר גבוה יחסית על המלונות, נאלצתי ללון ליד שדה"ת של פרנקפורט בהולידיי אין אקספרס, זאת לא ממש הייתה בעיה בגלל שהיה לנו רכב. למי שמתכנן להגיע לתערוכה הזאת אי פעם - אני ממליץ בחום לסגור את המלונות והטיסות כמה שיותר מוקדם, המחירים מזנקים באופן משמעותי (גם במלונות וגם בטיסות) ככל שמתקרב מועד התערוכה. אני סגרתי כשלושה שבועות לפני.

ול-Highlight של הנסיעה הזאת - התערוכה. ללא ספק תערוכת רכב סופר מושקעת, שווה כל יורו/שקל, מייצגים מדהימים, מלא מכוניות קונספט, דגמים שלא רואים בארץ (או שנראה בעתיד), מכוניות יוקרה, מכוניות סיניות של יצרנים שלא מוכרים בארץ, מכוניות ספורט ועוד, באמת חוויה מטורפת ואני חושב שזה חובה לכל מי שמגדיר את עצמו כחובב רכב. הלכתי שם המון, צילמתי הרבה (בהזדמנות אעלה גם כמה תמונות משם)

על נסיעות המבחן ויתרתי מטעמי זמן.

בתוך פרנקפורט כידוע אין הרבה מה לעשות, אבל מצאנו גנים בוטניים נחמדים ממש. עלות הכניסה לא גבוהה, החניה הצמודה לא יקרה בכלל (יחסית לשאר המקומות בגרמניה).

כרגיל, אם כבר אני מגיע לאחד השדות העמוסים באירופה - איך אפשר בלי ספוטינג? מסביב לשדה"ת ובתוך השדה יש יותר מעשר עמדות צילום, למי שחובב תעופה ובוודאי לאוהבי הספוטינג - חובה. קחו בחשבון שההגעה למקומות כאלו נעשית על ידי רכב, העמדות לרוב נמצאות בקצה של יער או דברים בסגנון הזה, לא מצאתי עמדה אחת שאפשר להגיע אליה בתחבורה ציבורית.

את יום ראשון ניצלנו לטובת גיחה ליעד שלא הספקנו להגיע אליו בטיול הקודם (שעליו כתבתי אי שם לפני איזה שנתיים או יותר) - טרייברג. אחת העיירות היפות שראיתי בגרמניה. היא גובלת בשוויץ ובצרפת, יש לה מפלים מדהימים ששווים ביקור למי שנמצא באיזור.

אני את גרמניה כבר די מיציתי, יש לי עוד פה ושם מקומות שאני יכול להגיע אליהם, אני יכול רק להשתקע איזה שבוע בספוטינג בשדה"ת בפרנקפורט, אבל חלאס, אחרי 4 פעמים בשלוש השנים האחרונות, צריך יעד חדש.

וסתם דוגמה מהספוטינג:

DSC04857.jpg

פורסם
אם מישהו מתעניין בזה מתישהו, אז אני רק מעדכן בדעה שלי:

1. לפראג 3 ימים לא מספיקים לדעתי, אני חושב שאפשר להקדיש לעיר הזאת ולאיזור לפחות 5-6 ימים, גם בשבוע יש מה לעשות. יש מספיק יעדים שמכסים כמה שעות, לנו חובבי הרכב יש גם את המוזיאון של סקודה שנמצא 40 דקות נסיעה מפראג. אני מרגיש תחושת פספוס לגביי פראג, מאמין שהייתי צריך להוסיף עוד יום או יומיים של שהייה שם.

אציין כי התחבורה הציבורית מצוינת, לדעתי סטייל ברלין - לא חייב לקחת מלון במרכז העיר, התחבורה הציבורית סוגרת את הפינה.

2. דרזדן הייתה מצוינת בתור עיר מעבר, מוזיאון התחבורה נחמד אבל ברמה מאוד נמוכה ביחס למה שאני רגיל מהמוזיאונים שביקרתי בהם בגרמניה - כמו שפייר או סינסהיים שבהם העברתי שעות רבות, בדרזדן המוזיאון קטן יותר, המיצגים ברמה נמוכה יותר. דרזדן נחמדה בסך הכול, קרוב למלון שלנו היה גם פריימארק ושוק אוכל.

3. הדרך מדרזדן לפרנקפורט - שכרנו 308SW BLUEHDI שהייתה חסכונית בקטע פסיכי לגמרי (1:25.7 עם 160-180 קמ"ש באוטובהאן ונסיעות בתוך פרנקפורט!), על הרכב אדבר בנפרד בפוסט אחר בהזדמנות.

4. פרנקפורט - מכיוון שלא יכולתי לסגור את הנסיעה מראש (לימודים וזה), שילמתי מחיר גבוה יחסית על המלונות, נאלצתי ללון ליד שדה"ת של פרנקפורט בהולידיי אין אקספרס, זאת לא ממש הייתה בעיה בגלל שהיה לנו רכב. למי שמתכנן להגיע לתערוכה הזאת אי פעם - אני ממליץ בחום לסגור את המלונות והטיסות כמה שיותר מוקדם, המחירים מזנקים באופן משמעותי (גם במלונות וגם בטיסות) ככל שמתקרב מועד התערוכה. אני סגרתי כשלושה שבועות לפני.

ול-Highlight של הנסיעה הזאת - התערוכה. ללא ספק תערוכת רכב סופר מושקעת, שווה כל יורו/שקל, מייצגים מדהימים, מלא מכוניות קונספט, דגמים שלא רואים בארץ (או שנראה בעתיד), מכוניות יוקרה, מכוניות סיניות של יצרנים שלא מוכרים בארץ, מכוניות ספורט ועוד, באמת חוויה מטורפת ואני חושב שזה חובה לכל מי שמגדיר את עצמו כחובב רכב. הלכתי שם המון, צילמתי הרבה (בהזדמנות אעלה גם כמה תמונות משם)

על נסיעות המבחן ויתרתי מטעמי זמן.

בתוך פרנקפורט כידוע אין הרבה מה לעשות, אבל מצאנו גנים בוטניים נחמדים ממש. עלות הכניסה לא גבוהה, החניה הצמודה לא יקרה בכלל (יחסית לשאר המקומות בגרמניה).

כרגיל, אם כבר אני מגיע לאחד השדות העמוסים באירופה - איך אפשר בלי ספוטינג? מסביב לשדה"ת ובתוך השדה יש יותר מעשר עמדות צילום, למי שחובב תעופה ובוודאי לאוהבי הספוטינג - חובה. קחו בחשבון שההגעה למקומות כאלו נעשית על ידי רכב, העמדות לרוב נמצאות בקצה של יער או דברים בסגנון הזה, לא מצאתי עמדה אחת שאפשר להגיע אליה בתחבורה ציבורית.

את יום ראשון ניצלנו לטובת גיחה ליעד שלא הספקנו להגיע אליו בטיול הקודם (שעליו כתבתי אי שם לפני איזה שנתיים או יותר) - טרייברג. אחת העיירות היפות שראיתי בגרמניה. היא גובלת בשוויץ ובצרפת, יש לה מפלים מדהימים ששווים ביקור למי שנמצא באיזור.

אני את גרמניה כבר די מיציתי, יש לי עוד פה ושם מקומות שאני יכול להגיע אליהם, אני יכול רק להשתקע איזה שבוע בספוטינג בשדה"ת בפרנקפורט, אבל חלאס, אחרי 4 פעמים בשלוש השנים האחרונות, צריך יעד חדש.

וסתם דוגמה מהספוטינג:

[ATTACH=CONFIG]495857[/ATTACH]

חצי שעה מפרנקפורט, מרחצאות חמים בבאד המבורג, קומה שנייה בלבוש אדם וחווה, מומלץ לחובבי הז'אנר

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...