Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המשמעות של ״חיתוך במרכב״? מה התכוון המשורר? לא סטנדרטי כ״כ,

יש פה המון סעיפים על המנוע - אבל עם רכב יחסית חדש שנסע הרבה המכון ינסה לכסתח את עצמו לגבי תקלות במנוע - רטיבויות חלונות לא עובדים, פיזית איך נראה הרכב? על פניו לפי הבדיקה נראה רכב דיי מוזנח.

לא יודע אם אישית לא הייתי מחפש משהו אחר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

האם קיימת היסטוריית טיפולים?

אם כן והמוכר נראה אמין אני לא רואה סיבה לא לקחת את הרכב. החיתוך בפח להבנתי מתייחס למגש האחורי העשוי פח, איפה שמותקנים הרמקולים. כנראה שרצו לשים רמקולים גדולים יותר ונאלצו לחתוך את הפח - אין לזה שום משמעות סחירותית או בטיחותית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי, אחד לאחד מה שאמרת איתמר, מדהים שקלעת בול, בדיוק מה שנאמר לי, תודה רבה על העזרה, יש עוד דברים שכדאי לבדוק?

פורסם

הייתי לוקח את הרכב למוסך מורשה לבדיקת עניין הרטיבות שמן בין המנוע לגיר וגם נזילות שמן במנוע.

מעבר לכך הבדיקה בסדר גמור ואף סעיף לא ממש מטריד בהנחה והרכב נראה שמור.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אותי כמה דברים,שנכתבו על המנוע היו מעט מטרידים.

רכב 2012, מנוע בינוני ? מומלץ טיפול במנוע ? אם כן,איזה ? אולי שמכון הבדיקה יסביר ?

אם הרכב רובוטי- צריך לתת דגש מיוחד על בדיקת הגיר לרבות מחשב הגיר,שאם דרושה החלפתו צריך לקחת בחשבון את העסקה כמה אלפים טובים ביותר למטה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הייתי לוקח את הרכב למוסך מורשה לבדיקת עניין הרטיבות שמן בין המנוע לגיר וגם נזילות שמן במנוע.

מעבר לכך הבדיקה בסדר גמור ואף סעיף לא ממש מטריד בהנחה והרכב נראה שמור.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

מה חוות הדעת שלך לרכב באופן כללי?
אותי כמה דברים,שנכתבו על המנוע היו מעט מטרידים.

רכב 2012, מנוע בינוני ? מומלץ טיפול במנוע ? אם כן,איזה ? אולי שמכון הבדיקה יסביר ?

אם הרכב רובוטי- צריך לתת דגש מיוחד על בדיקת הגיר לרבות מחשב הגיר,שאם דרושה החלפתו צריך לקחת בחשבון את העסקה כמה אלפים טובים ביותר למטה.

הייתי ממש שמח לדעת רשמים על הרכב הזה למי שיש אותו או שהיה אותו,

כרגע ירדתי ממנו באופן מוחלט בעקבות חוות דעת שלילית משכן שלי שרכש אותו,

אני חיפשתי רכב חסכוני מאוד בשל נסועה של מעל 30,000 ק"מ בשנה,

בהתחלה חיפשתי טויוטה פריוס היברידית כמו שהיתה לי לפני שהלכה בטוטאלוס לפני חודש אבל היא מאוד יקרה ביחס לפלואנס, מה אתם אומרים?

פורסם
מה חוות הדעת שלך לרכב באופן כללי? הייתי ממש שמח לדעת רשמים על הרכב הזה למי שיש אותו או שהיה אותו

כנס בבקשה ל"חיפוש מתקדם", בצע חיפוש "פלואנס דיזל" לפי כותרות בלבד ובפורום זה בלבד. תמצא המון מידע, כולל מהימים האחרונים ממש.

חזיר דיזל

פורסם

מה המחיר שמבקשים עבורו?

כמו כן כתבתי לך הודעה פרטית אם תהיה מעוניין במגאן סטיישן עם בדיקה הרבה יותר טובה

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
כנס בבקשה ל"חיפוש מתקדם", בצע חיפוש "פלואנס דיזל" לפי כותרות בלבד ובפורום זה בלבד. תמצא המון מידע, כולל מהימים האחרונים ממש.
קראתי חיפשתי ועוד פעם חיפשתי, אשמח לשמוע ממשהו ספציפי, אני מנסה להילחם בדעות קדומות לגבי רנו בכלל, עד היום הייתי עם טויוטה ונהנתי מאוד, פשוט אם אני מנסה להתקדם בשנתונים המחיר עולה ועולה ולא בטוח שכלכלית זה נכון לי לקפוץ מעל הפופיק.

בעלי פלואנס 2012 או כאלה בעבר אשמח לשמוע חוות דעת, במיוחד צריכת דלק ונוחות נסיעה.

פורסם

כתבתי לך פחות או יותר, נוחות נסיעה מעולה, בפלואנס מעידים על סביבות ה 18 ק''מ לליטר בממוצע. על הגיר הרובוטי כתבתי לך בפרטי, הבעיה עם הגיר שלא ממש ניתן להעריך את מצבו כי התפקוד שלו מראש מעט מוזר.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
כתבתי לך פחות או יותר, נוחות נסיעה מעולה, בפלואנס מעידים על סביבות ה 18 ק''מ לליטר בממוצע. על הגיר הרובוטי כתבתי לך בפרטי, הבעיה עם הגיר שלא ממש ניתן להעריך את מצבו כי התפקוד שלו מראש מעט מוזר.

בעצם אני הולך לצפות לגיר הרובוטי שיש בקורולה 2008? שהאוטו מתדרדר לאחור בעלייה? או הפיג'ו 301?
פורסם

גיר רובוטי דו-מצמדי שכשהוא עובד הוא עובד טוב מאוד, החלפות חלקות למדי, האוטו לא מתדרדר, יש Hill Holder. כמו כל גיר רובוטי הוא חי פחות טוב בסביבה עירונית או פקקים. למחשב גיר יש רגישות מסויימת והוא עלול להתפגר לאחר כמה שנים ו/או בסביבות 100K. לא קטסטרופה אבל צריך להיות מודע ולקחת בחשבון. היתרון בפלואנס על המגאן הוא שיש למצוא גם אקזמפלרים ידניים, ובכך אתה יכול לעקוף את נקודת התורפה המהותית היחידה של הרכב.

מעבר לכך, רכב נוח מאוד לנסיעות ארוכות, מרווח, חסכוני ביותר. מזגן בינוני. רמת הרכבה נמוכה לפני מתיחת הפנים וסבירה לאחר מתיחת הפנים. אוהב לנסוע ישר ולא אוהב לפנות. היגוי לא משהו לפני מתיחת הפנים, סביר ביותר לאחריה.

מצטט את עצמי משירשור אחר מלפני מספר ימים:

ממודל 2013 ואילך הייתה מתיחת פנים, איכות ההרכבה שופרה משמעותית, גם ההיגוי, לגבי המזגן (הבינוני) אני לא יודע אם טופל במסגרת זו (לא הרגשתי שום שינוי). מזהים בקלות לפי הפרונט החדש.

בשנתונים האלה היו כמדומני שלוש רמות גימור, כשהאמצעית היא מין שעטנז מוזר של רמת גימור "ליסינג" עם חישוקי סגסוגת וכנראה עוד אבזורים, אבל ריפוד שחור. ממליץ להתמקד ברמת הגימור הגבוהה (פריווילג'). יש בקרת שיוט וכאמור יש חישוקי סגסוגת 16", מראה פוטוכרומטית, חיישני רוורס מקוריים, חישני גשם ואור, דיבורית BT (חשוב מאוד!) ועוד ירקות. לא זוכר אם נוספו מראות מתקפלות בשנים אלה. חלון שמש הוצע כאופציה בתשלום ברמת הגימור הגבוהה. אצלי יש, אבל לא הייתי מחפש כזו במיוחד. סה"כ לא הכי שימושי לדעתי בתנאי האקלים כאן.

קיימת מערכת מולטימדיה סינית בהתקנה מקומית בחלק מהרכבים כ"שדרוג", המערכת לא שווה שקל ואפילו שווה סכום שלילי (קרי, הייתי משלם כדי שיעיפו אותה). אצלי אין וזה מספיק לי, אבל זכיתי להתנסות בה עם מספר רכבים שכורים. לגבי התקנת מערכת נורמלית, תתייעץ עם המומחים בפורום אודיו ומולטימדיה, אמנם מדובר ברכב קוריאני שמורכב בטורקיה, אך בגלל הגנים הצרפתיים ייתכן שמדובר במשימה לא פשוטה. בקיצור אל תתעכב על חיפוש אקזמפלרים עם "מולטימדיה מקורית".

צריכת דלק *מדודה* בין-עירוני טהור כ-21-24 ק"מ לליטר כתלות במשקל הרגל על הדוושה, מזגן, מספר נוסעים וכו'. בתמהיל שלך סביב 18-19 ק"מ לליטר כנ"ל.

ביטוח לא יקר, אני משלם כ-4300 מקיף + חובה. טסט כ-1400 ש"ח. תחזוקה - תלוי מה השנתון והנסועה, כלומר מתי אתה מגיע לפעולות יקרות. כעקרון טיפול כל 20K אך אני לאחרונה התחלתי לקצר מרווחי טיפולים מיוזמתי. החלפת טיימינג ורצועות, אם במשמרת שלך, כנראה סביב 3K ש"ח כולל משאבת מים. החלפת מחשב גיר בדגם הרובוטי, אם אתה מגיע לכך (ראה לפחות שני שירשורים בנושא לאחרונה) - סביב 3K ש"ח אם מדובר רק בכך.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...