Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי מלא בסווירלים וביצוע פוליש זה לא משהו שהוא בגדר אופציה בעתיד הנראה לעין (סטודנט עני וזה)

אז אני מחפש שיטה להעלים אותם כמה שיותר.

מחיפוש בפורום ראיתי שהחומר המומלץ הוא SRP של אוטוגלים ושהוא בעצם גלייז. (מדוע יש בו את המילה פוליש אם ככה?) יש לכם המלצה למשהו אחר שאולי יותר פשוט ליישום?

כמובן אבל שלפני היישום אצטרך להשתמש בפלסטינה. שאלתי בנושא של הפריקלה אבל לא קיבלתי מענה.

בכל הסרטונים שראיתי השתמשו בגוש פלסטינה וברגע שהיא התלכלכה קיפלו אותה לצד נקי.

איך הקטע הזה עובד עם כפפה? לאן כל הלכלוך נעלם? לא בא לי ליצור עוד סווירילים.

בעניין הסיכוך למיטב הבנתי שמפו יעשה את העבודה. יש לי מקסי סקדס של CG.

בנוסף, למישהו יש ניסיון עם כפפה סינית? מעונין להזמין אחת מאלי אקספרס.

הכי חשוב, עד כה שטיפת הרכב הסתכמה רק ביישום BSD ועכשיו אני רוצה לקחת צעד קדימה כפי שהבנתם, אז כל טיפ יתקבל בברכה.

ככה אני מתכוון לעבוד:

שטיפה בשיטת שני הדליים

פלסטינה

שוב שטיפה

ייבוש

SRP (ליישום ארכוש אפליקטור של CG ומטלית מונסטר של CG)

האם צריך להשתמש באלכוהול לפני הSRP והאם כדאי לשים מעליו BSD?

תודה רבה לכל העונים :)

פורסם

אל תשאיר כפפה סינית בחום, היא תיהרס לך. השארתי אותה באוטו כמה ימים והפכה דביקה כזו , כאילו שנמסה מהחום. ת'כלס, לא יחסוך לך כזה הרבה כסף, היא עולה 8 דולר אצל הסינים, ותגיע אחרי חודשיים, לא עדיף לך פלסטלינה מקצועית של אס אם ארנולד ב 60 שח מאוטוסטור? זה הכי זול שניתן לקנות בארץ שידוע לי כרגע. היה לו גם מבצע פעם ב 50 שח לפלסטלינה. או שתזמין מאחד מהאתרים מחו"ל כפפה נורמלית, אך המשלוח די יקר.

פורסם

מוכרים גם בארץ את הכפפה.. וזה מחזיק הרבה יותר זמן מכל פלסטלינה אחרת.

הקווים שיש בגומי דואגים שהדברים שיוצאים מהצבע יצאו ולא ישארו על הכפפה. כמובן לא לשכוח את הנוזל סיכוך כשאתה עובד עם כפפה כזאת.

תפיל פעם אחת פלסטלינה והיא הולכת לפח. תפיל כפפה ופשוט תשטוף עם מים פושרים וזהו.

פורסם

ממליץ בכל זאת לשטוף כפפה אחרי כל פאנל, זה לוקח גם ככה כמה שניות, עדיף ככה. לשים אותה בדלי מים ולעבור עם היד או מתחת לברז, אבל עדיף אחרי כל פאנל או שניים לשטוף אותה, ליתר בטחון.

פורסם
אל תשאיר כפפה סינית בחום, היא תיהרס לך. השארתי אותה באוטו כמה ימים והפכה דביקה כזו , כאילו שנמסה מהחום. ת'כלס, לא יחסוך לך כזה הרבה כסף, היא עולה 8 דולר אצל הסינים, ותגיע אחרי חודשיים, לא עדיף לך פלסטלינה מקצועית של אס אם ארנולד ב 60 שח מאוטוסטור? זה הכי זול שניתן לקנות בארץ שידוע לי כרגע. היה לו גם מבצע פעם ב 50 שח לפלסטלינה. או שתזמין מאחד מהאתרים מחו"ל כפפה נורמלית, אך המשלוח די יקר.

לא הייתה לי שום כוונה להשאיר אותה ברכב בכל מקרה. הייתי סקרן לגבי האיכות והפידבק.

לגבי פלסטלינה מאוטוסטור, אני לא מוצא פה כפפה - http://www.autostore.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99-%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91.html.

נראה לי שנשארתי עם הפרקלה הלא זולה בכלל.

מוכרים גם בארץ את הכפפה.. וזה מחזיק הרבה יותר זמן מכל פלסטלינה אחרת.

הקווים שיש בגומי דואגים שהדברים שיוצאים מהצבע יצאו ולא ישארו על הכפפה. כמובן לא לשכוח את הנוזל סיכוך כשאתה עובד עם כפפה כזאת.

תפיל פעם אחת פלסטלינה והיא הולכת לפח. תפיל כפפה ופשוט תשטוף עם מים פושרים וזהו.

טוב לדעת.

מה לגבי היישום של הגלייז, צורת העבודה שלי נכונה?

ובכמה לדלל את האלכוהול? (אם בכלל)

פורסם

יש לי אתה הכפפה של פריקלה(או שאיך שרושמים אתזה), עדיין עובדת מעולה אחרי 5 רכבים(נשטפת אחר כל פאנל עם ONR בדילול QD). סך הכל צריך שיהיה תמיד מספיק סיכוך אז היא תשמר ליותר זמן, כמו כן לשמור אותה ללא שמש ישירה נקייה(הייתי גם מדביק איזה ניילון ניצמד על שיכבת הפלסטלינה)

לגבי SRP, לפני הישום שלו מומלץ מאוד מאוד לעבור על הרכב עם IPA(אלכוהול) בדילול של 1:3, זה שמופיע לך המילה פוליש אל תלחץ לגלייז הזה הנוסף ליכולות מיסוך יש גם יכולות ניקוי עמוק, אחריו הפח מקבל מראה יותר עשיר ועמוק(הייתי בשוק אחרי ישום שלו על יונדאי בצבע כסוף בהיר "טיטאניום" של חבר)

פורסם

תודה רבה אחי, חכיתי לתגובה ממך.

שאלה אחרונה בנוגע לIPA, להתיז על הרכב ולנגב עם מיקרופייבר? אפשר להשתמש בפשוטות שמוכרים בסופרים או שגם פה צריך משהו יותר איכותי?

לאחר הIPA, צריך להמתין או לבצע משהו נוסף לפני הSRP?

פורסם

שמע אתה רוצה להמעיט את כמות הסווירלים(לא?) המיקרופייבר של הסופר הייתי מנגב ג'אנט לא פח של רכב,תקנה באוטוסטור אחת פשוטה יחסית היא תספיק לך לניגוב הIPA.

בנוסף אל תשכח שאתה צריך גם מגבת נורמלית להסרה של הSRP, אז אם אתה לא רוצה להזמין מגבות החו"ל ולהמתין איזה שבועיים שלושה אז תקפוץ לאוטוסטור ותקנה איזה 3-4 מגבות נחמדות שיספיקו לך לישומים של ווקס,אוטם,גלייז ואחת שתשמש גם לייבוש.

פורסם
לא הייתה לי שום כוונה להשאיר אותה ברכב בכל מקרה. הייתי סקרן לגבי האיכות והפידבק.

לגבי פלסטלינה מאוטוסטור, אני לא מוצא פה כפפה - http://www.autostore.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99-%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91.html.

נראה לי שנשארתי עם הפרקלה הלא זולה בכלל.

טוב לדעת.

מה לגבי היישום של הגלייז, צורת העבודה שלי נכונה?

ובכמה לדלל את האלכוהול? (אם בכלל)

לנו יש כפפת פלסטלינה אם אתה עדיין לא רכשת,עלות 120ש

בהצלחה17523208_947792605323170_7592525412998404772_n.png

פורסם

יש לי כרגע מגבת וופל לייבוש ועוד מגבת ליישום BSD שרכשתי מיעקב אלטר.

לSRP כפי שכתבתי אני רוצה לרכוש מונסטר של CG מאוטוסטור. ולפי מה שאתה אומר כדאי כמה כאלה.

כרגע אוטם ו-ווקס זה לא על הפרק. עד שאחסוך לרכישות הבאות.

עכשיו רק צריך להזמין מחו"ל את הפריקלה,מגבת UBBER ולקוות שיש ביעקובי SRP.

תודה רבה לכל העונים, עזרתם לי מאוד!

פורסם

שים לב כשאתה קונה את הSRP, תפתח אותו החנות ותיראה אם החומר אחיד את התפרק לשני מרכיבים, אם התפרק אל תקח(התקלקל עקב איחסון לא נכון)

פורסם

עד כמה שאני זוכר לSRP יש יתרון בגלל יכולות הניקוי שלו, בנוסף אינו עושה בעיות במידה ותיישם עליו אוטם בערך מכל סוג לאומת גלייזים אחרים שלא תמיד מסתדרים עם כל האוטמים/ווקסים(קח את זה בתור נקודה למחשבה לטווח הרחוק)

• תוכן חדש...