Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מותקנת אצלי ב C4 שנת 2012 מצלמת רוורס שהותקנה במקור ע"י גיל קאר כחלק מהמערכת מולטימדיה "המקורית", לאחרונה המצלמה הפסיקה לעבוד (מסך שחור בשילוב לרוורס) אך החיישני רוורס שאותם אני גם רואה כחיווי במסך המולטימידה (יחד עם הוידאו מהמצלמה) כן עובדים.

אשמח לדעת האם יש פה מישהו שמכיר את ההתקנה של מצלמת רוורס ב C4 (מותקנת על הדלת באגז') ואיך מעבירים את החיווט דרך הדלת.

כמו כן אשמח לדעת מה לבדוק כדי לאמת האם מדובר ברכיב המצלמה או שבכלל מדובר בחיווט.

אני מעוניין לבצע בדיקה בעצמי שכן להגיע לגיל קאר זה יום חופש + 180 ש"ח רק לבדיקה.

תודה לעוזרים.

פורסם

אם זו התקנה מקומית (גיל קאר כפי שציינת) רוב הסיכויים שמדובר בעבודה סטנדרטית - המצלמה מותקנת במקום ייעודי בתוך דלת תא המטען והחוט נמשך ישירות מחלקה האחורי של יחידת הראש, דרך אחת הקורות, לאורך הדיפון של הגג ואז יורד דרך הקורה האחורית באותו הצד של הרכב או שעובר מחלקה העליון לתוך דלת תא המטען.

קונקטורים יהיו לך בסמוך למצלמה ובחלקה האחורי של יחידת הראש.

ההימור שלי הוא שהקונקטור בצד המצלמה בעל סיכויים גדולים יותר להתנתק או להנזק היות והוא מותקן בתוך דלת שזזה ונתרקת - הייתי מתחיל מלפרק את דיפון דלת תא המטען ולאתר את הקונקטור של המצלמה ולבדוק אם הוא במקרה מנותק או לא מחובר עד הסוף.

אבל!

לא הייתי עושה זאת במקומך במידה ויש אחריות על ההתקנה או המצלמה וניגש לשם שיסדרו את ההתקנה מחדש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אחריות ב 99% שאין הרכב משנת 2012. אני כן רואה שעשו איזה שהוא חיבור לאור רוורס ושזה מוביל לאסור הטמבון (חיישנים) אני לא רואה שזה עולה לכיוון הדלת תא מטען. בכל מקרה אני אפרק את הדיפון ויבדוק.. מקווה שזה רק קונקטור שהשתחרר...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

פורסם

רגע - איפה המצלמה מותקנת? בטמבון האחורי או בדלת תא המטען?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצלמה דלת תא המטען מרכב אצב'ק כשפותחים את הדלת גם המצלמה מתרוממת עם הדלת

סנסורים טמבון אך אולי הם מחווטים יחד עם המצלמה...

פורסם

הפיקוד לאור רוורס מחווט יחד עם החישנים - הקונקטור של המצלמה יהיה בדלת תא המטען ככל הנראה - פשוט תעקוב אחרי החיווט של המצלמה.

Pioneer TS-X150

פורסם

עדכון, פתחתי את כל הפלסטיקה ועקבתי אחר החיווט של המצלמה, נראה שהחיווט מתפצל לכיוון הוויפר האחורי (חוט אדום/שחור) ככל הנראה היא מקבלת מתח ממנו.

להפתעתי הוויפר האחורי גם לא עובד ומכאן המסקנה שלי שייתכן מאוד שהמתח למצלמה מגיע ממנו.

אשמח לדעת מה הפיוז של הויפר האחורי כך שאבדוק אולי נשרף פיוז.

בכל מקרה אשמח לדעת אם מישהו מזהה את המצלמה למקרה ואצטרך להחליף אותה.

תודה.d864fa725e9ffb8a4940d71b51f6c392.jpg59afcad33988b433efdfd93d1f1cf4dd.jpg17e6da084160bc4466b8a609c870a40d.jpg57aaeb1846e245508ad508ab443d3ee5.jpg

פורסם

שתי אפשרויות עיקריות - או שזה פיוז שרוף או שיש לך קצר במגב האחורי או במצלמה.

אתה צריך לברר איפה קופסאת הנתיכים - בד"כ מדובר באחת שנמצאת בתוך הרכב מצד שמאל של הדשבורד או משמאל מתחת להגה - אתה מחפש את המדבקה שכתוב בה מה זה כל נתיך - תחפש REAR WIPER או R.WIPER בתור התחלה.

רצוי לרכוש טסטר 12V בכדי שתוכל לבדוק את הנתיך.

אני מאמין שאתה תפתור את זה די בקלות ומקסימום - להחליף נתיך אתה יכול אצל כל חשמלאי רכב וזה צריך לעלות גרושים.

Pioneer TS-X150

פורסם

בכל מקרה אשמח לדעת אם מישהו מזהה את המצלמה למקרה ואצטרך להחליף אותה.

זו מצלמה אוניברסלית (יש לי כזאת), תוכל למצוא ב-AliExpress/Ebay ב-10$ בערך.

אפשר להזמין עם/בלי פסים.

פורסם

עדכון, לא מדובר בנתיח מסתבר שוויפר האחורי כן עובד הוא פשוט לא עובד אם הדלת האחורית פתוחה ובגלל שעבדתי על הרכב היא היתה פתוחה :(

החלטתי לבדוק שוב את המחברים של הרדיו וראיתי שיש חוט אחד שכמעט ויצא לגמרי מהמחבר של הצמה הראשית (הפין שנכנס למחבר iso) חוט בצבע ורוד או כתום (בתמונה יש עליו איזולירבנד לבן לבידוד).

מיד כשחיברתי חזרה המצלמה החלה לעבוד שוב אך פתאום אני לא רואה את הקווים שמוקרנים על המסך.

העניין המוזר, החוט שכמעט והיה בחוץ ומגיע מצד הצמה הראשית בעצם לא מחובר לשום כבל אחר בצמה הראשית והחלק המאוד מוזר שבצד השני (הצד שמתחבר לצמה של הרדיו) אין בכלל פין שמתחבר אליו ?!?!?

מוזר מאוד...

מיותר לציין שכל הצמה הראשית עברה אונס ע''י גיל קאר בהתקנה של המערכת מולטימדיה פח שהרכב הגיע איתו.

אשמח אם תוכלו לעזור לי לפענח מה זה הכבל הזה ואיך מחזירים את הקווים (שהיו זזים עם סיבוב ההגה) בחזרה.

תודה,

משה.44b51297d0c8ae2d8a2060f2d74ac5e4.jpg2d928f1f4c4e6413592f5b81b0c9a1a9.jpg

פורסם

בטוח יש איזה ג'מפר או שיטת גישור כלשהיא לחוט שחיברת אחרת המצלמה לא היתה חוזרת לעבוד - חיברת אותה חזרה למקור המתח.

וכן זו רמת העבודה בהתקנות מקומיות ברוב בתי העסק בתחום הזה בארץ - גם גיל קאר שזה עסק ענק סה"כ מעסיק עובדים נורמטיביים לתעשיה הזו.

אני די בטוח שזה עניין של הגדרות במערכת לגבי מחווני הרוורס. יש מצלמות שיש בהן חוט שמנתק או מאפשר את הפעולה - אבל אני לא חושב שעשית משהו שכזה כשנגעת במצלמה אלא אם כן אני כמובן - טועה.

יש מצלמות שמאפשרות את הקווים האלה ויש מערכות מולטימדיה שמאפשרות את הקווים האלה - אני לא יודע מה מותקן אצלך מן הסתם.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...