Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ועדיין יש הבדל בין רכב שעלה בתחילת שנה לסוף שנה..

יש הבדל, זה שעלה בסוף שנה יהיה פחות זמן על הכביש מאשר זה שעלה בתחילת שנה.

נו ו?..

זה יעזור לך למכור את הרכב מהר יותר מאחד שעלה בתחילת שנה ועם נתונים זהים לשלך, אך אף אחד לא יסכים לשלם לך על חודשי עליה לכביש (בעצם תמיד יש פראיירים אז אולי..)

לצורך העיניין יש לי קאמרי שעלתה בדצמבר 2008 לכביש, נראה לך שמישהו יסכים לתת לי מחירון משוקלל (כלומר כמעט 2009)?

לא, בדיוק כמו שאני לא קניתי אותה במחירון משוקלל לפני 5.5 שנים (להיפך, קניתי אותה ב-30,000₪ מתחת למחירון!)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המחירונים של הרכבים בארץ מנופחים ללא הצדקה וירידת הערך בהתאם.

לא לקנות רכבים חדשים ואם כבר קניתה רכב חדש תקנה רכב מאוד אמין ותחזיק אותו שנים רבות.

האופציות לרכבים אמינים הם או יפנים או קוראנים לדוגמא מי שרוכש הונדה במחיר של 130000 שקלים ויחזיק את הרכב 8 שנים כנראה שימכור בהפסד של כ10000 שקלים בשנה ממוצע

פורסם

פות"ש תתעודד,

לדעתי הפאביה רכב מעולה, ולפחות ברגע שתרצה למכור יהיו הרבה מתעניינים, אני אישית מוכן לקנות רכב כזה משומש בעתיד הוא יפה ואיכותי עם תא מטען לא רע יחסית לסופר מיני, ואתה עוד יד ראשונה ודגם מפואר, נכון שתפסיד כמה עשרות אחוזים, אך אח תחשוב על זה יותר מדי ותהנה מהרכב החדש שיחסוך לי במקומות אחרים כמו דלק תקלות וכו...

אם כבר ירידת ערך, מה תגיד על האוטו שלי? זה רכב שכבר הפסדתי עליו 60% מערכו עוד בשנה הראשונה ובספק אם מישהו יקנה אותו במחיר הזה :lol:

פורסם

גם אם תתאמץ ממש ממש קשה לא תוכל להפסיד 60 אחוז מערך הרכב שלך בשנה אחת.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
פות"ש תתעודד,

לדעתי הפאביה רכב מעולה, ולפחות ברגע שתרצה למכור יהיו הרבה מתעניינים, אני אישית מוכן לקנות רכב כזה משומש בעתיד הוא יפה ואיכותי עם תא מטען לא רע יחסית לסופר מיני, ואתה עוד יד ראשונה ודגם מפואר, נכון שתפסיד כמה עשרות אחוזים, אך אח תחשוב על זה יותר מדי ותהנה מהרכב החדש שיחסוך לי במקומות אחרים כמו דלק תקלות וכו...

אם כבר ירידת ערך, מה תגיד על האוטו שלי? זה רכב שכבר הפסדתי עליו 60% מערכו עוד בשנה הראשונה ובספק אם מישהו יקנה אותו במחיר הזה :lol:

מה מעודד בזה שהפסדת 60% על רכבך בשנה הראשונה?

לפות"ש קריטי עניין הירידת ערך ואכן הוא הולך "לאכול" אותה בענק עם קניית הרכב, אל תשלה אותו.

פורסם

רכב חדש מאבד המון בשנה - שנתיים הראשונות. איך שלא תסובב את זה.

אתה לא רוצה לספוג את זה? קנה רכב בן שנתיים - שלוש.

הזכרת לי חברה של אשתי, שחיפשה רכב לפני שנתיים. אמרנו לה והראנו לה את האתרים של 0 ק"מ, או לקנות רכב בן שנתיים - שלוש כמו שבדיוק קנינו באותה התקופה. לא הקשיבה. הלכה קנתה רכב חדש מהניילונים, לקחה הלוואה, גם אכלה אותה עם תקלה שהוציאו לה את הנשמה עד שתיקנו לה במסגרת אחריות (לא סקודה ולא גיר רובוטי- מותג יפני).

עכשיו היא בדקה ורכב שהיא שילמה עליו 115 אלף ש"ח, אחרי שנתיים קצת, שווה בערך 75 אש"ח, לפי מה שמבקשים במודעות ביד2.

אם אתה לא רוצה להיות שם בעוד שנתיים - אל תקנה רכב חדש.

דווקא אם אתה רוצה להחזיק רכב הרבה שנים - יש הגיון לקנות רכב חדש, בצבע ובגימור שאתה רוצה. זה מה שההורים שלי עושים, כבר עשרות שנים - קונים רכב חדש בדיוק מה שהם רוצים, שומרים עליו ומחזיקים אותו 10-14 שנה. אז הירידת ערך הממוצעת סבירה.

פורסם
מה מעודד בזה שהפסדת 60% על רכבך בשנה הראשונה?

לפות"ש קריטי עניין הירידת ערך ואכן הוא הולך "לאכול" אותה בענק עם קניית הרכב, אל תשלה אותו.

זה מה שהבנתה?! :shock:

אוי, ממש אין לי כח להסביר, עזוב.

פורסם
לשמור לגמרי ברור לי שלא אבל לא ציפיתי לירידה כזאת גדולה

לצורך הדוגמא הזאת אחרי שנתיים הרכב ירד 25,000 למרות שבפועל מבדיקה ביד 2 כולם מוכרים מעל המחירון ובצדק!

לא עדיף למשל למכור אחרי שנה וכך לאבד פחות? כי פה נראה שהמחירון מקבל כמה סטירות ולא רק אחת עיקרית

לגבי התאריך עלייה לכביש בכמה עולה המחירון על כל חודש מאוחר אתה יודע להגיד לי?

מוכרים מעל המחירון? אתה בטוח? תגיד לי מי הפראייר שעושה את זה

פורסם

ירידת הערך הפסיכית היא הסיבה שהחלטתי לצאת ממירוץ המכוניות הזה.

אין אפשרות לשדרג כל 3 שנים בלי לאכול אותה בקנס מאסיבי.

בעבר הייתה ירידת ערך של 10-15% בשנה, ידעת פלוס מינוס בכמה קנית וידעת כמה תצטרך להוסיף כדי למכור - ההצפה של שוק הרכב החדש, ללא כל צורך אמיתי בכמות מכוניות כזו בשוק באמת, גרמה לכך שערכן של מכוניות יד שנייה מתרסק במהירות - ולמעשה המחירון הוא כיום כלי פיקטיבי שמשמר ערך של ציי רכב. בפועל, אם אין הפחתה רצינית ביותר במחיר, אין קונה לרכב משומש. שומעים צרצרים ולא צלצולים של קונים מתעניינים.

המסקנה שלי הייתה שהכי כלכלי לרכוש רכב בן שנה-שנתיים במחיר נמוך ככל האפשר, ולשמור עליו כמה שיותר זמן - כך ירידת הערך מתכנסת לסכומים נמוכים מאוד שמזכירים את אלו שהיו בעבר.

החיסרון העיקרי כאן הוא היעדר הריגוש של ההשתדרגות לרכב חדש יותר והוא מתגמד אל מול העלות המטורפת של השדרוג.

פורסם

אני חושב שצריך לנצל את ההזדמנויות שנוצרו עקב ירידות הערך, פשוט להבין שנכון להיום מאוד משתלם לקנות רכב בן שנתיים שלוש בחצי מהמחיר ולפעמים אף פחות.

אז נכון, אין את הכיף של רכב עם ניילונים אבל במקום יש את הכיף של לא להיות משועבד.

פורסם
גם פעם זה היה קנס מסיבי לכול מה שלא טויוטה או הונדה.

אבל כן, ההצפה ובמיוחד שוק ה-0 קילומטר עושים את שלהם וטוחנים את שוק היד 2 דק דק.

בשנת 2010 רכשתי פיאט פונטו ספייס מליסינג, לכל הדעות לא איזה רכב שהוא קלף זהב בשוק הישראלי - ב-30 אלף ש"ח.

מכרתי אותה אחרי 3 שנים ב-15K, לצורך מכירה מהירה.

סה"כ 50% נפילת ערך ב-3 שנים, די דומה למה שהיה נהוג לאורך דורות - 15% מדי שנה לרכב פחות מבוקש, 10% בשנה לרכב מבוקש.

היום אתה רק יכול לחלום על נפילות ערך כאלה. זה בערך קיצוץ של רבע מערכו של הרכב מדי שנה, במקרה הטוב - דהיינו היום רכב דומה היה צריך להימכר גג ב-10K.

הקנס כבר כ"כ כואב והמכירה כ"כ מייסרת - שהאפיק של הליסינג הפרטי, שהוא יחסית יקר - מביא בחשבון מראש את ירידת הערך ומנגיש לך את הרכב תמורת תשלום חודשי של ירידת הערך, בלי הצורך להתעסק במכירה אח"כ.

פורסם

תמיד העדפתי לקנות רכב "כמעט חדש" - משומש בן שנה-שנתיים.

לטעמי יש רק יתרונות: עדיין באחריות, כמעט חדש (באחד מהרכבים שהיה בן שנה כשקניתי אותו עוד היה הריח החדש של האוטו), ספג את המכה הכואבת של ירידת הערך וכו'.

החסרון המרכזי ואולי היחיד זה שאתה לא קורע את הניילונים ולא מקבל אותו "בתול". אבל זה בעיקר מחסום פסיכולוגי/רגשי. לי אין שום בעיה עם זה, יש כאלה שבהחלט יעדיפו לשלם (הרבה) יותר ולקנות רק חדש.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תוכן חדש...