Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

לאלו מכוניות מהשנים האחרונות יש מערכת שסתומים הידראולית?

פלויד.

למכירה ומסירה חלקים במצב חדש לאיביזה משנת 85-91

גם אני הגדלתי!

פורסם

שלום.

כמעט ל80% יש היום מרמי שסטומים הידראולים אבל מה זה משנה

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מה זה משנה..?!

עצם הבאת השאלה זה משנה.

הדבר הכי משנה הוא אולי אי הכיוונון..חיסכון לאורך הזמן.

ודבר שני..אני לא חושב שלכ- 80% מכלל המכוניות יש שסתומים הידראולים

אולי אני טועה אבל בכל זאת לא נראה לי הגיוני.

פלויד.

למכירה ומסירה חלקים במצב חדש לאיביזה משנת 85-91

גם אני הגדלתי!

פורסם
שלום.

כמעט ל80% יש היום מרמי שסטומים הידראולים אבל מה זה משנה

בברכה בני ל.

בני???הבנתי אותך נכון?

**תקנו אותי אם אני טועה אבל רוב המכוניות היום הם בעלות גל זיזים עילי- מה שאומר שאין מוטות גישור (נדנדים?) בין הפיקות לבין השסתומים!

אני לא ראיתי מנוע של רכב עם מרימים הידראוליים (במנועים של טנק כן..:wink: )

פורסם
בני???הבנתי אותך נכון?

**תקנו אותי אם אני טועה אבל רוב המכוניות היום הם בעלות גל זיזים עילי- מה שאומר שאין מוטות גישור (נדנדים?) בין הפיקות לבין השסתומים!

שלום.

נו מה לעשות כניראה שלא ראיתה טוב ולמה?

מה קשור אים יש נדנדים או מקלות או שאר ירקות למרימי שסתומים הידראולים.

אתן לך רשימה קטנה של מכוניות שיש להם מרימים הידראולים.

מיצובשי L200 ' L300 'בנזין. הונדה סיויק, הונדה אקורד, אופל קדט, קורסה, אסטרה,

אסטרה אקוטק, פונטיאק סנברד 2000 סמ"ק, כול הדייהו למיניהם ריסר ,סופר ריסר, לאנוס,

פיאט מריאה, כול הפזו' החדשים, כול הרובר, ועוד ועוד ועוד אים זה לא מספיק אני ימשיך וימשיך וימשיך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אכן ישנם מנועים בעלי גל זיזים עילי המצויידים במרימי שסתומים הידראולים, לטענת בני 80% מהמנועים כיום הם ככה ואני סבור שאכן זה כך.

מרים השסתום ההידראולי הוא בעצם אכן נדנד, המעביר את התנועה מהזיז הנמצא על גל הזיזים לשסתום עצמו. אמנם הוא לא נדנד ארוך וגדול כבמנוע בעל גל זיזים תחתי, אך עדיין מדובר בנדנד המעביר תנועה.

במנוע הלאנטיס ישנם מרימי שסתומים הידרואלים וכשהשמן מזדקן הם מתחילים לתקתק ולהרעיש בצורה ניכרת.

דוגמא למרימי השסתומים בלאנטיס, כפי ששמוליק ציין בעבר:

attachment.php?attachmentid=14757

(החלק המסומן באדום הוא המרים ההידראולי, הממוקם בין הפיקה לשסתום עצמו ותפקידו להעביר התנועה.)

ובכלל, תוכל לקרוא וללמוד עוד על מרימי השסתומים ההידראולים כאן, ולהיווכח לבעיות ספציפיות שהם גורמים בלאנטיס.

תקנו אותי אם יש טעות בדבריי, אך שמעתי פעם שגם ב306 ישנם מרימים הידראולים.

מקווה שעזרתי לבאר כמה נק',

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

בני, שהזכרתי את עניין הנדנדים רציתי לעמוד על ההבדל שבין מגע ישיר של הפיקה בשסתום לבין חלק מגשר בין הפיקה לשסתום...מצטער אם לא הבהרתי את השאלה.

תודה בני, תודה שחף...

החכמתי..:-)

פורסם

במנוע ZETEC של פורד (המוקדמים) יש גל זיזים עילי כפול, 16 שסתומים וליפטרים הידראוליים.

בדגמים מאוחרים יותר (למשל דור שני של המונדיאו שהמנוע שלו מכונה "בלאק-טופ" ולא "סילבר-טופ") חזרו לכיוון עם שימסים בנוסח הישן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
שלום.

נו מה לעשות כניראה שלא ראיתה טוב ולמה?

מה קשור אים יש נדנדים או מקלות או שאר ירקות למרימי שסתומים הידראולים.

אתן לך רשימה קטנה של מכוניות שיש להם מרימים הידראולים.

מיצובשי L200 ' L300 'בנזין. הונדה סיויק, הונדה אקורד, אופל קדט, קורסה, אסטרה,

אסטרה אקוטק, פונטיאק סנברד 2000 סמ"ק, כול הדייהו למיניהם ריסר ,סופר ריסר, לאנוס,

פיאט מריאה, כול הפזו' החדשים, כול הרובר, ועוד ועוד ועוד אים זה לא מספיק אני ימשיך וימשיך וימשיך.

בברכה בני ל.

אכן, להרבה מכוניות יש גלי זיזים הידראוליים, והונדה אפילו לקחו את הפיתוח הזה צעד ענק קדימה כשפיתחו מערכת שתדע לעבוד בסל"דים אסטרונומיים ועדיין להשתמש במרימים הדראוליים לשסתומים.

אגב, גם BMW משתמשים במרימים הדראוליים במנועי ה-E30 שלהם

- מלבד מנועי ה-M שבגלל מגבלת סל"ד חזרו שם למרימים רגילים.

ותוספת לדבריו של בני - כמובן - רשימת המכוניות שהבאת באמת מגוונת - אבל שים לב כמה מכוניות יש שם שמתבססות על אותו מנוע למעשה - כל רשימת האופל \ פונטיאק סנברד ודייהו רייסר \ סופר רייסר -כולן מתבססות על אותו מנוע של GM אירופה - ששכן אגב גם באסקונה וגם ברקורד המאוחרות ובעוד מגוון שלם של מכוניות מתוצרות של יצרנים שהם נגזרות שונות של GM.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
איך יכול להיות שבמנוע עם מרימים הידראוליים השסטומים יתקתקו?

לפי איך שאני הבנתי את העניין, מרימי השסתומים ההידרואלים רגישים מאוד לאיכות השמן ונפגעים משמן מלוכלך ומאיכות ירודה, לכן הם משמיעים את רעשי התקתוק המעצבנים והמדאיגים.

לכן, מומלץ במנועי מאזדה המצויידים במרימים הידראולים להחליף שמן בתדירות גבוהה מהמומלץ ע"י היבואן.

קרא את השרשור שקישרתי אליו לעיל בעיון, בטוחני שתמצא שם תשובה.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...