Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני נתקל בחיפושים ברכבים עם קילומטרג׳ים גבוהיים יחסית, של מאה או יותר.

האם יש עניין להתעסק ברכבים כאלה ביד 2 או שאני יצטער על זה מאוחר יותר?

כמובן שאני לוקח בחשבון את זה במחיר, ולרוב גם המוכר. ויישור הקו יהיה רציני יותר כנראה.

וגם, תסכימו איתי שיש משמעות שונה לרכב עם מאה אלף לאחר 7 שנים מהייצור כנגד רכב עם אותו קילומטרג׳ לאחר לדוגמא 3 שנים.

אשמח לדעות.

פורסם

אם הרכב מטופל כמו שצריך ורוב הנסיעות היו בין עירוניות, אין סיבה להעדיף רכב שנסע 75K (בתוך העיר לצורך העניין, עם יותר בלאי לכל המכלולים) על כזה שנסע 100+.

פורסם

אין שום דרך לדעת היכן נסע רכב.

יש רק דרך לדעת כמה נסע - וזה רשום בלוח השעונים.

הדבר היחיד שמעניין הוא המצב של הרכב - אני הייתי מעדיף רכב עם עוד 40-50 אלף ק"מ אבל ספר טיפולים מסודר, ללא תאונות עם חלפים מקוריים - מאשר רכב עם פחות ק"מ, בלי תיעוד וטיפול חפיפניקי עם המון מעיכות ודפיקות.

כל רכב לגופו, במיוחד כשמדברים על רכבים ישנים.

בכל מקרה - אם יש לך אפשרות לרכוש רכב בן 3 עם 150 אלף ק"מ או רכב בן 7 עם 150 אלף ק"מ, ושניהם מטופלים היטב ונראים טוב - הייתי מעדיף את הרכב הצעיר יותר.

פורסם
ק"מ גבוה = בלאי . קח את זה בחשבון.

אז אתה פוסל 50% ומעלה ממכוניות יד 2 בשוק.

רכב שעבר 100,000 ק"מ לא אומר,שמחר הוא עומד למות,יש סובארו ישנות שנסעו מאות אלפי ק"מ ללא פתיחת מנוע,אתה מודע לזה ?

בלאי יש גם ברכבי ליסינג והשכרה שעוד לא הגיעו ל 40,000 כי נהגו עליהם כמו חולירות והפכו את הרכבים ל **** של הנהג.

חוץ מזה,הכל תלוי בתחזוקת הרכב ואין דין רכב שנסע 90,000 בשנתיים-שלוש בבינעירוני לבין רכב שעשה את אותו ק"מ בעיר מבחינת בלאי כללי :תושבות/גומיות/ציריות/הגה וכו'.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

משום מה כשמדובר על ק"מ גבוה אנשים ישר קופצים על מנוע. רוב המנועים מודרנים מסוגלים לעשות 250 -300K ק"מ (VW לפעמים לא במנועי בנזין שלה). אבל מרבית הכסף הולך על דברים מסביב ,כפי שכתבת "

תושבות/גומיות/ציריות/הגה וכו'" בנוסף מערכת קירור , חיישנים למיניהם, ממירים, בעיות גיר , מערכת מיזוג ואפילו דברים בסיסיים כמו צמיגים ברקסים פלגים.

אז נוצר מצב שבן אדם קונה רכב עבר 150-200K ק"מ ובשנה ראשונה רק מוציא כסף על יישור רק. לאחר חישוב אפשר להגיע למסכנה כי אפשר היה לקנות את אותו הרכב עם ק"מ נמוך יותר .

נ.ב. אישית לא קונה רכבים שעברו יותר מ 90-100K ק"מ

פורסם

נ.ב. אישית לא קונה רכבים שעברו יותר מ 90-100K ק"מ

אני לא מדבר בהכרח על רכב בן 2-3 יוצאי ליסינג/השכרה ,אלא על שוק יד 2 על רכבים בני 5 ויותר - שדווקא הם רוב השוק היום.

הרכב שלי שהגיע ל95,000 ויגיע ליד הבאה בסביבות 110,000 עדיין ממש לא גמור/שחוט ואני בטוח,שהבעלים הבא יהנה ממנו (יד ראשונה נקנה מליסינג של הרץ עם 31,000 ק"מ ויד 2 פרטית אני ,הרכב כבר 5.5 שנים אצלי וישאר ברשותי עוד שנה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה באמת משהו שצריך לבדוק פרטנית יותר.

לצורך העניין לחפש בתקציב של 15K רכב שלא עבר את ה100 אלף ק"מ ברוב הסגמנטים זה משהו שהוא פחות ריאלי,

שכן אם תמצא רכב כזה סביר להניח שיש לו היסטוריה בעייתית(לצורך העניין רכב השכרה /חברה/עם פגיעת שלדה וכד').

במידה והתקציב סביר ,השוק כל כך מוצף היום בכל כך הרבה רכבי יד 2 כך שלא תמיד צריך להתפשר על משהו.

לצורך העניין,בדוגמא של רכב עם 100K שמור ומטופל למול רכב עם 50K ללא היסטוריה מסודרת ומלא מעיכות -

יש גם את האופציה שלחכות עוד מס' ימים שבמהלך אסקור את לוח יד 2 כל שעתיים-שלוש וסביר להניח שלא יקח הרבה זמן עד שתעלה מציאה של רכב עם 50K ק"מ מטופל ונקי במחיר לא רחוק מהתקציב.

פורסם

רכב עם 150 אלף ק"מ בן 3 שנים יכול להיות אפשרות קניה מאוד משתלמת למי שלא נוסוע הרבה ומתכוון להחזיק את הרכב הרבה זמן.

אני כמובן מדבר על רכב מטופל לפי הספר עם תיעוד מלא של כל הטיפולים ושהיה פרטי (יכל להיות גם של עסק קטן אבל קו מנחה הוא - בעל הרכב הוא זה שנהג בו).

מקלים רכב מודרני במחיר מאוד מאוד נמוך, אם התייחסו לרכב כמו שצריך וטיפולו כמו שצירך, הוא יכול להיות לא רחוק ממצב חדש.

• תוכן חדש...