Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דילמה:

הרכב נראה חיצונית ופנימית טוב מאד יחסי לשנתון.

היסטוריית טיפולים ככה ככה, לא מושלמת, אבל סבירה לרכב בגילו וממוצאו.

הוחלף טורבו לטורבו משומש לא מזמן.

לא הוחלפה רצועת הטיימינג עדיין (אם וכאשר צריך יהיה להחליף מדובר כנראה בעלות של 3-4 אלף שקל לקיט מקורי חדש).

אין טרטורים מהמנוע, פועל חלק, עגול, שקט.

הרכב נוסע ומרגיש טוב מאד, כמו שהיה כשהיה חדש (היה לי אחד כזה כשהיה חדש).

יד נמוכה, 140 אלף קילומטר.

המנוע, הגיר, ציריות, מתלים, בלמים, הכל פיקס. צמיגים חדשים, בלמים חדשים.

הרכב מוצע למכירה במחיר נמוך מאד (מאד).

האם קניה כדאית או להתרחק כמו מאש?

פורסם

מי אמר שהמחיר נמוך? תוסיף ישר למכירה קיט טיימינג, משאבת מים, טורבו (מה שהוחלף לא שווה יותר מהמקורי כי זה משומש), ניקוי פיח, יישור קו מינימלי, האם כעת המחיר עדיין נמוך מאוד? אני בספק רב

פורסם
מי אמר שהמחיר נמוך? תוסיף ישר למכירה קיט טיימינג, משאבת מים, טורבו (מה שהוחלף לא שווה יותר מהמקורי כי זה משומש), ניקוי פיח, יישור קו מינימלי, האם כעת המחיר עדיין נמוך מאוד? אני בספק רב

אם אחרי כל ההחלפות האלה אתה מקבל רכב "חדש"/אמין ל5 השנים הבאות אז כן המחיר עדיין נמוך,

אבל,

יש גם סיכוי שהרכב יסע ככה כמו שהוא 5 שנים בלי שיהיה צורך בכל ההחלפות האלה,

בייחוד אם הוא ננהג בעדינות.

או שאני טועה?

(אגב, אין לי מושג במה כרוך "ניקוי פיח" מבחינת זמן/עלות)

פורסם

מי אמר שכדאי? זה רכב שדורש תחזוקה שוטפת וטיפול מונע כל הזמן, אם לא מתאים לך אז אל תתלהב מהמחיר הנמוך כי זה רק מחיר הקנייה, לתחזק כזה רכב כולל יישור קו עולה לא מעט. מהמר שיותר ממחיר הקניה...

פורסם

להחליף קיט טיימינג וניקוי פיח יעלו מקסימום 10k(אפילו פחות).

אכן זה רכב שמתאים לאדם שמאמין בתחזוקה פדנטיות ומבין שזה לא היה כמו לתחזק קוריאנית או יפנית ממוצעת.

אבל הוא גם נמכר במחיר נמוך יותר ובזה היתרון שלו.

פורסם

מציע שתבדוק מול מוסך מורשה את הזכאות של הרכב הספציפי להחלפת שרשרת טיימינג ללא חיוב. בוצע קמפיין כזה ביחס לרכבים הללו.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

דווקא כאן אמליץ לך להפך משאר האנשים שהגיבו עד כה.

חבר שלי רכש כזאת שנת 2009, לפני שנתיים, במחיר מגוכח, הרכב עדיין נוסע, מלבד טיפולים ומצבר לא הוחלף בו שומדבר שדרש תשומת לב מיוחדת.

בדוק את הרכב, במידה ובאמת המחיר כדאי דווקא הייתי הולך על זה, ומשאיר כמה שקלי ליישור קו

פורסם (נערך)

לצערי אצלי יש מנוע thp עם תקלת הייצור הסידרתית: פעמיים (!) החלפת משאבת מים בהפרש של שנתיים + פעמיים (!) החלפת טיימינג כנ״ל בהפרש של שנתיים + החלפת משאבת מים + תיקון של משהו בטורבו (לא זוכר כבר מה) + טיפולים ותיקונים ״רגילים״.

כשאני קניתי זה היה בדיוק אחרי ההחלפות הראשונות (וחשבתי שזה כמו יישור קו והלאה יהיה בסדר...). העובדה שאצל שני נהגים שונים צצו הבעיות מעידה שיש בעיה ולא קשור לסגנון נהיגה או אופי תחזוקה.

בשביל מה? לא עדיף טויוטה?

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

ממליץ לכל אוהבי הצרפתיות (אני בניהם) לקרוא להפנים את התגובה מעלי.

לנעוץ אם אפשר.

פורסם

עם כל חיבתי לצרפתיות, מנוע THP דור ראשון (140/156 כ"ס שהוא בכלל מתכנון גרמני רחמנא ליצלן) הוא פשוט מנוע "זבל". כמות הכשלים והבעיות של המנוע הזה היא חריגה לרעה בהשוואה לכל מנוע מקביל ולכן לא הייתי שוקל אפילו רכישה של מכונית עם המנוע הזה. כחלק מהשינויים לעמידה בתקן יורו 6, PSA ביצעו רויזיה רצינית למנוע הזה והחליפו את רב המכלולים העיקריים (מערכת תזמון, טורבו, משאבת הזרקה, תכנון מחדש של סעפת היניקה, וכד'), כך שמנוע יורו 6 ( THP דור שני, 165 כ"ס) אמור להיות אמין ומוצלח באופן משמעותי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

קניית רכב כזה היא הימור גדול. מציאה הוא ודאי לא. זה רכב שמתאים למי שיש לו כיס עמוק ושמתייחס לתחזוקה של רכב כ-FUN. מי שרוצה רכב שיוביל אותו באמינות מא' לב', שיחפש במקום אחר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...