Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מבחינה חוקית ניתן להוסיף חגורה רביעית כדי להסיע נוסע נוסף?

שאלתי בירושלים מתקין ואמר לי שזה אפשרי,

מתקין אחר אמר לי שזה תחום אפור מבחינת החוק, הוא מסכים להתקין אבל כדי לכסות את עצמו הוא יוסיף בחשבונית שהחגורה לא מיועדת לנוסע נוסף.

יש לציין שעד לפני שנתיים היה אפשר לקחת עד תשעה נוסעים אם כולם יושבים והבנתי ששינו את החוק לפי מספר החגורות.

יש למישהו מידע ברור יותר בעניין?

שאלה נוספת בעניין זה- במידה ומותר, האם אפשר להשתמש בכרית קשיחה אחת ל2 ילדים במקום 2 בוסטרים מפאת חוסר מקום?

תודה מראש.

פורסם

ממה שאני מכיר החוק היה שכולם צריכים לשבת ישיבה מלאה. כם שמעתי שהחוק שונה בהתאם לחגורות שזה גם הגיוני יותר. לשים חגורה רביעית זה רעיון גאוני....

החיים הם כמו....

פורסם

נתחיל מזה שזה לא מומלץ בעליל, בבטיחות לא משחקים.

אכן בעבר היתה פרצה אבל החוק שונה וכעת לא ניתן להסיע נוסעים שאינם חגורים.

העניין הוא שאין דרך חוקית להוסיף חגורה, לעולם לא תצליח לאשר זאת ברישיון.

גם להושיב ילדים על כרית זה לא תקין ולא חוקי.

הפיתרון בשבילך הוא פשוט מעבר לרכב עם 7 מקומות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

העניין שברשיון לא כתוב כמה נוסעים מותר להסיע.

ובעניין הכרית מי אמר שזה לא חוקי האם מצויין בחוק איך המושב מגביה צריך להיראות.

פורסם

אני גר בקומה 11 והחוק לא מחייב התקנת סורגים על החלונות.

התקנתי בכל זאת, כי לא בא לי לגרד את הילדים שלי מהאספלט בחניון.

בלי להיכנס לך לכיס, החוק נחקק כדי לשמור על הילדים שלך, לא ממליץ לחפש דרכים יצירתיות להתחכם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אלרו,

אמנם ברישיון לא רשום כמה נוסעים מותר אך כמו שציינו תיקנו את החוק כך שכולם צריכים להיות חגורים.

אין דרך חוקית להוסיף חגורה, כך שבמקרה של תאונה ח"וח אתה בבעיה.

בעניין חוקיות הכרית- אין לי מושג מה לשון החוק ואני גם לא מתכוון לחפש.

הגישה שלך בעייתית מאוד ולא אחראית בלשון המעטה. אני לא נוהג להתנגח באנשים אבל כמי שזה חשוב לו ויש לו ילדים זה ממש מטריד אותי.

כמה כבר עולה בוסטר פשוט? אני חושב שראיתי כאלה בפחות מ-100 שקלים.

מיותר לציין ששום סכום כסף לא שווה בריאות של אף אחד.

קח אחריות על עצמך והחלף את הרכב, מדבריך נשמע שזה הפיתרון האפשרי היחיד.

מתנצל אם פגעתי, זו לא הכוונה.

פורסם

ברכב פרטי מספר הנוסעים המותר הוא כמספר החגורות (לא רשום ברישיון הרכב).

אין אפשרות חוקית להוסיף חגורה נוספת. תוכל להתקין חגורה נוספת באופן פיראטי ולהסתכן בדוח על ההתקנה הזו (לא יוכלו להרשיע אותך על נוסעים מעל המותר, ובתנאי שהם יושבים על הספסל ולא אחד על השני :-)

יש המוסיפים בסטיישן (לא רשום ברישיון מספר נוסעים) ספסל נוסף עם חגורות, פסיקה של בית המשפט קבעה שאין כאן שינוי ברכב (לא מתייחס לתחום הבטיחות). זהו עדיין תחום אפור.

בעבר הייתה פרצה, בעבר הרחוק יותר פרצה גדולה יותר. לא מעניין.

כרית איננה חוקית כי החוק מציין: "ילד עד גיל 8 רתום בהתקן ריסון המתאים לגילו ולמשקלו" כרית איננה התקן ריסון.

אצלי בחנות, אגב, בוסטר פשוט עולה 34.90 ש"ח. בוא...

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...