Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הונדה ג'אז 05 אוטומט

שמתי לב שהאורות הפנימיים והראשיים מרצדים כאשר הסלד גבוה, בדקתי וכאשר בהנעה ראשונה ביום כאשר הסלד סרק גבוה המתח טעינה הוא סביב 14.8-9V עם עומס ובלי עומס.

כשמעלה סלד גם הטיענה סביב ה14.8-9 ואפשר להבחין מדי פעם לרגע קצרצר שהמתח עולה אפילו ל15 בצג של המד מתח.

תקין?

פתרונות?

תודה ויום טוב ערן.

פורסם

נשמע כמו טעינת יתר של האלטרנטור.

צריך לגשת לחשמלאי שיבדוק ויאשר/יפריך את העניין.

פתרון- רוב הסיכויים שיפוץ/החלפת אלטרנטור לחדש/משופץ/משומש

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כשחזרתי הביתה מהעבודה בדקתי בנסיעה דרך אפליקצה מה המתח והוא היה בסביבות ה14.8, גם כשחניתי והאוטו היה בסרק בעבידה, כאשר הדלקתי וכיביתי את המזגו פתאום המתח התייצב עד סביב ה14.1-2 ומאז הוא יציב על הטווח הזה, לא משנה אם האורות דלוקים או כבויים, און המזגן מחובר או מנותק, כיביתי את האוטו ואחרי חצי שעה בדקתי שוב עם מד מתח והמתח עדיין סביב ה14.1

והאורות לא מרצדים.

אבדוק שוב בבוקר לפני שאסע.

יש למישהו רעיון?

אולי זה בכל זאת לא בעיות בטעינה?

או שקורה לפעמים שזה מסתדר ואז חוזר למצב לא תקין?

תודה מראש לעוזרים.

ערן

פורסם

ספק לנו עוד קצת מידע.

1. מתי הוחלף לאחרונה המצבר ?

2. האם האלטרנטור שופץ אי פעם ?

3. כמה קילומטרים עשה הרכב ?

4. האם ביצעת שינויים או התקנות כולשהם במערכת החשמל ?

5. האם בדקת שנעלי הכבל של המצבר/אלטרנטור מחוזקים היטב ?

6. האם מנורות הרכב נשרפות בתדירות גבוהה ?

* את המתח רצוי למדוד על קטבי המצבר בעזרת רב מודד ולא לסמוך על האפליקציה.

איזה כייף לי :)

פורסם

האוטו אצלי כשנה 152000 ק"מ

לא מצליח לראות את התאריך של המצבר אך הוא לא חדש

לא יודע לגבי האלטרנטור לא מצאתי בקבלות משהו לגביו

הקטבים על המצבר מחוזקים.

באלטרנטור לא הצלחתי לבדוק.

הבעיה התחילה ממש לאחרונה, בנתיים לא נשרפו נורות.

היום בבוקר בהנעה היה 14.6, בנסיעה אני מצליח להבחין בריצוד של הפנסים הראשיים.

לא בוצעו שום שינויים בחשמל לאחרונה.

להסרת הספק האפליקציה רק משמשת אותי לאינדיקציה, המגיגה האמיתית מתבצעת בעזרת רב מודד.

תודה, ערן.

פורסם

ערן, כול עוד המתח נעה בין 13.6-14.9 אפשר להניח שהאלטרנטור תקין.

בדרך כלל או תמיד מתח המוצא של האלטרנטור בהתנעה בבוקר גבוה יותר לעומת המתח לאחר נסיעה קצרה וזה תקין.

מכיוון שברכבך האלטרנטור מפוקד על-ידי מחשב הרכב (טעינה חכמה) קיים רכיב הנקרא Electrical Load Detector או בקיצור ELD אשר מודד את צריכת הזרם בפועל ומדווח על צריכת הזרם למחשב הרכב וזה אחרון שולט על ווסת המתח של האלטרנטור.

במידה וקיימת תקלה ברכיב ELD הדבר עלול לגרום לריצוד אורות לכן בתור התחלה הייתי מבצע סריקת תקלות בעזרת סורק מקצועי. אם קיימת בעיה במערכת הטעינה בדרך כלל יישמר קוד תקלה במחשב.

* אל תחליף את האלטרנטור לפני שאתה פונה לבעל מקצוע מומחה אשר מכיר את הרכב מכיוון שבטעות עלולים להחליף לך חלקים שלא צורך.

פורסם
זה תקלה שתופיע גם בסורק obd2 עם קישורית בלוטוס לפלאפון?

אולי. תנסה לבצע סריקת תקלות ולראות האם קופץ קוד תקלה מסויים.

פורסם

בדוק הארכות או שתוסיף ארקה נוספת מהאלטרנטור לגוף ומהמצבר לגוף. בנוסף פרק את ההארקות הקימות כשהמינוס מנותק מהמצבר ונקה את החיבור שלהן לשלדה.

פורסם (נערך)

כותב הפותח "מתח טעינה הוא סביב 14.8-9V עם עומס ובלי עומס", לדעתי כל הבעיה היא שהמצבר עיף. הייתי ממליץ לגשת לחשמלאי לבדיקת המצבר, כנראה שהביקור אצל החשמלאי יסתיים בהתקנת מצבר חדש והתלונה על אורות מרצדים תעלם. עדכן.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
בדוק הארכות או שתוסיף ארקה נוספת מהאלטרנטור לגוף ומהמצבר לגוף. בנוסף פרק את ההארקות הקימות כשהמינוס מנותק מהמצבר ונקה את החיבור שלהן לשלדה.

אתה יכול להסביר לנו למה צריך להוסיף ארקה נוספת כאשר אין שום אינדקציה שהארקה לא תקינה ?

מה לדעתך הבעיה בהארקה המקורית של הרכב ?

פורסם

רשמת

.......

היום בבוקר בהנעה היה 14.6, בנסיעה אני מצליח להבחין בריצוד של הפנסים הראשיים.

.......

מוזר לי מאוד שאתה מסוגל להבחין בריצוד האור בשעות היום.

אם בכל זאת אכן כך, ואם מדובר בנורות רגילות, ולא מסוג קסנון או לד, וככל שאין קפיצת מתחים בבדיקה בפועל על המצבר עצמו בזמן הריצוד, הייתי שוקל בדיקת מתחים על חיווט הנורות לראות אם יש קפיצות.

בכל אופן, ככל שקיימת ברכב מערכת שמע עם מגבר ו/או עם מגבר וסאב וופר, בדוק האם קיימים ריצודים גם כאשר מע' השמע במצב כבוי.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
רשמת

מוזר לי מאוד שאתה מסוגל להבחין בריצוד האור בשעות היום.

אם בכל זאת אכן כך, ואם מדובר בנורות רגילות, ולא מסוג קסנון או לד, וככל שאין קפיצת מתחים בבדיקה בפועל על המצבר עצמו בזמן הריצוד, הייתי שוקל בדיקת מתחים על חיווט הנורות לראות אם יש קפיצות.

בכל אופן, ככל שקיימת ברכב מערכת שמע עם מגבר ו/או עם מגבר וסאב וופר, בדוק האם קיימים ריצודים גם כאשר מע' השמע במצב כבוי.

את ריצוד האורות הראשיים אני רואה בחושך, אותו ריצוד מופיע גם באורות הפנימיים, הריצוד הוא רק כאשר המתח הוא מעל 14.5-6 האורות מקוריים, כמו כן גם מערכת השמע.

מה הטווח שבו תחשיב כקפיצת מתח? 0.1 0.2 0.5 1V?

• תוכן חדש...