Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מיני - 50-60 אלף ש"ח, אוטומטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם רוב הנסיעות בעיר, אני לא רואה סיבה הגיונית לקחת גיר ידני. זה אולי טוב לחובבי ההארד קור (בעיני = מזוכיסטים), אבל לבחורה ובכלל לנהג שהוא לא הארד קור, אני לא רואה הצדקה לגיר ידני בשימוש עירוני.

אני כול פעם השתקתי את המוביילי איי.

כניראה נהגת עם המערכת הישנה שלהם. המערכת החדשה יותר 630 הרבה יותר טובה. אפשר לומר שאין יותר התראות שווא והיא עובדת ברמה של מערכת התראה מקורית למעט התראת שטח מת שלא קיימת. יש תצוגה LCD אינטואיטיבית במקום נוריות התראה, מעבד הרבה יותר חזק ותוכנה משופרת. הם עשו עבודה טובה מאוד בשיפור המערכת וממצב של מערכת בלתי נסבלת הם שדרגו למערכת שהיא ממש חבר ששומר עליך בנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז אני הראדקור ומזוכיסט?

השיקול פה בידני הוא לקבל רכב יותר חסכוני ואולי גם מקטגוריה גבוהה יותר (נגיד מיקרה או סאנדרו) וגם כל זה בתקציב נמוך יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא הבנת אותי.

הארד קור זה דבר טוב (למי שאוהב). מי שלא אוהב, עבורו ידני זה מזוכיזים (בשבילי למשל זה מזוכיזים, כי אני לא אוהב). זה לא בא ביחד :)

אני לא בטוח שחיסכון ואפשרות לקחת רכב מקטגוריה גבוהה יותר שווים את ההתנהלות בעיר עם גיר ידני (למי שלא אוהב כמובן).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז זהו, שהיא נהגת חדשה, הניסיון היחיד שלה בגיר ידני זה בשיעורי נהיגה, אני מאמין שהיא תצטרך לעשות את ההחלטה. בסופו של דבר ידני זה משהו שמתרגלים אליו ואם גם קצת אוהבים לנהוג אז אפילו אפשר להנות מזה לפעמים. זה דורש בדיקה.

אגב, הוחלט ככל הנראה שרובוטי יירד מהפרק בעקבות שיקולי מכירה עתידיים ובעקבות האופי שלו. או ידני או אוטומט/רציף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אפשר לקחת רכב שכור ידני ולראות איך היא מסתדרת בעיר. אפשר כמובן להתרגל להכל, ובאמת כל הכבוד לה שהיא למדה על ידני (זה לא ברור מאליו), אבל לדעתי יהיה לה קשה מאוד עם ידני בעיר. לא יודע על איזו עיר מדובר, אבל פקקים, תנועה צפופה, אנשים חוצים לא במקום, חונים לא במקום, אם ישעליות ופקקים בעליות אז בכלל. יש גם ככה הרבה מכשולים להתמודד איתם. להוסיף לזה עוד גיר ידני? לי ניראה שזה יהיה מתיש. אוטומט יכול מאוד להקל על התפעול.

רובוטי - גם אני חושב שעדיף להמנע. רובוטי בעיר זה לא הדבר האופטימלי. אוטומט פלנטרי רגיל עדיף.

פורסם

מאיפה אתה יודע שיהיה לה קשה? אתה מכיר אותה או יודע במי מדובר?

היא נוהגת עכשיו בעיר על רכב הרבה יותר גדול מכל מיני או סופר מיני, והיא באר שבעית בדיוק כמוני.

פורסם

אני לא מכיר אותה. אבל בהתחלה ביקשת יעוץ לרכב אוטומטי, אני מניח שזה על סמך הכרות שלך איתה והכרות עם העדפות שלה. מכאן הסקתי שזה תואם את מה שאני יודע על כל מי שאני כן מכיר: בעיר עם גיר ידני קשה מאוד לנהגים/נהגות חדשים/חדשות. לא נהגתי ספציפית בבאר שבע, לא מכיר את התנועה והתואי.

היא נוהגת כרגע על ידני ומסתדרת? אם כן, זה פרמטר חדש למשוואה. במקרה כזה, ידני אולי באמת יכול להיות רלוונטי.

פורסם

כרגע אוטומט, אבל בשיעורי הנהיגה הסתדרה בסדר גמור עם ידני וזה הניסיון היחיד שלה.

בהתחלה חשבתי על אוטומט כאופציה כי רובוטי גם בא בחשבון בהתחלה, אבל כרגע ירד מהפרק.

פורסם

תן לה להתנסות על רכב ידני שכור ולהחליט אם זה מתאים לה והיא רוצה להכנס לזה. זה יהיה הכי טוב.

אז זה פותח אפשרויות נוספות לבחירת רכב.

פורסם

קטגוריה זה עניין של השקפה. מיקרה וסאנדרו הם רכבי לואו קוסט.

לנהגת יחידה ובשימוש שעיקרו עירוני מה היתרון ברכב מעט גדול יותר? אם כבר זה חסרון.

במיוחד כשזה מגיעה באריזה פחות מושכת, פחות איכותית ועוד מחייב ויתור על הגיר האוטומטי.

פורסם

בתקציב של 50-60 אלף תוכלי למצוא קיה פיקנטו יד ראשונה שעלתה לכביש במהלך 2013 - 2014. לדעתי זאת אופציה מעולה, אבל חשוב להיות סבלני ולעקוב באדיקות אחרי לוחות המכירה. בסוף יקפוץ לך משהו טוב...

פורסם

אז כרגע היא מחפשת ידני?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא הבנת אותי.

הארד קור זה דבר טוב (למי שאוהב). מי שלא אוהב, עבורו ידני זה מזוכיזים (בשבילי למשל זה מזוכיזים, כי אני לא אוהב). זה לא בא ביחד :)

אני לא בטוח שחיסכון ואפשרות לקחת רכב מקטגוריה גבוהה יותר שווים את ההתנהלות בעיר עם גיר ידני (למי שלא אוהב כמובן).

מזוכיזם?? ידני הארדקור? אתה רואה באירופה אנשים נוהגים בפקקים היסטריים על גיר ידני..רובם אפילו, ועדיין אפילו שבאירופה יש יותר תרבות נהיגה אני לא מאמין שהם כולם חולי רכב הארדקור עם נטיה למזוכיזם.

אני נוהג המון בעיר(ועוד תל-אביב והסביבה בדרך כלל) - להגיד לך שקשה יותר עם גיר ידני מאוטומט? שטויות..מתרגלים וזה מרגש אותו דבר, אני לא מרגיש הבדל בין נהיגה על ידני ואוטומט בנסיעה עירונית\פקקים..אחרי חודשיים-שלוש של נהיגה אין הבדל(סובל אותו דבר ב2 המקרים) ובשאר המקרים הידני הרבה יותר נחמד מבחינתי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני אישית לפקקים הייתי מעדיף אוטומט,במיוחד אם הפקק בעליות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...