Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל בהצלחה!

האוטו נראה מצוין ואתה תהנה מכל רגע בשיפוץ שלו.

נ.ב

גם הקאדילק שמאחוריה נראית מצוין ( אם זה לא קאדילק יתקנו אותי המומחים).:wink:

פורסם

שלום לכולם,

ראשית, ברכות לארנון על סיום הייבוא ואיחולי הצלחה בשיפוץ.

אז זהו, הכלה שלי (מתוך שתיים אופציונליות) נבחרה, רישיון ייבוא אמור לעשות דרכו לתיבת הדואר שלי בימים הקרובים ועכשיו מתחילים לעבוד על הייבוא עצמו. את חברת השילוח כנראה שכבר בחרתי, כפי שעשו רבים וגדולים כאן קודם לכן (אייל שני, ניו ג'רזי) וכעת עלי לבחור במוביל פנימי אשר יביא את המכונית אחר כבוד ממשכנה הישן לנמל השילוח. אשמח לקבל המלצות.

המאמר המאלף של נמרוד סייע לי רבות, פתח בפני דלתות ועזר לי להבין בפני מה אני עומד. ובכל זאת, נותרו מספר שאלות פתוחות ואני פונה אליכם, חברים, בבקשה להדריך, לתת טיפים ולהמליץ. תודתי נתונה מראש ולהלן שאלותיי. כל תשובה מקצועית או מניסיון של אחרים תתקבל בתודה רבה:

1. האם עלי לפנות כבר כעת לעמיל מכס? מה עלי ל"סגור" איתו והאם יש המלצות לגבי אחד כזה?

2. אילו ניירות/מסמכים על בעל הרכב להפקיד ובידי מי כשהוא מוסר את הרכב למוביל? לאן המסמכים נשלחים (לסוכן המכס בארץ, אני מניח?)

3. האם ניתן לבחור באילו מחסני ערובה יאוחסן הרכב עד לשחרורו מהמכס?

4. טיפים/המלצות נוספים בקשר לתיעוד מצבו של הרכב לפני, במהלך ולאחר הגעתו לארץ?

5. בכוונתי לרכוש סט של ארבע טסות מאתר אינטרנט. כיצד אוכל לייבאו לארץ והאם יהיה עלי לשלם מכס?

המון תודה, חברים.

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם

אז זהו, הכלה שלי (מתוך שתיים אופציונליות) נבחרה, רישיון ייבוא אמור לעשות דרכו לתיבת הדואר שלי בימים הקרובים ועכשיו מתחילים לעבוד על הייבוא עצמו. את חברת השילוח כנראה שכבר בחרתי, כפי שעשו רבים וגדולים כאן קודם לכן (אייל שני, ניו ג'רזי) וכעת עלי לבחור במוביל פנימי אשר יביא את המכונית אחר כבוד ממשכנה הישן לנמל השילוח. אשמח לקבל המלצות.

פירטתי בהודעה הקודמת עם מי שלחתי. יש אינספור חברות. אם אתה שולח למרחק קצר יחסית, יכול להיות שהמוכר יוכל לאתר לך פרילאנסר שמוביל על המשאית שלו. אחרת, תצטרך להשתמש בחברת שילוח שמשתמשת במספר משאיות בינהן מכוניתך תעבור כדי להגיע אל היעד.

אני לא הייתי בוחר חברה שאין עליה מספיק חוות דעת באתרים שעוסקים בזה, כיוון שיש הרבה אנשים לא ישרים בתחום. עיקר הטענות כלפי חברות פחות טובות נוגעות לזמני הובלה ארוכים מאוד (עד חודש), ולמכוניות שהגיעו עם שריטות.

1. האם עלי לפנות כבר כעת לעמיל מכס? מה עלי ל"סגור" איתו והאם יש המלצות לגבי אחד כזה?

מחיר כולל וסופי, עם התחייבות בכתב, הן לקבלת המסמכים (כולל עלויות נלוות, אם ישנן - ריקון מכולה וכו'), והן להליך שחרור מלא.

המסמכים הם Gate Pass איתו אתה מגיע למכס, וכן רשומון יבוא (זה שעולה 200 ש"ח) אם בא לך לחסוך אותם.

כמו כן, דרוש להיות נוכח בריקון המכולה.

אם אתה עובד עם אייל שני, סביר להניח שהוא יתעקש לעבוד עם נדב אלקלעי, כיוון שבמכולה תהיה מכונית נוספת שתהיה כנראה מיועדת לנדב.

כדי להתגבר על זה ולעבוד עם סוכן מכס אחר, תצטרך למצוא שותף להובלה.

2. אילו ניירות/מסמכים על בעל הרכב להפקיד ובידי מי כשהוא מוסר את הרכב למוביל? לאן המסמכים נשלחים (לסוכן המכס בארץ, אני מניח?)
המסמך הרלוונטי הוא ה TITLE של הרכב. הוא נמסר לנהג המשאית, וחברת השילוח הימי משתמשת בו כדי להעלות את הרכב על האוניה.

תיאורטית המסמכים אמורים להיות כלולים במשלוח. בפועל, כאמור, הם נשכחו בארה"ב במשלוח של נמרוד ושלי, ונשלחו בנפרד ימים ספורים אח"כ.

3. האם ניתן לבחור באילו מחסני ערובה יאוחסן הרכב עד לשחרורו מהמכס?
שאלה מצויינת, שרק סוכן המכס יוכל לענות עליה. לא יודע אם יש יותר ממחסן ערובה אחד בחיפה.

גם אם כן, ספק אם מישהו ינהל איתך מו"מ.

4. טיפים/המלצות נוספים בקשר לתיעוד מצבו של הרכב לפני, במהלך ולאחר הגעתו לארץ?
כמה שיותר, יותר טוב. צילומי תקריב של הרכב לפני, במהלך ואחרי העמסה על משאית המוביל.

אצלי, כאמור, נעלמו חלקי חילוף מהרכב אי שם מאז עלה על המשאית ועד שהגיע לארץ.

5. בכוונתי לרכוש סט של ארבע טסות מאתר אינטרנט. כיצד אוכל לייבאו לארץ והאם יהיה עלי לשלם מכס?
עלייך ליבאן בעדינות. :wink:

אין מניעה ליבא כזה דבר (אני יבאתי ארבע).

אם עלותן גבוהה מ 50$, אתה עלול לשלם מס.

בקש מהמוכר לכתוב משהו כמו Hub caps. אם יכתוב משהו שקשור ל Automobile, אתה עלול להסתבך עם דרישה לאישור יבוא של ח"ח.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

גם לי שלחת הודעה כזו בפרטי.

אני בד"כ מאוד ידידותי למי שפונה, אבל ראבק, מה אתה מצפה - שאני אשלח לך מייל ואתענין מה אתה רוצה? אם יש לך שאלות, תעלה אותן על הכתב, תקבל תשובות ויתחיל דו-שיח.

נמרוד

פורסם

סליחה לא התכוונתי לעצבן אף אחד.

אספר קצת על עצמי: אני סטודנט לרפואה שנה אחרונה בעברית ואוהב חיפושיות.

אני מתעניין להביא לארץ חיפושית מאירופה. מכוון שחשבתי שיהיה יותר זול לעשות זאת מאשר ייבוא חיפושית מארה"ב. (האם אני טועה ?)

את מחיר הקנייה שלה אני יודע. אני זקוק לעזרה בנושאים הבאים :

- היכן ניתן לברר מחיר הובלה מאירופה ? יש למישהו רעיונות ?

-מי יוכל להגיד לי מה מחירון קראוס לחיפושיות שנים 70-77 ?

-אם הבנתי נכוןאת מחיר המחירון עלי להכפיל ב 127% כדי לדעת כמה מס אשלם ? האם במידה והרכב במצב מוזאוני :) אשלם יותר או שזה המס המקסימלי ?

- הרכב הספציפי עליו התעניינתי במצב מעולה והוחלף לו מנוע עם כל הניירת מסודרת למנוע של וולקסוגן אבל 1800 CC . האם יש צפי לבעיות האם מישהו צריך לעשות בעיות אם כן כיצד ניתן לפטור אותם ?

- אילו עלויות נוספות מעבר לקנייה/משלוח/מס יהיו לי ?

המון המון המון המון תודה

דודו

[email protected]

לצערי אני ממש מת מפחד שאני נכנס למשהו ענק ויקר ועוד יותר אני מפחד שלא אוכל לעמוד בעליות שלו בסופו של דבר לכן אני רוצה לדעת הכל מראש. אשמח באם בעלי הניסיון פה שכבר מכירים את המרכת/ העליות / הבירוקרטיות יוכלו לעזור לי ולאפשר לי להחליט בכלל לאיזה כיוון לפנות

שוב תודה

פורסם

לא יהיה יותר פשוט לימצא חיפושיט בארץ ולשפץ אותה? יהיה הרבה יותר זול, פחות טירטורים וכמו כן תוכל לימצא בדיוק מה שאתה רוצה כי יש מלא מיבחר!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...