Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנה + 10K קמ עם אוריס בנזין 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מתיימר לכתוב סקירה על רכב חורך אספלט , זויות גלגול , תת היגוי ושאר ירקות , מדובר בסה"כ במשפחתית סטנדרטית.

נתחיל -

לפני שנה החלטתי לקנות רכב חדש, אחרי שנים עם אירופאיות החלטתי לגוון ולבדוק האם הסטיגמות נכונות .

ביצעתי נסיעת מבחן כמעט אצל כל יבואן כשהמטרה היתה רכב סופר מיני . (נוסע לבד כמעט 100% מהזמן).

מי שמכיר אותי יודע שאני שרוט , ולכן על חלק מהדברים (שוליים ככל שיהיו ) לא הסכמתי להתפשר (לאו דווקא בסדר הזה):

1) פלסטיקה קשיחה בתא הנוסעים (הסניק של אשתי למשל שנת 2012 נראית כמו רכב שתוכנן לפני 20 שנה )

2) מראה הרכב בפנים בחוץ (לא רואה את עצמי נוסע בפיקנטו או שכמותו ) , בעדיפות לרכב שדומה לאירופאיות ,

3) פיתחי המיזוג לא יהיו כמו בפוקוס (מאונכים ) כי זה מעצבן אותי

4) גיר אוטומט / רובוטי 6 הילוכים או יותר

5) נוחות

6) חסכוני בדלק

7) לא המוני (קשה לי עם העדרים שמזמינים I35 בכמויות מהליסינג )

8) האצ'בק (לא אוהב את הצורה של סיויק / קורולה סדאן , ונח לי מאד עם מגב אחורי)

9) לא מועד לפורענות מבחינת מחלות ידועות (ע"ע DSG / מנועי THP וכו)

10) יבואן עם שירות סביר

11) צג דיגיטלי שהוא חלק מהקונסולה ולא כמו A3 או מזדה 3 בהם הצג בולט מהדשבורד

פחות עניין אותי :

כח ושיפורים למיניהם

התנהגות כביש

(כל מה שבגללו קניתי לפני יותר מ 7 שנים את הלאון 1.8TSI ידני )

נסעתי ישבתי בכמה רכבים (מסגמנטים שונים ) כדי לשלול / לחזק את הרצונות שלי (שהם בלי פרופורציות לצרכים המועטים - אני יודע שאני חזיר כי גם יונדאי I10 היתה סוחבת אותי 10K ק"מ בשנה והייתי מפסיד הרבה פחות כסף ממכירה של רכב כזה אחרי 3 שנים )

נסעתי על פולו , I20 , יאריס , קליאו

ישבתי ב I30 , איביזה , ריו , פאביה , 308 , C4 , קורסה

פתחתי שרשור דומה לזה שרץ היום על רכבי VAG חדשים עם בעיות ב DSG ועשה לי רושם שגם רכבים בני שנה - שנה וחצי סובלים מאותה בעיה ידועה אבל לא כמו בשנים הראשונות, וככה כל קונצרן VAG נפסל על הסף.

אם לא הבעות ב DSG הייתי קונה פולו . עונה על כל הדרישות (מלבד היבואן , אבל בשביל זה יש את רון ) .

משהו במנוע או בגיר של ה 208 לא הסתדר לי , או שאולי סתם נפלתי על יום סוער ונסעתי נגד הרוח , אבל עשה לי רושם כאילו לרכב אין מספיק כח (לעומת הפולו) אבל ללא ספק הרכב הנח ביותר בקטגוריה ואולי היפה ביותר לטעמי.

הקליאו היתה נוחה כמעט כמו ה 208 אבל הפלסטיקה הפנים מצועצעת לטעמי וזה עצבן אותי . הרובוט החליף הילוכים בלי השהיות והנסיעה הייתה נוחה וכיפית , גם לעומת ה 208 .

ה I20 הפתיעה לטובה מבחינת בידוד רעשים ושיוט למרות שיש רק 4 הילוכים , אפילו הנוחות היתה סבירה

היאריס הייתה נוחה עוד פחות מהיונדאי אבל שקטה והגיר הרציף לא עצבן במיוחד . כבר כמעט ששלפתי צ'ק והחלטתי לקנות אבל ככל שהסתכלתי עליה מכל כיוון המראה שלה לא עשה לי את זה , רק בגרסה המאובזרת עם הגג זה היה משהו ניסבל . בסוף העדפתי לא להכנס לכל מה שקשור בגג נפתח , פחדתי שבקיץ יהיה חם מדי .

ימים שלמים חפרתי וחפרתי ובגלל שאני כזה קרציה לא הצלחתי למצוא שום דבר שיענה על כל הדרישות שלי.

בסוף החלטתי שבמקום להתעצבן על השטויות שלי ולקצר לי את החיים אני אעלה את התקציב ואגביל אותו לסגמנט המשפחטומתיות.

הרכב היחיד שענה על כל התנאים הייתה האוריס .

הגעתי ל 3 סוכנויות שונות , עד שנסגרתי על עצמי והחלטתי לעשות נסיעת מבחן שלאחריה הרכב הוזמן .

מה היה לנו שם :

רכב עם מנוע סטנדרטי 1.6 גיר רציף שכל נגיעה בדוושה מוריד הילוך (חיסרון) ומצד שני אין זכר לדפיקות ולהשהיות של גירים רובוטים / אוטומטיים של יצרנים אחרים . נסיעה עם הגיר הזה דומה מאד להרגשה עם DSG7 בגולף של ההורים שלי , ב 60 קמש הרכב כבר בהילוך 5. העברות חלקות .

מושבי הרכב עם נוחות מעל הממוצע האסייתי , ופחות ממה שהורגלתי מהאירופאיות שהיו לי .

בשורה תחתונה אין תלונות . בהשוואה ל 308 למשל היה לי יותר נח , בהשוואה ל C4 פחות נח.

הקונסולה המרכזית עם חומרים נעימים מלבד הפלסטיק שמול מושב הנוסע, אבל זה זניח. מסביב יש תפירה ובכלל התחושה היא לא של רכב זול .

דברים שפחות אהבתי , תאורה תכלת / סגולה בלוח השעונים . תמיד עושה לי אסוציאציות של הרכבים בשנות ה 80 שהיו נוסעים עם אולטרה סגול מתחת לספים של הדלתות .

ההגה פשוט ונח לתפעול , אין בו מיליון כפתורים כמו באסטרה ולא מרגיש כמו בתא הטייס .

המערכת מגיעה שטוחה בתוך הקונסולה ולא בולטת בשום מקרה , לא כמו המאזדה ולא בצורה מלאכותית כמו ב קליאו או ב 208 שם נראה כאילו ניסו להכניס צג גדול בתוך קונסולה מרכזית קטנה .

עוד דברים כחלק מהקונסולה , שלא כמו ב 308 שם הכל חלק ונקי (מאד אהבתי) פה המזגן (בקרת אקלים) עם כפתורים מכאניים. (חסרונות - עיצוב , יתרון - נוחות, מסך הטאץ' מעצבן , היום בפה מלא אני יכול לומר שרכב הבא בסבירות גבוהה יהיה כזה שאני אוכל לוותר על ה HU של היצרן ולשים משהו משלי עם תפריטים נוחים וסאונד טוב)

אז אם ב HU עסקינן , הרמקולים הוחלפו ובמקומם קניתי קומפוננט 6.5 של הרץ מגבר עם כניסת high power וסאב של CW . הסאונד יותר טוב מהקרטון היפני שהגיע במקור אבל עדיין לא מספק , בשלב הבא תיעשה בדיקה האם נקודת הכשל היא המגבר הקומפוננט או שה HU לא מסוגל להוציא צליל מספיק איכותי ואז אצטרך לקנות מערכת עיבוד אותות (DSP או משהו דומה ) ולחבר בין ה HU למגבר כדי לשפר את הסאונד.

לכל המלעיזים על ה 308 והמרווח שלא קייםליושבי הספסל האחורי , באוריס המצב זהה ואולי אפילו גרוע יותר.

אבל, מכיוון שאני נוסע לבד כל הזמן זה לא מהווה שיקול מבחינתי.

מאד אוהב את הצורה החיצונית של הרכב , מזכירה בזויות מסוימות את הגולף .

יש נורת איתות במראות . אנטנת כריש בגג ולא אנטנה שבולטת .

מגיע כסטנדרט עם בקרת שיוט,מצלמה אחורית איכותית וכחלק מהחבילה קיבלתי שני טיפולים, מרימי שמשות + מגיני רוח + כיבוי והדלקת פנסים אוט' וחיישני רוורס (ויתרתי בגלל שלא הסכימו לשים שקועים , אולי אעשה באופן פרטי)

לא רואים את הרכב הרבה על הכביש ואני לא מרגיש חלק מעדר הליסינג.

1000 ק"מ ראשונים ננהגו תוך שבוע בכביש 6 במהירות שיוט 90 - 110 בין ערד לחיפה .

אז כמו שכתבתי, הגיר מחליף הילוכים כמו DSG , חלק ומהר ברמה כזו שכשמלטפים את הגז הוא יש מוריד הילוך וזה חיסרון. היתרונות הוזכרו למעלה .

רעשי רוח נסבלים . לא בית קברות כמו ב C4 הישנה שהייתה לי (שהיתה נוחה ושקטה בצורה שאין לתאר) .

ב 100 קמ"ש מתחיל לחדור רחש ואז צריך לפתוח רדיו כדי לא לשמוע .

עוד משהו שמזכיר לי את הלאון שהיתה לי , נגיעה קלה באיתות והוא נדלק 3 פעמים . נח מאד בעקיפות .

שמן מנוע , פה הפתעה לטובה . מהיום הראשון שהרכב עלה לכביש לא ירד אפילו חצי ממ במדיד.

אין צורך יותר לנסוע עם בקבוק שמן למלא חוסרים . אמריקה.

נסיעה לעבודה תמיד דרך כביש 471 -> גהה -> כביש 5 -> איילון עד האוניברסיטה ולא דרך בני ברק -> גני התערוכה. בדיקות שעשיתי הראו שדרך בני ברק אני נוסע 11 ק"מ והמחשב מראה 1:10 בסוף הנסיעה .

נסיעה על איילון מאריכה את הדרך ל 23 ק"מ סה"כ והמחשב מראה 1:20 בסוף הנסיעה.

אני מעדיף את הנסיעה על 100 קמש בלי הרמזורים כשהכביש ריק ב 6:30 בבוקר מאשר גז ברקס בתוך העיר.

נכון להיום מחשב הרכב מראה 1:15 בנסיעה שברובה בן עירונית (70/30) בדרך לעבודה בכביש פתוח בדרך חזרה זוחל בפקקים עם כולם.

מן הסתם אין מה לדבר על אמינות ברכב בן שנה . אני מאמין שכל רכב (ללא מחלות ילדות עם פיח בשסתומים / טיימינג שנקרע / גיר ששובק אחרי 20K וכו ) בלי קשר לארץ המוצא עובר שנתיים - שלוש רק עם טיפולים שוטפים . בטח עם נסועה נמוכה כמו שלי.

בטח יש עוד דברים ששכחתי , אז אם יש עוד שאלות - מוזמנים.

20161223_095347.jpg20161223_095406.jpg

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמעט לא יוצא לי להיתקל באוריס בנזין מהדור הזה, הרוב המכריע של הרכבים הם הייבריד, ההפרש במחיר היה זניח יחסית, מה גרם לך לבחור בבנזין ולא בהייבריד?

פורסם

רכב עם מנוע סטנדרטי 1.6 גיר רציף שכל נגיעה בדוושה מוריד הילוך (חיסרון) ומצד שני אין זכר לדפיקות ולהשהיות של גירים רובוטים / אוטומטיים של יצרנים אחרים . נסיעה עם הגיר הזה דומה מאד להרגשה עם DSG7 בגולף של ההורים שלי

הרשמים שלך מפתעים למדי. מצד אחד אתה רושם שאין זכר לדפיקות כמו בגיר רובוטי, מצד השני אתה אומר שהוא מרגיש דומה לdsg7.

ובכלל, זה גיר רציף, איזה הילוכים הוא מוריד? הוא מעלה את הסלד בהתאם ללחיצת גז (משנה יחסי העברה באופן רציף).

בכל אופן, אני שמח שאתה נהנה עם הרכב. גם אני חושב שבחירה מוזרה בדגם הלא הייבריד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אולי מותקן בו הטריק הזה שמדמה גיר אוטומטי על ידי משחק בסל"ד על ידי המחשב ?

(נדמה לי שבקורולה החדשה יש דבר כזה)

פורסם

מגניב, אני תמיד מסתכל על הרכב הזה בכבישים וביוטיוב ואני בהחלט הייתי שמח "לאמץ" טויוטה אוריס כזו שנת 2016.

אין ספק שהרכב מתאים מאוד לצרכים של אנשים מסויימים.

לא מתחבר לכל ההיבירדי הזה.

תתחדש, ואם הייתי יכול הייתי קונה אותה ממך :).

אגב, כמו שגם אתה אמרת, גם במבחנים בארץ הדגישו שהמושבים מאוד נוחים שזה יפה.

איך לגבי הביצועים שלה? האם היא מספקת את הסחורה?

פורסם

תשובות :

בחרתי בנזין מכיון שפעמיים בשבוע הגן שלי יושב בספסל האחורי , וכל עוד אני לא אשתכנע במיליון אחוז שהסוללה לא מסוכנת אז לא אקנה.

יש תמיד את כל המחקרים הממומנים וכל המגיבים מטעם , אבל אני לא יודע איך לסנן אותם ולכן לא מסתכן. חוץ מזה , כמה כסף זה יחסוך לי בנסוע שרובה בין עירונית אם סה"כ הרכב עובר 10000 בשנה ? לא בטוח שזה בכלל כלכלי (לי ) תוספת של עוד 5K ש"ח .

צבי , ההרגשה של DSG התכוונתי בהעברות ההילוכים המהירות והחלקות . בגולף של ההורים שלי זו ההרגשה . הגיר תקין (טפו טפו) נסיעה מנהלתית בעיר , פתאום אתה שם לב שבמהירות 50 קמש הרכב בהילוך 4 . לגבי מה שכתבת בנוגע להעלאת סלד, מבחינתי זה שקול להורדת הילוך. זה מורגש מאד כי אם אני יוצא לעקיפה ונותן גז , הסלד עולה ופתאום אתה מרגיש שבמקום לשייט אתה מקבל הרבה כח . ואחרי כמה שניות הסלד חוזר להיות יציב על 2000. ( משמע הוא העביר חזרה הילוך מ 6 ל 7 ).

אגב , עוד משהו שלא ציינתי , יש בגב ההגה אפשרות להעברת הילוכים . גם במצב של אוטומט , אפשר ללחוץ על המינוס והוא מוריד הילוך . לא חייבים לעבור למצב ידני כדי להעביר הילוך לבד. אני מודה שחוץ מפעם אחת לא שיחקתי עם הפונקציה הזו.

save , האוריס הזו = קורולה חדשה . בארץ היא נקראת אוריס , בחול היא נקראת טויוטה האצ'בק . זה בדיוק אותו רכב עם אותו גיר ומנוע .

אושריקו , לגבי הביצועים , אין לי שום דרישה מהרכב. אחרי שהבנתי שלקנות רכב עם 160 כס ולשים ניהול תוכנה ב 2000 שח בשבי לעוד 50 כס , וכל זה כדי להתקע בפקקים או להתעצבן שאיזו זקנה נוסעת בשמאל ולא מפנה את הנתיב , העדפתי להוריד את זה ממכלול השיקולים . הוא מאיץ יפה , כמה שאפשר להאיץ עם מנוע אטמוספרי , אין את ה boost שהטורבו נותן בסלד נמוך , אבל זה לא חסר לי בכלל . אני בטוח שאם אעשה מסלול דומה מהבית לעבודה במאזדה 3 ההרגשה תהיה זהה .

לגבי מכירה שלו , עוד כמה שנים ואז אולי אתחיל לפזול לכיוון של דיזל , תלוי בהיצע . נכון לעכשיו המגאן החדשה ממש קורצת לי .

אתן לה כמה שנים בארץ ואז אחליט.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

האוריס היא ממש אינה קורולה האצ'בק אלא מכונית די עצמאית שמכוונת לשוק האירופאי.

לאוריס, בניגוד לקורולה, יש מתלה אחורי נפרד, והיא נוחה בהרבה לנסיעה, גם אם התנהגות הכביש אינה ממש מתגמלת.

הפרש המחירים בין גרסת ה 1.6 להיברידית, הופך את גרסת ה 1.6 למיותרת לחלוטין; מלבד היותה חסכונית ב 70% (!) מגירסת ה 1.6, היא גם מבצעת טוב יותר ונהנית מתא נוסעים מודרני יותר.

אין שום סיבה לחששות מפליטת קרינה וכדומה; סוללה אינה פולטת קרינה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לגבי ההאצ'בק , כשעושים חיפוש בגוגל corolla hatchback 2016 מגיעים בדיוק לסוג הרכב הזה .

דוגמא לתוצאות חיפוש :

http://www.autoevolution.com/news/toyota-corolla-hybrid-hatch-coming-to-australia-in-2016-104400.html

תא הנוסעים זהה בשני הרכבים למעט ידית ההילוכים. ניסיתי את שתיהן לפני שהחלטתי מה לקנות .

לגבי החיסכון בדלק , אני לא מאמין שנסיעה מהבית לעבודה בשעות הבוקר כשהחל מהק"מ השני אני נוסע 90 - 100 תחסוך לי 70%.

בדרך חזרה בפקקים כשאני מזדחל במהירות של בין 20 ל 50 בחלק מהדרך זה יכול לתגמל , אבל עד שלא אקח מד קרינה ואראה בעיניים שלי ערכים בגבול התקן אני לא אקנה. כשאני מדבר על קרינה אני מדבר על קרינה אלקטרומגנטית .

אם יש לך 2 דקות , אתה יכול לקרוא בקישור הבא כמה כסתח יצא מהמשרד לאיכות הסביבה בנוגע לקרינה הנפלטת מרכבים היברידיים.

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

כנראה שהכי טוב יהיה לשלם למודד קרינה שיעשה איתי נסיעת מבחן של חצי שעה וימדוד את עצמת הקרינה בספסל האחורי.

פורסם

המיני משפחתית היפה ביותר לדעתי,

עשית בחוכמה שלא הלכת על ההיבריד,

כמות הק''מ לא מצדיקה,

למעשה אני מאד רציתי אותה בזמנו,אך לא היתה במלאי זמין,

והמוכר לחץ מאד לכיוון ההיבריד כנראה בגלל שהיתה זמינה,

סיבה נוספת היא תא מטען קטן,מה שלי מאד חשוב,

הקורולה שעמדה לצידה נראתה לי מגושמת מדי,אולי זו טעות אופטית.

מכל מקום,

בחירה מצויינת תודה על השיתוף,

פורסם
הרשמים שלך מפתעים למדי. מצד אחד אתה רושם שאין זכר לדפיקות כמו בגיר רובוטי, מצד השני אתה אומר שהוא מרגיש דומה לdsg7.

ובכלל, זה גיר רציף, איזה הילוכים הוא מוריד? הוא מעלה את הסלד בהתאם ללחיצת גז (משנה יחסי העברה באופן רציף).

הגיר מדמה העברות הילוכים (יש לי את אותם מנוע וגיר בקורולה).

אולי בגלל שקורולה זה הרכב הראשון שלי עם גיר רציף, ובגלל שטויוטה בנו גיר רציף מוצלח, אני לא ממש מבין למה מתלוננים על מה המהומה. אין רעש (אולי בחניון תת קרקעי ריק שומעים שריקה קלה אם ממש מאמצים את השמיעה), אין את ההרגשה של "רכיבה על שואב אבק" (מה שזה לא יהיה, קראתי את זה איפשהו בהקשר לגיר רציף), אין את החוסר סחיבה (מה שכן, יש מין הרגשה כאילו המנוע מחובר לגלגלים עם גומיה, קודם הטורים עולים, ואז מתחילים להאיץ).

עדיין, זה עדיף על כל תיבה אוטומטית אחרת שנתקלתי בה אי פעם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

באם אתה נותן לילדך לשחק בטאבלט במהלך הנסיעה,

או לצפות בסרטון במסך הנמצא במשענות הראש הקדמיות,

הקרינה גבוהה יותר מזאת שנגרמת

כתוצאה מהימצאות הסוללה ברכב היברידי.

פורסם (נערך)

ואדים, אני לא חושב שנהיגה על רכב עם גיר רציף זה כמו לרכב על שואב אבק. נהגתי על רכבי הייבריד שונים עם גיר כזה וגם מיצובישי ספורטבק. לא חוויתי חוסר סחיבה של ממש.

דווקא על טויוטה לא הייבריד לא נהגתי עם גיר כזה.

אבל, אפילו בעצמך ציינת שהמנוע מחובר לגלגלים כמו דרך גומיה. זאת חוויה מאוד שונה למשל מגיר dsg שפותח השרשור משווה אליו את הגיר של אוריס שלו. בdsg כמו בידני, אתה ממש מרגיש חיבור לגלגלים, ההרגשה שונה אפילו מאוטומט רגיל.

זה טוב שיש הרבה סוגי גירים, ככה כל אחד יכול לבחור רכב עם גיר שהוא אוהב יותר. למשל אני אוהב שיש הילוכים והגיר באמת מחליף אותם, מעדיף ממיר מומנט ולא מצמדים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מערכת מולטימדיה באוריס מאוד פרימיטיבית ורזולוציה של מסך כל כך נמוכה שאין חשק להתעסק בה בכלל,גם מצלמה אחורית שם לא משהו,המערכת הזאת היא בכלל לא ברת השוואה למערכות של מזדה וA3.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
לגבי ההאצ'בק , כשעושים חיפוש בגוגל corolla hatchback 2016 מגיעים בדיוק לסוג הרכב הזה .

דוגמא לתוצאות חיפוש :

http://www.autoevolution.com/news/toyota-corolla-hybrid-hatch-coming-to-australia-in-2016-104400.html

תא הנוסעים זהה בשני הרכבים למעט ידית ההילוכים. ניסיתי את שתיהן לפני שהחלטתי מה לקנות .

לגבי החיסכון בדלק , אני לא מאמין שנסיעה מהבית לעבודה בשעות הבוקר כשהחל מהק"מ השני אני נוסע 90 - 100 תחסוך לי 70%.

בדרך חזרה בפקקים כשאני מזדחל במהירות של בין 20 ל 50 בחלק מהדרך זה יכול לתגמל , אבל עד שלא אקח מד קרינה ואראה בעיניים שלי ערכים בגבול התקן אני לא אקנה. כשאני מדבר על קרינה אני מדבר על קרינה אלקטרומגנטית .

אם יש לך 2 דקות , אתה יכול לקרוא בקישור הבא כמה כסתח יצא מהמשרד לאיכות הסביבה בנוגע לקרינה הנפלטת מרכבים היברידיים.

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/Radiation/Radiation/non-ionising/Pages/HybridCars.aspx

כנראה שהכי טוב יהיה לשלם למודד קרינה שיעשה איתי נסיעת מבחן של חצי שעה וימדוד את עצמת הקרינה בספסל האחורי.

שוב,ההבדל העיקרי בין הקורולה לאוריס הוא במתלה האחורי.

לאוריס יש מתלה נפרד, שאמור להקנות נוחות נסיעה והתנהגות כביש עדיפות, כיאה למכונית שעיקר המכירות שלה מגיעות מהשוק האירופאי.

הקורולה מיועדת לשווקים אנינים פחות, שמה שמעניין אותם זה בעיקר הנצנוצים מהממולטימדיה ותא מטען גדול שבדרך כלל מאחסן כלום.

בכל מצד ובכל דרך האוריס ההיברידית תהיה חסכונית מגרסת ה 1.6, ובהתחשב בהפרש המחיר הזניח בינהן, זה משתלם בכל מקרה.

בפעם המי יודע כמה - סוללה, כמו מצבר, אינה פולטת קרינה.

בהנחה שאין כור גרעיני בתא המטען, אזי סביר להניח שמדובר במשהו זניח בעליל.

מכשיר סלולארי שמוצמד לראשנו פולט הרבה יותר קרינה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...