Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מבין למה בכלל פתחתי את השרשור הזה? בעיקר כי נראה לי תמוה שיש גם מלפנים בלמי תוף.

לא רק תמהת, גם התבאסת...

ואין ממה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זו דוגמא לתופעה בה הדיוטות קונים על בסיס ז'רגון פסדאו-טכני, שיוצר תחושה שאיזה רכיב או פיצ'ר הם משמעותיים ומשקפים איכות, כשלמעשה, זה לא נכון.

דוגמא טובה, מגה-פיקסל במצלמות. יותר פיקסלים יכול להיות טוב אבל גם יכול להיות רע.

למה?!

מסובך להסביר, אבל קל לשווק יותר כיותר טוב.

עוד דוגמא, רזולוציה יותר גבוהה בטלוויזיות או הקביעה ש-LCD טכנולוגיה יותר מתקדמת מפלזמה.

ובטח יש עוד הרבה דוגמאות.

בסופו של דבר מה שקובע הוא מבחן התוצאה והאם הטכנולוגיה/רכיב/פיצ'ר שנבחר הוא מתאים וטוב או לא. וכמו תמיד, התכנון והיישום יותר חשובים מרכיב כזה או אחר.

לסיכום, אין שום בעיה עם בלמי תוף ברכבים. זו לא נחות, זה אחר, עם חסרונות ויתרונות. הדבר היחיד שחשוב זה איך הרכב עוצר.

גם חלונות XP הייתה טובה. אז מה?בכל תחום נוצרים מדי כמה שנים סטנדרטים חדשים. ומה לעשות, שכיום, במרבית המכוניות, הסטנדרט הם בלמי דיסק.

להבדיל - אתה היית מוכן לנסוע במכונית שההספק שלה 40 כ"ס? אבל לפני 30-40 שנה נסעו במכוניות קטנות שזה היה ההספק שלהן, וזה מה שהיה מקובל ואנשים הסתדרו לא רע.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
אבל מה שמפריע לכולם זה שיש לו בולמי תוף:shock:

תקנו אותי אם טעיתי במשהו שאמרתי

טעית במילה "בולמי תוף"...בולמים זה משהו אחר...כאן הכוונה כמובן לבלמים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
גם חלונות XP הייתה טובה. אז מה?בכל תחום נוצרים מדי כמה שנים סטנדרטים חדשים. ומה לעשות, שכיום, במרבית המכוניות, הסטנדרט הם בלמי דיסק.

להבדיל - אתה היית מוכן לנסוע במכונית שההספק שלה 40 כ"ס? אבל לפני 30-40 שנה נסעו במכוניות קטנות שזה היה ההספק שלהן, וזה מה שהיה מקובל ואנשים הסתדרו לא רע.

בדיוק כאן אתה טועה.

בלמי דיסק אינם טובים מבלמי תוף, לשימושים מסויימים. לפעמים להפך.

זו טכנולוגיה שונה, והאנלוגיה שלך שגויה.

יש גם דוגמאות הפוכות, שטכנולוגיה עדיפה הוחלפה בטכנולוגיה נחותה, בגלל שיקולים של עלות. למשל, LCD במקום פלזמה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
טעית במילה "בולמי תוף"...בולמים זה משהו אחר...כאן הכוונה כמובן לבלמים.

אוקי, אלה חדש, אברית מינוס, מחילה:lol:

בכל אופן לנושא, איאפשר לקבל חבילה מושלמת, תמיד יהיה איזה פאק שיפריע למישהו ויש כאלה שלא יהיה באמת אכפת להם העיקר שיעשה את העבודה כנדרש, לנשים שיקנו את הרכב הזה כעוד אביזר אופנה לא יהיה אכפת באמת אם יש שם צלחות מאווררות מקדימה ואחורה או יהיה שם תופים.

פורסם
איפה הבעיה בבלמי תוף!?(נכון שהפיזור חום פחות יעיל)

נכון זה פחות "COOL" אז SO? עושה את העבודה כנדרש וזהו.

שים לב, כל היצרנים כולל כולם ללא יוצא מן הכלל, במכוניות גדולות וקטנות בכל רמות האיבזור האפשריות כולל הנמוכות ביותר עברו לפני למעלה מ 40 שנה לבלמי דיסק בסרן הקידמי. כולל במכוניות במשקל יותר נמוך משל רנו טווינגו וזולות הרבה יותר ממנה.

המגמה הייתה לחלוטין חד משמעית. לא היה יצרן שנשאר עם בלמי תוף בסרן הקידמי וזה לא קשור ל"קוליות" אלא לדבר פשוט - בסרן הקידמי יתרונות של בלמי דיסק עולים על החסרונות.

פיזור חום פחות יעיל זה אומר דעיכה מהירה הרבה יותר בשימוש אינטנסיבי או ממשוך וזה בכלל לא דבר שולי.

אפילו בפולקסווגן חיפושית הישנה, רכב ענתיקה שכל דבר בו אומר "פשוט וזול" ואין בינו לבין "קוליות" כל קשר, הוצגה במהלך שנות ייצור גירסה משופרת עם בלמי דיסק קידמיים, זה היה בשנות ה 70. המנוע גם פה מאחור.

לכן, כמו שכתבתי - קשה לי להאמין.

פורסם
אם כבר, דווקא מקדימה זה הגיוני, אין שם משקל. היה יכול להיות עוף מוזר, בלמי תוף מקדימה ודיסק מאחור. אני מניח שהמהנדסים עשו את החישובים...

לגבי הצמיגים, זה כדי שחס וחלילה לא תעשה דריפטים ;)

אין קשר למשקל, הבלמים מלפנים תמיד יהיו חזקים יותר מכיוון שמירב כח העצירה מוטל עליהם. מה גם שבבלימה מועבר המשקל קדימה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
בלמי דיסק אינם טובים מבלמי תוף, לשימושים מסויימים. לפעמים להפך.

אפשר הסבר? מה הכוונה לשימושים מסוימים? אני מניח שלא התכוונת לשימושים נוספים מעבר לבלימה, אז למה כוונתך?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לא בטוח עד כמה הערך הזה בויקיפדיה מדויק. אין לו כמעט מראי מקום (דרישה מאוד נוקשית בויקיפדיה הלועזית) וחלק ממה שכתוב שם לא מסתדר.

למשל, נאמר שבלמי תוף מורכבים במשאיות. נאמר גם שהם מורכבים בסרן האחורי כי מרבית המשקל (ולכן כוח הבלימה) הוא בחרטום, למרות שבמשאיות - ההיפך הוא הנכון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למשאית יש בלם מנוע, בלם פליטה, ג'קוב ברקס או שילוב של כמה מהם, לכן נושא חימום הבלמים הרגילים בירידה פחות קריטי.

ז"א הוא כן קריטי ובדיוק בשביל זה יש מערכות בלימה נוספות. כנראה שילוב של המערכות האלו מאפשר שימוש בבלמי תוף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הדוגמא עם הxp לא מתאימה כי היו בעיות אבטחה עם המערכת הזו שעדכונים לא פתרו. גם הדוגמא עם הכ"ס לא הכי נכונה כי לפני 30-40 שנה מכוניות נוסעים שקלו משמעותית פחות מהיום. העניין הוא שלהסתכל על מספרים ונתונים במפרט בלי להבין איך הם משפיעים על איך המוצר בסוף יתפקד אצלך כמשתמש, זה לא הכי חכם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בהחלט שווה פתיחת שירשור אם מדובר בבלמי תוף קידמיים.

זה לא דבר סטנדרטי, זה משהו שלא ראינו מזמן, מאוד מזמן.

• תוכן חדש...