Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכחתי להעלות את זה, בזמנו נמנעתי כל עוד התביעה של הביטוח לא הייתה סגורה, אבל עכשיו אין בעיה.

יולי 2014, שעת ערב בחיפה, עיר תחתית, אני נוסע בנתיב הימני מתוך שניים, ומימין מצטרף נתיב שיורד מכביש 22, עם קו לבן עבה מפריד בינינו. מלפנים אני קולט רכב שמאותת שמאלה, אני מניח שהוא רוצה להתמזג לנתיב שלי, למרות שאסור לו, ועובר נתיב אחד שמאלה לפנות לו, אבל כשאני כבר קרוב אליו אני קולט שהוא דופק פניה שמאלה לרחוב צדדי בצד השני של הכביש, דרך קו הפרדה עבה. יורד על הבלמים אבל זה מאוחר מדי, מנסה להמנע מפגיעה בו ושובר שמאלה, ישר לתוך גרם מדרגות בטון ותמרור..

הפוקוס הקריבה את חייה ושמרה עליי היטב - יצאתי בלי שריטה מהרכב (הייתי לבד), הרכב שלו נפגע קלות בצד.

ברכב שלו היו 4 מבוגרים, כולם תיירים צ'כים שלא היה להם ממש מושג מה הולך סביבם.

הגיעה ניידת למקום, היה ברור לכולם מה קרה פה, לא הטרידו אותי יותר מדי.

הרכב היה בליסינג של מקום העבודה (פוקוס 2.0 טיטניום 2012) - הראיתי את הסרטון לקצין הרכב והוא כבר טיפל בעניין מול החברה, לא באו אליי בטענות בכלל. אגב - דבר ראשון שעשיתי אחרי התאונה זה לשלוף את המצלמה ולשים אותה בכיס.. הוכיחה את עצמה הפעם (מוביוס שעד היום איתי).

אז רשמית התאונה הזאת היא באשמת הנהג השני. מה אני יכולתי לעשות כדי למנוע אותה?

כנראה שאם הייתי במהירות נמוכה יותר הייתי מספיק לבלום (אני מניח שנסעתי סביב 80-90 במקום 50).

יכול להיות שהייתי צריך לצפות שהוא עלול לעשות שטות כזאת ולא להניח שהוא רק משתלב, אבל זה קל להגיד בדיעבד.

מבחינת תגובה במצב הנתון שכבר היה - לא חושב שהיה אפשר לעשות הרבה יותר טוב. כשרואים את הסרטון בדיעבד כל אחד חושב 'למה לא חתכת ימינה' או 'כמה זמן לקח לך לבלום?' (גם אני) - אבל בפועל מדדתי קצת פחות משניה מהרגע שמזהים את הזוית שלו שמאלה ועד שאני דופק ברקס וצופר באותו זמן, ומשם - זה רק הרכב. באמת שאני לא חושב שמישהו היה מצליח להתחמק מזה (שוב, בתנאים הנתונים, בלי מידע מוקדם ובאותה מהירות).

IMG_4875.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זכור לי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בדיוק בגלל מפגרים כאלה, אני תמיד משתדל בדרך עירונית לנסוע לאט יותר. תמיד יש חשש שהליצן התורן יעשה שטויות

זה לא אשמתך כמובן, אבל כמעט בודאות אם היית נוסע לאט יותר, היית נמנע מהתאונה.

פורסם

מלחיץ, הכל קורה בשניות.

אני חשדן מאוד כלפי כל רכב שרק מתחיל לזגזג/לאותת, כנראה בגלל שרכבתי בקטנוע שנים אבל לא הייתי מעלה על דעתי שהוא יחתוך עוד נתיב לפניה.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

עוד מקרה שבו המהירות לא גורמת לתאונה אלא שטויות שנהג אחר עושה על הכביש.

העיקר שיצאת מזה בשלום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שמע יש עיר ויש עיר. ברחובות צפופים עם רכבים חונים בצדדים ואנשים מסתובבים אני נוסע גם הרבה פחות מ-50, פה לעומת זאת מדובר בכביש עם שני נתיבים, אין שום תנועת הולכי רגל בשעות האלה. יחד עם זאת אני מסכים שאם הייתי נוסע יותר לאט היה אפשר למנוע את התאונה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא מסכים, המהירות בתוואי השטח הזה בהחלט נראית כמהירה מהווידאו.

במהירות הזו אני מסכים, לא היה ניתן להמנע מהתאונה הזו. אני לא יודע אם הייתי משגר את עצמי על המדרכה או דווקא מנסה להבלם על הרכב הפונה - לא שופט כאן את פותח השרשור פשוט תוהה לעצמי איך הייתי מגיב. ואני אומר מגיב ולא "עושה" כי במצב כזה זה כבר עניין של אינסטינקט.

אני חושב שהיה לפותח השרשור מזל משמיים שלא היה הולך רגל במקום בו התרסק עם הרכב כי אם כן, פקטור המהירות בהחלט היה נלקח כאן בחשבון.

וכן, בין חוק לבין רצוי ומצוי כולנו כמעט נוהגים מהר מידי אם תנאי הדרך מאפשרים, היה שם חשוך, הכביש היה פרקטי כמעט ריק לחלוטין אבל באמת כל מה שצריך זה אידיוט אחד שעושה משהו שממש עובר על כל חוק אפשרי וזה הנהג שהחליט לעשות פרסה במקום.

גם לי קרה דבר דומה אם כי נסעתי היטב בתוך המהירות המותרת וגם זה היה כמעט בלתי נמנע ולמזלי כן מנעתי תאונה ולשמחתי המלצמה כן תפסה את זה.

מה שלא יהיה - בלי לשפוט - טוב שזה נגמר ככה, אנחנו חיים באשליה של שליטה על החיים שלנו.

טוב לראות ולדעת שאתה כאן, בריא ושלם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סיכוי לא קטן שחסכת לנהג השני פגיעות הרבה יותר חמורות בזכות הסטייה שלך.

מאמין שאם היית מתנגש חזיתית בדלת הנהג שלו הנזק הגופני שלו היה חמור יותר.

מקרה שקשה לנתח. העיקר הבריאות, כמו שאומרים :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

by far המקום הכי מסוכן ומחורבן בכל חיפה. זה והעיקול ימינה אחר כך. בכל פעם שאני נוסע שם אני מחכה שאיזה מטומטם יעשה בדיוק את מה שעשה התייר.

בחרת מקום טוב להיכנס בו, אם לא היו המדרגות שעצרו אותך בעדינות והיית נכנס full tilt לתוך פינת הבניין יש מצב שהיינו קוראים את הסיפור בנסיבות הרבה יותר עצובות.

אבל בתכלס, לא יכולת לעשות שום דבר שלא עשית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא חושב שהוא קיבל איזשהו עונש, הוא תייר.. אבל אין לי מושג. מה שכן אני יודע זה שהביטוח של החברת השכרה של הרכב שלו שילם את כל הנזק של הרכב שלי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

איזה מזל שהייתה לך מצלמת דרך ברכב!

סתם מעניין אותי - פגיעה כזו וכרית אוויר לא נפתחה?

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

המהירות עצמה פחות מטרידה אותי. הפרש המהירויות בינך לבין הנתיב שמימינך הוא מקור הצרה.

בתנועה גרעין הקונפליקט העיקרי בין רכבים הוא עניין הפרש מהירויות, כשאתה איטי במיוחד לעומת אלה שסביבך, או מהיר במיוחד לעומתם רמת הסיכון גבהה.

אני חושב שהייתי מאט ברגע שהייתי מזהה הצטופפות כזו מימיני, על אחת כמה כשהראות די לקויה וחשוך.

טוב שיצאת בשלום. ושלא נפגעו עוברי אורח. הרבה מזל.

• תוכן חדש...