Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה אני שם לב לתופעה שחוזרת על עצמה - בהנעת בוקר אני שומע תקתוקים שמתגברים בנסיעה יחד עם הסל״ד.

התקתוקים נשמעים בעיקר כשהמנוע קר, כלומר לאחר שמגיעים לטמפ׳ עבודה אין להם זכר (או שהם נחלשים ונבלעים).

מנוע 1.6 עם שמן סינטטי מלא של קסטרול מגנאטק. מפלס במקס׳ וללא נזילות למינהן.

ממה יכולה לנבוע הבעיה וכיצד מטפלים בה?

לקראת הטיפול הקרוב יש טעם לעבור לשמן אחר?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

מהי צמיגות השמן הקיימת במנוע כיום? האם החלה התופעה לאחר טיפול החלפת השמן האחרונה? תבדוק בפתח מילוי השמן שלא מתחילה הצטברות ומישקעי בוצה.

פורסם

לפי דעתי מדובר בתופעה ידועה בחורף כש קר, אין הרבה מה לעשות עם זה. צריך ללמוד לחיות/לסבול את זה .

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
היי,

לאחרונה אני שם לב לתופעה שחוזרת על עצמה - בהנעת בוקר אני שומע תקתוקים שמתגברים בנסיעה יחד עם הסל״ד.

התקתוקים נשמעים בעיקר כשהמנוע קר, כלומר לאחר שמגיעים לטמפ׳ עבודה אין להם זכר (או שהם נחלשים ונבלעים).

מנוע 1.6 עם שמן סינטטי מלא של קסטרול מגנאטק. מפלס במקס׳ וללא נזילות למינהן.

ממה יכולה לנבוע הבעיה וכיצד מטפלים בה?

לקראת הטיפול הקרוב יש טעם לעבור לשמן אחר?

לי גם הייתה התופעה עם אותו שמן בקור שהגיע לאחרונה ובדיוק הייתי בזמן טיפול חזרתי להשתמש בשמן של פורד מאזדה מוטוקראפט ואין לי שום תקתוקים לא בהנעה ולא בנסיעה בבוקר

פורסם (נערך)
מהי צמיגות השמן הקיימת במנוע כיום? האם החלה התופעה לאחר טיפול החלפת השמן האחרונה? תבדוק בפתח מילוי השמן שלא מתחילה הצטברות ומישקעי בוצה.

הצמיגות היא 5W-30. כאמור מגנאטק סינטטי תקן A5 שמיועד למאזדה.

לי גם הייתה התופעה עם אותו שמן בקור שהגיע לאחרונה ובדיוק הייתי בזמן טיפול חזרתי להשתמש בשמן של פורד מאזדה מוטוקראפט ואין לי שום תקתוקים לא בהנעה ולא בנסיעה בבוקר

אז מה שמשתמע מהדברים שכדאי לזנוח את המגנאטק הסינטטי ולחזור למוטוקראפט החצי סינטטי?

מיכאל אתה בטוח שזה מגיע מהמנוע ולא ממיסב באחד הגלגלים הקידמיים?

איליה, בטוח. התקתוקים נשמעים גם בזמן עמידה (הנעת בוקר).

עריכה:

בשיטוט באתר של קסטרול (ירדן ומצרים. כמה לא מפתיע שאין אתר ייעודי לארץ...) השמן המומלץ שמופיע הוא בצמיגות 10W-40 ולא 5W-30.

יש למישהו דעות לגבי הצמיגות?

עריכה אחרונה על ידי Michael_N

You may kiss the bride.

פורסם

מניסיון אישי מאזדה 3 דור I שנת 09 95KKm:

עד לא מזמן טופלה בחצי סינטטי של פורד (במורשה) היו תקתוקים בכל תחילת הנעה.

הטיפול האחרון (90K) לאחר שיטוט באתרים בחול הבנתי שהבעיה בשמן, החלפתי מורשה שמשתמש בסינטטי מלא של motocraft והבעיה נעלמה. כבר חצי שנה אין תקתוקים בבוקר (וממש קר ב6 בבוקר).

פורסם
תנסה 5W40 לפני 10W40, יש מצב שזה ישפר

לא כדאי לעלות דווקא בדרגה ה"קרה" של השמן?

עד לא מזמן טופלה בחצי סינטטי של פורד (במורשה) היו תקתוקים בכל תחילת הנעה.

הטיפול האחרון (90K) לאחר שיטוט באתרים בחול הבנתי שהבעיה בשמן, החלפתי מורשה שמשתמש בסינטטי מלא של motocraft והבעיה נעלמה.

שמן חצי סינטטי של פורד - למה הכוונה?

סיננטי מלא של מוטוקראפט - עד כמה שאני יודע הוא חצי סינטטי.

You may kiss the bride.

פורסם

תעבור לשמן 5/30 של מוטוקראפט הגלון האדום. אני מאמין ומקווה שהשיפור יהיה ניכר עד אשר התיקתוקים יעלמו.

• תוכן חדש...