Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע ( Castrol/Shell Helix /motul /Valvoline )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים ,

רציתי לשמוע את הדעה שלכם

בנוגע לשמן הכי איכותי מבין החברות האלו ( לפי הידע שלכם , ניסון ושאר )

5W/30 - למזדה 3 - מנוע 1.6

Castrol/Shell Helix /motul /Valvoline

זרמו...

עריכה אחרונה על ידי Natimarzuk20
פורסם

לא חושב שניתן למדוד מי הכי איכותי, כולם מצוינים ובאיכות גבוהה מאוד

כל שמן מהחברות הנ״ל בצמיגות ובתקן הדרוש יעשו את העבודה מצוין

Sent from my iPhone using Tapatalk

SEAT ATECA Style Plus

פורסם

מה שעומרי אמר. המותג זה יותר לנו כצרכנים - למנוע כל מה שצריך זה שמן שעומד בתקן המתאים, הוא פחות רגיש לשיווק וההבדלים, אם בכלל ישנם, יהיו די זניחים - זה עדיין רק מנוע של מאזדה משפחומטית...

הזול עולה ביוקר

פורסם

כולם טובים כמו שנאמר למעלה, אישית היה לי ניסיון לא טוב עם וולוולין, בהנעת בוקר היה רעש שסתומים לא רגיל בחורף ,מייד הוחלף שמן לZIC סינטטי מלא והתופעה חלפה.

בסוזוקי השתמשתי ב MOBIL AGIP ו ZIC-5W30 כולם טובים.

כרגע בפיגו 307 משתמש ב CASTROL EDGE 5W40 ומרוצה(להגיד לך שהוא יותר טוב מי ZIC או AGIP לא יכול-ועולה פי 2).

תחליף כל 10 אלף עד 13 אלף שמן מנוע ופילטר שמן מקורי ויהיה בסדר.

הכי חשוב לשים לב לקופסא שהיא נראית סבבה, בחול יש המון זיופים של מותגים מוכרים, בארץ לדעתי פחות אבל יש.

פורסם (נערך)

לפי מה שהבנתי הוא הוריד את הטמפרטורה של השמן במזרק למינוס 24 מעלות ובדק את הנזילות (לא יודע אם ככה קוראים לזה)

רואים שהמוטול נוזל מהר יותר למטה ומגיע לנקודה יותר תחתונה...

לא רלוונטי לאלקלים הישראלי, שום שמן לא יגיע למינוס 24 בארץ ולא נראה לי שעל פי הסרטון אתה צריך להחליט,

שוב, כמו שנאמר פה על ידי מספר חברים - כל שמן בצמיגות ובתקן הדרוש של חברה גדולה ומסודרת יעשה את העבודה מצוין.

נראה לי שאתה סתם שובר את הראש בלחפש ״מי יותר טוב״... לא תמצא תשובה חד משמעית או איזשהי הוכחה מדעית. אם היית שואל כל אחד פה בפורום כל אחד ימליץ על מה שהוא כנראה שם. אני אישית משתמש בקסטרול

עריכה אחרונה על ידי omripatai

SEAT ATECA Style Plus

פורסם

קודם כל 5-30 לא מספיק, אתה צריך לבדוק גם באיזה תקן על השמן לעמוד.

לעניין איזה שמן "הכי טוב" - התשובה היא שאין כזה או לפחות לא ניתן לענות על זה בלי בדיקות מעבדה. כל שמן סינטטי מלא מחברה מוכרת העומד בתקן ובצמיגות הנדרשת לרכבך יהיה מעל ומעבר.

אם הפרוטה מצוייה בכיסך והשמן עומד בתקן הנדרש ע"י מאזדה אז לרוייאל פרפל יש שם של "שמן פרימיום" ומוניטין מוערך. מוטול סדרה 8XXX היא סדרה המבוססת על שמן בסיס מקבוצה 5, הקבוצה הגבוהה ביותר של שמני הבסיס (בסיס אסטרי), וזה לכשעצמו מצביע על טיב המוצר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפני שנה וחצי רועי כתב לי:

היי,

אתה צריך של NGK ZFR5J-11.

ואם יש לך דגם מנוע: D16V1 יש לך אפשרות גם ל KJ16CR-L11.

שמןמנוע: שמתי לרכבים כאלו בעבר 5-40 SL ומעלה A1,A3,A5 ובהחלפה מלאה נכנסים לך 3.2 ליטר.

זה נניח שמן מצויין שעומד בתקנים:

http://www.justmotor.co.il/products/...lix-Ultra-5W40

.....

לא רק שאני לא מוצא את השמן הזה אני גם לא מוצא שמן אחר בתקנים האלו

משהו השתנה בתקנים?

(התשובה המקורית בשירשור הזה)

תודה

• תוכן חדש...