Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

start&stop טוב או רע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שאצלי ברכב המצב לא כ"כ נורא - בטמפרטורה מסויימת הוא מבטל אותה ולא מאפשר אפילו להפעיל אותה.

יצא לי לנהוג על אאודי וללא ספק שמה המערכת מרגיזה הרבה יותר! - VAG הגזימו!.

DSC_0615 (576x1024).jpg

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
רע! המערכת גורמת נזק לטורבו.

לא נכון.

מערכת STOP & START לא מושלכת כלאחר יד, אלא דורשת תכנון מקיף של כל המכלולים הרלוונטיים - מצבר, אלטרנטור ומתנע, וגם מגדש הטורבו נלקח בחשבון.

המגדש בכל המכוניות שמצויידות במערכת מקורר מים, כך שהוא אינו תלוי בסחרור השמן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תלוי את מי שואלים. מערכת SST היא עוד מערכת להפחתת זיהום אוויר. באותה שורה עם ממירים קטליטיים, מסנני חלקיקים, שסתומי מחזור גזי פליטה וכו'. יצרנים לא היו שמים אף אחת מהמערכות האלו אם לא היו נדרשים לעמוד בתקני היורו שהולכים ונעשים קשים יותר משנה לשנה.

אז להקטנת זיהום אוויר זה טוב, אבל מבחינת אמינות לטווח ארוך ותחזוקה זולה ופשוטה - זה לא טוב. כי יש עוד רכיבים ועוד מערכות שלא חיוניות לפעולה תקינה של המנוע למעט עמידה בתקני זיהום אוויר.

פורסם

אני זוכר שאמרו לי מזמן, הכוונה מעל 20 שנה, שעדיף להשאיר רכב דולק במקום לכבות עד כ5 דקות. בעיקר מהסיבה של שימון המערכת אחרי הדלקה, שיש פחות שמן. אני לא מכונאי ולא יודע מה הולך ברכבים אלו, סביר שבזמן קצר זה פחות משנה.

פורסם

ברכב גודש מערכת הקירור של הטורבו לא מפסיקה כשהמנוע מכובה, כך שאין שום נזק לטורבו.

בדיוק כמו שאפשר לכבות רכב מיד ולא צריך לחכות, אם תקשיב תשמע את המערכת קירור עדיין עובדת עד שהטורבו מגיע לטמפ' נמוכה.

פורסם

זה לא רק הטורבו.

כיבוי והתנעה של המנוע לא עוברים חלק לחלוטין. יש רעידה, התושבות סופגות אותה ומתבלות יותר.

כל הרצועות סופגות עומסים עקב שינוי מהיר בסל"ד מ 0 ל 900, סטרטר אפילו אם הוא מחוזק לא ברור איך יעמוד

במיליון מחזורי התנעה, כולל זר שיניים בגלגל תנופה (מישהו חיזק אותו בכלל?)

לקחת חלק שאמור היה לעבוד 5-6 פעמים ביום ו"הכרחת" אותו לעבוד 100 פעמים ביום.

האם הוא באמת חוזק ברמה כזאת? אם כן, כמה הוא יעלה?

פורסם
אני אישית לא אוהב אותה, בכול רכב שאני נוהג עליו ויש לו את המערכת הזאת אני מכבה אותו.

אהבתי :oops:.

למיטב זיכרוני רק הוצאת רישיון אז על כמה רכבים עם מערכת S&S נהגת ?

לי יש רישיון יותר מ-20 שנים וסה"כ יצא לי פעמים לנהוג ברכב עם מערכת S&S.

איזה כייף לי :)

פורסם

אמנם יש לי רק 11 חודשים רישיון אבל יצא לי לנהוג על לא מעט רכבים.

לדןגמא רכבים שהיו להם:

308 חדשה.

CLA 250 2014

ועוד כמה רכבים שכרגע לא עולים לי לראש, ולפני 20 שנה עד כמה שזכור לי לא הייתה המערכת הזאת, אז אנחנו באותו מצב.

רועי

פורסם (נערך)

תתפלא שהייתה מערכת S&S בגרסה שונה גם בשנות 80 וגם ה-90 בגולף אקומטיק אבל לא יצא לי לנסוע על רכבים אלה. על סמך הניסיון הדל שלך חבל לצאת בהצהרה שאתה לא סובל את המערכת הזו.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...