Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחייכם אנשים - לא בוכים על חלב שנשפך... ולא מלחיצים את מי שממילא לחוץ כבר...

בואו ננסה לצמצם נזקים:

דבר ראשון - פנה למשרד הרישוי וברר מי היו הבעלים הרשומים הקודמים של הרכב. בתור הבעלים הרשום של הרכב אתה זכאי לברר זאת.

דבר שני - פנה למוסך בו טופל הרכב ושאל אותם באיזה קילומטרז' עבר הרכב טיפולים אחרונים. אם הם לא ששים לשתף פעולה תגיד שאתה רוצה לדעת באיזה קילומטראז' אתה צריך לעשות טיפול הבא או טיימינג או משהו.. בד"כ הפקידה שתענה לך תמסור את המידע בלי בעיות.

אם אתה לא יודע איפה טופל הרכב פנה למוסכים המורשים באזור המגורים של הבעלים הקודם ונסה את מזלך. אפשר גם לצלצל לבעלים הקודם ולשאול אבל אם הוא חשוד במשהו - ספק אם ישתף פעולה.

דבר שלישי - צא מנקודת הנחה שלסוחר רכב יש קשרים במכון הבדיקה ולכן ייתכן שהבדיקה לא משקפת. לכן - קח את הרכב לפחח שאתה מכיר ושאתה סומך עליו. תעלו אותו על הליפט ותבדקו בשבע עיניים סימני תאונות והחלפת חלקי מרכב. (אין טעם לשלם על עוד בדיקה...).

אם תגלה שיש פגיעת שילדה / בעלות קודמת של חברת השכרה / ששיחקו בקילומטראז' או משהו אחר שאמור להשפיע על הערך - תהיה לך עילה לתביעה בגין חוסר תום לב במשא ומתן וכו'...

ואם לא - אז הכל בסדר וסע לשלום.

במישור הכללי קנייה מסוחרי רכב היא דבר בעייתי שכרוך ביתר סיכון לרוכש. אבל אם הרוכש מודע לסיכונים, ויש לו נסיון וידע כדי להתמודד איתם - אין בזה שום דבר פסול על פניו.

לענייננו, ברגע שסוחר רכב מסתיר את הזהות שלו ככזה, סביר שיסתיר עוד דברים - ולכן עדיף לא להתעסק איתו. אבל הסיבה היא שהוא קודם כל שקרן ולא שהוא סוחר רכב...

בהצלחה

HFturbo

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני חושב שמדובר בקומבינה של מכון בדיקה. להערכתי הרכב עבר משהו שלא השתקף בבדיקה,

כי רכב חברה אני כמעט בטוח שהוא לא.

עוד לא ענית על השאלה האם הסוחר הפנה אותך למכון הזה או אתה החלטת עליו בעצמך?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למה לא תתחיל מלקפוץ למוסך טויטה ליד הבית שלך, ולבדוק במחשב מה הק"מ האחרון שבו הרכב היה בטיפול כל שהוא במוסך של טויטה. אם הק"מ הגיוני, הבדיקה יצאה בסדר יחסית, אז OK. את המכון בדיקה שלך אני לא מכיר, אם יש לך חשש שאולי הם לא זיהו תאונה למשל, קפוץ לפחח טוב (אם אתה צריך המלצה, תבקש ישמחו לתת לך) ותמורת כמה שקלים הוא יבדוק לך אם הרכב עבר תאונה או לא, אם יתגלה משהו רציני שהמכון פיספס, תוכל לתבוע אותם.

גיא

פורסם
למה לא תתחיל מלקפוץ למוסך טויטה ליד הבית שלך, ולבדוק במחשב מה הק"מ האחרון שבו הרכב היה בטיפול כל שהוא במוסך של טויטה. אם הק"מ הגיוני, הבדיקה יצאה בסדר יחסית, אז OK. את המכון בדיקה שלך אני לא מכיר, אם יש לך חשש שאולי הם לא זיהו תאונה למשל, קפוץ לפחח טוב (אם אתה צריך המלצה, תבקש ישמחו לתת לך) ותמורת כמה שקלים הוא יבדוק לך אם הרכב עבר תאונה או לא, אם יתגלה משהו רציני שהמכון פיספס, תוכל לתבוע אותם.

גיא

תודה על התגובות!

כבר ניסיתי להוציא הסטוריית טיפולים ממוסך טויוטה מורשה באזור מגורי והם לא נתנו לי, הם לנסות במוסך שבו האוטו טופל.

דבר שני, לצערי "המוכר" הוא זה שהפנה אותי למכון הבדיקה :(((

אני כמעט בטוח שהבעיה עם האוטו היא קילומטראז' גבוה, כי הוא בשום פנים ואופן לא הסכים לחתום על מסמך שהוא מתחייב שזה מס הק"מ הנכון(ניסיתי להחתים אותו על זה) - מכאן אני מסיק שיש סיכוי שזה היה ליסינג מימוני כמו שצוין קודם או שהרכב עבר תאונה קשה(כל הפח אבנים אחורי צבוע צורה ביתית - גם עם צבע ביתי)

בקיצור, היום אני הולך למשרד הרישוי לעשות בירורים + להתקשר למוסך מורשה טויוטה בחולון לבקש שיפקססו לי הסטוריית טיפולים...

אני עדיין מתקשה להאמין שבמשך 3 חודשים חשבתי שקניתי אוטו בונבוניירה ועכשיו מסתבר שקניתי רוטו שאף אחד אחר לא רצה לקנות ועוד שילמתי עליו הרבה יותר :(((((((((((((((((

פורסם

לאט לאט..

ראשית המוסך לא ישלח לך היסטורית טיפולים בפקס (99%) עדיף לקפוץ אליהם. לא הייתי מבקש היסטוריה מלאה, אלא מסתפק בלהראות שאתה הבעלים של הרכב ואתה רוצה לדעת מה הק"מ האחרון שהרכב היה אצלם בטיפול וכו', כי שכחת כי רק קנית כי בלה בלה בלה.... תעדכן אותנו לגבי התוצאות של השלב הזה. אם הוא לא תקין, לשנות ק"מ של רכב זו עבירה פלילית, יש את מי לתבוע.

פחחות, איפה אתה גר? תן איזור מגורים כללי + - וניתן לך פחח מומלץ שתקפוץ אליו לבדיקת שלדה בלבד, אם הוא מוצא משהו רציני תבדוק אם יש אפשרות לקבל את זה בכתב, אם הוא עשה את זה בחינם או בעלות סמלית - אבל מצא משהו, קפוץ למכון בדיקה רציני (גם פה ניתן לך אחד מומלץ) ותבקש בדיקת שלדה בלבד, הם לבטח ימצאו את מה שמצא הפחח, הנה קייס לתביעה מספר II, הפעם מול המכון.

לפחות הרכב לא עושה לך צרות וסה"כ אתה מרוצה ממנו כרגע.

אבל בכל מקרה, תבצע את מה הבדיקות האלו, ואולי גם תקבל כמה שקלים על העניין, תוכל לתבוע בתביעות קטנות שם הסכומים יחסית נמוכים (כמה אלפים, אל זוכר בדיוק כמה, ניתן לבדוק בקלות) או לתבוע עם עו"ד בסכומים גבוהים יותר.

האם החתמת את המוכר על הסכם קניה כל שהוא?

גיא

פורסם
לשנות ק"מ של רכב זו עבירה פלילית
אני חושש שזה לא ממש נכון. ככל הידוע לי מותר לשנות אבל אסור להסתיר את השינוי (וגם זה מגבש עוולה אזרחית אבל לא מהווה עבירה פלילית).

לאיזה סעיף בחוק העונשין אדוני מתייחס? (אדוני יעזוב את המקום:wink: )

תוכל לתבוע בתביעות קטנות שם הסכומים יחסית נמוכים

http://62.90.71.124/heb/rashut/bm_shalom.htm#1.3

17,800ש"ח בסמכות מקבילה לשלום כמובן.

HFturbo

פורסם

מעניין מה יקרה שאני ימכור את הרכב...

כאשר הוא רשום על שם חברה. שוב בגלל מס. למרות שהשימוש היחידי הוא על ידי.

בכל אופן בהצלחה, בתקווה שאתה תראה שבסוף לא עבדו עליך.

פורסם

בנוגע למוסך, מה שאתה צריך לעשות זה ללכת למוסך מורשה טויוטה ולבקש לראות מה אתה צריך לעשות בטיפול הקרוב , תבוא כאילו אתה רוצה לקבוע "תור" לטיפול , ורוצה לראות מה הוחלף בפעם האחרונה כדי לדעת האם מדובר בטיפול קטן או גדול.

ככה אני עשיתי, קראתי מעל גבי מסך המחשב שלהם בדיוק מה הוחלף בטיפול הגדול האחרון שהרכב שלי עבר,

ואז אמרתי תודה רבה , אני אתקשר לקבוע תור , כאשר למעשה הלכתי עם הרשימה הזאת לפרסי ,קניתי את כל החלקים ועשיתי טיפול לבד ברבע מחיר.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הטבת המס שווה את איבוד הערך של 10-15 אחוז במחירון?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני חושש שזה לא ממש נכון. ככל הידוע לי מותר לשנות אבל אסור להסתיר את השינוי (וגם זה מגבש עוולה אזרחית אבל לא מהווה עבירה פלילית).

לאיזה סעיף בחוק העונשין אדוני מתייחס? (אדוני יעזוב את המקום:wink: )

http://62.90.71.124/heb/rashut/bm_shalom.htm#1.3

17,800ש"ח בסמכות מקבילה לשלום כמובן.

כמה אנשים (מכובדים למדי) בפורום הזכירו שהעבירה היא פלילית, גם אם היא לא, יש פה עילה לתביעה ללא ספק. אני בכל מקרה חושב שמדובר במשהו פלילי, אבל לא זו הנקודה, בכל מקרה אני אבדוק את זה יותר מאוחר עם המשפטן המשפחתי כאשר יחזור מעבודתו.

הנה דברים של אישפוז בנושא:

אם מישהו מעוות את נתוני הק"מ של הרכב שהוא מוכר, מלבד העניין הפלילי של מצג שווא במכירה ועיוות המחיר - ישנה גם בעיה של קביעת מרווחי טיפולים אמיתיים לרכב!

כלומר אם רכב עם 90K שונה ל-50K אז טיפול 100K יבוא מאוחר מדי!

גיא

פורסם

מה זאת השאלה הזאת?!?!

כמובן שתפנה לסוחר בבקשה למכור לך את הרכב במחיר מופרז ואתה תקבל רק מחירון ואולי פחות :rofl: .

ולעינינן

תזכיר לי ולכל חברי הפורם מה כתוב בזכרון דברים לגבי מצב הרכב?

האם סיכום הבדיקה במכון בדיקה היה בעל פה או גם מסוכם מודפס וחתום?

לדעתי אחרי כל הבירור שתבצע לגבי מצב הרכב אצל פחח, ובמוסך מורשה. לפני התביעה של הסוחר תפנה אליו ותראה באיזה מהירות הוא ינסה להתפשר אתך.

אל תדאג אנחנו מאחוריך! אנחנו נראה לסוחר הזה מה זה להתעסק עם אחד מחברי הפורום.

:snipersmi

פורסם
מה זאת השאלה הזאת?!?!

כמובן שתפנה לסוחר בבקשה למכור לך את הרכב במחיר מופרז ואתה תקבל רק מחירון ואולי פחות :rofl: .

ולעינינן

תזכיר לי ולכל חברי הפורם מה כתוב בזכרון דברים לגבי מצב הרכב?

האם סיכום הבדיקה במכון בדיקה היה בעל פה או גם מסוכם מודפס וחתום?

לדעתי אחרי כל הבירור שתבצע לגבי מצב הרכב אצל פחח, ובמוסך מורשה. לפני התביעה של הסוחר תפנה אליו ותראה באיזה מהירות הוא ינסה להתפשר אתך.

אל תדאג אנחנו מאחוריך! אנחנו נראה לסוחר הזה מה זה להתעסק עם אחד מחברי הפורום.

:snipersmi

סיכום הבדיקה במכון היה גם בכתב, הכל רשום ומסודר, אבל רשום שם שאין ביכולתם לוודא שמה שרשום במונה הוא מס' הק"מ הנכון, והם אינם מתחייבים על כך

בכל אופן, בימים הקרובים אני צריך לקבל תשובה ממחלקת מרכז המידע באגף הרישוי לגבי הבעלים הקודמים של הרכב, ותשובה מהמוסך שבו טופל לגבי הקילומטראז' בטיפול האחרון...

בכל אופן, לדעתי הרכב היה שייך לליסינג\השכרה וזה מה שהסוכר הצליח ללבן

השאלה היא אם אני לא אצליח להוכיח שהוא התעסק עם המד ק"מ, האם יש עילה רצינית לתביעה על כך שהוא לא גילה לי שהוא סוחר רכב, והציג את עצמו כגיסו של בעל הרכב???(הרי הוא יכול להכחיש ולומר שהוא כן סיפר את הסיפור הנכון)...

לגבי זיכרון הדברים הוא חתם על כך שהרכב אינו מעוקל\משועבד בלה בלה בלה אבל לא חתם על מס' ק"מ ועל כך שהרכב בעלות פרטית...

פורסם

מכון בדיקה אף פעם לא מאמת נתוני ק"מ ולא מתחייב שהם נכונים או לא. במקרה הגרוע עם יכולים לציין שהבלאי גבוה יחסית לק"מ או משהו בסגנון הזה.

זה שהוא לא הסכים לרשום את הק"מ בזיכרון דברים זה חשוד מאוד, אבל הוא כן רשם שזה יד פרטית, כבר טוב. בכל מקרה, אני מציע שכרגע נמתין לתוצאות של הבדיקות שלך (ק"מ, ובעלים) ואז לפי התוצאות וההבדלים (אם יהיו) מול מה שהוצג לך, ואז נראה כיצד ממשיכים מפה.

גיא

פורסם

מה שלא מובן ומסתדר לי פה, אם הוא סוחר רכב וזה צוין ברשיון הרכב (אי העברת הבעלות לצורכי המכירה), בשביל מה הוא היה צריך את בעל הרכב בעת המכירה? הרי כל הפואנטה של מכירה דרך סוחר שאתה אומר שלום ולא להתראות לרכב, הסוחר יבצע את העברת הבעלות ללא נוכחות הבעלים המקוריים של הרכב? מישהו יכול להסביר?

פורסם

גם לי יצא לקנות פעם מכונית מסוחר. (לא הפולו כמובן)

הסיבה היחידה שהוא מביא איתו את הבעלים ,יכולה להיות מכיוון שהבעלים לא הסכים לחתום

על ייפוי כח ורצה להיות נוכח במעמד העברת הבעלות,על מנת לראות פיזית שהוא לא קורבן לאיזו הונאה.

סיבה נוספת שאני יכול להעלות על הדעת הוא הסכם בינו ובין הסוחר, שהכסף ישולם לו אחרי העברת הבעלות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...