Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפני כמה חודשים רכשתי יאריס 2000 מיד ראשונה, ועכשיו אני מתחיל לחשוב שאולי נפלתי בפח...

אז ככה, המוכר טען שהנהג העיקרי ברכב הוא אישתו וזה לטענתו מסביר את זה שהרכב הוא על שם גיסו(או אולי "גיסו")...

הוא הסביר שגיסו קנה את הרכב, ואחותו של גיסו(כלומר אישתו של המוכר) הייתה הנהגת העיקרית, לא מזמן הם התחתנו ואישתו החליטה למכור את הרכב ולקנות רכב משפחתי חדש...

לאחרונה שמעתי סיפורים, שאנשים שלא מצליחים למכור את רכבם פונים לסוחרי רכב, ואלה מזייפים את מד הק"מ ומשפרים את האוטו מבחינה חזותית, מוכרים אותו ולוקחים דמי תיווך. כאשר הקונה שואל "למה האוטו לא רשום על שמך?" הם עונים "זה גיסי\גיסתי" ומספרים סיפור דומה למה שתיארתי...

במקרה שלי, בעת הקנייה מד הק"מ הורה על 78,000, שזה כ10,000 פחות מהממוצע (לפי חישוב של 17K לשנה בממוצע)

המוכר לא הביא לי ספר טיפולים בטענה שהוא לא מוצא אותו, שאלתי אוטו לגבי הטיפולים והוא אמר לי שבתקופת האחריות הוא טיפל במוסך מורשה, ומאז (טיפול 1 או 2 ) הוא טיפל אצל מוסכני'ק שהוא מכיר(הוא לא הראה לי קבלות)

עכשיו השאלה שלי היא בעצם, מה הסבירות שהבחור בעצם סוחר רכב וזייף את הקילומטראז'? עד כמה זה קל (מד דיגיטלי ועוד טויוטה)?

ונניח שהיה קילומטראז' גבוה בהרבה בהממוצע, הרי עדיין היה אפשר למכור כזה רכב בקלות ואפילו במחיר טוב(ירידת ערך נמוכה לקילומטראז' גבוה ליאריס)...

בקיצור, מחר אני הולך להתקשר למוסך שבו הרכב טופל במסגרת האחריות ואני מקווה שהם יתנו לי פרטים בטלפון לגבי באיזה קילומטראז' נכנס הרכב בכל טיפול, אבל מה דעתכם על כל העיניין, ואולי גם אחרים יוכלו ללמוד מהמקרה..

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט אפשרי.

לזייף מד ק"מ דיגיטאלי זה קל מאוד למי שמכיר את זה (בגדול - כל מקום שמתקן ספידומטרים...)

הסיפור שסיפרו לך נשמע מוזר, הייתי מברר במוסך...

פורסם

אני חושב שהטיפולים או הק"מ האמיתי של האוטו (בהנחה ויש באמת זיוף) זה לא מה שצריך להטריד אותך. המצב שלו בעת הקנייה יותר חשוב - האם ביצעת בדיקה במכון? האם היא יצאה טובה ללא תאונות ועם מצב מכני טוב? אם הכל חיובי, והמוסכניק שלך מאשר את זה גם כן, היה רגוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם אתה חושש שנפלת בפח אצל עוד אחד מהסוחרים בערצינו. לדעתי ניתן לבדוק זאת בצורה פשוטה מאוד. אם יש לך עדיין יש לך את מס' הטלפון שלו, תתקשר אליו ותגיד שאתה מדבר על הרכב למכירה, כך בוודעות תוכל לדעת אם הרכב שנמכר לך הוא היה באמת מסוחר או שהרכב כמו שאמרתה של גיסו של אישתו של הבעלים. כמו כן ללא ספק תתקשר מחר למוסך מורשה ותוציא את היסטוריית הטיפולים של הרכב.

לדעתי רכב שנמכר מיד ראשונה פרטית שאין בבעלותו את כל המסמכים מעלה מאוד חשד על הרכב. אני בטוח שאם הוא באמת לא "מצאה" או "שכח" היכן שהוא את הספר טיפולים של הרכב. לאחר הקנייה בקלות הוא היה יכול ליצור אתך קשר ולהעביר לך את כל המסמכים של הרכב. בכל זאת זה לא רכב שנת 90 עם יד שמינית.

בברכה L.A

פורסם
אני חושב שהטיפולים או הק"מ האמיתי של האוטו (בהנחה ויש באמת זיוף) זה לא מה שצריך להטריד אותך. המצב שלו בעת הקנייה יותר חשוב - האם ביצעת בדיקה במכון? האם היא יצאה טובה ללא תאונות ועם מצב מכני טוב? אם הכל חיובי, והמוסכניק שלך מאשר את זה גם כן, היה רגוע.

רוני

אכן, הכנסתי את הרכב למכון לבדיקה לפני קניה (סנטרטסט בחולון), לא נתגלו בעיות מכאניות כלל והאוטו נוסע מעולה עד עכשיו (טפו טפו טפו), אך הדו"ח שהוצא לי נראה חובבני ביותר, אין פירוט וכו'

למשל רשמו: מערכת תזמון שסתומים רועשת: לבדוק רצועת תזמון ולהחליף במידת הצורך - אין לי בכלל רצועה אלא שרשרת(!)...

עוד דוגמא:לפרק ולבדוק מע' בלמים - אני בטוח שלכל רכב שנכנס רושמים את זה

ועוד:לבדוק מצב שמן תיבת הילוכים - אני משלם על הבדיקה ועוד אני צריך לבדוק???

פורסם

כן, אין מה להיות מופתע, ככה זה תמיד. צריך לדעת לסנן את הדברים החשובים מתוך הזבל. העיקר שלא היו ליקויים משמעותיים. חוצמזה היה רגוע. מניסיון אישי הרכב סופר אמין (3.5 שנים אצלנו)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בקיצור, מחר אני הולך להתקשר למוסך שבו הרכב טופל במסגרת האחריות ואני מקווה שהם יתנו לי פרטים בטלפון לגבי באיזה קילומטראז' נכנס הרכב בכל טיפול, אבל מה דעתכם על כל העיניין, ואולי גם אחרים יוכלו ללמוד מהמקרה..

עד כמה שידוע לי המוסכים לא נותנים פרטים על היסטוריית הרכב, גם אם השואל הוא הבעלים החדש של הרכב.

פורסם

הסיפור שלך חשוד! מהקלאסיקה של סוחרי הרכב...גיס/אח/סבתא...

מקווה שבידך רשיון על שמך.

מכוני הבדיקה מתמחים בכסת"ח של עצמם!!!

מקווה שבדקת במכון שאתה בחרת ולא המוכר!

ההערות על רעש שסתומים מופיעים בתדירות כזאת שכמעט אי אפשר להתייחס אליהם ברצינות

טפל במוסך רציני - בקש מהבוחן שיקדיש מספר דקות לרכב (גם לסיפור ולבדיקה)

בסה"כ הקילומטראג' וסוג הרכב אינם מטרידים

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שלום.

לצערי רימו אותך ולמה?

תן לי סיבה אחת שאלק "אח או גיס" מתנדבים למכור רכב!!!

כלל ראשון בזמן קניית רכב הוא זה !לבדוק ברשיונות אים המוכר הוא

הבעל הרשום!

והיה ולא רשום המוכר כבעלי הרכב אז הרי לפנך סוחר מדופלם + תעודות

ויש לברוח ממנו ולא לקנות...

אים הרכב טוב בשנים האלה מודעה אחת והוא נימכר .

והיה ויש בעיה אים הרכב פונים לנוכלים שמוכרים את הרכב ומציגים את

עצמם "גיס אח אחות ".

מתי ניקנה הרכב? כמו כן תנסה לאתר את הבעלים המקורים ותברר איתם

ק"מ והסיבה שמסרו למכר לימכור את הרכב.

לא אתפלא שיתברר שגם אותם רימו.

ולכולם לא קונים בשום פנים ואופן רכב מבלי לראות ולזהות את הבעלים

לפי רשיון רכב ותעודת זהות בלבד...

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

זה לא בהכרח נכון.

לחבר שלי למשל יש רכב שרשום על שם בעל חברה (לא חברה, בעל חברה, אדם פרטי), וזה לצורכי מס. אם וכאשר הוא ירצה/יצטרך למכור את הרכב מי אתה חושב שיעשה את זה?

בעל החברה, שלא ישב אפילו באוטו?

אז נכון, האוטו לא רשום על שמו, אבל לא צריך לשלול על הסף.

פורסם
שלום.

לצערי רימו אותך ולמה?

תן לי סיבה אחת שאלק "אח או גיס" מתנדבים למכור רכב!!!

כלל ראשון בזמן קניית רכב הוא זה !לבדוק ברשיונות אים המוכר הוא

הבעל הרשום!

והיה ולא רשום המוכר כבעלי הרכב אז הרי לפנך סוחר מדופלם + תעודות

ויש לברוח ממנו ולא לקנות...

אים הרכב טוב בשנים האלה מודעה אחת והוא נימכר .

והיה ויש בעיה אים הרכב פונים לנוכלים שמוכרים את הרכב ומציגים את

עצמם "גיס אח אחות ".

מתי ניקנה הרכב? כמו כן תנסה לאתר את הבעלים המקורים ותברר איתם

ק"מ והסיבה שמסרו למכר לימכור את הרכב.

לא אתפלא שיתברר שגם אותם רימו.

ולכולם לא קונים בשום פנים ואופן רכב מבלי לראות ולזהות את הבעלים

לפי רשיון רכב ותעודת זהות בלבד...

בברכה בני ל.

קודם כל, תודה על התגובה(למרות שהיא לא כ"כ משמחת)!

הרכב, נקנה בנוב' שנה 04',

לדברי המוכר, אישתו נוהגת ברכב שאחיה קנה לה ולכן הוא רשום על שמו

עכשיו, אני מבין את כל הפרנציפ של סוחרי רכב, *אבל* אין לאוטו הזה שום פגם, הוא ללא תאונות, כמעט מושלם מבחינה מכאנית נראה יחסית טוב, נוסע טוב, הכל עובד פיקס, אז למה לעזעזל לפנות לסוחר רכב שימכור את הרכב??? נניח שהקילומטראז היה הרבה יותר גבוה מהממוצע, אז ביאריס זה היה מוריד ממש מעט מהמחירון - לא מצדיק לפנות לסוחר רכב!

עוד נקודה חשובה ביותר!!! כאשר סגרנו על המחיר שילמתי לבחור מקדמה וחתמנו על זכרון דברים, לאחר כמה ימים התייצבנו בדואר לבצע העברת בעלות, האיש שהרכב היה על שמו (גיסו של המוכר) נכח בהעברת הבעלות!!! זה לא מעיד על אמינות מסויימת ???

פורסם
זה לא בהכרח נכון.

לחבר שלי למשל יש רכב שרשום על שם בעל חברה (לא חברה, בעל חברה, אדם פרטי), וזה לצורכי מס. אם וכאשר הוא ירצה/יצטרך למכור את הרכב מי אתה חושב שיעשה את זה?

בעל החברה, שלא ישב אפילו באוטו?

אז נכון, האוטו לא רשום על שמו, אבל לא צריך לשלול על הסף.

שלום.

אתה לא צודק ולמה?

במיקרה של החבר שלך שתי אפשרויות כאשר יוחלט על מכירת הרכב יפגש הרוכש עים הבעל

הרשום שהוא המעסיק של החבר או שהרכב ימסר בצורה מסודרת למיגרש אים יפוי כוח

בתיקווה שלא ימסר למכר אז מה שכתבתי עדיין תקף.

בברכה בני ל.

קודם כל, תודה על התגובה(למרות שהיא לא כ"כ משמחת)!

הרכב, נקנה בנוב' שנה 04',

לדברי המוכר, אישתו נוהגת ברכב שאחיה קנה לה ולכן הוא רשום על שמו

עכשיו, אני מבין את כל הפרנציפ של סוחרי רכב, *אבל* אין לאוטו הזה שום פגם, הוא ללא תאונות, כמעט מושלם מבחינה מכאנית נראה יחסית טוב, נוסע טוב, הכל עובד פיקס, אז למה לעזעזל לפנות לסוחר רכב שימכור את הרכב??? נניח שהקילומטראז היה הרבה יותר גבוה מהממוצע, אז ביאריס זה היה מוריד ממש מעט מהמחירון - לא מצדיק לפנות לסוחר רכב!

עוד נקודה חשובה ביותר!!! כאשר סגרנו על המחיר שילמתי לבחור מקדמה וחתמנו על זכרון דברים, לאחר כמה ימים התייצבנו בדואר לבצע העברת בעלות, האיש שהרכב היה על שמו (גיסו של המוכר) נכח בהעברת הבעלות!!! זה לא מעיד על אמינות מסויימת ???

מליון דולר שהוא לא היה גיס ויותר מיזה הוא לא דיבר

עמד בצד בשקט ורק חתם כאשר היתבקש.

אפילו הישתדל לא ליצור איתך קשר עין וכמובן לא דיבר

מי שניהל את הכול היה "הגיס אלק"

מהמר שאיין לך את הטל' של הבעל הרשום.

תקן אותי אים אני טועה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
מליון דולר שהוא לא היה גיס ויותר מיזה הוא לא דיבר

עמד בצד בשקט ורק חתם כאשר היתבקש.

אפילו הישתדל לא ליצור איתך קשר עין וכמובן לא דיבר

מי שניהל את הכול היה "הגיס אלק"

מהמר שאיין לך את הטל' של הבעל הרשום.

תקן אותי אים אני טועה.

בברכה בני ל.

את הטלפון שלו אכן אין לי

אבל, לפני החתימה ביקשתי ממנו תעודת זהות ואכן לפי התעודה הוא היה בעל הרכב הרשום

איך תסביר את זה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...