Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

לפני שבוע רכשתי רנו פלואנס דיזל,

יש לי כמה שאלות אשמח לקבל אינפורמציה:

1. שמעתי שבדגמים החדשים ישנו "קולר פנימי" לטורבו, כך, שבסיום הנסיעה אני לא צריך להמתין כמה רגעים לפני כיבוי המנוע.

מישהו מכיר ויכול לאשש זאת?

2. בספר רכב כתוב במפורש "לא לחמם את הרכב במצב עומד, אלא לנסוע במהירות נמוכה"

(מה שניפץ את כל מה שחשבתי על מנועי הדיזל טורבו, שצריך להשהות את המנוע כמה רגעים על מנת שהוא יתחמם)

לא רשום כמה זמן צריך לבצע נסיעה איטית או מה המרחק שיביא אותי למצב אופטימלי שבו אוכל לאמץ מעט את הרכב, מישהו יכול לתת לי עצה?

3. שמתי לב שצריכת הדלק שלי עומדת על ליטר ל 15 ק"מ, אני יודע שהדגם הזה אמור להיות הרבה יותר חסכוני, יכול להיות שהצריכה ה"זללנית" הזו ביחס למה שאמור להיות, היא בעיקר בגלל שהמנוע עוד חדש?נסעתי עליו רק 600 ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי ereziko1
פורסם

1. כל עוד אתה לא מסיים את הנסיעה אחרי שהמנוע מאוד מתאמץ, הזמן שייקח לך להחנות הרכב מספיק בהחלט.

2. כל עוד המנוע קר אל תצמיד את הדוושה לרצפה, אין מה לחכות

3. איפה ואיך אתה נוסע? אל תצפה לנסים ונפלאות. צריכת הדלק הטובה ביותר שלי היתה ב1000 קמ הראשונים כשלא עברתי את ה90. אחרי זה אולי עוד קמ לליטר באותם תנאים

פורסם
1. כל עוד אתה לא מסיים את הנסיעה אחרי שהמנוע מאוד מתאמץ, הזמן שייקח לך להחנות הרכב מספיק בהחלט.

2. כל עוד המנוע קר אל תצמיד את הדוושה לרצפה, אין מה לחכות

3. איפה ואיך אתה נוסע? אל תצפה לנסים ונפלאות. צריכת הדלק הטובה ביותר שלי היתה ב1000 קמ הראשונים כשלא עברתי את ה90. אחרי זה אולי עוד קמ לליטר באותם תנאים

1. האמת שהנסיעות שלי מאוד מאמצות את הרכב, אני נוסע באיזור הגליל שהוא איזור הררי מאוד.

מה היית ממליץ לי לעשות במקרה זה?

2. יש מצב לתת לי אינדיקציה בסל"ד או קמ"ש?

3. הנסיעה שלי בגליל, באיזור הררי. למעשה בחנתי טנק הדלק הראשון על פי נסיעה במצב אוטומט, יכול להיות שבטיפטרוניק זה ישתנה? מה צריכת הדלק שלך היום?

פורסם

1. אם אתה מטפס על הר תבור, תו לאוטו כמה דקות להתאושש לפני שאתה מכבה את המנוע.

אם יש לך 5 דקות של נסיעה רגועה בתוך הישוב עד שאתה מגיע לחניה, זה די והותר

2. חצי דוושה ולא יותר למשך ה5 דקות הראשונות

3. טיפטרוניק רק יקלקל את צריכת הדלק. במישור 100-110 קמש תקבל 1:20

תתעקש לנסוע לאילת על 90 תקבל 1:23

פורסם
1. אם אתה מטפס על הר תבור, תו לאוטו כמה דקות להתאושש לפני שאתה מכבה את המנוע.

אם יש לך 5 דקות של נסיעה רגועה בתוך הישוב עד שאתה מגיע לחניה, זה די והותר

2. חצי דוושה ולא יותר למשך ה5 דקות הראשונות

3. טיפטרוניק רק יקלקל את צריכת הדלק. במישור 100-110 קמש תקבל 1:20

תתעקש לנסוע לאילת על 90 תקבל 1:23

1. הנסיעה בתוך הישוב היא בעצמה הררית, לצורך העניין נסיעה רגועה בתוך הישוב (עד חצי דוושה) מספיקה? אע"פ שהנסיעה בעליה?

2. גם בחצי דוושה אני מרגיש שהטורבו עובד, האם אע"פ זה בסדר?

3. מקווה שאגיע לצריכת הדלק הזו, על פי תחזיות שלי נסעתי עד כה 400 ק"מ בחצי מיכל דלק (4 פסים), כלומר יצא לי 800 ק"מ למיכל. כך שיצא לי 1:13

נשמע הגיוני?

פורסם (נערך)

לפני הנעה תן לנורת הסלילים לכבות, אחרי הנעה המתן 10-20 שניות, וסע במתינות. בנסיעה מתונה המנוע מתחמם הרבה יותר מהר מאשר בסרק.

אם אתה מחפש מתכון מדוייק ברמת סל"ד ולחץ גדישה, אין כזה. אני משתדל לא ללחוץ + לא לעבור 2500 סל"ד עד שמד הטמפרטורה מתייצב (~ 80 מעלות). אם בא לך לשחק קצת, קנה מתאם OBD ותתקין Torque, תוכל לראות טמפ' נוזל קירור ולחץ גדישה.

אחרי נסיעה מנהלתית ותמרוני חניה אין צורך לחכות. בסיום נסיעה מאומצת חכה דקה שהטורבו יאט.

אין לך מה לבחון את צריכת הדלק בתנאים הרריים. כשצריכת הדלק שלך תתייצב אתה אמור להיות מסוגל לנסוע את כביש 6 מתחילתו עד סופו על 20-22 ק"מ לליטר במהירות 100-110 קמ"ש, כתלות במז"א, נוסעים, מטען, מזגן וכו'. אני לא משתמש בטיפטרוניק למעט לשליטה במהירות הרכב בירידות ארוכות. לשם כך אגב כדאי ללמוד את טווחי המהירות/סל"ד של ההילוכים השונים. אגב בלימת המנוע בפלואנס חלשה למדי (כצפוי ממנוע דיזל קטן). שימוש במזגן מגביר את בלימת המנוע משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

א. לא צריך לתת לאוטו כמה דק' לפני שמכבים- מספיק 30-40 שניות.

ב. צריכת הדלק תשתפר עם הזמן

ג. תתחדש

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

חברים, אני מניח שכל מי שענה פה בבעלותו רנו פלואנס.

יש לכם מושג איך אני רואה את הטמפרטורה החיצונית ברכב?

(יש לי מולטימדיה, לפני כן היה לוח שעונים קטן ובכללו היה שעון טמפרטורה במקום לוח השעונים הזה התקינו את המולטימדיה)

• תוכן חדש...