Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברכב של חבר, מיטו 2010, מותקנת מערכת pioneer עם סאב אחורי (לא התקנה מקורית).

לפני כמה ימים היו בעיות שזה פתאום נכבה ונדלק ואחרי שהוא סידר את המגעים בכניסת המתח הכל חזר למצב תקין.

עכשיו המערכת הפסיקה לעבוד לגמרי כולל הסאב שנמצא בתא המטען.

ניסינו לבדוק פיוזים עד כמה שהבנו מספר הרכב מה אחראי על המערכת, והפיוזים תקינים.

יש למישהו רעיונות מה עוד לבדוק כדי למצוא את מקור הבעיה?

תודה.

פורסם

יעזור אם תגיב למלוא השאלות שמפנים אליך.

בנוסף לשאלותיו של shapin, האם המגבר נכבה או שנדלקת נורת אזהרה כלשהי?

אילו פיוזים בדקתם?

ב-HU עצמו? במגבר עצמו? בכבל מתח של המגבר? פיוזים של הרכב?

אם ה-HU דולק ורק המגבר לא, מה קורה אם מגשרים 12V לכניסת רימוט במגבר (ולאחר ניתוק של הכבל שמגיע מה-HU), האם נדלק?

האם המערכת נדלקת אם למשל הסאב מנותק?

מה דגם ה-HU?

מה דגם המגבר?

פורסם

תגובה למלוא השאלות -

הHU נדלק? - שלילי

המגבר נדלק? - שלילי גם כן

האם המערכת נדלקת אם למשל הסאב מנותק? - לא ניסינו עדין, אבל אני אנסה לנתק את הסאב ו/או המגבר ולראות מה קורה

פיוזים :

- בגב הHU - לא נשרף

- בלוח פיוזים בדשבורד - בדקנו פיוז אחד שרשום כפיוז של הרדיו (F36) והוא בסדר גם כן

- יש למגבר פיוז אבל אני לא מצליח להוציא אותו

- מסומן בספר רכב שיש עוד לוח פיוזים מאחורה אבל לא מצאתי אותו. לא בטוח שיש בדגם שלי

לגבי המערכות -

HU - AVH-P4250DVD

מגבר - מונובלוק Nippon MSDN-1

מה הראשי-תיבות HU דרך אגב ?

Hardware-Unit ?

פורסם

אתה החבר? :wink:

ברוך הבא. :-)

אם ה-HU (להלן Head Unit, יחידת הראש) לא נדלק, אז הגיוני שגם המגבר לא ידלק.

לכן כרגע הייתי מתמקד בכל הקשור אליו ואין צורך להתחיל לנתק דברים מהמגבר.

לא יזיק להעיף מבט על כל הפיוזים בתיבה.

בדוק אם אין פיוז Inline על קו המתח שמגיע ל-HU.

אם יש לך מולטימטר או נורת ביקורת, בדוק אם בכלל מגיע מתח לצמה של ה-HU.

אם עדין יש ספק, האם יש לך אפשרות לבדוק אם המכשיר פועל בתנאים ביתיים?

עדין לא עובד - אישפוז במעבדה או רכישת חדש.

זו דעתי.

פורסם

הפיוז של המגבר לא מעניין כרגע, אני הייתי לוקח מולטימטר ובודק אם מגיע זרם לHU, הערכה שלי שמשהו משוחרר שם או הפלוס או המינוס.

כבר ראיתי חיבורים שמשתחררים או מהצמה או מהחיבור עצמו שעשו בהתקנה.

פורסם

אכן החבר :roll:

תודה.

אני אנסה לבדוק את כל הפיוזים והאם מגיע מתח לצמה.

יש עוד פיוז, כנראה inline על המתח שמגיע ל HU.

שכחתי להזכיר שבדקנו גם אותו והוא נראה תקין.

אני אעדכן, ושוב תודה

פורסם

נראה תקין זה לא פונקציה תבדוק אם הוא שרוף. הכי פשוט פתח אותו או שתבדוק עם אבומטר מתח אחרי הפיוז ראשי

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Kill the ROAD and not YOURSELF

לכולם שמי שגיא תמיד שמח לעזור :)

כרגע סיוויק 05'

פורסם

נראה תקין הכוונה שבדקתי עם מוליטימטר והוא מעביר זרם.

כמה עדכונים, שלא תשארו במתח -

מצאתי פיוז נוסף, שמחובר ישר לבטריה מצידו האחד וככל הנראה למגבר/HU/שניהם במד השני.

20161110_081541.jpg

גם הפיוז הזה לצערי/שמחתי תקין.

בנוסף, ניסיתי להבין איזה מתח מכיע מהצמה ל HU.

ממה שאני מבין, נראה שה HU דורש גם מתח בטריה של 12V וגם ACC של 12V. (חוט אדום וצהוב בתמונה)

20161110_082535.jpg

כשבדקתי את המתח שיוצא מהצמה הראשית של הרכב לצמה של pioneer נראה שהחיווט מהבטריה תקין ומעביר 12V (חוט צהוב).

לעומת זאת, עם החיווט של ה ACC המצב שונה -

1. יש מתח על ה ACC מהצמה הראשית, אבל לא של 12V אלא של ~0.7V (חוט אדום)

2. החוט האדום לא מגיע ישירות למתאם של ה HU אלא עובד איזשהו מנגנון שאפשר לראות בתמונה הבאה -

20161110_082613.jpg

בכניסה לרכיב הזה המתח הוא אכן 0.7V, אבל במוצא הוא 0.

עד כאן הפרטים.

ההנחה שלי היא שהרדיו המקורי של האלפא לא צריך ACC של 12V אלא חיווי נמוך יותר, ולכן נצרך פיתרון להתאים את זה ל HU של פיוניר. אני מניח שהמנגנון בתמונה אמור להיות זה.

מישהו יודע מה זה המנגנון הזה ומה יכול להיות שדפוק בו ? והאם משהו מההנחות שלי בתור אחד שלא מבין בזה בכלל נשמע סביר ?

אני עדין לא מבין למה המגבר לא עובד גם כן ואיך זה מתקשר.

כמו כן, עוד לא עברתי על הפיוזים בלוחות הפיוזים אחד אחד. הם במיקום די מבאס וקשה להגיע לשם.

שוב, אשמח לכל הצעה ורעיון, ותודה על הסבלנות

פורסם

אין לי כרגע זמן להתעמק ולהרחיב, אבל זה נראה כמו ריליי מסויים שנועד למתג מתח 12V אחרי סוויץ'. ובהחלט יתכן שהוא פגום או משהו במקורות שלו.

המתח הקבוע לר"ד נועד כדי לשמור על זכרונות וכד'. המתח אחרי סוויץ' נועד להדלקה שלו.

אתה יכול לנסות לתת לחוט האדום פלוס קבוע רק כדי לראות אם הר"ד מתעורר לחיים. החיסרון של חיבור קבוע כזה הוא האפשרות לשכוח רדיו דולק ו/או זליגת זרם קבועה שתספיק כדי לגמור את המצבר.

פורסם

אם רק הייתי יודע איפה יש מתקין טוב באיזור ירושלים הייתי עושה את זה ממזמן...

בכל מקרה, עדכון אחרון לשרשור - הבעיה נפתרה... לפעמים שווה לנסות לבד (ולהיעזר בכם)

כמו שכתבתי, חיבור הרדיו המקורי של אלפא מה- ACC מספק מתח נמוך של 0.7V לצמה, מה שמצריך את הריליי.

כבר כתבתי קודם שיציאת הריליי היתה מאופסת.

אחרי שחתכתי את השרוול שהגן על הריליי, יכולתי לבדוק גם את מתח הכניסה (החיבור לסליל) ואת המקור שלו.

אני הנחתי שהכניסה שלו היא הכבל האדום בעל ה - 0.7V מהצמה של הרכב, אבל אחרי החיתוך של השרוול גיליתי שמה שמחובר הוא חוט חום

IMG_20161111_102921.jpg

בכל מקרה, החוט מגיע מהצד השני, מצמה אחרת שלא היתה מחוברת לכלום והנחתי בבורות ששייכת לרדיו המקורי (מסומן בכחול) -

Capture.JPG

בקיצור, התלחתי לחפש מה יכול להיות מחובר לצמה הזאת ומצאתי את זה -

Unican Plus 2.jpg

מתאם פקודות הגה לרדיו אוניברסלי...

לא יודע למה המתקין חיבר את הכניסה לריליי לשם, אבל אחרי שחיברתי אותו, הכל עובד סבבה...

שאלה קטנה לגבי הריליי - מישהו יודע מה זאת התוספת של הנגד/קבל עליו ולמה היא נועדה ?

תודה

• תוכן חדש...