Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

רכשתי רכב היום ובעת בדיקת מצב הפלאגים גילתי שמן יבש/שרוף על הפתח מלמעלה ומעט על האלקטרודה בחלק העליון שלה

לא הצלחתי להוציא את הפלאגים כי משום מה הבוקסא שלי נתקעה באמצע (אולי לא מתאימה לא סגור על זה אבדוק את זה כבר ביום ראשון

הכנסתי אצבע לעומק החור איפה שיושב הפלאג ובפנים נקי לגמרי

בנוסף על הפתח שמכניסים שמן למנוע על הפקק גם יש מעט שמן יבש/שרוף

זה ראש מנוע?

פורסם

באיזה רכב מדובר ?האם תוכל להעלות תמונה ?

יכול להיות שה ORING סביב הפקק אם קיים התעייף /ההברגה התעייפה ויכול להיות שיש נזילה מאטם מכסה שסתומים -אלו בעיות קטנות ופשוטות לפתרון במקרה הטוב כמה עשרות בודדות של ש"ח בשביל פקק מילוי שמן חדש או במקרה הגרוע עניין של 200 +- אם זה אטם מכסה שסתומים.

אני לפחות,לא רואה שום קשר בין השמן שראית לבין בעיה במנוע אבל,עקוב אחר מפלס השמן (כאשר הרכב קר,בדיקה על מפלס ישר-אם לא חסר אתה יכול להיות רגוע ולחפש את מקור ה"דליפה" (כנראה אחד מהשניים שציינתי).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
באיזה רכב מדובר ?האם תוכל להעלות תמונה ?

יכול להיות שה ORING סביב הפקק אם קיים התעייף /ההברגה התעייפה ויכול להיות שיש נזילה מאטם מכסה שסתומים -אלו בעיות קטנות ופשוטות לפתרון במקרה הטוב כמה עשרות בודדות של ש"ח בשביל פקק מילוי שמן חדש או במקרה הגרוע עניין של 200 +- אם זה אטם מכסה שסתומים.

אני לפחות,לא רואה שום קשר בין השמן שראית לבין בעיה במנוע אבל,עקוב אחר מפלס השמן (כאשר הרכב קר,בדיקה על מפלס ישר-אם לא חסר אתה יכול להיות רגוע ולחפש את מקור ה"דליפה" (כנראה אחד מהשניים שציינתי).

*** שחכתי לציין מדובר בלאנסר קלאסיק 2007 ***

בכל מקרה אעקוב אחר מפלס השמן (כמעט על פול)

ונושא השמן השרוף/יבש על פקק מילוי השמן מחלקו הפנימי לא מעיד על משהו מפחיד?

השאלה איך אוכל לזהות מהיכן הנזילה , למשל במקרה של ORING או מכסה אטם שסתומים ?

האמת שראיתי הרבה עם הרכב הנ"ל בחו"ל שהחליפו אטם מכסה שסתומים...יכול להיות שזו הבעיה וסתם נלחצתי..

עריכה אחרונה על ידי elisb
פורסם

מחזק את קולאוטי, תתחיל בהחלפת סט אטם מכסה שסתומים שבא עם 4 גומיות לשרוולי הפלאגים.

תוכל לראות כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?613610

ברגע שתחליף הכל, תוכל להגיע גם לפלאגים. הגומיות הישנות מגבילות את הכניסה לבוקסה.

Stay Dirty

פורסם
מחזק את קולאוטי, תתחיל בהחלפת סט אטם מכסה שסתומים שבא עם 4 גומיות לשרוולי הפלאגים.

תוכל לראות כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?613610

ברגע שתחליף הכל, תוכל להגיע גם לפלאגים. הגומיות הישנות מגבילות את הכניסה לבוקסה.

אסף המלךךך!!

שמעתי עליך רבות ורק דברים טובים מחברים, האמת שרציתי לפנות אליך מחר לא רציתי להטריד במוצ"ש :D

אוקי מחלה, אז מחלה אדאג להחלפה מחר.

על השמן השרוף/יבש שנמצא על פקק מילוי השמן לא להתייחס? קצת מלחיץ אותי..

בנוסף , אני מתכנן החלפה של נוזל גיר (שכנראה לא הוחלף מעולם וכרגע הרכב על 142 אלף קמ) והחלפה של נוזל קירור ומפוסטים בפורום כאן אני רואה שיש לך נסיון לא קטן עם הרכב הזה.

לשים לב לדברים מיוחדים? , למשל בהחלפה של השמן גיר צריך בורג חדש? או בהחלפה של נוזל קירור אני פשוט פותח את הפקק ברדיאטור למטה מרוקן הכל וממלא חדש נכון?

עוד משהו, שמתי לב ביום שישי שהרכב לא עבר את הרבע בחום מנוע גם כשהאוטו היה מונע לאיזה רבע שעה ונסעתי והיה חם וקצת מיהרתי חחח לחשוש?

עוד משהו, יכול להיות שהשבוע אולי יהיה לך זמן אלי? בערב לעזרה?

פורסם

אם חום המנוע לא מגיע לאמצע או שמישתנה כל פעם ונישאר נמוך הבעיה היא בטרמוסטט שתפוס במצב פתוח. לגבי השמן השרוף ברגע שתרים מיכסה שסתומים יהיה כדאי להיסתכל טוב אם קיימת בוצה ולפעול בהתאם לכך.

תתחדש....אחלה רכב שבעולם, זול ונוח לתחזוקה עצמאית!

פורסם

לגבי עניין חום מנוע - במיצובישי לנסר בדגמים האלה (לא בטוח אם בדיוק בדגם שלך גם) ישנה "מחלה" מוכרת, היוניט של המאווררים על הרדיאטור נדפק, ומשאיר אותם פועלים כל קבוע, ללא קשר לטמפרטורה. ההחלפה מאוד פשוטה וניתן לקנות אותו באייבי בפחות מ 100 ש"ח.

- לינק לת'רד בנושא.

פורסם (נערך)

טוב רק רוצה לעדכן,

לאחר שיחה קצרה עם אסף , שהסביר קצת לעומק את העניין הוחלפו גומיות אטם מכסה שסתומים + פלאגים + שמן + פילטר שמן שביצעתי בעצמי.

נשאר הטרמוסטט (המאווררים לא מסתובבים סתם) , מים , שמן גיר והרצועה של המזגן וההגה כוח (זה אותה רצועה נכון?) שכבר יבשה מאוד ועושה רעשים...שאת זה נעשה עם אסף :)

אעדכן בעתיד לגבי השמן - תודה לכל החברים על העזרה באמת לא מובן מאיליו :)

פורסם (נערך)

עדכון!

כרגע חזרתי מאסף לגבי החלפת הטרמוסטט בגלל שהמנוע לא היה מגיע לטמפ עבודה (נשאר תמיד ברבע) ושבדקתי את היוניט של המאווררים הוא לא נמצא תקול (המאווררים לא פועלים תמיד)

אוקי, נתחיל מאסף שבאמת כל מילה מיותרת .

מה לא נאמר עליו כבר? עבודה מקצועית, יחס שאין לתאר במילים ודפקה על זה הייתי רוצה להרחיב.

באמת יחס יוצא דופן - כל שאלה ששאלתי הוא פשוט עצר הכל הסביר לי בצורה הכי פשוטה ומובנת שיש ורק אז המשיך, לאורך כל התהליך תמיד אמר והסביר מה הוא עושה ומה מערכות אחרות עושות ונתן טיפים - באמת כל מה ששמעתי עליו מאנשים היה אמת !

נעבור לממצאים ,הטרמוסטט שהיה - היה פשוט גזור!

IMG-20161111-WA0005.jpg

הטרמוסטט הופך באחד חליפי שנפתח ב76 מעלות , כאשר זה שהוצאנו היה נפתח ב88 מעלות, יכול להיות שהטרמוסטט שהיה כבר לא בטוח מקורי ולכן אסף הבטיח לבדוק באוטודאטה באיזה מעלות הטרמוסטט צריך להפתח ואז נחליט אם יש צורך להחליף לאחד שנפתח באמת בטמפ' יותר גובהה.

כמובן שאמשיך לעדכן כאן לגבי זה.

ברגע שאסף הוציא את הטרמוסטט שישב ברכב כבר ראינו איזה עבודה חאפרית נעשתה שם - סיליקון שקוף כזה שבדר"כ משתמשים להדבקות בבית ולא ברכב , לא משהו שאמור לעמוד בטמפ' גבוהות.

** מחר בערב אכין מדריך מיוחד של כל התהליך כיצד להחליף טרמוסטט במיצובישי לאנסר 2004-2008 **

לגבי השמן בפתח האלקטרודות , לא אוכל להמשיך לעדכן מכיוון שכששמתי את הגומיות החדשות שיושבות שם מרחתי עליהן שמן (מה שלא היה צריך לעשות).

פורסם

טוב לצערי אי אפשר לערוך את התגובה הקודמת שלי לכן אעדכן כאן:

לאחר עדכון של אסף , אכן צריך טרמוסטט שנפתח מ88 מעלות , אך לא נורא המחוג יציב וטמפ' ממוצעת של הרכב גם בכביש מהיר סביב ה82 מעלות ככה שזה בסדר.

בהחלפה הבאה של נוזל הקירור נחליף אותו לאחד מקורי וזהו :)

• תוכן חדש...