Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין רוב השיח הציבורי כלפי המסתננים לארץ מתייחס לשחורים וכל ההתלהמות של הפוליטיקאים מתייחסת אליהם, לא תעזור שום התממות.

לא יודע מי אילו "פוליטיקאים" מתלהמים, אבל גם לא ראיתי מחאות לטובת שוהים בלתי חוקיים מאוקראינה, למשל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לא יודע מי אילו "פוליטיקאים" מתלהמים, אבל גם לא ראיתי מחאות לטובת שוהים בלתי חוקיים מאוקראינה, למשל.
מצטער, לדעתי אתה מתמם.

יש גזענות כלפי האנשים מאפריקה הרבה מעבר לאוכלוסיות אחרות.

כמו שיש גזענות כלפי האתיופים.

גם בתוך האתיופים יש גזענות.....

לא המצאנו כלום.

לי חשוב להדגיש את זה.

למה בחולות היו רק אפריקאים?

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם

מה חשוב לך להדגיש?

שיש אנשים גזענים?

יש.

גם אפריקאים גזעניים יש.

אבל מה הפואנטה?

השיח הציבורי מתמקד באפריקאים, גם לטובתם וגם לרעתם.

פורסם
מצטער, לדעתי אתה מתמם.

יש גזענות כלפי האנשים מאפריקה הרבה מעבר לאוכלוסיות אחרות.

כמו שיש גזענות כלפי האתיופים.

גם בתוך האתיופים יש גזענות.....

לא המצאנו כלום.

לי חשוב להדגיש את זה.

למה בחולות היו רק אפריקאים?

כי האחרים בגבעון ואם יש להם דרכון בתוקף הם מועפים נחוי מהמדינה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קים ג'ונג און אומר שהוא הולך להפסיק לשחק עם טילים אטומים

https://www.nytimes.com/2018/04/17/world/asia/kim-jong-un-north-korea-talks.html

סין אחרי הלחץ של טראמפ מאשרים ליצרני רכב לפתוח מפעלים עצמאיים בסין, עד עכשיו הם היו חייבים שותף מקומי בבעלות של 50 אחוז.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-17/china-to-remove-auto-ventures-foreign-ownership-limit-by-2022

נראה לי שטראמפ נשיא די טוב

אייל

פורסם

אז עכשיו, דיקטטורים צפון קוריאנים כן יעמדו במילה שלהם, ולהוציא ייצור מארה"ב זו התפתחות כלכלית חיובית?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

סין אחרי הלחץ של טראמפ מאשרים ליצרני רכב לפתוח מפעלים עצמאיים בסין, עד עכשיו הם היו חייבים שותף מקומי בבעלות של 50 אחוז.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-17/china-to-remove-auto-ventures-foreign-ownership-limit-by-2022

מצד שני, סין קובעת מס של 179%(!) על יבוא זרעי דורה מארה״ב.

מדובר על יבוא בסדר גודל של 960 מיליון דולר בשנה (נכון ל-2017).

פורסם (נערך)

אני לא השתגעתי על הראיון הזה כמוך.

מה שגם שההאשמה של העלאת הרגישות החברתית על פקולטות של לימודים הומניים מצדו של פסיכולוג מריחה לי מהתנשאות של מדענים מהצד ה"מדויק" של האקדמיה (עד כמה שפסיכולוגיה היא מדע "מדויק") עלינו, ה"הומניסטים", יותר משהיא בהכרח קולעת לגורם האמתי למצב. ואני בספק עד כמה הוא אכן מכיר את הנעשה בפקולטות כאלו לעומק.

בכלל, כאיש אקדמיה במאה העשרים ואחת, אתה לומד מהר מאוד להיזהר מפולימתים. כחלק מפריצתו לעולם הפופולרי, פרופסור פיטרסון החל להתעסק בסוגיות שלא ממש נופלות תחת התמחותו כפסיכולוג, קצת כשם שפרופסור הוקינג המנוח התעסק בסוגיות פילוסופיות-אמוניות ולאחרונה גם בסוגיות סביבתיות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
קים ג'ונג און אומר שהוא הולך להפסיק לשחק עם טילים אטומים

https://www.nytimes.com/2018/04/17/world/asia/kim-jong-un-north-korea-talks.html

נראה לי שטראמפ נשיא די טוב

לאנשים יש זיכרון קצר. משפחת קים מאיימת - מתקפלת - מאיימת - מתקפלת כבר עשרים שנה בערך. זו הדרך שלהם לסחוט כסף ומזון מארה"ב.

דווקא נראה לי שי ג'ינפינג נשיא הרבה יותר טוב. הצליח לשמר את המפעל בסין והפועל שהצביע טראמפ כי חשב שמחר טראמפ יחזיר את המפעל חזרה לעיירה שלו אכל אותה ובגדול.

פורסם
אני לא השתגעתי על הראיון הזה כמוך.

מה שגם שההאשמה של העלאת הרגישות החברתית על פקולטות של לימודים הומניים מצדו של פסיכולוג מריחה לי מהתנשאות של מדענים מהצד ה"מדויק" של האקדמיה (עד כמה שפסיכולוגיה היא מדע "מדויק") עלינו, ה"הומניסטים", יותר משהיא בהכרח קולעת לגורם האמתי למצב. ואני בספק עד כמה הוא אכן מכיר את הנעשה בפקולטות כאלו לעומק.

בכלל, כאיש אקדמיה במאה העשרים ואחת, אתה לומד מהר מאוד להיזהר מפולימתים. כחלק מפריצתו לעולם הפופולרי, פרופסור פיטרסון החל להתעסק בסוגיות שלא ממש נופלות תחת התמחותו כפסיכולוג, קצת כשם שפרופסור הוקינג המנוח התעסק בסוגיות פילוסופיות-אמוניות ולאחרונה גם בסוגיות סביבתיות.

אני חושב שחסר לך המון רקע (1)על המצב של האונ' בצפון אמריקה ו-(2)על פיטרסון והעבודה שלו.

בכל מקרה, הוא בא מההומניזם ופנה לפסיכולוגיה הקלינית אחרי שלא מצא מענה שם לסוגיות שהטרידו אותו.

הקורסים שהוא מעביר והכתיבה שלו מחברים בין תיאוריות פסיכולוגיות, פילוסופיה קיומית, ומיתולוגיה ודת, כדי לבחון ולהגדיר את היחסים בין הפרט ואישיותו לחברה.

בכל מקרה, לאיש יש עשרות שעות של חומר אקדמי באינטרנט ואי אפשר לדעת לסוף דעתו בעשר דקות ריאיון...

הוא מפרסם ומתארח בטלוויזיה שנים ארוכות והפריצה שלו לגמרי מקרית, ועל סוגיה שולית, אבל במצב הקמפוסים היום זה הפך להיות ביג דיל, והוא הפך לכח בינלאומי.

פורסם

כדי להבין קצת מה קורה בפקולטות ההומניות בצפון אמריקה לא צריך יותר מקצת גוגל, אבל אני אביא לך ציטוט מאחד מהספרים הקנונים בלימודי השומכלום מסוג "מגדר":

“The idea that objectivity is best reached only through rational thought is a specifically Western and masculine way of thinking – one that we challenge throughout the book.”

[Andersen, Margaret, and Patricia Hill Collins. Race, Class, & Gender: An anthology. ]

יש, אשכרה, ספר לימוד שמשתמשים בו באונ' שמבטל את הצורך באובייקטיביות כחלק מהתהליך האקדמי, ולא זורקים את המסטולים האלו מהאקדמיה, כי מקומם לא שם.

שילכו להקים כת.

היית חושב שפרשת סוקל סגרה את הפינה הזו לפני יותר משני עשורים, אבל לא. לימודי השומכלום, המבוססים על על-מה-שמתחשמק-לי-לכתוב, חיים ובועטים.

הרי לא ייתכן שמטומטמת כזו תתהדר בתואר פרופסור ותורשה ללמד באונ'. מקומה לא שם:

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/teaching-maths-white-privilege-illinois-university-professor-rochelle-gutierrez-a8018521.html

הנה עוד דוגמא, אנקדוטאלי, אבל מדהים... (שתי הדקות הראשונות מספיקות).

פורסם

לימודי מגדר לא שייכים למדעי הרוח. גם בארץ, זהו תחום שחורג מדיסציפלינה אחת.

להגיד שזה לימודי ״שומכלום״ זה בערך כמו להגיד שלימודי שואה או אנטישמיות בכלל זה ״שומכלום״. ויש הבדל דקיק שכזה בין צורך עקרוני בהתייחסות או לימוד נושא מסוים, לבין הפרזה או הגזמה של חוקר. ואם במקום לחפש ציטוטים בגוגל של דברים שמעצבנים אותך, תקרא קצת, תגלה שמחקרים בעלי אופי מגדרי בהיסטוריה יכולים לשפוך המון אור על תהליכים שונים, ואולי, בטעות, במקרה, אפילו להשפיע קצת על הפרספקטיבה שלך על העולם.

אין כזה דבר ״ספר לימוד שמשתמשים בו באוניברסיטה״. זה מושג ריק מתוכן לחלוטין. כל מרצה נורמלי בעולם בונה לעצמו סילבוס בהתאם למה שהוא רוצה להעביר. ברמה העקרונית אם מחר תתקבל להיות פרופסור מן המניין, תוכל גם אתה להשתמש בספר הזה, כדי להסביר למה אתה לא מסכים איתו.

המבוא הארוך שלו, אגב, מסביר בצורה די יפה שהוא מורכב מעשרות מאמרים - שלא כולם ״מושלמים״ כדברי העורכים, ולא עם כולם יש להם הסכמה מלאה. הבסיס הרעיוני - דיון במגדר, גזע ומעמדות - הוא ממש לא ״שומכלום שמתחשק לי לכתוב״. גם אם לך זה לא נראה, מטרתם של מדעי החברה וגם מדעי הרוח היא לא לעסוק בדברים שעושים שמח לפאלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
הקורסים שהוא מעביר והכתיבה שלו מחברים בין תיאוריות פסיכולוגיות, פילוסופיה קיומית, ומיתולוגיה ודת, כדי לבחון ולהגדיר את היחסים בין הפרט ואישיותו לחברה.

בכל מקרה, לאיש יש עשרות שעות של חומר אקדמי באינטרנט ואי אפשר לדעת לסוף דעתו בעשר דקות ריאיון...

הוא מפרסם ומתארח בטלוויזיה שנים ארוכות והפריצה שלו לגמרי מקרית, ועל סוגיה שולית, אבל במצב הקמפוסים היום זה הפך להיות ביג דיל, והוא הפך לכח בינלאומי.[...]כדי להבין קצת מה קורה בפקולטות ההומניות בצפון אמריקה לא צריך יותר מקצת גוגל, אבל אני אביא לך ציטוט מאחד מהספרים הקנונים בלימודי השומכלום מסוג "מגדר":

זו ממש לא הפעם הראשונה שאני קורא ושומע את פרופסור פיטרסון. לפעמים אני מסכים איתו, לפעמים פחות. חוש ביקורתי וכל זה, אתה יודע...

ולימודי מגדר הם א) לא תחום הומני מובהק; ב) גם אם הם כן היו, שיגיד "Gender studies" לא "The humanities". מה קרה, עכשיו כן צריך להיות תקין פוליטית?

ואחרון, העולם האקדמי בן זמננו - בוודאי בדיסציפלינות כמו פסיכולוגיה - מאוד מכוון להתמחויות בנושאים מאוד ספציפיים. אז כשיש לך מישהו כמו פרופסור פיטרסון שמתיימר להיות מאוד אינטר-דיסציפלינרי בגישתו - זה מדליק נורת אזהרה, זה הכל.

אני חושב שהאוניברסיטאות בצפון אמריקה רק "עוזרות" לבאים בשעריהן לחדד רגשות שהם באו איתם "מהבית" בהקשר של רגישות-יתר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...