Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אמונה באלוהים זו קטגוריה. לכל אדם יש סט של אמונות וערכים, גם אם הוא לא מפרט אותם לעצמו, שהוא פועל לפיהם. זה, לכשעצמו, לא מאפיין ייחודי.

דבר שני, יש הבדל מהותי בין סט אמונות לבין מצב נפשי, ששורשיו (כנראה) קשורים לפיסיולוגיה של המוח שלך. טרסג'נדריות זה מאפיין נפשי/אישיותי מאוד חריג, שיוצר תעוקה נפשית מהותית. אני לא יודע איך אפשר לא לראות את הסבל של אדם שמנוכר לגופו הביולוגי. אם אחוזי ההתאבדות של טרנסים לא מבהירים באופן מובהק כמה המצב הזה בעייתי לפרטים הלוקים בו, אני לא יודע מה יכול להבהיר יותר.

שמעתי פעם ריאיון ארוך, כמעט שעה, עם טרנס שעבר ניתוח שינוי והתקשר לרדיו. היא בכתה בשידור על אובדן היכולת שלה להנות ממין, אחרי שקיבלה את הגוף שהשתוקקה לו. נכמר הלב עליה, כי היא חיה במסלול ללא מוצא ברור.

אתה שוב נטפל לטפל ומתעלם מהעיקר. אתה עושה מאמצים להכניס מצבים לקטגוריות וזה לא מעניין. מה שמעניין הוא מבחן התוצאה.

אין לי בעיה עם סט האמונות של אף אחד. יש לי בעיה עם מה שהן גורמות לו לעשות ואיך הן משפיעות על תפקודו בצבא (בהקשר של הדיון שלנו). אדם מאמין (בדת היהודית לפחות) הוא בעייתי מהבחינה הזאת. הוא דורש יחס מיוחד מהמערכת, ובנוסף, הוא מציית לגורם חיצוני שיש לו אינטרסים זרים, מה שיוצר פונטציאל לסתירה עם פקודות שהוא מקבל. זה לא משנה ולא עקרוני אם זה מולד, התניה חברתית, או הושתל לו במוח ע״י היפנוזה בגיל 10. עובדתית, זה משפיע על ההתנהלות שלו בדרכים שציינתי.

וכן, להיות טרנס זה קשה. אז מה? למה זה אוטומטית אומר שכל אינדיבידואל שמתמודד עם הסיטואציה הזו לא מסוגל לשרת בצבא, באף תפקיד? האם אתה באמת מאמין בכך?

שוב, אתה מסרב באופן קונסיסטנטי לענות על השאלה - למה לא לאבחן מועמדים באופן אינדיבידואלי? למה לפסול אותם מראש בגלל התשייכות לקבוצה שהסטטיסטיקה אומרת שהיא נוטה לבעיות יותר מהממוצע?

אבל אם תרצה, אפילו מאפיינים אמוניים קיצוניים דורשים יחס מיוחד. כבר התייחסתי לזה, אבל קבוצות מיעוט ייחודיות מאורגנות בצבא ביחידות אורגניות או חצי אורגניות. עולים שהם חיילים בודדים, מקובצים ליחידות עם אנשים עם מאפיינים דומים, יש נח"ל חרדי, יש גדוד דרוזי וכו'. אין לך מספיק אנשים לייצר פלוגה טרנסית...

אתה מדבר, שוב, על יחידות קרביות (יחידות אורגניות, פלוגות..). כנראה קשה לך לצאת מהמעגל הקטן שהיית בו בצבא. אני מכיר חיילת בודדת ששירתה בבסיס פתוח כמו כל חייל אחר, ואפילו חרדי אחד שהיה ג׳ובניק בקרייה (כן, כן). יש שלל תפקידים בהם יכולים אנשים ״בעייתיים״, כהגדרתך, לשרת בצה״ל. אני די בטוח שזה נכון לכל צבא (מערבי, לפחות..).

ואגב, בארה״ב אני בטוח שיש מספיק טרנסים כדי ליצור פלוגה... ואפילו הרבה יותר מזה. אבל זה באמת לא קשור לדיון.

דבר שלישי, טרנסג'נדרים הם לא קהילה, באותו אופן שחד מיניים הם קהילה. חד מיניים מתאגדים כי הם גם נקשרים אחד לשני ואחת לשניה, ומקיימים ביניהם קשרים מיניים ונפשיים. טרנסים, יש כל מיני, עם מאפיינים מאוד שונים של ההפרעה, ויש להם מעט במשותף. אפילו המשיכה המינית שלהם לא מוגדרת (טרנס יכול להמשך לבני מינו או לבני המין השני). יש טרנסים מאוד מצליחים ובטוחים בעצמם, כמו אידי איזארד (איש מבריק), שגיבשו זהות ייחודית מאוד ברורה, אבל זה ממש לא הנורמה. אין להם כיוון מוגדר, אין להם מקור להדרכה למציאת הזהות, הם כ"כ חריגים שמסלול החיים שלהם דורש המון השקעה בהגדרת זהות.

לגייס אדם כזה לצבא פירושו להשקיע משאבים של הצבא בטיפול בו, והצבא לא מגייס אנשים שברור מראש שדורשים הרבה טיפול.

אילו משאבים? פגישה שבועית עם פסיכולוג/פסיכיאטר? בגלל זה לא תגייס מועמד? הצבא מגייס מועמדים עם בעיות רפואיות שדורשות הרבה יותר טיפול ו/או טיפול הרבה יותר יקר.

מלכישוע, זה נורא חשוב לדייק בדיון. לא מבחירה, מהתנייה חברתית. שני דברים שונים. תגדל טרנס בחברה חרדית, הוא עדיין יהיה טרנס. תגדל תינוק שנולד למשפחה חרדית במשפחה חילונית, הוא יגדל להיות חילוני.

להיות דתי זה הרבה יותר בחירה (לא לגמרי, יש מאפייני אישיות מולדים שדוחפים אנשים להיות יותר דתיים, וגם הפרעות. למשל, אנשים עם OCD מוצאים הרבה נחמה בטקסיות היומיומית שדורשת הדת, אבל זה נושא אחר), להיות טרנס זה הרבה יותר עניין של פיסיולוגיה של המוח (מצב הורמונלי וכו'), והרבה פחות עניין של בחירה.

כנראה (לא מכיר מחקרים השוואתיים כאלה) שנטיה לטרנס׳ היא מולדת יותר מנטיה לדת. אז מה? ההשוואה ביניהן - בהקשר של שירות בצבא - עדיין תקפה, מכיוון שכאמור, המבחן היחיד שמשנה הוא מבחן התוצאה. זה לא משנה אם אתה דתי מלידה או שחזרת בתשובה, כמו שזה לא משנה אם אתה טרנס מלידה או שגדלת בקומונה של טרנסים ועודדו אותך כל חייך להטיל ספק במיניות שלך. התוצאה היא אותה תוצאה, והאפקט על השירות הצבאי הוא אותו אפקט.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
אתה שוב נטפל לטפל ומתעלם מהעיקר. אתה עושה מאמצים להכניס מצבים לקטגוריות וזה לא מעניין. מה שמעניין הוא מבחן התוצאה.

אם בעיה היא תוצאה של מצב פיסי בלתי ניתן לשינוי או עניין של בחירה אמונית, זה מהותי (עיקרי) ולא טפל. מתגייס בוחר לקבל על עצמו את כללי הצבא, כשהוא מתגייס לצבא האמריקאי. הצבא האמריקאי גם לא יגייס אנשים עם מערכת אמונית שלא מתאימה לערכיו (למשל, ניאו נאצים).

מצב נפשי בסיסי בעייתי, זו בעיה רפואית - נפשית, ומי שיש לו אותה לא יכול לבחור להתעלם ממנה.

אין לי בעיה עם סט האמונות של אף אחד. יש לי בעיה עם מה שהן גורמות לו לעשות

אתה סותר את עצמך. לכל אחד יש סט אמונות שגורמות לו לעשות דברים. אין אדם ללא שום אמונות וללא מעשים. יש לך בעיה, כמו שפירטת, עם מרכיבים אמונתיים מסויימים, בניגוד למה שכתבת.

זה שהחלטת שמרכיב אמוני דתי פוגע בשירות הצבאי, זו דעתך, אבל (1) הצבא סבור אחרת (2) אין לך שום סימוכין לזה ו-(3) כל זמן שמרכיב מהותי באוכלוסיה מחזיק באמונות אלו (אפילו רובו) זו הנורמה ולא החריג, והצבא כאן יתיישר לפיה.

שזה בדיוק מה שקורה. מסגרות צבאיות מאפשרות פולחן. הן אפילו רותמות אותו למטרתן.

מה לזה ולקבלת חריגים, לא ברור לי.

וכן, להיות טרנס זה קשה. אז מה? למה זה אוטומטית אומר שכל אינדיבידואל שמתמודד עם הסיטואציה הזו לא מסוגל לשרת בצבא, באף תפקיד? האם אתה באמת מאמין בכך?

שוב, אתה מסרב באופן קונסיסטנטי לענות על השאלה - למה לא לאבחן מועמדים באופן אינדיבידואלי? למה לפסול אותם מראש בגלל התשייכות לקבוצה שהסטטיסטיקה אומרת שהיא נוטה לבעיות יותר מהממוצע?

אני עונה לך שוב ושוב ושוב, אתה מתעלם מהתשובה.

אז שוב:

לא יודע לגבי כל פרט פרט, אבל הצבא לא ייתעסק עם כל פרט ופרט. כאמור, יש גם סכיזופרנים עם תפקוד גבוה, והצבא לא מגייס סכיזופרנים, כי הוא לא יתחיל לבחון כל אחד ואחד, וכי הוא לא יגייס פרטים שסביר מאוד שיזדקקו לטיפול ייחודי ופרטני. הצבא, להזכירך, נושא באחריות מלאה למצבם הבריאותי, הנפשי והפיסי, של המגוייסים. הוא לא מגייס כאלו שיעמיסו עליו הוצאות.

אתה מדבר, שוב, על יחידות קרביות (יחידות אורגניות, פלוגות..). כנראה קשה לך לצאת מהמעגל הקטן שהיית בו בצבא. אני מכיר חיילת בודדת ששירתה בבסיס פתוח כמו כל חייל אחר, ואפילו חרדי אחד שהיה ג׳ובניק בקרייה (כן, כן). יש שלל תפקידים בהם יכולים אנשים ״בעייתיים״, כהגדרתך, לשרת בצה״ל. אני די בטוח שזה נכון לכל צבא (מערבי, לפחות..).

אתה שוב לא קורא את מה שאני כותב, אחרת היית יודע כבר היכן שירתתי ועם אילו אוכלוסיות. דרך אגב, שירת איתי בקרבי (שיריון) חרדי. שירתו תחתי אנשים עם בעיות ת"ש מפה ועד הודעה חדשה, בבסיס עורפי, מעבריינים ועד מחוסרי בית. בתקופת הצבא שלי חבר יקר (אז, אנחנו כבר לא בקשר) נזרק מהצבא בשל הומוסקסאליות מוצהרת (אתה יכול לקרוא עליו כאן).

אני יודע יותר ממך על שילוב פרטים בעיתיים בצבא, מניסיון אישי, וזה בצבא הישראלי.

אני מזכיר לך, שוב, שהצבא הישראלי מגייס חריגים, על בסיס פרטני, כי בגישתו הבסיסית החיול הוא חובה. אם מאן דהוא ייחודי לא משתדל לא להתגייס, הוא מתגייס. אם יש לו בעיות, משחררים אותו. אם חושבים שיהיו לו בעיות, לא מגייסים אותו, על בסיס התאמה נפשית. לחיילים בודדים יש מסגרת טיפולית מתאימה. גם לעולים. גם לעולים לא יהודיים, כולל מסלול מקוצר לגיור. חרדי מחוייב להתגייס, אלא אם הגדיר שתורתו - אמונתו. הצבא לא הולך לקראתו, מעבר לנוהגים הקיימים של כשרות, זמן תפילה וכו'.

לבעיתיים מאוד יש מסלול של התנדבות.

הצבא האמריקאי לא ייטרח להתאים עצמו לכל אלה, או למצוא להם מסלול פרטני, בצדק.

הוא צבא מקצועי - נטו.

ואגב, בארה״ב אני בטוח שיש מספיק טרנסים כדי ליצור פלוגה... ואפילו הרבה יותר מזה. אבל זה באמת לא קשור לדיון.

אין.

אני לא יודע מהיכן הביטחון.

אילו משאבים? פגישה שבועית עם פסיכולוג/פסיכיאטר? בגלל זה לא תגייס מועמד? הצבא מגייס מועמדים עם בעיות רפואיות שדורשות הרבה יותר טיפול ו/או טיפול הרבה יותר יקר.

הצבא לא מגייס אנשים שצריכים ביקור שבועי לטיפול נפשי.

הוא לא מגייס מועמדים שמצריכים אותו לטיפול רפואי בעלות כזו.

עלויות יכולות להיות גם ניתוח לשינוי מין.

תגיד, ישבת פעם ליד מישהו בעבודה, בזמן שהוא עבר תהליך לשינוי מין?

ראית כמה משאבים וזמן זה דרש ממנו?

אתה כל הזמן ממעיט בקושי של להיות טרנס, ולא נראה לי שפגשת אחד מימיך.

כנראה (לא מכיר מחקרים השוואתיים כאלה) שנטיה לטרנס׳ היא מולדת יותר מנטיה לדת.

אין כזה דבר "נטייה לדת".

מעבר לזה עניתי לך על חוסר הרלוונטיות והמופרכות של האנלוגיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני אוסיף, גם אם המקור לתעוקה הנפשית של טרנסים נובע מאי קבלה חברתית מספקת של מצבם, זה לא הצבא שצריך להוביל שינוי בנורמות. זה סביר ש-0.6% מהאוכלוסיה, שהוא חריג מאוד ובאופן מאוד מובחן, ייתקל בקשיים חברתיים ניכרים, ולו בגלל הקושי העצום למצוא פרטים דומים להם להזדהות עימם.

כשאתה חריג מאוד מהגדרות מקובלות של זהות מינית ומגדר, אתה מאוד מתקשה למצוא את מקומך, ומאוד קשה לאחרים בחברה לקבל אותך. זה ברור, אפילו מובן. זה כמובן לא מצדיק אפליה מכוונת ובטח לא אלימות, אבל אפליה כזו תתרחש. אנשים נוטים לקבל קודם כל את מי שדומה להם. זה טבעי.

אבל הצבא הוא לא המקום להוביל שינוי חברתי. שוב, צבא זו מסגרת שמרנית מטבעה, שמושכת יותר ומתאימה יותר לאנשים שמרנים (זה אינהרנטי במבנה התפקודי, שהוא היררכי, מבוסס פקודות, סדר ומשמעת - בו התפקוד נמדד במידה רבה על ביצוע משימות מבלי לפקפק במהותן). בקיצור, הצבא זה המקום האחרון שאתה מציג בו שינויים בחברה, כי אתה רוצה אותו יציב ומתפקד, לא כסוכן שינוי חברתי.

בקיצור, הצבא בנוי לשמור על הקיים. קודם כל ולפני הכל.

פורסם

אני רק רוצה לציין שמדהים אותי איך הדיון הזה על הטרנסים התפתח משלושה טוויטים אומללים של הסופרים לידר. עדיין לא קרה עם זה כלום כרגע, טרנסים ממשיכים להיות מגויסים לצבא ארה"ב, ובואו נראה אם זה בכלל יקרה או שיתמסמס כמו רוב הדברים שהוא מנסה לעשות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)
צבא זו מסגרת שמרנית מטבעה, שמושכת יותר ומתאימה יותר לאנשים שמרנים (זה אינהרנטי במבנה התפקודי, שהוא היררכי, מבוסס פקודות, סדר ומשמעת - בו התפקוד נמדד במידה רבה על ביצוע משימות מבלי לפקפק במהותן.

במלים אחרות, זה ה"צביון" של הצבא. זה אופיה של החַיָּלוּת. אדם צריך להיות לא רק מתאים לתפקיד אלא גם מתאים לתפיסת החַיָּלוּת, לאורח החיים הצבאי, אם תרצה. אני מבין, באמת. אוהו, כמה שאני מבין.

אבל לא כל מקום בצבא הוא "חַיָּלי" באותה מידה. ככל שאתה הולך מהקצה הקרבי אל הקצה העורפי של הצבא, הוא פחות נוקשה משמעתית. הוא עדיין הייררכי, אבל דמותן ואופן תפקודן של היחידות במקומות כאלו פחות מעוצבות על ידי תפיסות של הייררכיה ושמרנות. לכן, יש מקומות בצבא שמתאימים גם לאנשים שלכאורה לא קרוצים מחומר של חיילים.

הנסיון הזה לצבוע את כל הצבא ואת דרישותיו מכל המגויסים באותה מברשת - נסיון שגם צה"ל ואין לי ספק שגם צבא ארצות הברית חוטאים בו לעתים - הוא עוול למציאות של השירות הצבאי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

טרנסים לא גוייסו מעולם ולא מגוייסים כרגע.

אני חוזר

[זה מדהים אותי כל פעם מחדש, איך מנהלים דיון בלי לעשות גוגל אחד מהיר של חמש דקות, כדי ללמוד קצת רקע. לא הרבה, קצת.]

מה שהפסיקו זה לשחרר על בסיס זה (סוגייה אחרת לגמרי).

אני חושב שהחשיבות של הסוגייה היא במידת ההתעסקות בה, כפי שבאה לידי ביטוי בציבוריות השמאלית בארה"ב, שהיא מה שהביאה את טראמפ לשלטון. קרי, התעסקות בזוטי זוטות, ברמת רעש וטירלול יוצאות דופן, והפקרת סוגיות משמעותיות לציבורים נרחבים.

טראמפ ניגש לסוגיות המהותיות, מחר סיפור מופרך, נאציונל סוציאלי באופיו, ולקח את הבחירות.

הילארי באה למכור פמיניזם. פמיניזם מעניין לרב האנשים, כולל נשים, את התחת.

טרנסג'נדרים עוד פחות (כמה אפשר להתעסק בפרומיל מהאוכלוסיה?).

וככה השמאל ממציא לעצמו סוגיות פוסט-מרקסיסטיות להתבחבש בהם עם אג'נדות מהפכניות דמיקולו של "זכויות אדם", וטראמפ לוקח אותו ע"י פנייה לסוגיות מהותיות עם פופוליזם זול. קל לנצח עם פופוליזם זול, כשמפקירים את הזירה המרכזית ומתעסקים בעיקר בפוליטיזציה של זהויות וקבוצות שוליים.

פורסם
אם בעיה היא תוצאה של מצב פיסי בלתי ניתן לשינוי או עניין של בחירה אמונית, זה מהותי (עיקרי) ולא טפל. מתגייס בוחר לקבל על עצמו את כללי הצבא, כשהוא מתגייס לצבא האמריקאי. הצבא האמריקאי גם לא יגייס אנשים עם מערכת אמונית שלא מתאימה לערכיו (למשל, ניאו נאצים).

מצב נפשי בסיסי בעייתי, זו בעיה רפואית - נפשית, ומי שיש לו אותה לא יכול לבחור להתעלם ממנה.

אתה שוב מתעלם מהעיקר. השאלה לא אם המצב נוצר מבחירה או לא (ואם אתה חושב שדתי מאמין יכול ״לבחור״ להפסיק, אתה טועה). המצב נתון. השאלה אם הוא מפריע לאינדיבידואל לשרת בצבא או לא. אין שום קשר להאם האמונה שלו, למשל, מסתדרת עם ערכי הצבא; רק אם היא מפריעה לו במילוי תפקידו.

אתה סותר את עצמך. לכל אחד יש סט אמונות שגורמות לו לעשות דברים. אין אדם ללא שום אמונות וללא מעשים. יש לך בעיה, כמו שפירטת, עם מרכיבים אמונתיים מסויימים, בניגוד למה שכתבת.

זה שהחלטת שמרכיב אמוני דתי פוגע בשירות הצבאי, זו דעתך, אבל (1) הצבא סבור אחרת (2) אין לך שום סימוכין לזה ו-(3) כל זמן שמרכיב מהותי באוכלוסיה מחזיק באמונות אלו (אפילו רובו) זו הנורמה ולא החריג, והצבא כאן יתיישר לפיה.

שזה בדיוק מה שקורה. מסגרות צבאיות מאפשרות פולחן. הן אפילו רותמות אותו למטרתן.

מה לזה ולקבלת חריגים, לא ברור לי.

אתה למעשה מחזק את הטענה שלי כאן, שאתה נגד קבלת טרנסים לצבא פשוט בגלל שהם חריגים (המילה שאתה הדגשת בסוף הקטע האחרון) ולא משיקול ענייני.

אגב, אתה מתייחס לאדם מאמין ברמה כזו שיסרב לפקודת מפקד בגלל צו מהרב שלו - אני לא חושב שמדובר ברוב המתגייסים, ואפילו לא ברוב המתגייסים הדתיים. מדובר בחלק מאוד ספציפי בקהילה הדתית, שמהווה מיעוט בקהילה. ועדיין הצבא מגייס אותו, בידיעה מלאה.

אני עונה לך שוב ושוב ושוב, אתה מתעלם מהתשובה.

אז שוב:

לא יודע לגבי כל פרט פרט, אבל הצבא לא ייתעסק עם כל פרט ופרט. כאמור, יש גם סכיזופרנים עם תפקוד גבוה, והצבא לא מגייס סכיזופרנים, כי הוא לא יתחיל לבחון כל אחד ואחד, וכי הוא לא יגייס פרטים שסביר מאוד שיזדקקו לטיפול ייחודי ופרטני. הצבא, להזכירך, נושא באחריות מלאה למצבם הבריאותי, הנפשי והפיסי, של המגוייסים. הוא לא מגייס כאלו שיעמיסו עליו הוצאות.

אני לא מתעלם מהתשובה, אתה פשוט לא עונה על השאלה שלי אלא על איזו שאלה אחרת שנוח לך לענות עליה.

בוא נניח שאכן לחלק מהטרנסים מצב נפשי שלא מאפשר גיוס. השאלה שלי מאוד פשוטה: למה לא לאבחן פרטנית כל טרנס שמבקש להתגייס? למה לפסול את כל הקבוצה מראש בגלל בעיה שלא קיימת אצל כולם? למה לפסול מראש טרנסים שכן מסוגלים לשרת בצבא (אפילו אם לא ביחידות מיוחדות), בגלל שחבריהם לקבוצה לא יכולים?

אתה אומר: הצבא לא מגייס סכיזופרנים. אבל כדי לדחות אותם, הוא צריך לאבחן קודם, נכון? למה שכל מגויס לא יאובחן, טרנס או לא? למה לפסול אותם מראש?

אתה שוב לא קורא את מה שאני כותב, אחרת היית יודע כבר היכן שירתתי ועם אילו אוכלוסיות. דרך אגב, שירת איתי בקרבי (שיריון) חרדי. שירתו תחתי אנשים עם בעיות ת"ש מפה ועד הודעה חדשה, בבסיס עורפי, מעבריינים ועד מחוסרי בית. בתקופת הצבא שלי חבר יקר (אז, אנחנו כבר לא בקשר) נזרק מהצבא בשל הומוסקסאליות מוצהרת (אתה יכול לקרוא עליו כאן).

אני יודע יותר ממך על שילוב פרטים בעיתיים בצבא, מניסיון אישי, וזה בצבא הישראלי.

יפה שיש לך ניסיון עם שירות של פרטים בעייתיים בצבא, אבל אל תתיימר מראש לדעת יותר ממני בלי לדעת דבר על השירות הצבאי שלי ועלי בכלל. הבטחון העצמי שלך כאן גובל ביהירות.

אני מזכיר לך, שוב, שהצבא הישראלי מגייס חריגים, על בסיס פרטני, כי בגישתו הבסיסית החיול הוא חובה. אם מאן דהוא ייחודי לא משתדל לא להתגייס, הוא מתגייס. אם יש לו בעיות, משחררים אותו. אם חושבים שיהיו לו בעיות, לא מגייסים אותו, על בסיס התאמה נפשית. לחיילים בודדים יש מסגרת טיפולית מתאימה. גם לעולים. גם לעולים לא יהודיים, כולל מסלול מקוצר לגיור. חרדי מחוייב להתגייס, אלא אם הגדיר שתורתו - אמונתו. הצבא לא הולך לקראתו, מעבר לנוהגים הקיימים של כשרות, זמן תפילה וכו'.

לבעיתיים מאוד יש מסלול של התנדבות.

הצבא האמריקאי לא ייטרח להתאים עצמו לכל אלה, או למצוא להם מסלול פרטני, בצדק.

הוא צבא מקצועי - נטו.

כל אלה לא רלוונטיים לצבא האמריקאי, כי הם קיימים רק בישראל.

לעומת זאת, הצבא האמריקאי כן מגייס בעלי מוגבלויות פיזיות ואפילו מוגבלויות שכליות (במסגרת תוכניות מיוחדות לשילוב אלה בצבא). ההוצאות עליהם לא פחותות מעל אלה שציינת.

ממליץ לך לקרוא שוב פסקה שכתבתי ולא התייחסת אליה, באחת ההודעות הקודמות:

הצבא של היום - וזה נכון גם בישראל וגם בארה״ב, ואני מניח שברוב המדינות - הוא ארגון גדול ומגוון, שצריך למצוא (ומוצא) דרך להשתלב בחיי האוכלוסיה שעליה הוא מגן, מבחינה חברתית. זה כולל בין השאר כל מני תוכניות חברתיות להשתלבות בקהילה - למשל תוכנית שקולטת אנשים בעלי מוגבלות שכלית לעבודה בבסיסי הצבא, או תוכנית לשילוב נוער ״בעייתי״ לשירות בצבא (אגב, שם תמצא אנשים עם בעיות חמורות בהרבה מ״סתם״ טרנסים) - וזה כולל גם התגמשות בגיוס לקראת אנשים עם כל מני בעיות. לא סתם רוני ציין שהצבא הוא דווקא פתרון לאנשים כאלה - זה בדיוק העניין. במיוחד בארה״ב (אבל גם כאן), הצבא לוקח על עצמו אחריות חברתית ואומר - בואו אלינו, אנחנו נספק לכם מסגרת וניצוק לכם תוכן לחיים.

אין.

אני לא יודע מהיכן הביטחון.

אתה טועה. הערכות מדברות על כ-2450 טרנסים כרגע בצבא ארה״ב. כמה אנשים יש בפלוגה אמריקאית? תבדוק ותודיע לנו בבקשה.

כאמור, זה לא משנה כ״כ לדיון.

הצבא לא מגייס אנשים שצריכים ביקור שבועי לטיפול נפשי.

הוא לא מגייס מועמדים שמצריכים אותו לטיפול רפואי בעלות כזו.

עלויות יכולות להיות גם ניתוח לשינוי מין.

אתה שוב טועה. מכיר אישית אנשים שטופלו פעם בשבוע בשירות הצבאי שלהם, חלקם הגדול רפואית (אין הבדל בהוצאה הכספית) וחלקם הקטן נפשית. רובם על בעיות שאתן התגייסו לצבא.

תגיד, ישבת פעם ליד מישהו בעבודה, בזמן שהוא עבר תהליך לשינוי מין?

ראית כמה משאבים וזמן זה דרש ממנו?

אתה כל הזמן ממעיט בקושי של להיות טרנס, ולא נראה לי שפגשת אחד מימיך.

ואתה ממשיך להניח עלי כל מיני הנחות בלי להכיר אותי.

נכון שהכרתי מעט טרנסים בחיי, אבל את אחד מאלה שהכרתי (שניים) הכרתי במסגרת לימודי תואר ראשון. הוא סיים את הלימודים בהצלחה, תוך כדי עבודה במשרה חלקית. אני, למשל, לא בטוח שהייתי מסוגל לעשות את זה (לא עבדתי במהלך התואר הראשון).

לא ממעיט בכלל במה שהוא עבר, ביחס של הסובבים אליו (אפילו באוניברסיטה, שנחשבת לסביבה ליברלית) וכו׳. אבל הוא עבר את מה שכל מי שמסביבו עבר, ובכבוד.

אין כזה דבר "נטייה לדת".

כפי שכתבת אתה, יש מבנה אישיות שנוטה יותר לקבל על עצמו דת.

פורסם

אני חוזר

[זה מדהים אותי כל פעם מחדש, איך מנהלים דיון בלי לעשות גוגל אחד מהיר של חמש דקות, כדי ללמוד קצת רקע. לא הרבה, קצת.]

אז איך זה שלפי הערכות משרתים 2450 כאלה בצבא ארה״ב?

http://heavy.com/news/2017/07/how-many-transgenders-in-military-trump-ban-rand-study-united-states/

כנראה שהוא מייצר אותם.

פורסם

אבל לא כל מקום בצבא הוא "חַיָּלי" באותה מידה. ככל שאתה הולך מהקצה הקרבי אל הקצה העורפי של הצבא, הוא פחות נוקשה משמעתית. הוא עדיין הייררכי, אבל דמותן ואופן תפקודן של היחידות במקומות כאלו פחות מעוצבות על ידי תפיסות של הייררכיה ושמרנות.

כן. זה טיעון הגיוני.

ועדיין, גם העורף הצבאי הרבה יותר שמרני מכל מקום אחר.

ומחפש אנשים שהם שמרנים בעיקרם.

זה לא שאין טרנסים שהם גם קונסרבטיבים במהותם, יש (הנה דוגמא), אבל אפשר להבין למה רובם לא מתאימים למסגרות נורמטיביות, שלא לאמר שמרניות ביותר, כי הם מטבעם חריגים ובמהותם מתאימים להתנהלות "מחוץ לקופסא".

כלומר, גם אם יש מקומות בצבא שהם פחות שמרניים, הצבא הוא בטח לא המקום להוביל אג'נדה חברתית יוצאת דופן.

פורסם
אז איך זה שלפי הערכות משרתים 2450 כאלה בצבא ארה״ב?

http://heavy.com/news/2017/07/how-many-transgenders-in-military-trump-ban-rand-study-united-states/

כנראה שהוא מייצר אותם.

מלכישוע, זה מביך אותי להסביר.

מי שמעיד עצמו שהוא טרנסג'נדר, לא מגוייס.

מה לא ברור?

הוא לא עובר מיון.

הכוחות המזויינים האמריקאים - מעל 2 מיליון איש (כולל מילואים)

אחוז הטרנסים באוכלוסיה - 0.6%.

תעשה את החשבון אם הצבא מייצר טרנסג'נדרים.

פורסם
מי שמעיד עצמו שהוא טרנסג'נדר, לא מגוייס.

.

הבנתי שזה היחס שלהם לכלל קהילת להט"ב.

מי שמכריז על עצמו ככזה בגלוי, לא מגוייס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קודם כל, הצהירו או לא, העובדה היא שהצבא האמריקאי מכיל היום כ-2450 טרנסים ונראה שהוא מסתדר עם זה בלי בעיה. אפילו אם לפני כן לא, מ-2016 מותר להם להצהיר על כך בגלוי (והרבה מהם אכן עשו כך ברשת) - ולא קרה שום דבר.

אז אם דה-פקטו הצבא מכיל טרנסים - מוצהרים - במגוון תפקידים, ונראה שהוא מתמודד עם זה בלי בעיה, למה להתעקש על אי-גיוס?

ד״א, ההנחה שלך שאדם שהוא חריג מבחינה מסוימת חייב להדיות חריג בכל אספקט בחייו - ממש לא נכונה. אתה עצמך נתת דוגמא.

פורסם
קודם כל, הצהירו או לא, העובדה היא שהצבא האמריקאי מכיל היום כ-2450 טרנסים ונראה שהוא מסתדר עם זה בלי בעיה. אפילו אם לפני כן לא, מ-2016 מותר להם להצהיר על כך בגלוי (והרבה מהם אכן עשו כך ברשת) - ולא קרה שום דבר.

קודם כל תודה בטעות, לפי הנתונים שלך אחוז הטרנסים בצבא נמוך משמעותית מאחוזו באוכלוסיה. ככה שהצבא לא "מייצר" אותם. אם כבר... מכחיד.

דבר שני, תבין, מדובר בהערכות, שלא ברור לפי אילו קריטריונים נערכו ואיך נעשתה הספירה.

דבר אחרון, אני לא יודע על סמך מה קבעת שהצבא מסתדר עם זה "בלי בעיה" וש-"לא קרה שום דבר".

אתה מדבר על משהו שקרה לפני מקסימום שנה, אין עוד שום הבנה על מה שקרה בעקבות הצעד.

פורסם

ועדיין, גם העורף הצבאי הרבה יותר שמרני מכל מקום אחר.

ומחפש אנשים שהם שמרנים בעיקרם.

גם בעורף, זה תלוי איפה. זה משופע מגורמים כמו מידת הקשר של היחידה ליחידות השדה, כמה טקטית העשיה שלה, כמה היא "מבצעית". ככה שמי שהיה בעורף אבל רק ביחידות כאלו, יקבל את הרושם שגם הוא מאוד שמרני ונוקשה.

אבל יש יחידות בעורף (ולא, אני לא מדבר על מזכירות או מש"קי ממטרות אלא על יחידות גדולות וחשובות) שמטבע עיסוקן הן לא שמרניות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

טוב, זה שאחוז הטרנסים בצבא נמוך מבאוכלוסיה רק מראה שהם נוטים פחות להתגייס לצבא - מה שלא מפתיע...

הקביעה היא על סמך כך שכרגע - אחרי שנה, שזה שמן לא מבוטל - אין הוכחה אחרת. כדי לפעול על סמך ההנחה שמשהו לא בסדר - צריך להראות שהוא לא בסדר, לא להיפך. הרי על כל תופעה לא רצויה אפשר לומר - תנו לזה עוד זמן, הקטסטרופה תגיע...

• תוכן חדש...