Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנצי, איזו התייחסות אתה רוצה לנושא הפליטים באירופה? מה היא קשורה לשרשור?

שארה"ב תחזור להיות כח מוביל, בכיף. אני בעד. אבל איך זה יעבוד עם נשיא שמצד אחד חושב שהתחממות גלובלית הומצאה על ידי הסינים, ומצד שני יוצא מהסכם, בין היתר על סמך ציטוט מדענים שחושבים שההסכם לא מספיק טוב כדי לטפל בבעיה? אנחנו הולכים במעגלים. ואני מסביר שוב: אני מאוד אשמח אם טראמפ יצליח כנשיא. יחזיר את ארהב להיות כח מוביל, מה שזה לא אומר; יבטיח שלום בינינו לערבים; יטפל בהגירה לאירופה. אבל בשביל זה צריך שהוא לכל הפחות יהיה קונסיסטנטי עם הדעות שלו, או לא יפלוט שטויות בקצב שלא היה מבייש את אחרון הטוקבקיסטים בynet.

זה כבר מזמן לא תחרות בינו לבין הילארי ולא עניין של ימין ושמאל. אותך, בנצי, הפופוליזם של טראמפ כבש, אלוהים יודע למה. ואני מצפה מנשיא ארהב להיות קצת פחות קונספירטור הזוי שחושב שהתחממות גלובלית הומצאה על ידי הסינים. ואני די בטוח שיש לא מעט אנשים שיכולים גם לעשות את כל מה שאתה מצפה שהוא יעשה (make america great again, ידה ידה) וגם לא להיות הזויים ברמה של יאיר לפיד.

hwgeek, איך אתה יודע שבני האדם מזיקים לכדור הארץ, אם לא בזכות מדענים שחוקרים את זה?

ואתה מפספס את הנקודה, בכל מקרה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
וההסכם הגלובלי הזה שם את ארצות הברית במקום לא טוב, ההסכם ישפיע על שוק העבודה בגלל התחייבות לצמצום מפעלים ותעשייה.

אם כל הכבוד, זאת לא הדרך, וזה לא משהו שטראמפ עושה כי אובאמה חתם על ההסכם, אם ההסכם היה חשוב לאובאמה הוא היה דוחף את זה חזק בקונגרס כמו שעשה עם הרבה דברים מחורבנים לא פחות.

ארה"ב צריכה להפסיק להיות חלק מהעדר ולחזור להיות הכוח המוביל, כל ההסכמים האירופאים שווים לתחת, מעניין שרוני ויבגני מתעלמים מבעיית הפליטים באירופה שטראמפ דאג להזכיר רבות.

הוא נשיא שקרן.....

בכיתם על זה שהוא לא הציג את דוח המיסים, כשזה כבר פורסם זה שם את טראמפ באור מאוד חיובי, הוא שילם יותר מס באחוזים מכל יפי הנפש שנלחמו בו.

אני עדיין בשלי, יש לנו נשיא חדש שאוכל כל כך הרבה חרא ועדיין מצפים ממנו לתפקד ולתת תוצאות, והוא נותן.

Sent from my Alcatel 6055U using Tapatalk

ההסכם הגלובלי לא שם את ארה"ב במקום לא טוב. ההשפעה שלו על שוק העבודה קטנה משמעותית מכוחות השוק שהקטינו פחם באופן מאוד משמעותי בעשורים האחרונים והגדילו גז טבעי. במקום התעשיות המזהמות יקומו תעשיות פחות מזהמות. יותר מזה - ככל ששאר העולם יעבור לתעשיות פחות מזהמות, ארה"ב לא תוכל להמשיך ולזהם כי מדינות אחרות יטילו תעריפים על מוצרים מזהמים או ישקיעו פחות בתעשיות מזהמות בארה"ב. הרבה מדינות בארה"ב עצמה כבר הודיעו שימשיכו בהקטנת הזיהום על אף היציאה מההסכם.

והכי חשוב - טראמפ לא היה חייב לצאת מההסכם. הוא פשוט היה יכול לשנות את ההתחיבויות של אובמה.

מה זה "ארה"ב צריכה לחזור להיות הכוח המוביל" - היא המעצמה הגדולה בעולם, בערך רבע מכל ה-GDP העולמי, גדולה יותר מכל אירופה ביחד. ואיך עזיבת ההסכם תוביל במשהו? חוץ מהובלת עזיבת ההסכם (כי היא היחידה שעוזבת).

"כל ההסכמים האירופאיים שווים לתחת" זו אמירה פשוט מגוחכת שלא מגובה בכלום. ומה הקשר לבעיית הפליטים באירופה? למה היא קשורה לזה? ולמה אתה חושב שאנחנו מתעלמים? זה פשוט לא חלק מהדיון הנוכחי.

בנוגע לדו"ח המיסים - אפשר בבקשה לינק? או שאתה מדבר על הדף וחצי של המיסים מ-2005...

איזה תוצאות טראמפ נותן - עוד לא ברור לי. בינתיים מהבטחות 100 ימי הבחירות שלו הוא דילבר אולי רבע מהדברים, וגם מהרבע הזה הרוב אלו דברים פשוטים מאוד לביצוע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בלה בלה בלה בלה בלה בלה טראמפ איכסה בלה בלה בלה בלה טראמפ שקרן בלה בלה בלה בלה בלה

אתה מוזמן לעשות העתק הדבק ולחסוך לעצמך זמן.

haters will hate

פורסם

כן, מגיע לי טראמפ, איזה כייף שהוא הנשיא, זאת עובדה.

עדיין מבואס שהילארי לא בכלא אבל שטויות.

haters will hate

פורסם
בלה בלה בלה בלה בלה בלה טראמפ איכסה בלה בלה בלה בלה טראמפ שקרן בלה בלה בלה בלה בלה.

לא, לא, לא.

אתה לא תצא מהטיעונים שלך עם נפנופי ידיים. ככה זה לא דיון.

!PROSA ORATIO

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ככה רוני ויבגני כותבים כבר מלאנתלפים עמודים.

טראמפ זבל שקרן מסריח, העם פה מטומטם, טראמפ גזען מניפולטיבי ומה לא. יופי טופי.

טראמפ הוא מה שקל לשנוא כי הוא לא מנסה להתחנף לאף אחד, בדיוק כמוני.

haters will hate

פורסם

לא שונאים אותך בנצי, ואנחנו גם לא מתחנפים לאף אחד, אז לא יודע מאיפה הבאת את זה.

טראמפ קנה לעצמו ב"יושר" את התואר שקרן. וכן, גם גזען.

מעבר לשקרים הרגילים, הוא הבטיח גדולות ונצורות לציבור האמריקאי, ולא סיפק כמעט כלום. רק הצליח למכור לכם שקרים כאילו הילארי תיכנס לכלא. מכל ההבטחות שלו הוא עשה רק את מה שקל - חתם על כמה צווים נשיאותיים, יצא מה-TPP ומינה מחליף לשופט סקאליה. יש עוד איזה 20 ומשהו הבטחות, גדולות הרבה יותר, שהוא אפילו לא קרוב לקיים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עובדתית, טראמפ לא גזען.

בינתיים פורד לא מעבירה מפעל למקסיקו.

הרפורמה במיסים תצא לפועל.

אובאמהקר יהפוך למשהו קצת יותר נורמלי.

המשטרה ומערכת החוק מקבלת רוח גבית אחרי שאובאמה דאג לדכא את המערכת.

יש עלייה בשוק העבודה ושום דבר לא התרסק כמו הציפיות שלכם.

וכן, בדוח מ2005 טראמפ שילם מעל ל30% מס, שזה יותר ממה שהקרן של הילארי העלימה מהתרומות שקיבלה.

זה יותר אחוזים ממה שברני סנדרס שילם, ממה שאובאמה שילם והרבה יותר ממה שסורוס שילם.

אני זוכר את ההתקפות שלכם על פוקס ניוז, כשהעלתי סרטונים מפוקס אפילו לא טרחתם לפתוח בטוענה שפוקס זה זבל.

טראמפ הוא נשיא טוב שנמצא תחת הרבה לחץ וביקורת, כשאתם כותבים שאתם רוצים לראות אותו מצליח בתור נשיא זה בדיוק כמו שאני אגיד שממש בא לי עוד טחורים.

haters will hate

פורסם

אה, באמת?

עובדתית, טראמפ לא גזען.

עובדתית, הוא כן

בינתיים פורד לא מעבירה מפעל למקסיקו.

פורד אולי לא מעבירה מפעל, אבל היא תעביר את ייצור המכוניות הקטנות למפעל קיים במקסיקו, והיא תכננה להגדיל את המשרות והייצור בארה"ב בלי קשר לטראמפ, כך שהוא לא ממש יכול לקחת על זה קרדיט

הרפורמה במיסים תצא לפועל.

נראה באיזו מתכונת.

אובאמהקר יהפוך למשהו קצת יותר נורמלי.

אני מקווה שאתה לא מתכוון להצעה הנוכחית, שהטענות הן שתוביל לאיבודי ביטוח בריאות לעשרות מיליונים, תעלה את התעריף למיליונים אחרים, תפגע משמעותית באנשים עם pre-existing conditions ותגדיל את המקרים שנחשבים pre-existing conditions. בין השאר...

המשטרה ומערכת החוק מקבלת רוח גבית אחרי שאובאמה דאג לדכא את המערכת.

יש עלייה בשוק העבודה ושום דבר לא התרסק כמו הציפיות שלכם.

חכה...

וכן, בדוח מ2005 טראמפ שילם מעל ל30% מס, שזה יותר ממה שהקרן של הילארי העלימה מהתרומות שקיבלה.

זה יותר אחוזים ממה שברני סנדרס שילם, ממה שאובאמה שילם והרבה יותר ממה שסורוס שילם.

אולי כי טראמפ הרוויח משמעותית יותר מהם... ואולי כי זו 2005 וחסרות הרבה שנים אחרות. זה בטח לא מוכיח דבר וכמובן לא מזכה אותו משום האשמה. אם הוא כזה זך כשלג, שיתכבד ויציג את כל הצהרות המיסים שלו.

אני זוכר את ההתקפות שלכם על פוקס ניוז, כשהעלתי סרטונים מפוקס אפילו לא טרחתם לפתוח בטוענה שפוקס זה זבל.

לא נכון. כלומר, נכון שפוקס ניוז זה זבל, אבל בטח שפתחנו ואף הגבנו.

טראמפ הוא נשיא טוב שנמצא תחת הרבה לחץ וביקורת, כשאתם כותבים שאתם רוצים לראות אותו מצליח בתור נשיא זה בדיוק כמו שאני אגיד שממש בא לי עוד טחורים.

מה טוב בטראמפ? שבניגוד להבטחות שלו הוא לא באמת עצר משרות פדרליות? לא הקטין לוביסטים? לא יצא מ-NAFTA? לא הצהיר שסין עושה מניפולציות במטבע שלה? לא עצר abuse בסחר חוץ? לא עצר מימון לערי מקלט? לא העיף מהגרים לא חוקיים? לא הצליח לעצור הגירה מאזורים מוכי טרור? לא מתקרב אפילו להצליח להוריד מיסים למעמד הביניים? לא הצליח לשפר את מצב התשתיות? לא הצליח להחליף את אובמהקר? לא הצליח לנקות את וושינגטון משחיתות?

לי זה נראה שיש די הרבה דברים שהוא לא הצליח לעשות, ודי מעט שהוא באמת עשה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה רציני? נשמע לך הגיוני להגיד "טראמפ וכולנו לא נהיה כאן בעוד 50 שנה, אז למי אכפת? קשה לי להסביר לך עד כמה האמירה הזאת מוטעית.

מה גם שאין כאן חסכון של מיליארדים - תקרא את ההסכם.

אממממ, לא, לא הייתי רציני.

פורסם
וההסכם הגלובלי הזה שם את ארצות הברית במקום לא טוב, ההסכם ישפיע על שוק העבודה בגלל התחייבות לצמצום מפעלים ותעשייה.

אם כל הכבוד, זאת לא הדרך, וזה לא משהו שטראמפ עושה כי אובאמה חתם על ההסכם, אם ההסכם היה חשוב לאובאמה הוא היה דוחף את זה חזק בקונגרס כמו שעשה עם הרבה דברים מחורבנים לא פחות.

ארה"ב צריכה להפסיק להיות חלק מהעדר ולחזור להיות הכוח המוביל, כל ההסכמים האירופאים שווים לתחת, מעניין שרוני ויבגני מתעלמים מבעיית הפליטים באירופה שטראמפ דאג להזכיר רבות.

הוא נשיא שקרן.....

בכיתם על זה שהוא לא הציג את דוח המיסים, כשזה כבר פורסם זה שם את טראמפ באור מאוד חיובי, הוא שילם יותר מס באחוזים מכל יפי הנפש שנלחמו בו.

אני עדיין בשלי, יש לנו נשיא חדש שאוכל כל כך הרבה חרא ועדיין מצפים ממנו לתפקד ולתת תוצאות, והוא נותן.

מחשבים ורובוטים לוקחים מקומות עבודה. ארצות הברית איבדה עשרות מיליוני מקומות עבודה עוד לפני שבכלל התחילה לחתום על הסכמים להקטנת פליטת מזהמים.

איך בדיוק אפשר לחזור להיות הכוח המוביל מצד אחד ומצד שני להפסיק להיות חלק מהעדר? העדר צריך מנהיג. ארצות הברית הפכה למעצמה בזכות התערבות בנעשה בעולם. הקו של טראמפ רק מעביר את השליטה לידיים של סין. (שעושה מאמצים אדירים להקטין את זיהום אוויר, להבדיל מארצות הברית)

פורסם

בנצי, בחיי שאני לא מבין מה אתה רוצה.

אתה קורא את מה שנכתב? קודם כל, כתבתי מפורשות:

זה כבר מזמן לא תחרות בינו לבין הילארי ולא עניין של ימין ושמאל.

קל לשנוא את טראמפ כי הוא מדבר שטויות. על זה מראה גם מחקר שפורסם לא מזמן, ומנסה להסביר למה טראמפ הוא הנשיא שספג הכי הרבה אש מהתקשורת אי פעם. זו הסיבה הראשונית. הוא טועה, כך נראה, כמעט בכל דבר שהוא אומר.

לא מתחנף? באמת, נו. זו לא תחרות היפ הופ. גם אני לא בדיוק מוכר כחנפן. אז מה? ואף אחד גם לא שונא אותך. הוא לא צריך להתחנף לאף אחד. הוא צריך להבין שאי אפשר לפתור בעיות אקוטיות בעולם על ידי טוויטים על זה שהכל זה המצאות של הסינים, כדי לפגוע באמריקה.

ועם זאת, בפעם הרביעית, אני באמת מקווה שיצליח להגיע להישגים, שהם מעבר לניתוק מוחלט מאירופה. אם כי אם לשפוט על פי התגובות האימפולסיביות שלו, והשטויות שעשה עד עכשיו, אני מקווה לטובת כולנו שהוא יזנח את הרעיון להגיע להסדר כאן, כי ביום שההסכם שלו לא יצא לפועל, אני לא רוצה לדעת מה יהיה היחס שלו אלינו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
המדיניות של אובמה במזרח התיכון לא היתה אווילית. זה פשוט אזור שפחות מעניין את ארצות הברית לעומת מקומות כמו האזור הפסיפי.

ממש לא!

המדיניות של ארה"ב לאורך כל השנים היתה חד משמעית והיא ביסוס כוחה כמעצמת המערב והעולם החופשי. בשליטה המעשית הנרחבת כמובילת קואליציה מול רוסיה ונגזרותיה.

המזרח התיכון הוא המפתח לשליטה בצידו המזרחי של הגלובוס. "שער" אסטרטגי שבתוכו יש בעלת ברית חזקה בפני עצמה- אינטרס משותף ששומר על יחסי ארה"ב-ישראל גם בימים קשים.

אובמה במדיניות החוץ שלו זנח את המזרח התיכון והשאיר ואקום שבעולם המוסלמי מתורגם למליציות טרור חדשות, חוסר יציבות משטרי וכאוס, רוסיה אחת שמשמינה מכסף ועוד דריסת רגל ועוד אחת פרסית שממנת וזוכה בשליטה מההפקר.

פחות מעניין את ארה"ב? פחות עניין את אובמה אתה מתכוון. רואים את התוצאות.

מעבר לדיבורים, לא נראה לי ששלטון טראמפ ינהג כאן אחרת. תראה את ההפצצה בסוריה: טראמפ הפציץ (וטוב עשה) אבל מאז? שום כלום.

טרמפ הפציץ. סימן קו אדום לאסד שבינתיים לא חצה אותו (נשק כימי). במקביל טראמפ כבר אמר שינצל את חיזוק הקשרים עם המדינות הסוניות המתונות למציאת פתרון והקמת אזורים מוגנים.

ומה עשה אובמה?

שלטון האחים המסלמים נבחר דמוקרטית והאמת שהיה שלטון הגון למדי ואפילו סייע לישראל להשיג הפסקת אש בעמוד ענן, ונכון היה לתמוך בו בשעתו.

שלטון האחים המוסלמים נבחר דמוקרטית. זה נכון. אך גם בתמיכת אובמה יש לציין.היה הגון? זה היה אינטרס שלהם בצוק איתן למודעות. איזה יתרון היה לישראל במקומו של מובארק שהיה מצויין עבורנו?

האחים המסלמים הם תנועה שקל לעשות לה דמוניזציה אבל תתפלא כמה הם פרגמטים ו״מתונים״ במונחים שלנו. למשל, זו התנועה שאסרה (!) על נשים ללבוש בורקה.

מתונים? הם דתים והלכתיים לגמרי. דוגלים בחוקי השריעה, מוגדרים כארגון טרור ע"י מספר מדינות ובינהן סעודיה, שכנראה הולכת לככב עם טרארמפ במשחק המזה"ת ואה כן... התנועה ידועה כאנטישמית ואף קוראת להשמדת ישראל.

לתמוך בהפלת קד׳אפי גם הוא היה צעד נכון כשלעצמו. אגב, היום יש במרחב הלובי הרבה פחות בלאגן ממה שהיית יכול לשער שיש.

לא יודע, אולי.. אתה יודע מה צמח בלוב במקום קדאפי? איך זה שגלי ההגירה מלוב רק גדלים מאז?

ברצינות, איך אפשר להגיד שהאזור הזה לא מעניין את האמריקאים? מה היה כאן לאורך עשורים?

פורסם

אם אתה חושב שמאבק הכוח בעולם הוא בין ארצות הברית לבין רוסיה אז אתה מפריז בכוחה של רוסיה בכמה מונים ו/או משליך את תפיסת המלחמה הקרה של שנות החמשיל על ההווה.

כולו מדינה עם כלכלה מדשדשת, אפס חוסן אזרחי וצבא שמצויד באמצעים עם בעיות אמינות מפה ועד להודעה חדשה.

המדינה היחידה שאיכשהו מאתגרת את ההגמוניה האמריקנית ובמקומות שהרבה יותר קרובים לגבול האמריקני (ולכמה מבנות בריתה המובהקות של אמריקה) היא הרפובליקה העממית (!) של סין.

וזו רק אחת מן הסיבות שהזירה הפסיפית מעניינת את ארצות הברית הרבה יותר מן המזרח התיכון. יש גם צפון קוריאה ועוד כמה דברים חשובים שקורים שם.

אגב, להגיד שבשאר לא מעז להשתמש שוב בנשק כימי בגלל ההפצצה האמריקנית זה לא לגמרי נכון. הוא לא השתמש בגז עצבים כבר זמן רב עד להפצצה האחרונה, כי לכל הדעות המאגרים שלו כמעט ריקים ובהיעדר טילים בליסטיים כיום יש גם קושי בפיזור החומר.

אני עדיין בדעה שטוב עשה טראמפ שהפציץ, ורע עשה אובמה שלא הפציץ, אבל צריך לזכור שארצות הברית של אובמה היתה כפסע מלהפציץ את בשאר בהיקף הרבה יותר נרחב.

בנוגע לאחים המסלמים, ודאי הוא שהיחסים עם ישראל היו טובים יותר בתקופת מבארכ ושוב בתקופת סיסי, אבל בכל תקופת האחים המסלמים הם נותרו שפירים. היחידים שהם לא הסתדרו איתם היו הוהאבים בסעודיה, כתוצאה ממחלוקות דתיות, וזו הסיבה שהם הוצאו מהחוק והוגדרו ארגון טרור במדינות ערביות מסוימות.

נכון, שהם תומכים בחוקי השריעה אבל כחזון יחסית אוטופי. תזכור גם שבחוקות של רבות ממדינות ערב כבר יש הכרה באסלאם כ״דת המדינה״. ציפיתי שמי שבא ממדינה ״יהודית״ יבין שזה לא בלתי אפשרי ליישוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...